Nemrég nagy örömünkre szolgált, hogy a Frizbiből megtudhattuk, miből él Berki Krisztián (foglalkozása: Berki Krisztián). Most a Blikk csütörtöki száma cibálja a leplet, miszerint a párszázmilliós vagyonú Berki nem rendelkezik magyarországi lakóhellyel, ezért peres ügyeiben nem tudja őt utolérni a bíróság. A lap a múlt héten írt róla, hogy a volt kft.-je, a BK Management Group a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási listájára került. A cégbíróság kényszertörlési eljárást is indított a cég ellen, mert az nem található meg a székhelyén, valamint a képviseletre jogosult személyek lakhelye ismeretlen.

Berkinek azonban peres ügye van John Peter Marshallal, a váci futballklub tulajával is. Orbán Levente, a Vác klubigazgatója a következőket mondta az ügyről: „Marshall úr felkérte Berkit, hogy működjön közre az NB II-es Vác átvételében. Berki kötelezettséget vállalt erre, és arra is, hogy intézi az MLSZ-szel kapcsolatos dolgokat. Marshall úr kifizette az akkori tulajdonos Héger Józsefnek a 42,5 millió forintot a klubért. Később kiderült, amit megvett, semmit sem ér. Az általa megvásárolt licenc ugyanis nem átruházható más cégre" – mondta Orbán. Szerinte Berki volt az üzlet végrehajtója, ők pedig szándékos megtévesztésre gyanakodtak, megtették a jogi lépéseket. Közben a kérelmük alapján a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett. Berki épp magyarországi lakcímének hiányára hivatkozva támadta ezt meg. „Ezt cáfoltuk, hiszen mindenki láthatja a televízióban, hogy itthon él. Kiküldte a bíróság a levelet neki, de visszajött azzal, hogy nem ismerik a római-parti lakcímén. Jelenleg is folyamatban van a nyomozás" – tette hozzá Orbán.

„Nagyon köszönöm a megkeresést, de nem szeretnék nyilatkozni erről az ügyről" – reagált Berki a Blikk megkeresésére. Hozzátette, mindenki pontosan tudja, hol lehet őt megtalálni. Egy Blikk által megszólaltatott ügyvéd szerint ha valaki nem veszi át a hatósági értesítéseket, akkor az több sikertelen kézbesítési próbálkozás után is szabályszerű kézbesítésnek számít (a postai szabályzat szerint). Fontos, hogy a tartózkodási hely is kézbesítési pontnak számíthat, így ezzel Berki nem is bújhatna ki az eljárás alól. Arról nem is beszélve, hogy a Tv2 realityje, az Édes élet miatt napi szinten látható, hol lakik, merre jár.