A tegnapi vállalhatatlanul unalmas adás után a mai párbajra a nagyon öregedő és nagyon ordibáló Lilut macskanőnek öltöztették, de még ez sem tudta elterelni a figyelmet Tóth Gabi melléről, aminek nagyrészét csak egy áttetsző, fekete háló takart. Lilu rögtön az este elején sokkolta a mentorokat, és elmondta nekik egy kicsit olyan "hányévesakapitány" módra, hogy kinek hány mentoráltja áll vagy nem áll az utolsó három helyen. Nem baj, ha ezt nem értette, mi sem nagyon értettük ennek a lényegét.

Rögtön a sokkolás után a bentmaradt kilenc versenyző gyorsan lenyomott egy közös számot, miközben a Fat Phoenix dobosa a háttérben verte a levegőt a dobfelszerelés felett. Hogy kitöltsék a műsoridőt, ezután még megnézhettük, hogy a mentorok miket mondtak a versenyzőiknek a kulisszák mögött, majd jött a sztárvendég, az 1989 óta létező, és az RTL Klub szerint sílusteremtő Animal Cannibals, akik előadták új dalukat. Ekkor már bő harminc perce ment a párbajról szóló műsor, de még mindig nem tudtuk, hogy ki fog párbajozni a hátramaradó fél órában.

Aztán végre bevonultak a mentorok a mentoráltjaikkal, és egy jó tíz percig tartó feszültségkeltés után − amitől még Tóth Gabi mellbimbói is megkeményedtek − végre megtudtuk, hogy Csordás Ákosnak és a ByTheWaynek kell párbajoznia a reklám utáni, körülbelül kilenc percben. Először Csordás Ákos lépett a színpadra, akit Tóth Gabi remegő hanggal és könnyek közt konferált fel. Csordás egy Caramel számot erőlködött el viszonylag hamisan, Tóth Gabi pedig már az első húsz másodpercben zokogott. A ByTheWay ezután Emeli Sande Read all about it című számát énekelte el, azt a számot, ami a Britain's Got Talent-ben volt hallható az Attraction első produkciója alatt.

Tóth Gabi természetesen arra szavazott, hogy Szikora mentoráltja, a ByThe Way menjen haza, Szikora pedig arra, hogy Csordás. Alföldi egy nagy monológ után a ByThe Way-t, Geszti pedig Csordás Ákost küldte volna haza, vagyis a végső döntés a nézőkre maradt, a borítékban pedig a ByTheWay neve volt, így Csordás Ákos folytathatja tovább a műsort.