Az 50 éves Johnny Depp, az Interview magazin áprilisi számában tárja fel életének eddig nem annyira ismert részleteit. Visszaemlékezéseiből a NY Daily News szemezgetett.

Első színészi munkája az volt, hogy tollakat árult, mint telemarketinges. „A legszebb az volt az egészben, hogy felhívtam embereket és azt mondtam nekik: helló, hogy van? Majd mondtam egy kitalált nevet, mint Edward Quartermaine  Kaliforniából" 

Az interjúból az is kiderül, hogy Depp számára a zene volt az első szerelem, annyira, hogy egyenesen életmentőnek nevezte.

A munkája részének tekinti, hogy mindig újszerű dolgokat csináljon, hogy megkímélje rajongóit az unalomtól. „ Úgy gondolom, hogy a közönség minden alkalommal valami mást lát belőlem" -vázolta Iggy Popnak. " Szeretem, hogy mielőtt kimegyek a kamerák elé, a stúdióban rögtön félelem lesz úrrá." Depp ha nem forgat, akkor Alice Cooperrel és Ryan Adamsszal zenél együtt. " Mostanában sokat zenélek. Ez igazi életmentő. Ez a szabadság."
A színész egy dolgot nem ért, annak ellenére, hogy évtizedek óta a showbusiness-ben éli életét. Ezek pedig a valóságshow-k. "Emberek ismertek lesznek a semmiért. Az emberek Hollywood-on nőttek fel, és sikeresek akarnak lenni. Ez olyan, mint amikor nézzük a tüzet. Nem tudjuk levenni róla a szemünket."