„Én, magam mélyen sajnálom mindazt, ami köztem és Clinton elnök közt történt. Hadd mondjam el még egyszer. Én. Mélyen. Sajnálom. Ami. Történt" – mondta Monica Lewinsky a Vanity Fair magazinnak, aki feltehetően arra nem gondolt évekkel ezelőtt, hogy nemcsak az ő élete változik meg örökre. Például Clinton gyermekeire nem feltétlenül tartozik az, apu kivel hál.

Lewinsky tíz év hallgatás után mondta el a véleményét a történekről, azt, hogy ez az egész számára nyilvánosan megalázó volt, hogy szabadulna a múlttól. Azonban a mai napig nem tud szabadulni a Bill Clintonnal történt viszonytól, mert mindig akad valaki, aki felhozza: Beyoncé is megénekelte azt a Partition című számában az új albumán. A történtek miatt új célt kellett keresnie az életében, hiába vannak jó diplomái, az állásinterjúkon is azzal azonosítják, ami Clintonnal történt. Az internetnek köszönhetően rendszeresen megéli állítólag a zaklatást és megaláztatást, és segíteni szeretne azokon, akiknek szintén ilyesmivel kell szembenézniük. 

Monica Lewinsky 1995 és 1997 között dolgozott a Fehér Házban, állítólag összesen kilenc alkalommal volt együtt Bill Clintonnal, amit elmondott egy kolléganőjének. A kolléganő felvette a telefonbeszélgetésüket, majd 1998-ban egy újságíró kiszivárogtatta a viszonyt. Hogy az ügy még pikánsabb legyen, az is kiderült, hogy Lewinsky a kék ruháján őrizte meg Clinton ondóját, amit aztán elvettek tőle. A ruhát bizonyítékként használták a Clinton elleni perben, az ügy majdnem Clinton elnökségébe került.