„Nem véletlen, hogy miként jutok az emberek eszébe először” – mondta Kerekes Vica a Velvetnek. A színésznő saját bevallása szerint élvezi az életet, és nem bánja, hogy sokan tartják szexszimbólumnak.

Ezek után még többen fogják, mert következő filmjében egy 10 részes kosztümös tévésorozatban kurtizánt alakít. Akárcsak legtöbb filmjét, ezt is Csehországban készíti, hozzánk nem biztos, hogy eljut.

Bár úgy érzi, Csehországban egyelőre nagyobb igény van rá, Magyarországon szívesebben dolgozna. „Én lennék a legboldogabb, ha Magyarországon ugyanannyit forgathatnék, mint Csehországban". 

A színésznő  Magyarországon tölti a nyár nagy részét, de most nem dolgozni fog, hanem pihenni, szeretne egy kis időt a családja és a barátai körében eltölteni. A VinCe Balaton nyárindító sajtókoccintásán azt is elmondta: bármilyen munka legyen épp a napirenden, legalább olyan fontos, hogy jól érezze magát, és ehhez a jó ételek, finom italok is hozzátartoznak. „Mindig fontos, hogy mit hozol otthonról, én az élet szeretetét láttam".