Lejárt óvszerekkel kívánja megoldani a problémákat a kubai kormány - adta hírül a Miami Herald. A lap a kommunista párt lapját, a Vanguardiát idézi, mely arról számolt be szombati cikkében, hogy a patikusoknak el kell magyarázniuk, hogy az általuk forgalmazott óvszerek jók, mindössze rossz lejárati dátum került rájuk. A lap szerint már 2012-ben észlelték az egészségügyi hatóságok, hogy a Moments típusú, Kínából érkező óvszerekre hibás lejárati dátum került.

A hivatalos szervek átcsomagolták az óvszereket, az új csomagolásra új dátum került. Sajnos azonban nincs annyi dolgozó, mely képes lenne napi 5000 kotont újra csomagolni - és ez a mennyiség csak Villa Clara tartomány számára szükséges.

A Vanguardia nem közölte a rossz dátumokat, arra viszont felhívták a figyelmet, hogy egy óvszer élettartama nagyon hosszú. Végül az egészségügyi minisztérium döntése alapján engedélyezték végül a Moments márkájú fogamzásgátló átcsomagolás nélküli forgalmazását. Ugyanakkor helyi bloggerek arról írnak, hogy hiány alakult ki óvszerekből, ami jelentős veszélyeket hordoz magában.