Celine Dion kanadai énekesnő a legújabb áldozata a Facebookon terjedő halálhírekről szóló átverésnek, írja a Contactmusic.com. A lap szerint két Facebook alkalmazásban volt szó arról, hogy a sztár repülő és autóbalesetet szenvedett.

A hamis posztban azt állították, hogy a Fox News-ban és a CNN.com-on is megjelent az énekesnő halálhíre. A Fox News nemlétező cikkében még azt is megírták, hogy Celine Dion egy barátja autóját vezette, mikor elvesztette uralmát a jármű felett, ami egy nagy fordulatot véve felborult, az énekesnő pedig azonnal meghalt. A CNN állítólagos híre szerint pedig október 20-án, szombaton 11 óra körül szenvedett repülőbalesetet az énekesnő.

2012-ben egyszer már megjelentek ugyanezek a pletykák egy átverős weboldalon, a hír pedig akkor is világszerte terjedni kezdett a twitteren. De nem Celine Dion az egyetlen, aki a kitalált halálhírek listáján szerepel, rajta kívül keltették már halálhírét Justin Biebernek, Eddie Murphy-nek, Kanye Westnek, Britney Spearsnek és Morgan Freemannek is.