A TV2 reggeli műsorában Kárász Róbert műsorvezető arról kérdezte Kállay-Saunders Andrást és ügyvédjét, Magyar Györgyöt, hogy miként befolyásolja az énekes felkészülését az Eurovíziós dalfesztiválra a rendőrségi eljárás, melyben életveszélyt okozó testi sértés bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

Az énekest szerencsére nem zavarja az eljárás, mert saját bevallása szerint nem csinált semmi rosszat, nem kell, hogy féljen bármitől is. „Nem csináltam semmit" – nyilatkozta a műsorban.

Védőügyvédje, Magyar György szerint rasszista indíttatásból támadták meg ügyfelét és társait, és ők csak védekeztek. Azt nem vonja kétségbe, hogy keletkezhetett sérülés, de ügyfele nem büntethető, mert csak jogszerűen védekezett.

Kállay-Saunders annyira laza, hogy inkább turnézni indul Európában a májusi verseny előtt, hogy megismerjék a külföldi szavazók is. Kicsit azért még kesergett azon, hogy milyenek a magyarok, akik elítélik amit tett. „Saját magunkat sértjük, minősíti az országunkat, egy lépéssel hátrébbről indulok mint a többiek. A többi ország véd meg engem" – fejtegette tört magyarsággal.