Kitört a botrány az Eurovíziós Dalfesztivál zsűrije miatt. A kiesettek azt mondják, hogy lobbi érdekek döntötték el, hogy ki jusson tovább, egyébként pedig már az is eldőlt, hogy ki lesz a győztes.

Engem is meglepett, hogy kiesett Oláh Ibolya, Tóth Gabi, vagy éppen a Cotton Club Singers, de ez még nem jelenti azt, hogy azok akik továbbjutottak, azok alkalmatlanok, tehetségtelenek.

Nem látszik magán, hogy olyan nagyon felháborodott volna.

Nem, mert volt alkalmam tapasztalni, hogy megy a zsűrizés „magyar módra”. Két-három évvel ezelőtt meghívtak zsűrielnöknek a popsztárok szépségversenyére. Én nem járok partikra, fogadásokra, de ezt a meghívást elfogadtam, mert miért ne nézné meg az ember a legszebb lányokat, akik ráadásul még énekelnek is.

Tényleg megérte elmenni, mert rendben volt a rendezés, normálisak voltak a díszletek, jól szólt a zene és nagyon csinosak voltak a lányok. Amikor az utolsó szám is véget ért, mi, a zsűri tagjai hátramentünk a díszletek mögé és egy perc alatt eldöntöttük, hogy ki a győztes. Talán Bródy János volt az, aki először kimondta Dukai Regina nevét, azzal a megjegyzéssel, hogy nemcsak szép, de dicsérendő, hogy nem playbackről énekelt. Mert az igazság az, hogy a legtöbb lány csak tátogott.

Mint mondtam, a zsűri egységesen Dukai Reginát támogatta, amikor megjelent egy srác. Határozott hangon kijelentette, hogy az egyik Fresh-lány nyert. Megkérdeztem, hogy ki a bánat maga? Mire mondta, hogy ő a főszponzort képviseli, és az eredeti megállapodás az volt, hogy ők mondják meg, hogy ki legyen a győztes. Azt nem állítom, hogy hosszas vita alakult volna ki, mert elküldtem a srácot a francba és ezzel el is dőlt, hogy mégiscsak Dukai Regina nyer. Azóta nem voltam zsűrielnök, és nem is leszek. Nem akarom persze azt állítani, hogy Magyarországon minden verseny így dől el, és azt se gondolom, hogy ez magyar specialitás volna, minden esetre egyáltalán nem lenne meglepő, ha az Eurovíziós Dalfesztivál esetében is hasonló történne.