Nigella Lawson korábbi alkalmazottai (Elisabetta és Francesca Grillo) nemrég a bíróságonazt vallották, hogy azért vettek le rengeteg pénzt Charles Saatchi bankkártyáiról, mert a műgyűjtő felesége megengedte nekik, ők meg cserébe nem mondták el senkinek, hogy Lawson kábítószerfüggő.

Az ügyben Lawsont is meghallgatták (tanúként), aki rettentő hosszú vallomást tett. Szemlézzük a lényeget.

  • Lawson beismerte, hogy többször fogyasztott többféle kábítószert.
  • Tagadta viszont, hogy bármelyiket rendszeresen fogyasztotta, vagy függő lett volna. Állítja, ezt csak exférje terjeszti, hogy így rombolja le a róla kialakult képet. (Azt is megjegyezte, a kokainfüggők nála sokkal soványabbak.)
  • Állítja: elhunyt férjével, John Diamonddal hatszor fogyasztottt kokaint, amíg a férfi rákban haldoklott. 2010-ben pedig még egyszer fogyasztott, akkor egy barátja kínálta meg. Azt is beismerte, hogy Saatchival kötött házassága utolsó évében füvezett.
  • Lawson azt is vallotta, hogy Saatchi megfenyegette, hogy tönkreteszi, ha nem segít visszaállítani jó hírét a fojtogatós eset után. Ő maga azt a változatot terjesztette, hogy kokainmaradványokat törölt ki a nő orrából.
  • Kifejtette, hogy ő, és egész családja kedvelte a Grillo nővéreket, akik mindenes-házvezetőnő-asszisztensi feladatokat láttak el náluk. Most azonban nagyot csalódott bennük.