Kezembe került a Nők Lapja. Őszintén szólva, én még nem fogtam a kezembe olyan női lapot, vagy magazint, aminek akárcsak egyetlen sora is érdekelt volna. Ez biztosan azért van, mert még soha nem olvastam bele a Társkereső rovatba, pedig érdemes. Íme: „176/84/36 éves, nagyon jóképűnek mondott férfi keres szép arcú, csinos, igényes, értelmes, érzéki hölgyet, tartós kapcsolatra. Andor70@freemail.hu, vagy „Boldogság” jeligére, 1400 Budapest, Pf.17. (D118909).”
 
Ez igen! Ha én szép arcú, csinos, igényes, értelmes és érzéki hölgy volnék, rögtön fölhívnám anyámat, hogy megtaláltam az igazit. Illetve, azon gondolkodom, hogy ha én egy szép arcú, csinos, igényes, értelmes és érzéki hölgy volnék, akkor mi a bánatért olvasgatnám a társkereső rovatot? Nyilván tele volnék hódolókkal, csupa olyannal, mint az Andor, tehát nagyon jóképűnek mondott férfiak közül választanám ki azt, akinek megengedném, hogy megszépítse az életemet. Egyébként azt a kérdést is érdemes feltenni, hogy Andornak vajon ki mondta azt, hogy ő nagyon jóképű? Gondolom az anyja. Szerintem magához hívta Andort, mélyen a szemébe nézett és a következőket mondta: Nézd fiam! Te nem tehetsz arról, hogy csak 176 centi vagy, ezt mi szúrtuk el apáddal. Az már viszont a te sarad, hogy 176 centidhez képest 84 kiló vagy, talán nem kellene annyit zabálni. Az pedig drága fiam, hogy 36 éves korodra képtelen vagy összeszedni egy csinos, érzéki lányt, az azért már mégiscsak furcsa. Nézd, Andor! Apáddal mi azon az állásponton vagyunk, hogy el kellene menned egy pszichiáterhez, valami oka csak van annak, hogy megállás nélkül hirdetsz és még mindig én mosok rád.
 
Andornál mennyivel értelmesebb az a hölgy, aki „Napfény, tengerpart” jeligével hirdet: „55 éves csinos, fiatalos, független, érzelem gazdag, ápolt, természetimádó hölgy megismerkedne elvált, vagy özvegy, jól szituált, jó megjelenésű férfival, 64 éves korig.”
 
Ez tetszik! A hölgy özvegy vagy elvált férfit keres, magyarán köp az agglegényekre. Nyilván tapasztalatból tudja, hogy aki 55 éves koráig nem nősült meg, azzal biztosan nem érdemes próbálkozni. Igazából ez a hirdetés már csak akkor lehetett volna őszintébb, ha mondjuk egy bekezdést szentelt volna arra, hogy esélyesek lehetnek még a 90 feletti urak is, feltéve, hogy nincsenek örökösök.