Az Új Generáció x-faktorosai szokás szerint egy nagy közös playbackkel nyitották meg a show-t vasárnap. A mércét magasra tette szombaton az RTL Klub az iszonyat mennyiségű mellmutogatással, így kíváncsian vártuk, tudnak-e még egy ekkorát dobni (bár ehhez Csobot Adélt melltartó nélkül oda kellett volna cementálni a színpad közepére). A műsorvezető Lilut most nem Peggy Bundynak, hanem a kansasi Dorothynak öltöztették, rövid fehér ruhát adta rá, haját pedig copfba fogták. A mentorok közül Tóth Gabi jól kipakolta a melleit, de az állandó szavazócsík a telefonszámokkal kitakarta a dekoltázst.

Miután a Bermuda zenekar vendégként kihipszterkedte magát (a legnagyobb ováció nyilván a táncoscsajok levetkőzésekor volt) és Muri Enikő kidíváskodta magát, eljött a szokásos rétestészta-esemény, a továbbjutók és párbajozók kihirdetése: Péterffy Lili pipa, Danics Dóra pipa, Szabó Ádám pipa, Bozsek Márk pipa, Csordás Ákos pipa, Krasznai Tünde pipa, ByTheWay pipa, Fat Phoenix pipa, Batánovics Lili párbaj, Eckert Anikó párbaj. Totálisan érthetetlenné vált az egész rendszer ezen a ponton, a végső győzelemre is esélyes Batánovics párbajozása elég furcsa fejlemény, Eckert már korábban is párbajra kényszerült. Alföldi Róbert pedig nagyot szorult, hiszen biztos volt, hogy egy mentoráltjának lépnie kell.

A cukiság neutronbombája, Eckert Anikó kezdett. Szegénynek mellesleg szörnyű szopottgombóc fejet csináltak a stylistok, és a kígyóbőr-utánzat ruha is gyanús, hogy a Kőbányai út környékéről való. Eckertről sütött, hogy szétizgulja előadását, hamiskás és erőtlen volt, az ember várta, mikor sírja el magát. Batánovics is cafatokká izgulta dalát, az első fele nem volt túl nagy durranás, de a végére belejött. A döntés a várható Batánovics-győzelem ellenére drámai volt, főleg Alföldi döntése. Ő Eckertet küldte haza, Szikora Róbert még Švejket is idézett, ő is Eckertet csapta ki, Geszti Péter pedig feltette a pontot az i-re. Az este lázadója szokás szerint Tóth Gabi volt, aki sírásba hajló agresszivitással közölte (ld. a fenti videón 6:32-től), hogy ő tuti Batánovicsot dobta volna ki, szinte érzelmileg sivárnak nevezve őt. Egy hét múlva folyt. köv.