Sandra Bullock május 19-én a New Orleans-i Warren Easton gimnáziumban járt, ahol rövid beszédet mondott, és meglepő tanácsokkal látta el a végzősöket. (A színésznő 2005 óta az iskola egyik főtámogatója, miután az épület a Katrina hurrikán áldozatául esett.) Beszédét így kezdte: „Ha vissza tudnál menni az időben, és beszélni a fiatalabb önmagaddal, mit mondanál neki? Gondoltam, megosztom veletek azt, amit én mindennap mondogatok a 4 éves fiamnak, akit mindenkinél jobban szeretek”.

Így folytatta: „Örültem volna, ha valaki nekem is elmondja ezeket, mielőtt kilépek az életbe. Ne féljetek az ismeretlentől, éljetek a jelenben, és ne aggódjatok annyit. Tegyétek a mércét minél magasabbra, –hiába akarják sokan a bukásotokat látni, ne foglalkozzatok velük. Ez az ő problémájuk, nem a tiétek. Ne izguljatok a csalódások miatt, ezek nem igaziak, csak azt jelentik, hogy a dolgok nem működnek ebben a formában, és valami sokkal jobb fog jönni helyette”.

Ezután praktikus tanácsokkal látta el a hallgatóságot. „Mielőtt elmentek otthonról, tegyetek be valami zenét nagyon-nagyon hangosan, és táncoljatok egy kicsit, ez megváltoztatja, a járásotokat. Mindennap, minden étkezéshez egyetek valami zöldet és soha ne piszkáljátok az orrotokat nyilvános helyen. Ha valaki, aki törődik veletek, megölel, két kézzel öleljétek át ti is.” Gondolatait ezzel zárta: „Keressétek meg, mit élveztek igazán az életben, mert a legvégén csak ez fog számítani, nem az aggódás, nem a mi-lett-volna-ha”.