Tegnap elkezdtünk beszélgetni a tv2 szellemiségéről és az Ön ott töltött három évéről. Arra viszont nem volt idő, hogy elmesélje mi történt a második alkalommal, amikor forgatás közben hagyta ott a produkciót.

    Ez emlékeim szerint augusztus vége felé volt, amikor már Várdy Zoltán volt a vezérigazgató. Az új Activityt vettük föl, a stúdióban két kanapét helyeztek el és a tv2 szellemiségének megfelelően válogatták össze a vendégeket. Mindenkire már nem emlékszem, de az biztos, hogy az ellenfél csapatában ott volt Fekete Pákó, Tündike, mellettem pedig a Jakupcsek Gabi ült. Előzetesen most is ki kellett találni valamilyen büntetést, amit majd a győztes csapatnak kell teljesítenie, mert különben elveszíti a nyereményt. Csiszár Jenő először a másik csapatnál érdeklődött, hogy milyen büntetéseket eszeltek ki. Engem nem nagyon érdekelt, ezért a Gabival beszélgettünk, de egyszer csak megütötte a fülemet az, hogy „csoki-fasz”. Akkor már figyeltem, hogy miről van szó és kiderült, hogy Fekete Pákó azt szeretné, ha mi nyernénk a Jakupcsek Gabival, akkor szopogassunk el egy általa prezentált, csokiból megformázott fekete faszt.

    Ön mit reagált erre?

    Nézze, ugyanaz volt a helyzet, mint a „szalámifasz” esetében. A tv2-nek nemcsak szellemisége van, de van producere, főszerkesztője, rendezője, jogásza, szóval van néhány ember, akit azért tartanak, hogy a „szellemiség” érvényre jusson. De most se szólalt meg senki. Ahogy a szerencsétlen Bochkor az előző esetben, most a Csiszár baktatott oda hozzám, hogy „Na és akkor, mit talált ki a Tanár úr?”. Mondtam, hogy a Tanár úr marhára nem talált ki semmit, merthogy a Tanár úr most elmegy. Nagyon felidegesítettem magam. Érti, miről van szó? A Jakupcsek meg én szopogassuk a Fekete Pákó csokifaszát!

    És tényleg, senki nem szólt közbe?


    Senki. A Csiszárt azért annyiban megvédem, hogy talán második, vagy harmadik alkalommal vezette a műsort, épp elég volt neki beszélni, mozogni. Nem igazán volt abban a helyzetben, hogy ő állítsa le a felvételt. Na, mindegy. Talán még egy percet voltam a stúdióban, és azt még hallottam, hogy a Fekete Pákó elkezdett üvöltözni, hogy ő ezeket a csokifaszokat szokta a fellépései alkalmával a rajongóinak osztogatni, akik aztán örömmel szopogatnak. Ebben az esetben tényleg nem engedtem magamat megállítani, azt mondtam, hogy ebből a „szellemiségből” nekem elegem van.

    Most nem hívták föl telefonon?

    Semmiféle következménye nem volt a dolognak. Kovács Kristóf producert, a cirkusz közben nem is láttam, és ha jól emlékszem, a tv2-nél afféle ex lex állapot volt, ami azt jelenti, hogy Kereszty már nem, Várdy Zoltán még nem volt vezérigazgató. A tanulság egyébként az, hogy attól, hogy valaki munkát vállal egy kuplerájban, az még nem jelenti azt, hogy mindenkivel válogatás nélkül b…-ni kell.