Woody Allen még mindig nem kommentálta a nyílt levelet, amelyen örökbefogadott lánya, Dylan molesztálással vádolja, de a már így is kellőképpen szövevényes ügyben folyamatosan érkeznek az újabb fejlemények.

Moses Farrow – Dylan szintén örökbefogadott bátyja, aki sok évi kihagyás után felvette a kapcsolatot a rendezővel – a People magazinnak adott interjút, amelyben kifejtette: anyja addig mosta az agyát, amíg meg nem gyűlöltette vele az apját. „Évekig gyűlöltem. Most már látom, hogy ez csak a bosszú volt, hogy megfizessen apámnak, amiért beleszeretett Soon-Yibe. [...] Woody természetesen nem molesztálta a húgomat”– mondta el a családterapeutaként dolgozó férfi, aki szerint Dylan csak anyjuk agymosása miatt viselkededett furcsán apjukkal. Azt is közölte, hogy Mia Farrow hiába akarta azt sugallni a világnak, hogy egy nagy, boldog családban élnek vér szerinti és örökbefogadott gyerekeivel, „anyám kicsi koromtól engedelmességet követelt, és gyakran megvert”. Hozzátette, Mia Farrow hajlamos volt dühkitörésekre, olyankor a gyerekei rettegtek tőle.

Gondolataira reagálva húga is adott egy interjút a magazinnak, amelyben kifejtette, hogy nem az anyja nyomására jött elő történetével, hanem mert azt akarta, hogy feketén-fehéren ott legyen, tudja meg az egész világ – Mia Farrrow nem is látta a szöveget, mielőtt nyilvánosságra került.

„Azt mondják, nem is emlékszem arra, amire emlékszem. Azt mondják, a »gonosz anyám« átmosta az agyamat, mert nem hajlandóak elhinni, hogy a beteg, gonosz apám valaha is molesztált volna, mert egy olyan társadalomban élünk, amelyben az áldozat hibáztatása, és az elfogadhatatlan viselkedés – a tabu, hogy híres embereket az áldozataik kárára nem szégyenítünk meg – elfogadott, és megbocsátható." 

Mia Farrow egyelpőre főleg a Twitterén nyilvánul meg, ahol közölte, hogy nem hagyja a családját nyilvánosan ócsárolni, és mindig is szeretni és óvni fogja a lányát. „De ez nem rólam, hanem az igazságról szól.”

Eközbenaz internet felkapta azt a Valentin-napi üdvözlőkártyát, amelyet annak idején Woody Allennek küldött, azután, hogy rájött, szerelme viszonyt folytat Soon-Yivel. Az összeszurkált családi fotóba egy kést állított, amelyre a lány meztelen fotóját ragasztotta, a hátuljára pedig egy verset írt:

Once my heart was one and it was yours to keep

My child you used and pierced my heart a hundred times and deep

Amely körülbelül azt jelenti, hogy a szíve régen egészen Allené volt, de aztán a férfi kihasználta a gyermekét, amitől összetört. Erről Woody Allen itt beszélt.