horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Meghalt a Suzuki sofőrje, aki egy személyvonattal ütközött

8 órája Módosítva: 2017-02-25 18:31:19
2

A Police.hu írja, hogy egy 69 éves hajdúdorogi férfi földúton haladt a kocsijával. Hajdúvid felől a 3502. számú út irányába tartott. Amikor a vasúti átjáróhoz ért, ráhajtott a sínekre és összeütközött egy személyvonattal. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, majd a helyszínen életét vesztette.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért hajtott a sínekre.
Távolról sincs vége, olvasson még

Rendőrautó karambolozott Perbálnál - egy polgárőr meghalt

13 órája Módosítva: 2017-02-25 19:36:41
124

Tisztázatlan körülmények között ütközött össze szombat reggel egy rendőrautó és egy személygépkocsi Perbál és Tinnye között - írj a police.hu

Perbál 5
Fotó: velvet

A baleset következtében a rendőrautó felborult, annak utasa, a rendőrrel közös szolgálatot ellátó 38 éves polgárőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vezetőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A balesetben érintett másik autóban három személy sérült meg.

Perbál 4
Fotó: velvet

A rendőrség a helyszínelést megkezdte, az érintett útszakaszt lezárták.

Távolról sincs vége, olvasson még

Hazaérkezett a veronai buszbaleset utolsó súlyos sérültje

tegnap, 18:54 Módosítva: 2017-02-25 09:58:58
4

Pénteken kora este repülővel hazahozták, és a Honvédkórházban kezelik tovább a veronai buszbaleset utolsó súlyos sérültjét.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken közölte, hogy a veronai kórház orvosai február 21-én,  kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő férfi szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást.

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba, közölte az MTI-vel Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója.

Múlt héten szintén repülővel szállították haza, majd vitték a Honvédkórházba a buszbaleset másik súlyos sérültjét, akit Olaszországban többször megműtöttek. A 40 év körül férfiról az orvosigazgatója azt mondta, hogy itthon is több operáció vár rá és, hogy 

hosszú lesz a felépülése.

A buszbaleset előzőleg már a Honvédkórházban ápolt négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták a kórházat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Fordulat: súlyosbították a vádat a szeretőjét lúggal leöntő orvos ügyében

tegnap, 17:12 Módosítva: 2017-02-25 17:05:29
70

A kiegészített szakvélemények meggyőzték a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészséget és január 24-én módosították a vádat annak a budai orvosnak az ügyében, aki 2013-ban megtámadta, elkábította volt szeretőjét és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét.

Az már az elsőfokon eljáró bíró szerint sem volt kétséges, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, B. Krisztián volt a maszkos támadó, aki négy éve volt szeretője szexuális életét akarta tönkretenni a brutális támadással. A férfit elsőfokon viszont mindössze négy év börtönbüntetésre ítélték, öt évre orvosi hivatásától, hat évre pedig a közügyektől is eltiltották. 

Azért csak ennyire, mert az elsőfokú bíróság előtt a megvizsgált bizonyítékok alapján nem bizonyosodott be, hogy a volt kórházigazgató életveszélyes helyzetet idézett volna elő azzal, hogy Renner Erikát az otthonában elaltatta, maró anyaggal lelocsolta és magára hagyta. A férfit ezért életveszélyt okozó testi sértés helyett, csak

maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés, valamint kifosztás miatt ítélték el.
Távolról sincs vége, olvasson még

Két napig kénytelen volt elviselni egymást a Gödi-szigeten rekedt pár

tegnap, 14:08 Módosítva: 2017-02-25 16:04:00
26
Két napra a gödi Duna-szakasz egyik szigetén rekedt egy pár.

Még február 22-én, szerdán sétáltak be a szigetre a jégen, csakhogy után gyorsan olvadni kezdett, vízzel telítődött az a szakasz, és már nem tudtak visszajutni a partra.

Legközelebb pénteken járt arra egy kutyasétáló, tőle kértek segítséget. 

