„Annyit tudok, hogy az állatvédő befizette anyukám helyett a 400 ezer forintos autólízingjét, hogy könnyebben szerezzen szponzorokat, de én is segítettem portfóliót írni, ám a kölcsönről semmit sem tudok" – mondta a bíróságon Zalatnay Cini lánya, írja a Blikk. A sértett fél a 40 éves Abonyi Mónika a Csillagszem Állatvédő Alapítványtól, aki azzal támadja a 65 éves énekesnőt, hogy 2010-ben egymillió-négyszázezer forintot kért kölcsön, és azzal hitegette, hogy egy amerikai örökségből megadja neki a pénzt. 

„Többször voltam nálatok, és azzal hitegettetek, jön a 250 ezer dolláros örökség Amerikából. Kitaláltátok, hogyan kell pénzt kicsikarni, és belesétáltam a csapdába. Ha valóban szereztek szponzorokat, akkor nem állnánk most itt, nem én adtam volna nektek, hanem az alapítvány állatai kaptak volna támogatást" – mondta a bíróságon Abonyi Mónika Zalatnay Cini lányának. A veszekedést a bíró állította le a lap szerint. 

A 65 éves énekesnő az állatvédő alapítványnak elvileg szponzorokat szerzett, Zalatnay Cini azzal védekezik, hogy a pénzt a munkájáért kapta, ledolgozta a kölcsönt. Az állatvédő alapítvány vezetője szerint Zalatnay azt hazudta, hogy a 250 000 dolláros amerikai örökségéhez van szükséges egymillió forintra. A pert augusztusban tárgyalták volna, de Zalatnay allergiája miatt elhalasztották a tárgyalást. Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás a vád Zalatnayval szemben, aki felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.