„Amióta megnyertük a lottót, sok minden történt velünk. Amikor bementünk a bankba, hogy a nyereményünknek bankszámlát nyissunk, az ügyfélváróban rossz szemmel néztek ránk. Pár perccel később, amikor megmutattuk a Szerencsejáték Zrt. igazolását a kétszer 318 millióról – biztonsági okokból így kérték az utalást –, a luxusváróba kerültünk, kávéval, üdítővel kínáltak bennünket. Nem sokkal később aztán jöttek a fenyegetőzések meg a zsarolások is. Amikor kiderült, hogy nyertünk, kaptam olyan telefont, hogy vigyek le hárommilliót egyedül a parkolóba, vagy végünk. Volt, aki 150 milliót kért tőlünk, hogy szeretett gyárát meg tudja menteni a csődtől. Naponta jönnek a hívások még most is" – mondta a hajléktalanból lett lottónyertes férfi felesége a Blikknek. A nő pánikbetegséggel küzd, 25 év után állítólag most tette ki a lábát először a lakásból. 

Az 55 éves győri férfi a mai napig úgy él, ahogy a lottónyereménye előtt, nem jár luxusautóval, ugyanazt a kávét issza reggel, és nem is áll szándékában luxuséletet élni. „Egyszer az alkoholizmus miatt kis híján elragadott a halál. Egy átitalozott éjszaka után úgy döntöttem, eldobom az életemet. Magamhoz vettem a vendéglátóim gyógyszeres szekrényének tartalmát, és egy üveg töménnyel szinte mindet bevettem. A kórházban ébredtem fel, és életben maradtam. Most már tudom, hogy valami terve volt velem a jóistennek"  – mondta Andraschek László a lapnak, és hozzátette, karitatív célja van a pénzével, a szenvedélybetegeknek szeretne segíteni. 

A férfi a skandináv lottón nyert 600 millió forintot, szerencséjéről a Guardian is írt. Az 55 éves egykori munkanélküli és hajléktalan férfi a nyereményből lakásokat vásárolt a családtagjainak.