Október végéig lezárhatja a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Ruttner György ellen ügyvédi visszaélés és sikkasztás gyanúja miatt indított újabb büntetőügyben – mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Bors megtudta: a nyomozás jelenlegi határideje október 29., igaz, ha új körülmény merül fel, meghosszabbíthatják az eljárást. Mint megírtuk, összesen közel 200 millió forint letétet keresnek az ügyfelei Ruttner Györgyön. A jogászt március elején – azok után, hogy de­cemberben más ügyekben vádat emeltek ellene – ismét gyanúsítottként hallgatták ki.

Őrizetbe vették, majd bilincsben vitték a Gyorskocsi utcai fogdára, később hónapokig házi őrizetben tartották. A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint 2010 és 2012 között az ügyvéd több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel nem számolt el, azzal sajátjaként rendelkezett.

Ruttner ezzel szemben úgy nyilatkozott: uzsorások hálójába került. Havi 10 százalékos kamatra vett fel 172 millió forint uzsorakölcsönt, hogy fizetni tudja ceglédberceli farmja részleteit. Az ügyvéd elmondása szerint a hitelezők azt akarták, hogy irodája kezeskedjen a kölcsönök visszafizetéséért. Ruttner is feljelentést tett – uzsora-bűncselekmény gyanújával – az őt feljelentők ellen. A nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták.