Úgy hullanak a szépfiúk az RTL tehetségkutatójában, mint legyek szaringáztámadáskor, a csatorna úgy látszik, igyekszik rácáfolni, hogy csak csávókat tol el a győzelemig. Tátott szájjal pillantottuk meg Lilut és Istenes Bencét, a műsorvezetőket, akiket úgy öltöztettek fel, mintha a Hajógyárira mennének az X-Faktor után partizni. Lilu döbbenetes párducmintába, Istenes olyan taxis bőrdzsekiben jött be, amibe Alföldi Róbertet öltöztették pár adással ezelőtt. Tóth Gabi megint kiemelkedett ruhájával: a bimbója átütött a ruhán, a lábai 110 százalékban látszott.

A mentorok szívében "hepiség" volt az előző eredményhirdetés után (a miénkben is, hogy Tóth Marci kiesett), és sok jót vártak a szombati danolászásra. Szikora bizarr beharangozója után a Fat Phoenix nyitotta a sort egy Kylie Minogue feldolgozással, amiben akadt pár szörnyű dolog: a modell-lányok csikorgó vokálja, az énekes hangja és a hangosítás. Végre volt ugyan értelme a dobnak, de az egész olyan volt, mintha az ember egy kis vidéki zenei fesztivál harmadik számú színpadán hallgatna egy bandát kora délután. Eckert Anikó csobotadélozhatott ismét, a kisfilmből kiderült, meglátta a kommentekből, hogy sokan nem csípik. Ő is a lábait hangsúlyozta, és végre valahára egész jót énekelt, pedig egy nehéz Amy Winehouse-dalt kapott. Mondjuk hozzátett, hogy a zene elnyomta a hangját.

A reklám után visszatért Peggy Bundy és Al Bundy Lilu és Istenes Bence, és következett Csordás Ákos, aki a könnyeivel küszködött Tóth Marci kiesése miatt. A dalválasztás maradt az érzelmeknél, Tóth Fall Out Boyt üvöltött, Alföldi jól megfogalmazta, hogy az utolsó ötöde volt értékelhető. Péterffy Lili Belmondót énekelt, miközben az első körben kihullott MDC két tagja gitározott és dúdolt a háttérben. Cuki produkció volt, de nem robbantotta le az égről a Merkúrt. A dalban a pozitívum Péterffy lábai és dekoltázsa volt, és a mentorok is lehúzták. Bozsek Márk szőrös dekoltázzsal, dögös táncoslányokkal gyúrt a produkciójára, a Kings of Leon dalára. Szikora nagyot mondott: "helyt álltál, de csak helyt álltál", és valóban, néha jól szólt a dal, de zömmel az üvöltés dominált.

Batánovics Lili bekötött szemmel gyakorolt, és a szadomazo edzés meghozta a gyümölcsét: olyat énekelt, mint senki más eddig, de azért mégse volt meg az a svung benne, ami az eddigi dalaiban. Szabó Ádám verhette oda a tudományát következőnek. Előtte bemutatták, mekkora művészet, hogy a produkciókban valahogy mindig vele táncoló excsajával együtt tud működni. Elég beborult ábrázattal, szinte Marilyn Mansonként kezdte a Sweet Dreamst énekelni, és így is folytatta. Alföldi iskolásnak nevezte, Szikora a tökéletes katonának, Tom és Jerry is előkerült, döntsön inkább a közönség. Danics Dóra az Anna and The Barbiestól dalolt, át is lényegült echte bölcsészlánnyá. Szokás szerint Alföldi kritizált egyedül, mórikálásnak nevezte Danics előadását.

Csobot Adél mindenen átütő melleivel és óriásdekoltázzsal jelentkezett be a show utáni beszélgetős műsor stúdiójából, bele is égett az ember retinájába. A mellek után a ByTheWay acapellázott a Totótól, de előadásuk tök lapos volt, némi szóviccel élve kijött egy X-re. A sort Krasznai Tünde zárta, akit baseballsapkás szerelme is meglátogatott Londonból a héten. Lana del Reyt énekelt, egész tűrhetően, de még mindig zavaró a hangjában, hogy kissé slájmosnak, orrhangúnak tűnik. A mentorok is ekézték, modorosnak is tartották, de azért látható, meg vannak halva Krasznaitól.

Zárszóként egy Szikora Róbert-mondat: "Nekem van egy fegyverem, a kritika, de most kapitulálok előtted."