Pénteken érkezett a jelzés a központba. A váci tűzoltók vonultak ki a helyszínre, és egy úgynevezett mozgóstég segítségével, kötélbiztosítás mellett egyenként kimentették a szigeten rekedt két embert

- erősítette meg a történteket Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem biztos, hogy a legjobb rejtekhelyet választották ezek az auótolvajok

tegnap, 11:49 Módosítva: 2017-02-25 16:03:59
3

Egy erdős, bokros területen próbáltak elrejteni egy ellopott Suzukit az autótolvajok, de úgy látszik, hogy az ágak és a fák nem fedték be eléggé a kocsit, mert a rendőrök hamar megtalálták. 

És a két tolvajt is. 
Ez a látvány fogadta a salgótarjáni rendőröket.
Ez a látvány fogadta a salgótarjáni rendőröket.
Fotó: Police.hu
Távolról sincs vége, olvasson még

Titán szimata nélkül sokkal veszélyesebb hely lenne Jászkisér

február 23., 15:30 Módosítva: 2017-02-23 22:17:32
5

Több mint egy kilométeren keresztül kitartóan követte tolvajok nyomát Titán, a Jászapáti Rendőrörs nyomozóinak kutyája, neki köszönhetően sikerült a betörőket elkapni és egy idős asszony visszakapta az értékeit. 

Az egyedül élő asszonyhoz a tolvajok február 21-én éjjel törtek be Jászkiséren úgy, hogy befeszítették a bejárati ajtót. Miközben a nő aludt, a másik épületet teljesen kirámolták. Elvitték a fényképezőgépét, különböző háztartási tisztítószereket, karórát, mobiltelefont és arany ékszereket is. 

Titán szagot fogott és követte a tolvajok nyomait.
Titán szagot fogott és követte a tolvajok nyomait.
Fotó: Police.hu

Reggel vette csak észre, hogy idegenek jártak a házában, és azonnal szólt a rendőröknek. 

Ekkor jött Titán! 

Nácsa Gábor rendőr törzsőrmester kutyája azonnal szagot fogott. Több mint egy kilométeren át vezette a rendőröket, egészen a gyanúsítottak házáig. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szabadlábra helyezték a kamionsofőrt, aki elgázolt egy rendőrnőt az M5-ön

február 23., 11:49 Módosítva: 2017-02-23 16:07:18
2

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, február 13-án halálos baleset történt az M5-ös autópályán. Egy kamionsofőr, mikor nem figyelte az utat, hanem a rádióján próbált adót váltani, elsodorta a leálló sávban igazoltató fiatal rendőrnőt és társát. A 23 éves törzsőrmester a helyszínen meghalt, a másik rendőr és egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Két nappal később a nyomozási bíró harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, a sofőr ügyvédje azonban fellebbezést nyújtott be ellene. Most a Budapest Környéki Törvényszék  sajtóközleményt adott ki az ügyben, melyből kiderül, megszüntették az előzetes letartóztatást. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy hónap alatt sikerült megoldani, hogy ne fagyjanak meg a váci mentők

február 22., 16:39 Módosítva: 2017-02-22 21:30:00
4

Január 19-én írtunk róla, és akkor már két hete kockára fagytak éjjelente a váci mentők, mert

volt, hogy mínusz 12 fokra ébredtek az éppen szolgálatban lévők.

Az Országos Mentőszolgálat akkor azt mondta a Velvet megkeresésére, hogy 

Az OMSZ új, hétfőtől kinevezett főigazgatója személyesen tájékozódott az ügyben és utasítást adott a lehető leggyorsabb megoldásra a mentődolgozók megfelelő munkakörülményeinek biztosítása érdekében.

Erre most, február 22-én jött ki a hír az MTI-n, hogy

új kazánt kapott a váci mentőállomás.

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a következőt mondta:

A mentőállomásnak sok embert kell kiszolgálnia, ezért fontos folyamatos működésének biztosítása.

A helyszíni szemléje után még azt is közölte, hogy a gyors kivitelezés segítette a zökkenőmentes betegellátás fenntartását.

mti

Távolról sincs vége, olvasson még

Elütötte az autó a hároméves gyereket, miután nagyapja elengedte a kezét

február 22., 12:40 Módosítva: 2017-02-23 09:13:31
7

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt egy 45 éves férfivel szemben, aki elengedte hároméves unokája kezét, és a kisfiút egy autó halálra gázolta. 

