Jennifer Lawrence-szel akkora interjút készített az amerikai Marie Claire, hogy még a csonka, online változat is marha hosszú. A színésznőt Az éhezők viadala-filmadaptációk utolsó két részének filmezése közben kapták el, vagyis mostanában. Az interjúban a következő dolgok derültek ki.

  • Szerelmével megegyeztek abban, hogy vannak időszakok, amikor kölcsönösen ignorálják egymást, és nem aggódnak amiatt, ha a másik nem válaszol az smsekre. Erre azért van szükség, mert nagyon sok időt töltenek munkával, egymástól távol, amikor nem tudják, éppen mit csinál a másik (és így nem idegeskednek hülyeségeken). 
  • Nem direkt esett el másodszorra is az Oscar-díjkiosztón, de megérti, miért hiszik néhányan azt, hogy ezzel csak a feltűnést kereste. „Próbálok megfelelően viselkedni, integetni a rajongókat, mindenkivel kedves lenni, és egyszer csak ott van egy terelőbója. Abban a pillanatban, hogy nekimentem, nevettem, de közben az járt a fejemben, hogy »na most aztán meg vagy baszva, azt fogják hinni, hogy direkt csináltad«. De higgy nekem, ha elterveztem volna, biztosan a Golden Globe-on vagy a SAG-en csinálom. Sose tenném két, egymást követő Oscaron. 
  • Az éhezők viadala-sorozat legutóbbi részének bemutatói alatt pánikrohamok gyötörték, és annyira fájt a hasa, hogy azt hitte, gyomorfekélye van. Volt olyan tévés fellépés, amit azért hagyott ki, mert nem mert repülőre ülni – inkább kivizsgáltatta magát. De nem volt fekélye. 
  • Az ismertség sokat változtatott rajta, és ezzel ő is tisztában van: „sokkal zárkózottabb vagyok, és őszintén szólva, valószínűleg elég udvariatlan is". Elmondása szerint korábban rámosolygott az emberekre, tartotta a szemkontaktust, barátságos és közvetlen volt, most viszont az agyára megy, hogy nem vacsorázhat meg nyugodtan, mert egymás után akarják lefotózgatni idegenek. 
  • Nem tartja magát lázadónak a laza beszólásai miatt. „Egyszerűen nem gondolom végig a dolgokat, mielőtt kimondanám, vagy megtenném őket.”
  • „Nem bízom meg az olyan lányokban, akiknek nincsenek barátnőik. Nagyon jó barátnőim vannak, de ugyanannyira pasik, mint én – esznek, és semmit sem tudnak a divattól”.
  • És miközben minderről beszélt, a színésznő éppen menstruált. Ezt is ő közölte, a következő szavakkal: „terhes vagyok! Jó, igazából nem. Sőt, pont az ellenkezője”.