Hétfő délután egy jávorszarvas rontott be egy svéd középiskola osztálytermébe. Az ablakon keresztül érkezett, miközben a teremben órát tartottak.

Szegény elég rosszul reagált a bezártságra. „Miután a gyerekek bezárkóztak a szomszédos terembe, hallották, amint a szarvas erősen lökdösi az ajtókat-ablakokat, hogy kijusson” – mondta Thomas Fuxborg rendőr a The Localnak. A rendőrök kitörték a terem ablakát, hogy azon keresztül szabadítsák ki a tanulókat. „Mindenki le volt döbbenve, nem is hittük el, hogy ez tényleg megtörténik” – mondta egy diák.

Svédországban nem ismeretlen jelenség a városban balhézó jávorszarvas. 2011-ben egy idősek otthonába sétált be egy példány, illetve számos svéd medencével rendelkező lakos ébredt már arra, hogy szarvas rekedt a kertjébe. A leghíresebb eset mind közül, amikor egy szarvas fenn akadt egy almafán, miután berúgott az erjedt almáktól. A helyi rendőr mégis azt mondja, csak egyetlen randalírozó szarvast látott az elmúlt évtized során. „Ez rohadtul ritka” – mondja Fuxborg.

A rendőrök végül ártalmatlanná tették az állatot. „Pánikba volt esve, szörnyű állapotban volt. Valaki meg is sérülhetett volna” – tette hozzá Fuxborg. Vigyázni kell a jávorszarvasokkal, sokszor keverednek zűrbe, de nagyon jámborak is tudnak lenni.