A mai esős reggelen a Bors arról számol be, hogy Tátrai Tibor 20 kilót fogyott, így 110 kg helyett már csak 90. A zenész egy koncertre készül, és a fogyókúrája rendkívül egyszerű: nem eszik. A dietetikusok által nem kultivált fogyókúra bejött Tátrainak. "A nyári hőségben jó sok sört megittam, ami nem tett jót a gyomromnak. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem iszom egy jó ideig alkoholt. Aztán ha már lúd, legyen kövér, csak úgy elkezdtem fogyókúrázni is.

Ez a legeslegegyszerűbb kúra, ami valaha volt a világon. A filozófiám: amit nem eszek meg, az nem hizlal. Lényegében koplalok." A cikkből az is kiderül, hogy vacsorára mindössze egy almát eszik, napközben pedig zöldséget és gyümölcsöt, hetente egyszer halat vagy csirkét eszik salátával, a szénhidrátokat viszont kerüli. Saját bevallása szerint a versenysúlya 85 kiló, így már közel a cél, aminek a határideje december eleje, ugyanis ekkor rendezi meg a Tátrai a nagykoncertjét.

"Tavaly nekem ez a többszörös kézműtétem miatt nem jött össze, ám most már tudok játszani. Igazi időutazás lesz, a pályám során rengeteg formációban zenéltem, ezeket visszük majd a barátaimmal színpadra." -mondta a lapnak a kitartó zenész.