A brit Joseph Ingham telefonon tudta meg feleségétől, hogy betörők fosztották ki a házat. Annyira felhúzta magát, hogy már azelőtt visszaszerezte ellopott javaik nagy részét, hogy neje meghallgatását befejezték volna a rendőrök. Mint a Daily Mail írja, körülbelül három óra alatt végzett. A rendőrök azonban ennek nem örültek, hanem közölték, hogy veszélyeztette a nyomozást, és akár le is tartóztathatnák. A betörési ügyben ítélkező bíró ehhez képest megdicsérte, elismerve nyomozási készségeit, amellyel rács mögé juttatta a már többször betörésen kapott Dean Harrist.

A bridlingtoni férfi otthobából egy iPodot, lányai két tabletét, egy laptopot, fényképezőgépet, ékszereket, karórát és egyéb, nem részletezett családi örökséget vittek el. „Azt tettem, amit másnak is tennie kellene ilyen esetben. Nagyon idegesített, hogy betörtek hozzánk, és nem volt biztosításom."

Nyomozási technikájáról elmondta: Bridlington nem, valami nagy város, mindenki ismer mindenkit, úgyhogy miután húsz font kenőpénzzel kiderítette, Harrist keresi, hamarosan arra is rájött, hogy még az iskolából ismeri a betörő barátnőjét. Felhívta, és megkérte, hogy adja oda a barátjának a telefont, Harris persze mindent tagadott, de ekkor Ingham megfenyegette, hogy maga túrja fel a lakást az ellopott cuccokért. Harris végül elmondta, hogy a lánya szobájában, az ágy alatt vannak a lopott holmik, a barátnője pedig visszaadta azokat tulajdonosuknak. Harrist végül két betörésért ítélték múlt héten három és fél év börtönre.