Az ügyészség szerint a nagyszülő gondatlansága vezetett a tragédiához. 

Az eset 2016 nyarán történt Büssüben. A férfi az utcán egy mozgó ABC-ben vásárolt, a házból kézen fogva vezette ki a hároméves fiúunokáját. A kisgyerek kezét a nagyapa azonban a vásárlásnál elengedte.

Távolról sincs vége, olvasson még

Sose rendeljen számítógépet ettől a nőnek álcázott férfitól

február 22., 11:40 Módosítva: 2017-02-22 21:49:05
3

Elsőre úgy tűnhet, hogy a hajdúnánási Cs. Zsolt Attila a csalás nagymestere. A 21 éves férfi először kitalálta, hogy nőnek adja ki magát az egyik internetes közösségi oldalon. Aztán álnéven elkezdett árulni olyan dolgokat, amik soha nem voltak neki. 

És még pénzt is kapott a nem létező tárgyakért. 

Egy 18 éves nőnek például egy pár sportcipőt ígért, meg is állapodtak az árban, a vevő átutalta a pénzt, csakhogy nem kapott cserébe semmit, ezért feljelentést tett a rendőrségen. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szülés után megölte a csecsemőjét egy 27 éves nő Mihálygergén

február 22., 09:32 Módosítva: 2017-02-23 09:13:30
13

Halott csecsemőt találtak a rendőrök a Nógrád megyei Mihálygergén egy családi házban. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a csecsemő élve született, a gyanú szerint a saját anyja ölte meg szülés után, majd elrejtette. - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

rendőrséget a salgótarjáni kórházból értesítették, miután egy 27 éves mihálygergei nőt vittek be, aki egy-két napja szülhetett, de kisbabának nyoma sem volt és a nő ráadásul tagadta, hogy szült volna. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Átadják a német hatóságoknak a férfit, aki Hamburgban megerőszakolt egy 13 éves kislányt

február 21., 12:50 Módosítva: 2017-02-22 11:16:35
6

A Fővárosi Főügyészség indítványára a Fővárosi Törvényszék elrendelte annak az iraki férfinak az átadási letartóztatását, aki ellen még januárban adtak ki nemzeti, majd európai elfogatóparancsot a német hatóságok, mert megerőszakolt egy 13 éves kislányt. 

A 37 éves (más adatok szerint 30 éves) férfi 2016 novemberében az egyik hamburgi pályaudvaron egy helyiségbe vonszolta a kislányt és meg is erőszakolta. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szívből gratulálunk a veszprémieknek, 51 sofőrből senki nem volt ittas

február 21., 12:10 Módosítva: 2017-02-21 15:44:19
188
Hosszú tűnődés után úgy gondoltuk, hogy ez legyen a nap híre! 

Pedig a Nasa is nagy bejelentéstre készül, de a veszprémieknek sikerült túlszárnyalni egy lehetséges földönkívüli élet lehetőségét is.

A rendőrök a napokban 51 sofőrt ellenőriztek szúrópróbaszerűen, szondát fújattak velük és nem fogják elhinni, de 

egyetlen részeg sofőrt sem találtak.

Még egy kis spicces mosolyt sem. 

A veszprémi rendőrök először Veszprémben csaptak le, majd a 82-es számú főúton is próbálkoztak, hogy kiszűrjék a bódult sofőröket. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos baleset történt Biatorbágyon

február 21., 11:38 Módosítva: 2017-02-21 17:00:37
8

Egy kisteherautó és két személygépkocsi karambolozott Biatorbágyon, a szörnyű balesetben egy ember életét vesztette. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos lakástűz Szigetszentmártonon

február 21., 07:01 Módosítva: 2017-02-21 11:36:50
10

Lángra kapott egy ház a Pest megyei Szigetszentmárton településen ma hajnalban.

A Halász utcába riasztották a tűzoltókat, ahol egy részben fa, részben tégla ház égett teljes terjedelmében éjfél után. A tűzoltók több vízsugár bevetésével oltották el a lángokat, majd a romok átvizsgálása közben egy összeégett holttestre bukkantak.

