Az X-Faktor második párbajról szóló adása az egyelőre versenyben maradt tizenegy énekes közös éneklésével kezdődött, és valami érthetetlen módon mindegyikük kezében volt egy-egy piros labda, amit az előadás végén aztán behelyeztek egy nagy plexidobozba. Nem sikerült rájönnünk, hogy ez mit akart szimbolizálni, de valószínűleg mindegy is. 

A műsor sztárfellépője óriási meglepetésünkre nem Vastag Csaba volt, hanem az Anima Sound System, akiket a csatorna "az első magyar elektronikus tánczenekar"-ként aposztrofált, ettől pedig úgy éreztük magunkat, mintha egy 1972-es Ki mit tud?-ot néznénk. Aztán megint meg kellett hallgatni a tizenegy versenyző tegnap esti előadásából egy-egy részletet, majd végre lezárták a már egy napja tartó szavazást, és Lilu mindenkit a színpadra hívott, hogy elmondja, Tóth Marci és Péterffy Lili fog párbajozni, vagyis a tegnap nagyon hamis Eckert Anikó versenyben maradt. Ennél csak Tóth Gabi szettje volt érdekesebb, akire bár végre hosszúnadrágot adtak, annyira kitette a melleit, hogy képtelenség volt nem azokat bámulni. Ja, meg az, hogy Péterffy Lili véletlenül káromkodott egyet élő adásban, ugyanis miután megtudták, hogy ő fog párbajozni, megölelte Alföldit, és azt mondta neki: "Odabaszom."

Tóth Marci énekelt először, akiről azt mondta Tóth Gabi, hogy kihozta belőle az anyai ösztöneit. A fiú erőlködött, unalmas volt és kicsit hamis is, de ez nem újdonság tőle. Péterffy Lili ezután egy piros bakancsban és fekete koktélruhában énekelt el egy Republic számot, ami legalább nem volt hamis, ellenben ez sem kötött le minket különösebben. A mentorok végül mindkét párbajozóra kettő-kettő szavazatot adtak le, így előkerült a boríték, és a nézők szavazatai alapján Tóth Marci ment haza.