Néhány apró közjátéktól eltekintve rendben és a hagyományoknak megfelelően zajlott szombat délben a kormányfő lányának egyházi esküvője Budán, a Margit körúti ferences templomban. Az örömapa, Orbán Viktor a karján vezette a templomba a 24 éves Orbán Ráhelt, ahol a 27 éves Tiborcz Istvánnal nem sokkal később a katolikus liturgia szerint örök hűséget fogadtak egymásnak – mindebből azonban keveset láthatott az, aki nem tartozott a meghívottak közé.

A násznép tagjai liturgiás füzetet kaptak, ami valószínűleg egyben a meghívó is lehetett.  Néhányan elmondták, hogy hagyományos szertartás volt, a pap kedves, Orbán Ráhel pedig nagyon szép volt. A meghívottak között volt az ismert mesterfodrász, Hajas László is. Kérdésünkre elmondta, ő készítette a menyasszony haját, de a lagzira már nem hivatalos. Egy idős néni kihasználta az alkalmat, hogy néhány szót váltson az épp távozó belügyminiszterrel, Pintér Sándorral, és megkérte, imádkozzon Szíriáért. Az örömapa és lánya is az oldalsó bejáraton hagyta el a templomot.

Felélénkültek a bámészkodók is, bár valószínűleg ők már nem kísérik el az ifjú párt a férj családi birtokára, ahol hagyományos lagzit csapnak.

Bár nyitott ajtó mellett ment a szertartás, csak öltönyös férfiakat lehetett látni, őket is csak hátulról. Míg összeadták az ifjú párt, kollégáink a menyasszony Sármán Nóra által tervezett esküvői ruhájáról küldtek részletes leírást. Eszerint egy nagyon letisztult, selyem, ekrü színű, hátul csipkével díszített ruhát visel, kiegészítőként gyöngy fülbevalót és egy hosszú ezüst nyakláncot választott szinten gyöngy medállal. Orbán Ráhel cipőjének sarka kék, a haja fel van tűzve, es egy hajdísze is van. A miniszterelnök sötétkék öltönyben van sárga nyakkendővel, az örömanya pedig ciklámenlila hosszított blézert vett fel a nagy napra.

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó Matolcsy György után érkeztek lányuk esküvőjére, ők feltehetően hátulról, egy zárt parkolóból jutottak be a templomba. Kívül maradt azonban egy bánatos pizzafutár, aki a Margit körúti bejáraton szeretett volna bejutni a ferences templomba. Befutott Eperjes Károly színművész is, ő vélhetően nagyobb szerencsével járt, mint a futár.

A környéken lakók az ablakból figyelik az eseményeket, egyre több az érdeklődő nyugdíjas is a nézelődők között. A vendégek közt nagyon sok a fiatal, ismert embert, közéleti személyiséget nem is nagyon lehetett látni a környéken, de szépen kiöltözött fiatal fiúból es lányból nem volt hiány, olyan hangulat volt, mint egy ballagáson vagy évnyitón.

A korai órákban az elegánsan öltözött sajtófőmunkatárs, Kaminski Fanny egy rózsaszín csomaggal téblábolt a templom körül. Könnyen lehet, hogy ő volt az első, aki nászajándékot hozott. Feltehetően ő volt az egyetlen a szertartáson, akinek nyelvpiercingje van. A környéken rengeteg volt az újságíró, de a Fidesz háttéremberei is korán gyülekeztek már, őket onnan lehetett megismerni, hogy öltönyben voltak a körúton, ahol szombat reggel a legelegánsabb turista is övtáskát es betűrt pólót visel.