A Huffington Poston találtunk egy kutatást, amely a női szexualitást vizsgálta, és érdekes megállapításra jutott: az almafogyasztás valószínűleg fokozza az élvezetet. Az Archives of Gynecology and Obstetrics nevű szaklapban publikált tanulmányhoz 731 szexuálisan aktív olasz nőt vizsgáltak (mindannyian egészségesek, életkoruk 18-43, nem szednek gyógyszert, nem depressziósok). Két csoportra osztották őket: az egyikbe azok kerültek, akik naponta legalább egy, de inkább két almát ettek, a másikba, akik legfeljebb kétnaponta egyet, de inkább egyet sem. Mindannyiukkal kitöltettek egy állapotfelmérő ívet (Female Sexual Function Index, vagyis női szexuálisfunkció-index, atyavilág, de antifeministán hangzik), ami minden fontosra rákérdezett.

A 19 kérdés között szerepel a szex gyakorisága, az orgazmus milyensége, a hüvely nedvessége, és az általános szexuális elégedettség kérdése. Ami jó volt, pontot ért, a kutatók pedig arra jutottak, hogy az almaevőknek sokkal magasabb pontszámot értek el. Valószínűleg azért, mert az almában polifenolok és antioxidánsok vannak (mint a borban és a csokiban), amelyek elősegítik a véráramlást - igen, a nemi szervekbe is. Ráadásul floridzin is van bennük, amelynek szerkezete megegyezik az ösztradiol nevű női szexhormonnal - többek között ez tartja nedvesen a puncit, de itt bővebben is olvashat róla. Mi meg már mindent értünk.

Disclamer: mi is látjuk, hogy kicsi volt a minta, de ha bármelyik olvasónk ennek hatására bealmázik, a legrosszabb, ami történhet, hogykicsit savas lesz a gyomra. Akkor meg igyon vízben oldott szódabikarbónát. Nincs mit!