Az X-Faktor szombat esti adása olyan kifejezésekkel kezdődött, mint érzelmi hullámok, félelem, illetve lelkileg egymáshoz közelebb kerülés. Aztán máris jött a következő sokk, amikor A nagy Gatsby egyik zenéjére bevonult pár táncos, mögöttük pedig Istenes Bence és Lilu. Utóbbi valamiért egy kispárnát tartott a kezében, a táncos felvezetést pedig glamour party-ként aposztrofálta. És ekkor még nem is tudtuk, hogy Tóth Gabi kivételesen csöcs-, és lábvillantás nélkül hagyott minket, mivel egy viszonylag zárt, fehér inget és fekete óriásszoknyát húzott magára, így pedig deréktől felfelé úgy nézett ki, mint egy MÁV-pénztáros. Istenes azzal kezdte a műsort, hogy múlt héten minden cikk az X-Faktorrol szólt, és szerinte ez azért van, mert ez a meglepetések évada. Vagy inkább azért, mert történt egy gyengébb botrány, vagy valami olyasmi.

Szikora egyik csapata, az egyszer már kiesett, majd a műsorba visszatérőByTheWay kezdte a hatodik élő műsort, Mester Tamás Szabadíts fel című számával. A közönség örjöngött, a mentorok dícsérték őket, mi pedig még mindig baromira unatkoztunk annak ellenére is, hogy egyébként jó hangja volt a srácoknak. Őket követte Alföldi egyetlen megmaradt mentoráltja, Péterffy Lili, akinek kisfilmjéből kiderült, hogy a héten lefotózta őt Nánási Pál, azért, hogy legyen neki önbizalma végre. Mármint nem Nánásinak, hanem Péterffynek, akinek végül annyira megjött az önbizalma, hogy a színpadon már arany topban és lábvillantó szoknyában dögösködött a bozontos hajával, miközben egy felismerhetetlené átdolgozott Justin Bieber számot énekelt. A mentorok nagy részének nem tetszett, hogy szexiskedett a 17 éves lány, de Alföldi szerint igenis vonzó volt. Csordás Ákos volt a következő, és gyakorlatilag egy Adele megamixet adott elő, ami Szikorának és Alföldinek annyira nem jött be, Tóth Gabi viszont azt mondta, mentoráltja most egy "tesztoszteron-szexuálállat" volt.

Az eddig jó hangú, de inkább színésznőnek való Danics Dóra az ezüstösen csillogó ruhájában ma Cher Believe című számát adta elő egy nagyon lassú verzióban, fájdalmasan nyávogva. Mi nem rajongtunk érte, a mentorok viszont el voltak ragadtatva. A nyávogás után Szikora Róbert másik csapata, a Fat Phoenix jött, akik most akár még jók is lehettek volna, ha más az énekesük, és használnak még pár hangszert. Előadásuk hosszú és unalmas volt, egyedül csak a táncoslányok miatt volt érdemes odanézni a tévére, és nem csak mi gondoltuk így, hanem Tóth Gabi és Alföldi Róbert is, akik több szerénységet és alázatot, illetve valami újat és mást követeltek a srácoktól. 

Krasznai Tünde egy Aretha Franklin számot énekelt Cserháti Zsuzsa verziójában. Tóth Gabi szerint csodás, hogy az expornós énekesnő mindent a saját stílusában tud elénekelni, és tőle minden krasznaitündés lesz. Szabó Ádám ezután zongorázva énekelte Bruno Mars When I Was Your Man című számát, és mi csak arra tudtunk gondolni közben, hogy mi a jóélettől lett ez a műsor ennyire unalmas, és hogyan lehetne jobb. Ezzel szemben a mentorok fele a végén felállva tapsolt, a közönség fütyült, Alföldi azt mondta, lenyűgöző volt, és végre látta az igazi Szabó Ádámot, Tóth Gabi pedig el is bőgte magát. 

A végén egy kis időhúzásként minden mentor elmondta a véleményét az énekesekről, a mentoráltjaival magázódó Alföldi pedig kivételesen nagyon lazára vette a figurát. Azt mondta, azt szereti, amikor a mentori székben ülve nem agyal, csak élvez, majd a kétértelmű poént továbbgörgette, és azt mondta, ő leginkább saját mentoráltjára, Péterffyre élvez. A hatodik élő show-t végül sztárvendégként az RTL Klub szerint a töretlen sikerű Roy & Ádám trió zárta, Maszkurával kiegészülve, holnap pedig kiderül, hogy kik lesznek azok, akik a legjobb hat énekes közé kerülnek, sőt állítólag meghallgathatjuk majd Csobot Adél új dalát is.

Ön szerint is Alföldi béna poénja volt a műsor csúcsa? Nem? Írja meg Facebookon

Kövessen minket a Facebookon is!