A házban lakó férfi nem tudott kimenekülni a lángokból. A szakemberek vizsgálják a tragikus eset körülményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még

12 évet kapott a maszkos rabló, akit egy nagyon bátor nő buktatott le

február 20., 16:30 Módosítva: 2017-02-21 12:47:24
2

Csaknem két órán keresztül beszélt az utolsó szó jogán hétfőn a Fővárosi Ítélőtáblán az a férfi, aki hét év alatt végigrabolta az országot. Cs. Richárd 2007-ben kapott rá a bankrablásra és a maga 47 akciójával a Viszkis rablót (Ambrus Attilának csak harmincszor sikerült – a szerző) is lekörözte.

Az új Viszkis néven ismertté vált férfi 7 év alatt több mint 50 millió forintot rabolt össze, 

és akkor bukott le, amikor 2015 novemberében egy miskolci takarékszövetkezetet akart kirámolni, de egy nő letépte a fejéről a csuklyát.

Mi az anyám picsáját csinálsz, te marha?

– a jegyzőkönyv szerint valahogy így próbálta lebeszélni a rablásról az idős asszony a férfit, aki erre meg a levegőbe lőtt. A nő ettől sem ijedt meg, és letépte Cs. Richárdról a maszkot. A jelenetről egy remek videó is készült, aminek köszönhetően a rendőrök végre azonosítani tudták a férfit.

A vádirat szerint a férfi az éles lőfegyvert a tizedik rablásnál szerezte az egyik biztonsági őrtől, de – egy próbalövésen kívül – csak az utolsó, miskolci támadásnál használta, állítása szerint akkor sem azért, mert ölni akart.

Távolról sincs vége, olvasson még

Teréz körúti robbantó: nem akartam megölni senkit

február 20., 14:24 Módosítva: 2017-02-21 09:17:17
2

Folytatólagos kihallgatásán P. László elismerte, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben a Teréz körúton. A 23 éves férfi ügyvédje Brunner Tamás a hétfői tárgyalás szünetében a PestiSrácok.hu-nak megerősítette,

hogy a bombát P. László készítette, és a helyszínt is ő maga választotta ki.

Azt is hozzátette, hogy ügyfelének bűntársa nem volt és a megsérült rendőröket sem ismerte személyesen, de nem is azzal a céllal robbantott, hogy bárkit is megöljön. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ügyészség nem adja fel, újra előzetesben akarja látni a zuglói gázolót

február 20., 12:35 Módosítva: 2017-02-20 18:28:15
2

Fellebbezett a bíróság döntése ellen, és a zuglói gázoló előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség. Már sokadjára. A 25 éves nő tavaly november 7-én bedrogozva gázolt halálra egy 85 éves férfit, majd megállás nélkül elhajtott.

A bíróság múlt héten  ismét megszüntette a 25 éves nő előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte.

14221742 ccd5c505534802c1e0c1b08fce998ea4 wm
Fotó: Velvet

Mint arról beszámoltunk, az elsőfokon, a másodfokon eljáró bíróság és az ügyészség között nincs valami nagy összhang az ügyben. A gázolót eddig összesen háromszor helyezték előzetes letartóztatásba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják a sofőrt.

Szifilisszel fertőzte meg 3 éves unokahúgát egy örkényi férfi

február 20., 11:15 Módosítva: 2017-02-21 11:36:49
83

Az édesanyja vette észre három éves kislánya nemi szervén a sebeket még 2014-ben, ezért először a háziorvoshoz vitte a gyereket, de mivel a kenőcsök sem segítettek, ezért a Heim Pál Gyermekkórházba került. Itt derült ki, hogy

a kislánynak szifilisze van, amit kizárólag nemi úton kaphatott el.

Miután elvégezték a családtagok vizsgálatát, kiderült, hogy csak a gyerek – akkor 16 éves – nagybátyja szenved ugyanabban a nemi betegségben.

A nyomozás alatt aztán az is kiderült, hogy a szülők 2014 szeptemberében egy rövid időre a nagybácsira bízták a kislányt, és miközben a gyerek hanyatt fekve játszott az ágyon, a fiú lehúzta unokahúga bugyiját és a nemi szervét a gyerekéhez érintette. Valószínűleg csak azért nem ment tovább, mert időközben hazaértek a szülők.

A most 19 éves fiút tavaly elsőfokon szexuális erőszak bűntette miatt négy és fél év börtönbüntetést kapott és öt évre eltiltották a közügyektől. A Fővárosi Ítélőtábla február 20-án, hétfőn helybenhagyta az ítéletet.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha ez nem, akkor semmi nem győzi meg a bíróságot, hogy meghalhatott volna a maró lúggal leöntött nő

február 20., 11:09 Módosítva: 2017-02-21 11:36:48
561

A kiegészített szakértői vélemények alapján elvben nem lesz nehéz meggyőzni az ítélőtáblát arról, hogy veszélyben volt az élete annak a nőnek, akit 2013-ban egy maszkos férfi megtámadott, elkábított, majd a nő nemi szervére maró lúgot öntött.

Az már az elsőfokon eljáró bíró szerint sem volt kétséges, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, B. Krisztián volt a maszkos támadó, aki négy éve a volt szeretője szexuális életét akarta tönkretenni a brutális támadással. A férfit elsőfokon mindössze négy év börtönbüntetésre ítélték, öt évre orvosi hivatásától, hat évre pedig a közügyektől is eltiltották.

Az elsőfokú bíróság előtt viszont a megvizsgált bizonyítékok alapján nem bizonyosodott be, hogy a volt kórházigazgató brutális cselekménye életveszélyes helyzetet idézett volna elő, ezért B. Krisztiánt,

életveszélyt okozó testi sértés helyett, csak maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés, valamint kifosztás miatt ítélték el.

Az ügyben illetékes Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője, dr. Csiha Gábor korábban az Indexnek azt mondta, hogy az ügyészség az elsőfokon megállapított bűncselekmény minősítését helyesnek, a négy éves börtönbüntetést viszont kevésnek tartja, és a másodfokú eljárásban súlyosabb szabadságvesztést kérnek majd.

A megtámadott nő és ügyvédje, Gál András szerint viszont sokkal súlyosabb bűncselekmény valósult meg, mint ahogy azt az ügyészség látja. Szerintük

eshetőleges szándékkal elkövetett emberölési kísérlet

történt, mégpedig előre kitervelten, aljas célból, különös kegyetlenséggel, egy védekezésre képtelenné tett emberrel szemben. A többszörös minősítés miatt ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is járhat. Szerintük ráadásul az orvos kifosztás helyett, felfegyverkezve elkövetett rablást követett el, ami szintén sokkal súlyosabb bűncselekmény.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly november 25-én kezdte másodfokon tárgyalni az ügyet, de Máziné Szepesi Erzsébet tanácsa már az első tárgyalási napon úgy döntött, hogy kiegészítő szakvéleményt készíttet az ügyben korábban dolgozó igazságügyi orvosszakértőkkel, hogy tisztázhassák az olyan kérdéseket, mint hogy Renner Erika

  • élete veszélyben volt-e, hogy
  • nem B. Krisztiánon múlt, hogy nem következett be a legrosszabb,
  • mert ő orvosként átlátta a veszélyeket, tudta, hogy akár halál is bekövetkezhet, de nem érdekelte.
Távolról sincs vége, olvasson még

Ezt a 16 éves kispesti lányt másfél napja nem találják

február 19., 17:09 Módosítva: 2017-02-20 15:25:59
34

Csak az iratait, de mobiltelefont és pénzt sem vitt magával az a 16 éves kispesti lány, akiről másfél napja semmit nem tudni. Sámson Valentina február 16-án reggel 9 órakor indult el otthonról és azóta nem jelentkezett.

