Megint beszédet tartott a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc – a Népszabadság információi szerint – a szocialisták budapesti és Pest megyei pártaktívája előtt gyakorolt önkritikát. Van valami bájos a Népszabadság tudósításában, érdemes ízlelgetni a kifejezést: „budapesti és Pest megyei pártaktíva”. Érdemes ízlelgetni ezeket a szavakat és repülünk vissza az időben, vissza a nyolcvanas évekbe. Pártaktíva. Mi a jóisten lehet az a pártaktíva?
 
Aztán az is gyönyörű, hogy Gyurcsány Ferenc önkritikát gyakorolt. Sok mindent gyakorolt már Gyurcsány, legutóbb másfélórás beszédet tartott egy bárszéken egyensúlyozva. Komolyan mondom elszédültem, amikor néztem a televízióban, időnként fél seggel pörgött a széken, merthogy körbe vették az elvtársak. Az elvtársak pedig mosolyogtak, örültek és teljesen egyetértettek Mészáros Tamás elvtárssal abban, hogy a Feri megint zseniális beszédet mondott. Feriben tényleg egy go-go girl veszett el, egészen rafinált volt a beszéd koreográfiája. Szerintem arra már senki nem emlékszik, hogy mit mondott, de az a bárszék, az tényleg felejthetetlen.
 
Na mármost, nézzük, hogy a megbízható forrásként nyilvántartott Népszabadság mit is tudott meg? Gyurcsány Ferenc így fogalmazott: „Az elmúlt egy évben a pártelnöki teljesítményem szinte a nullával volt egyenlő.”.
 
Mit tehetnénk ehhez hozzá? Kurvára igazad van, Feri!