Voltak azért március tizenötödikének mulatságos következményei is. Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere nyitott azzal, hogy ő tudja a megoldást, amelynek révén Demszky Gábor főpolgármester megúszhatná a tojás dobálását, a megvalósított tettleges becsületsértést. Demszky például zárt térben tarthatna megemlékezést. Feltételezem, olyasmire gondolhatott Rogán, hogy Demszky zárkózzon be a budiba, vagy mondjuk a fürdőszobába és ott tartson izzó hangulatú beszédet. Feltételezhető, hogy sem a vécédeszka, sem a mosdó nem kezd sípolni, anyázni, és ily módon mind az esernyő, mind a tisztító (egykor Patyolat) megtakarítható. Rogán javaslata elgondolkodtató, és legyünk őszinték, picit kuncoghatunk is, mert az ötlet már-már szellemes.
 
Csakhogy Rogán gondolatkísérletét überelni tudta Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője. Ő a következőt volt képes mondani: „Demszky Gábor már akkor is március tizenötödikei megemlékezéseket szervezett, amikor ezt az egypárti diktatúra üldözte, és amikor Rogán Antal az V. kerület fideszes polgármestere még a középiskolai KISZ-t szervezte.”
 
Azt hiszem világos, hogy mit sugall Gusztos. Egyértelműen azt, hogy az ifjú Rogán a középiskolában nem volt más, mintegy ijfúkommunista bérenc. Mert ugye az ifjú Rogán szervezhette volna a Fidelitast, aztán a szocdem orientációjú fiatal baloldalt, esetleg lobogtathatta volna az Ifjúsági Demokrata Fórum zászlaját. De nem. Az ifjú Rogán leszarta a Fidelitast, az Ifjúsági Demokrata Fórumot, fityiszt mutatott az Fiatal Baloldalnak és makacsul szervezte a Kommunista Ifjúsági Szövetséget.
 
Ha nem ebben az országban élnék, talán még el is hinném ezt a mesét, mert ugye tudjuk, hogy ez úgy hülyeség, ahogy van. Demszky Gábor (a polgári ellenzék és a magyar szamizdat kiemelkedő alakja … taps!) 1952-ben született, míg Rogán Antal a Fidelitas egykori elnöke, az V. kerület fideszes polgármestere (hazánk spirituális vezetőjének lehetséges utódja … taps a túloldalon!), húsz évvel később, 1972-ben született. Ezért aztán Gusztos Péter (a kissé zilált SZDSZ kétségkívül agilis ügyvezetője … nagyon gyér taps a távolból), aki 1976-ban született, pontosan tudhatná, hogy Rogán Antalnak a középiskolában nem volt módja választani, hogy mit is szeretne ő szervezni. Mivel ő szervezőalkat volt, ezért mi maradt neki … hát a KISZ. Azt hiszem, Gusztos Péter is megfontolhatná azt a javaslatomat, hogy ezentúl csak borzasztó szűk körben fejtse ki véleményét Demszky lehetséges március tizenötödikei tevékenységéről, például súgja a felesége fülébe.