12 ezer DVD-t vett zár alá a NAV Schobert Norbert lemezkiadójánál - írja a Blikk. A hányatott sorsú DVD-k története még valamikor a nyár elején kezdődött, amikor többen azt állították, hogy Schobert cége nem fizetett jogdíjat a felhasznált zenék után. Válaszlépésként a fitnesz-pápa feljelentette zsarolásért a kiadók képviselőjét. Schobertre az elmúlt hetekben úgy látszik nagyon rászállt a NAV, saját elmondása szerint három hete jövedéki vizsgálta címén vizsgálódtak, majd kedden munkaügyi ellenőrzést tartottak, szerdán pedig a DVD-k származását kezdték el vizsgálni. "Ezeket zár alá helyezték, és kérték, hogy néhány napon belül igazoljam ezeknek az eredetét. Természetesen ezt minden további nélkül megteszem. Ezeknek a DVD-knek én vagyok, illetve a feleségem a szerzője. Az engedélyünkkel gyártották őket, és értelemszerűen mindent igazolni is tudunk." -nyilatkozta a lapnak Schobert, aki Facebook oldalán hosszú üzenetben osztotta meg az ellenőrzéssel kapcsolatos tapasztalatait, illetve a hatóságokhoz való viszonyát.

"Életemben egyszer volt hátralékom négy éve, amikor nem ment az éttermem, és nem bírtam időre fizetni. Bezártunk, kifizettem, ennyi. Az nehéz korszak volt, mert villanyszámlára is alig futotta, nem beszéltem róla. Nem szoktam cicózni a hatóságokkal, súlyos adókat fizetünk, és sajnos előre, mert ez a törvény. Mindenki a dolgát végzi. Mi is, a jóakaró is, az egyenruhás fiúk is. Jó sokan lehetünk ebben az országban, akik ezt végigcsináltuk, csak a többieknél nem telefonálgatnak az újságba, mert a szándék megáll a 'jól kitolok vele' gondolatnál, és nem terjed oda, hogy 'jól lejáratom', mielőtt kivizsgálnák, megbüntetnék stb."

Hogy valami örömhírt is hagyjunk a végére, a házaspár pont tegnap ünnepelte 11. házassági évfordulóját, a tortáról itt talál képet.