Május 22-én a bolygó egy része a gótok (mármint goth-ok) világnapját ünnepli, a Nyíregyházi Állatpark növendék sátánmajma pedig pont ezt a szép napot választotta arra, hogy először megmutassa magát. Az állatkert közleménye szerint a jószág áprilisban született, de eddig nem nagyon bújt elő.

Mint írják, a fehérarcú sátánmajom a dél-amerikai esőerdők alsóbb lombkoronaszintjeinek lakója, főleg gyümölcsökkel, diókkal és magokkal és rovarokkal táplálkozik, ami azért annyira nem metál. Érdekesség: a sátánmajmok szubkultúrájában a hímeknek van fehér arca (és fekete teste), a nőstény bundája barnásszürke. A fajnak csak a neve ijesztő, amúgy békés állatok. „Repülő majomnak is nevezik, mert akár 10 méteres ugrásokra is képes két ág között. Hangja madárcsicsergésre emlékeztet, s a parkban élő tenyészpár is gyakran énekel duettet,ami a közöttük lévő kapcsolat és a területhatárok fenntartására szolgál.”

A szülők 2013 óta élnek együtt, nem önszántukból, hanem a nemzetközi fajmegmentési program miatt. Az utód neme egyelőre tisztázatlan, ugyanis főleg anyján lóg.