A szombati adás alapján jobb ötlet lett volna a pesti birkózó-vb valamelyik kötöttfogású meccsét nézni, mint az X-faktort, de a vasárnapi utolsó válogató mégis ígéretesnek tűnt. Három afrikai sráccal indítottak, Geszti Péter rögtön bevethette angoltudását. Le is tolták a Pálinka-dalt, ami ugyan bizarr produkció volt, de a három vidám fiatal szörnyű hangjától lemállott a tapéta. Kovács úr a Havannáról jött, és az Unchain My Heartot adta elő (Alföldi Róbert fel se szólította a lefogyásra), meg is lett az új Joe Cocker.

Nagyon erős gimnazistalány-mezőny is összejött, Gesztinek konkrétan tetszett is egyikük. Egy srác a Jézus Krisztus szupersztárból adott elő egy dalt, Geszti zavarbaejtőnek mondta, mindenki dícsérte, ám valahogy érezhető volt az értékelések végén egy DE szócska. Ennek ellenére a borsodi fiú továbbment. Nagy újdonságnak számíthat, hogy Snow Patrolt lehet jódlizva énekelni, de a mentoroknak ez is bejött. Nem volt kispályás az az elvált nő, aki őt elhagyó exférjének akart bizonyítani, hogy igenis jól énekel, pedig nem. "Tudod mi a mázlid? Hogy nem nyírt ki a férjed!" – sommázta a helyzetet Alföldi.

Somorjai Ilona, alias Bestiák Bee is megjelent, Geszti drukkolt neki, tovább is juttatták, pedig nem volt annyira meggyőző a produkciója. A következő szőke lány Lykke Li számát énekelte furcsán, Eeefollóójúú – lehetett hallani. Ő valamiért kapott még egy lehetőséget, ekkor szinte hangot cserélt, és olyat énekelt, hogy mindenki elégedetten hümmögött. Ezután újabb celebközeli személy jelent meg: Nádas György fia kisebb perpatvart okozott, Alföldi nagyon felhúzta magát, végül egyedül szavazott nemmel rá.

Mostmár zenekarok is indulhattak, a Sunset Strip például nem tökölt, bevált receptet követett. Fluor Mizuját metálozták forgáccsá, bár eredetibb lett volna egy saját számot elhörögniük, Tóth Gabi szerint így is eredeti volt. A ByTheWay, akiket tavaly a mentorházból ejtett ki Nagy Feró, egy átalakult négyes felállással, de újra próbálkoztak. A négy belőtt sérós srác tovább is ment. Egy másik zavarba jött fiúnál nagy vita volt, hogy kapjon-e még egy esélyt, Tóth és Alföldi nagyot pöröltek, amit Alföldi a "mégis ki vagy te?" kérdéssel zárt le. A vége négy igen lett. Nagyon vártuk az amerikai lifestyle-t bíró, a hazai pressure-t is szokó férfit, aki menő napszemüvegben lépett fel. Startként rágózott, Tóth Gabi ki is küldte, a produkciója kritikán aluli volt. Megjelent Alekosz egykori asszonyjelöltje is, aki úgy kisiklott a ritmusból, mint egy expresszvonat, és mindezért a neki segítő zsűrit hibáztatta.

Volt még székről leesős Geszti-röhögés, egy továbbjuttatott nő kislánya kimaxolta a cukiságot is, megjelent Danics Dóra, akit érthetetlen módon tavaly kiejtett Malek Miklós a mentorházból (pedig akár a végső győzelmet is behúzhatja idén). A vasárnapi adás végső tanulsága, hogy gyanús, a döntőben csak ismertember lesz és nulla civil. Tóth Gabi hónaljvillantásait pedig nem számoltuk, nincs adat.