A szallas.hu felmérése szerint a magyarok híznak, nem sportolnak és lezabálják a svédasztalt. Legalábbis sarkítva ez derül ki a felmérésből.

 „10 vendégből 9 a fürdőzést, szaunázást választja, a sportolási lehetőségeket ehhez képest elenyészően kevés, átlagosan egy vendég veszi igénybe” – mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője.

A vendégek harmada kövérebben megy haza, mint ahogy megérkezett, szerencsére 1-2 kg pluszsúlyról beszélhetünk mindössze, viszont az alkoholos italok fogyasztása is megnő ebben az időszakban. 

 Csodás történetek derültek ki az all inclusive ellátást választó vendégekről, volt olyan, aki megette hat ember teljes reggelijét, majd az utolsó kakaós csigát borravaló gyanánt az egyik alkalmazott kezébe nyomta. Egy másik helyen egy vallási alapokra helyezett vegetáriánus életmód tábor résztvevői a mértékletességről tartandó előadás előtt tüntették el az összes házi rétest a büféasztalról. Azt már szinte meg sem említik, hogy ha a vendég nem tud többet enni, akkor a svédasztalról emel el valamit, mintha ez természetesen járna.

A felmérés 162 wellness-szállás és 922, az elmúlt 1 évben legalább egyszer wellness-szállodában megszálló vendég válaszain alapul.