Egy galléros pávián mancsába került egy okostelefon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Pár hete vették fel a videót, nemrég tették fel az állatkert honlapjára. Az egyik látogató ejthette el a készüléket, ekkor raboltak rá a majmok. A felvételen látható, ahogy az egyik pávián köpüli a telefont a fatörzsön, megrágcsálja, szóval en bloc tönkreteszi. Az RTL Klub Híradójának stábja döbbenve észlelte forgatáskor, hogy a majmok ottjártukkor épp egy szalagot pusztítottak.

Azzal amúgy hiába próbálkozik az ember, hogy visszaszerezze a tárgyait, a majmok fürgék és magasra másznak – derült ki Hanga Zoltán állatkerti szóvivő közléséből. „Volt olyan eset, amikor a bedobott mobiltelefonnal annyira jól játszott az egyik pávián, hogy gyakorlatilag a műszikla legfelsőbb részére – amelyiket el tudja érni – fölvitte, ráült, mint egy snowboardra és lesiklott vele a sziklafelületen. Elég vérfagyasztóan csikorgott maga a telefon, és a tulajdonos arcán is lehetett látni, hogy nem teljesen boldog" – mesélte a másik sztorit Hanga.

Ugyanitt Szellő István egy másik híradós anyagot úgy konferált fel, hogy hektoliter helyett helikoptert mondott, majd hosszan kuncogott magán.