Komoly támadások érték Woody Allent azután, hogy a Golde Globe díjátadón életműdíjat kapott. Ennek egyik oka a nevelt lánya, Dylan Farrow volt, aki közölte, nevelőapja annak idején fogdosta őt, az ügy ráadásul bíróságra is került. A New York Times egyik blogja (Nicholas Kristofé) szombaton leközölte Farrow a témában írt nyílt levelét, ami az első nagyobb, saját néven közölt megszólalása az 1993-as ügyről (Allen pedig még nem reagált a levélre.)

Farrow leírja ebben, hogyan vitte fel hétévesen a padlásra, fektette hasra, mondta neki, hogy nézegesse a játékvasutat és mineközben molesztálta őt Allen. Ez volt az a pont, amit már ő sem tartott normálisnak, holott korábban Allen túl sűrűn maradt kettesben vele, túl sok olyan dolgot tett, amit egy apa nem tesz a lányával. "Ezek a dolgok olyan gyakran történtek, olyan rutinosan, olyannyira ügyesen elrejtve az anyától, aki meg tudott volna védeni, ha tud róla, hogy úgy gondoltam, ez normális volt. Úgy gondoltam, így szeretgetik az apák a lányaikat" – írja.

Persze miután ezeket bevallotta, következtek a nehéz idők. Orvosok sokaságának kellett elmondania a történteket, meg kellett védenie magát és a története igazságtartalmát. Végül Allen megúszta a pert, és lubickolt tovább a hírnévben. Farrow pedig roncs lett, étkezési zavarai lettek, vagdosta magát és ahányszor meglátta egykori nevelőapja képét valahol, bepánikolt. Mostanra azonban rendbe jött az élete, házas, gyerekei vannak, és a nyílt levelet is azért írta, hogy a szexuális abúzus többi áldozatán is segítsen. Végül feltesz pár kérdést, többek között, hogy a jelenlegi hollywoodi celebek mit szólnának hozzá, ha gyereküket zaklatnák, illetve megkérdi, kinek mi a kedvenc Woody Allen filmje...

Frissítés: A TMZ elcsípte Woody Allent egy New York-i kosármeccs után. Ám hiába kérdezősködött tőle a TMZ fotóriportere, Allen úgy tett, mintha ott se lenne. Vele volt a neje és egyik lánya is.