Képzelje el, hogy bemegy egy ruhaüzletbe, és anélkül próbál fel akármit, hogy le kéne vetkőznie, vagy úgy próbál fel sminket, hogy bármit is az arcára kenne. A nem is olyan távoli jövőben lehetséges lesz ez a módszer, a projection mapping nevű technológiai specializálódásnak köszönhetően, aminek segítségével kellő eszközök mellett akármi a testfelületre vetíthető lesz. Ráadásul teljesen valósághűen.

Egy projection-mapping művész, Nobumichi Asai fejlesztette ki az elektronikus smink technolgiáját korábbi munkái alapján, amikben képeket vetített épületekre, autókra és egyéb nagyméretű tárgyakra, írja a Huffington Post. A művésznek valószínűleg nem a sminkelés megkönnyítése volt az elsődleges célja, hanem egy installáció elkészítése, amiben a kivetített felület immár az emberi arc.

OMOTE / REAL-TIME FACE TRACKING & PROJECTION MAPPING. from something wonderful on Vimeo.

Elképzelhető, hogy a videóban látható technikai módszert alapul véve létrejönnek egyszer fogyasztó-orientált verziók, például a már említett sminkes vagy ruhapróbás program. Persze a használatukhoz már most is megfelelő körülmények kellenek, úgymint 3D szkenner, kellő mértékű sötétség, kellően erős fényforrás.