Egész Amerika, sőt, az egész világ Robin Williamst gyászolja. Az internetet elözönlötték a szomorú és értetlenkedő kommentek, miután a színész felesége bejelentette: a színészlegenda helyi idő szerint hétfőn, észak-kaliforniai otthonában hunyt el 63 éves korában. Az elsődleges rendőrségi információ szerint öngyilkos lett, halálát fulladás okozta.

Felesége a CNN-nek eljuttatott közleményében arra kér mindenkit, hogy ne halála körülményeire emlékezzenek, hanem a csodálatos emberre, az egyik legkiválóbb művészre. "A férjem és a legjobb barátom is elveszítettem" – írta szomorú levelében. 

A Jó reggelt, Vietnám színésze régóta depresszióval és alkoholproblémákkal küzdött, amit nyíltan fel is vállalt a nyilvánosság előtt. Először a nyolcvanas években beszélt először kokain- és alkoholproblémáiról, majd évtizedekig tiszta volt, de 2000-es évek elején ismét visszaesett. Múlt hónapban még elvonóra is bejelentkezett, ezért ért mindenkit hideg zuhanyként ért a halálhíre. Még Barack Obama elnök is hivatalos közleményben reagált a halálhírre: 

"Robin Williams, egy álmodozó volt, orvos, zseni, mesehős, professzor, Péter Pán, dadus – és minden, ami ezeket összeköti. De kétségkívül egyedülálló volt. Megnevettetett és elgondolkodtatott minket.Tehetsége egyedülálló volt" – írta az elnök. 

A színész lánya, Zelda, megható idézettel búcsúzott tőle a Twitteren:

Majd kommentben csak ennyit írt: "Szeretlek, Hiányzol. Igyekszem erős maradni". A sztárvilágból színészek, zenészek, rendezők és politikusok búcsúznak tőle a közösségi oldalakon keresztül: 

Steve Martin: "Nem tudom, hogyan lehetnék ennél is szomorúbb. Nemcsak egy csodálatos embert veszítettünk el, de egy utánozhatatlan színészt, egy hatalmas zsenit, egy igazi egyéniséget, egy valódi tehetséget."

Mia Farrow: "Nem! Robin Williams annyira szerettelek és annyian szerettek!"

Pink: "Imádkozom Robin Williams családjáért. Csak egyszer találkoztunk, de életem egyik legemlékezetesebb pillanata marad. Olyan sokat adott nekünk, remélem tudta ezt."

Lenny Kravitz :"Megtisztelteés volt ismerni téged, Robin"

Hilary Duff: "A szívem teljes szeretetét a családnak küldöm. Szerettünk  téged Robin, szerettünk, Mrs. Doubtfire!!"

Kevin Spacey: "Robin Williams megnevettette és elgondolkoztatta a világot. Mindig emlékezni fogok erre és hálás leszek érte. Csodálatos ember, nagyszerű színész, remek barát. Nincsenek rá szavak, mennyire fog hiányozni. "

Danny De Vito: "Megszakad a szívem"

Rihanna : "Szörnyű hír! Remélem, a lelke már békét talált!"

Jimmy Kimmel: "Robin egy nagyszerű ember volt. Kérlek titeket, ha szomorúak vagytok, beszéljetek róla valakivel!" 

Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. Egyedüli gyerekként nőtt fel, így sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott. Mire leérettségizett, a legnépszerűbb és legviccesebb tanulónak számított, valamint a legsikeresebb jövő előtt állónak választották. Első szerepe olyan nagy sikert hozott neki, hogy saját sorozatot kapott, ami 1978-tól 1982-ig ment. A címe Egy úr az űrből („Mork & Mindy”) volt. Szélesvászonra először a Popeye című filmben lépett fel 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a Garp szerint a világban.

A legnagyobb sikert azonban a Jó reggelt, Vietnam!-ban aratta, ahol lemezlovast alakított.

1997-ben a Good Will Huntingban hozta élete talán legjobb alakítását, amiért a következő évben megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart.

Williams 2011-ben vette el harmadik feleségét, két korábbi házasságából összesen négy gyermeke született.