"A letartóztatásom egy olyan pillanat volt, amikor az emberek rájöttek, hogy nem egészen az vagyok, akinek gondolnak" – kezdte a vallomását a Londoni Filmfesztiválon, ahol új filmjét, a Wildot szerette volna promózni. 

Mint megírtuk, az Oscar-díjas színészt és férjét Atlantában állították meg a rendőrök 2013 áprilisában, mert ezüst színű Ford Fusion típusú autójukkal összevissza haladtak a sávon belül és kívül is. Az autót a színésznő férje vezette, a rendőr jelentése szerint Jim Tothnak erős alkoholszaga volt, megszondáztatták, és a véralkoholszintje egyértelműen kimutatta, hogy ivott.

Witherspoon a TMZ információi szerint a rendőrtisztnek azt kiabálta: tudod, hogy én ki vagyok? Tudod a nevem? A rendőr állítólag azt válaszolta, hogy a kialakult helyzetben nem kell tudnia a színésznő nevét. És erre azt kapta válaszul, hogy 'majd megtudod a nevem, benne leszel a hírekben'. Amikor a színésznő másodszor ment kiabálva a rendőr felé, amiért az letartóztatta a férjét, a rendőrtiszt letartóztatta őt is rendbontásért.

A színésznő közleményt adott ki, amiben bocsánatot kért a viselkedéséért. Most ismételte, hogy mélyen bánja a történteket, egyáltalán nem szabadott volna így reagálnia. "Hibát követtem el. Mindannyian követünk el hibákat. A legjobb, amit ilyen helyzetben tehetünk, hogy bocsánatot kérünk, és megpróbálunk tanulni belőle" – idézi a színésznőt a nydailynews.com.