Egy amerikai nő, Theresa L. Owens metamfetamin hatása alatt okozott balesetet, miután a forgalommal szemben vezetett – írja a Jezebel. Körülbelül 40-50 kilométer per órával haladt ellentétes irányban az utcán, mikor összeütközött egy csapat biciklissel, akik közül az egyik személy az eset következményében lebénult. Az ütközést követően a nőt is kórházba szállították, ahol egy nővér egy zacskó metamfetamint talált Owens vaginájába rejtve. Elszállítása előtt állítólag beszámíthatatlanul viselkedett, és kiabált.

A nagyjából 10 fős biciklis társaságból hatan kerültek kórházba, egyikük – a 49 éves Juan Carlos Vinolo – kritikus állapotban, mellkastól lefelé lebénulva. A GoFundMe nevű internetes alapítványon kezdtek adományt gyűjteni Vinolonak, eddig közel 94 ezer dolláros (kb. 22 millió forint) sikerrel.

Owensre 300 ezer dolláros (kb. 70 millió forint) óvadékot szabtak ki, és ha elítélik, akár 12 év börtönbüntetést is kaphat. Az óvadék és a soron következő tárgyalási időpont kihirdetése után Owens azt suttogta védőügyvédjének, „Mondja meg nekik, hogy sajnálom.”