Egy éve, 2013. június 22-én egy ittasan vezető férfi, Matthew Cordle elgázolt egy gyanútlan járókelőt, Vincent Canzanit. Cordle rögtön beismerte bűntettének súlyosságát, és hogy alapos megbánásáról, valamint felelősségvállalásáról tanúbizonyságot tegyen, felvette a kapcsolatot a Because I said I would nevű nonprofit szervezettel, akik segítettek a férfi őszinte videóüzeneteinek felvételében és elterjesztésében.

Alex Sheen, a szervezet alapítója a tragédiát pont egy évvel követően nagyon hasznos akcióra adta a fejét: egy éjszakán át önként fuvarozta haza lakóhelye legtömöttebb kocsmájának környékéről a legtöbb ittas személyt, eredményeiről pedig a Redditen számolt be.

A kocsi legelső utasai egy lánybúcsúról érkeztek, és bár az alkalmi sofőr borravalót nem fogadott el, ezek a lányok mégis elrejtettek 38 dollárt a kocsiban. Sheen az Anyák az Ittas Vezetés Ellen mozgalomnak adományozta a pénzt. 

Több egyedi arccal találkozott még, akikről itt számolt be, és bár az éjszakája emiatt izgalmas volt, hajnali háromkor, négy óra fuvarozás után végül befejezte a munkát. Meglepetésére senki sem hányt az autójába. 

„Az ember néha arra gondol, bárcsak tudna tenni valamit, de minden összevetve, az egyetlen ember, akinek tetteit befolyásolhatod, te magad vagy" – filozofált a sofőr a hajnal első napsugaraitól ihletődve.

„Ígérjétek meg, hogy soha nem isztok és vezettek egyszerre" – foglalta össze az akció lényegét Alex Sheen. Mi is ezt tanácsoljuk önöknek.