170 centiméter magas, vékony lány eltűnésekor lila keretes szemüveget, sötétkék dzsekit és sötétkék melegítőnadrágot viselt. 

eltűnt kispesti lány
Fotó: police.hu

A rendőrség kéri, hogy aki a lány eltűnésével  kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06 1/292-9250/140-es számot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8.00-16.00, P.: 8.00-13.00) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Frissítés: A police.hu oldaláról időközben lekerült a körözés, azaz a lány nagy valószínűséggel előkerült.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kutyáját akarta menteni egy lány a Büdi-tónál, de beszakadt alattuk a jég

február 19., 11:38 Módosítva: 2017-02-19 20:17:39
27

Egy Klaudia nevű lány február 19-én, vasárnap délelőtt Budapest XVIII. kerületében, a Nefelejcs utcánál, a garázssor mögött sétáltatta Killer nevű kutyáját, amikor az a közeli Büdi-tóra szaladt. Gazdája egyből utánarohant, de ezzel csak annyit ért el, hogy mindkettőjük alatt beszakadt a jég.

IMG 0169
Fotó: Velvet

Szerencsére a rendőrök gyorsan reagáltak, és kihúzták őket a jeges vízből. Nekik köszönhető, hogy nem esett komolyabb bajuk.

A Velvet úgy tudja, hogy egy bátor egyenruhás viszont megsérült az eset során. Őt a jég vághatta meg.

IMG 0168
Fotó: Velvet

Update: A rendőrség közben egy közleményben számolt be a történtekről.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 19-én 10 óra körüli időben a XVIII. kerületi Nefelejcs utcai garázssor mögött lévő tó partján sétáltatta a kutyáját egy 13 éves kislány. Az eb a jégre futott, és amikor a gyermek utána ment, beszakadt alatta a vékony jégréteg. A rendőröket egy járókelő értesítette. A XVIII. kerületi járőrök 5 perc alatt a helyszínre értek, és kihúzták a fuldokló gyermeket, akit a mentők a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Agancsgyűjtés közben tűnt el három fiú egy mórágyi erdőben

február 19., 07:26 Módosítva: 2017-02-20 08:32:22
15

A rendőrségen egy mórágyi nő tett bejelentést, mert egy szekszárdi fiú, a 18 éves Farkas János, valamint két helybéli társa, a 14 éves Kanalas Mihály és a 11 éves Kanalas István február 18-án, szombat reggel 11 óra körül egy Mórágy melletti erdőbe ment agancsot gyűjteni, ahonnan nem tértek vissza. Azóta sem tudni, hogy mi történt velük, és hogy merre lehetnek.

A rendőrök polgárőrökkel, a helyi vadásztársaság munkatársaival és civil önkéntesekkel keresik az eltűnt fiatalokat, de eddig nem akadtak a nyomukra.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti személyek tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, az hívja a 112-es segélyhívót

– írták a police.hu-n megjelent felhívásban.

Update: Egyik olvasónk jelezte, a magyar jog szerint az agancsgyűjtés illegális.

Update2: A rendőrök megtalálták a fiúkat.

Az egyenruhások az eltűnt személyeket Bátaszéken, 2017. február 19-én 9 óra 30 perc körüli időben intézkedés alá vonták. A rendőrök a 18 éves szekszárdi fiatalembert, valamint a 14 éves és a 11 éves mórágyi fiút a Bátaszéki Rendőrőrsre vitték. A fiatalok az esemény során sérülést nem szenvedtek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Beismerte a 23 éves férfi, hogy ő robbantott a Teréz körúton

február 18., 13:53 Módosítva: 2017-02-20 09:05:35
76
Beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi

- erről P. László ügyvédje, Brunner Tamás tájékoztatta a Velvetet, azonban ennél többet most sem közölt.

A 23 éves férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, és az ügyben ez azért is érdekes fejlemény, mert P. László korábban nem tett vallomást és következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a robbantást. A robbantással gyanúsított fiatalember eddig azt is visszautasította, hogy ő szerepelne azokon a kamerafelvételeken, amelyeket a rendőrség lefoglalt.

