A gyermekét egyedül nevelő lichfieldi nő számlájára a városi önkormányzattól érkezett tévesen egy szép kis összeg, és ő buzgón neki is látott az 52.000 font (19 millió forint) elköltésének, írja a Daily Mail. Michaela Hutchings agyában úgy tűnik, fel sem merült, hogy a jó tündér nem létezik, illetve a Mikulás szezonja is odébb van, így a téves utalást vissza kell majd fizetnie.

Pedig így van, az önkormányzat illetékesei kis késéssel ugyan, de észrevették a hibát, ám addigra a nő vad költekezésbe kezdett. 9000 fontot (3,3 millió forint) gyorsan el is költött igen hasznos dolgokra, mint például márkás táskák, napszemüvegek és cipők, 1000 fontot (370.000 forint) anyjának adott, a fenmmaradó összeget pedig lekötötte takarékszámlán.

Most azonban nem csak a teljes összeget kell visszafizetnie, ám csalás miatt bíróság elé is kellett állnia, ahol hat hónap haladékot kapott a törlesztésre, cserébe viszont 12 hónapnyi közmunkát, és 150 fizetetlen munkaóra ledolgozását rótták rá.

Rendőrségi források szerint az összevásárolt holmikat elárverezik, hogy az így befolyt összeg is csökkentse a tartozását.