Bezár az az olasz étterem, ahol kitalálták a világ egyik leghíresebb süteményét, a tiramisut – írja a The Local olasz kiadása. A Trevisóban található, 1939-ben nyitott La Beccherie nem bírt a gazdasági válság okozta pangással az elmúlt években, utoljára március 30-án nyitnak ki, aztán lehúzzák a rolót. A süteményt az étterem korábbi tulajdonosai Ada és Aldo Campeol, valamint egy cukrász, Roberto Linguanotto találták ki még a 70-es években, hogy aztán a süti a 80-as évektől megkezdje világhódító útját. Az étterem vezetői arra panaszkodtak, hogy az utóbbi években már nem jártak hozzájuk híres emberek, politikusok, nagyon visszaesett a forgalom. Többek között azért is, mert megváltoztak az olasz étkezési szokások, és egyre kevesebben mennek klasszikusan vacsorázni, inkább az olyan helyeket preferálják az emberek, amikor kimozdulnak, ahol inni, mulatozni, de akár rendesen enni is lehet. A tulajdonosok ugyan kiszállnak az étteremüzemeltetésből, de a vendéglátásból nem, arra akarják tanítani a többi étteremtulajdonost, hogy milyen hibákat ne kövessenek el, ha nem akarnak úgy járni, mint ők.