Mit szól az MSZP-s politikusok elleni Molotov-koktélos támadásokhoz?

Én a magam részéről értetlenkedem. Tulajdonképpen egyetlen egy dolog biztos, mégpedig az, hogy ezek az akciók feltételezik egy szervezet létét. Itt nem egy elmebeteg akciózásáról van szó, ezeket a támadásokat koordinálták, megszervezték.

Lázár János, a Fidesz sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a rendőrség vagy nem tud, vagy nem akar lépéseket tenni a terrorgyanús ügyekben. Az Országgyűlés Rendészeti Bizottságának elnöke szerint a tehetetlenség azt a gyanút is keltheti, hogy ezen ügyek mögött a legmagasabb kormányzati körökig nyúló provokációs szándék állhat.

Teljesen egyetértek Lázár Jánossal. Egészen biztos, hogy valamelyik kormányülésen döntöttek arról, hogy Molotov-koktélos támadásokkal kell elterelni a figyelmet az országos gondokról. Feltételezésem szerint volt egy kis vita arról, hogy jugoszláv gyártmányú kézigránátot dobjanak-e, de ezt leszavazták és maradtak a Molotov-koktél mellett, ami ugyebár mégiscsak egy bevált magyar eljárás.

Igazi vita csak akörül robbant ki, amikor a kormánynak arról kellett dönteni, hogy kiket támadjanak meg. Szerintem maga Gyurcsány Ferenc javasolta azt, hogy sorsoljanak, mert az az ötlet, hogy önként jelentkezőket keresnek, az azért időbe kerül. Mégse normális, hogy a képviselő első lelkesedésében jelentkezik, hogy ő nagyon szívesen felajánlja a kertjét vagy az előszobáját egy ilyen támadásra, de aztán elkezd egyeztetni a feleségével, netán az anyósával, aztán a végén esetleg még visszalép. Úgyhogy a kormány maradt a sorsolásos megoldásnál, sőt arról is döntöttek, hogy folytatni kell a „beporzást” is. Szerintem március kilencedikéig további politikusoknak küldenek levélborítékban fehér port, de most már figyelni kell, mert amatőrök is részt vesznek a játékban. Legutóbb valakinek barna port küldtek.

Maga viccet csinál ebből az egészből!

Én? Én csak végiggondoltam azt, amit az Országgyűlés Rendészeti Bizottságának elnöke nyilatkozott.