Úgy tudjuk, ezúttal ő maga kérte, hogy beszélhessen a történtekről. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken csak annyit erősített meg az ügyben, hogy február 15-én és 16-án valóban meghallgatták a férfit, aki részletesen beszélt a történtekről, de arról nem kívántak nyilatkozni, hogy a férfi beismerte-e a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsított kihallgatása február 20-án, hétfőn folytatódik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Újra hazamehetett a nő, aki bedrogozva gázolhatott halálra egy idős férfit Zuglóban

február 18., 11:06 Módosítva: 2017-02-20 09:06:27
52

Ismét kiengedték az előzetes letartóztatásból a zuglói gázolót, azt a 25 éves nőt, aki a gyanú szerint tavaly november 7-én bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit a fővárosban, majd megállás nélkül elhajtott, és egy szépségszalonba ment műszempillát csináltatni, értesült a Velvet. A hírt Pota Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője erősítette meg kérdésünkre.

A gyanúsított a bíróságon
A gyanúsított a bíróságon
Fotó: Velvet

A döntés értelmében a nő megint házi őrizetbe kerül és nyomkövetőt kap. Mint arról beszámoltunk, az elsőfokon, a másodfokon eljáró bíróság és az ügyészség között nincs valami nagy összhang az ügyben. A gázolót eddig összesen háromszor helyezték előzetes letartóztatásba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettének megalapozott gyanújával nyomoz utána.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy BMW-snek köszönheti, hogy nem tud az 1-es villamosra szállni

február 18., 09:59 Módosítva: 2017-02-19 07:48:07
19

Egy BMW február 18-án, szombat reggel csúszott a villamossínre Budapest VIII. kerületében, a Könyves Kálmán körúton, a Vajda Péter utca és a Kőbányai út közötti szakaszon.

A baleset helyszíne
A baleset helyszíne
Fotó: BKK/Facebook

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók a közlekedési társaság szakembereivel együttműködve távolítják el az autót a sínről.

Tart a helyszínelés és a műszaki mentés a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi híd felé a Kőbányai út után. Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Népliget M és a Puskás Ferenc Stadion M között. Türelmeteket kérjük

– számolt be a BKK a Facebookon.

Távolról sincs vége, olvasson még

Rendőrök mentették meg egy 17 éves lány életét Szentlászlón

február 17., 13:12 Módosítva: 2017-02-18 12:23:11
22
A földön fekve, magatehetetlenül találtak rá egy 17 éves lányra Szentlászlón, egy ház mögött. 

A rendőrök a helyszínre siettek, és azt tapasztalták, hogy a lány legyengült állapotban van, nehezen kommunikál, egyértelműen orvosi segítségre van szüksége - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök az elsősegélynyújtás alatt telefonon végig kapcsolatban voltak a mentők diszpécserével. Az instrukciók alapján a 17 éves szigetvári lányt azonnal stabil oldalfekvésbe helyezték, a légutakat szabaddá tették, és egy pokróccal melegen tartották, hogy ne hűljön ki, míg a mentők odaérnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a férfi egyféleképpen élhette túl, hogy átment az autóján egy vonat

február 16., 20:59 Módosítva: 2017-02-18 00:40:24
14

Egy idős férfi teljesen rossz irányból közelítette meg csütörtökön kora este a vasúti átjárót Üllőnél, és valahogy a síneken kötött ki a Suzukijával. A szemtanúk szerint a sofőr ezért inkább kiszállt az autóból és megvárta, mi történik. 

Jött a vonat.

A férfi pedig végignézte, hogyan lesz az autójából gazdasági totálkár. A Katasztrófavédelem szerint a balesetben egy ember sérült meg, akit a mentők a helyszínen elláttak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meghalt egy 3 éves kisgyerek, miután kigyulladt a család háza

február 16., 12:54 Módosítva: 2017-02-17 10:41:02
2

Kigyulladt egy balkányi családi ház február 16-án reggel. Egy három éves kisgyerek olyan súlyos füstmérgezést szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni – erősítette meg a Velvetnek Dóka Imre, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tüzet valószínűleg egy kályhából kipattanó parázs okozhatta.

A szobában a hároméves gyermek volt a szüleivel. 

A felnőtteknek sikerült épségben kimenekülnie a házból, a baba azonban nem élte túl. 

A tüzet sikerült eloltani. 

Távolról sincs vége, olvasson még