Busz és teherautó ütközött a 6-os főúton

2014.07.31. 16:12 -

Utasok nélküli busz és konténereket szállító teherautó karambolozott csütörtökön délután a 6-os főút 29-es kilométerénél, az érintett útszakaszt lezárták. A menetrend szerint közlekedő busz a karambol következtében az árokba sodródott, a sofőrt feszítő-vágó segítségével szabadítják ki az érdi hivatásos tűzoltók, valamint a százhalombattai olajfinomító tűzoltói. A balesetben a busz sofőrje sérült meg. A forgalom még délután fél négy körül is csak fél pályán haladt.

Dinnyék borítják az M1-es autópályát

2014.07.31. 16:06 -

Felborult egy dinnyét szállító kamion az M1-es autópályán, Kisigmándnál– tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A dinnyét szállító kamion átszakította az útpályákat elválasztó szalagkorlátot, majd oldalára borult az M1-es autópálya 87-es kilométerszelvényénél, Kisigmánd térségében. A jármű rakománya mintegy harminc méter hosszan szétszóródott a Győr felé vezető oldalon. A járműben ketten utaztak, egyikük sem sérült meg a baleset során. A komáromi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, és úton van a helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és egy daruskocsi is. 

A rendőrség a Győr felé haladókat a 85. kilométerszelvénynél az 1. számú főútra tereli. A Budapest felé haladók a leállósávon közlekedhetnek, de a torlódás elkerülése érdekében a 100. kilométerszelvénynél érdemes lehajtani a sztrádáról az 1. számú főútra.

Címkék:

Durva autós üldözés volt Miskolcon

2014.07.31. 16:04 -

Egy tiszaladányi férfi nem akart megállni a rendőröknek az esős Miskolcon, ezért hétperces ámokfutásba kezdett a városban – írja a Police.hu. A rendőrségi felvételen látható, ahogy még a járdára is felhajt. 

A férfit a miskolci rendőrök a Szentpéteri kapui városrészben akarták ellenőrizni még kedden, de a Ford Mondeót vezető férfi nem állt meg. Hét percen át üldözték nagy sebességgel a rendőrök a városban, eközben a kocsi több másik járműnek is nekiütközött. Végül defektet kapott, majd a sofőr gyalog próbált menekülni, de a rendőrök elfogták, megbilincselték és előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A rendőrség szerint tucatnyi közlekedési szabályt megszegett a 41 éves K. Attila, akiről kiderült, hogy autóját két éve kivonták a forgalomból, ráadásul csalás miatt elfogatóparancs volt érvényben ellene. K. Attilát közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás vétség gyanúja miatt elkezdett büntetőeljárásban őrizetbe vették. A férfi beismerő vallomást tett, ügyét gyorsított eljárásban tárgyalhatják.

Eltűnt egy 43 éves, kiskunmajsai férfi

2014.07.31. 15:55 -

231104 csontos-ferenc

Július 29-én délelőtt látták utoljára otthonában a 43 éves Csontos Ferencet, aki később távozott, és nem tért haza. Az erős testalkatú, fekete, rövid hajú, szakállas férfi különös ismertetőjegye, hogy néhány évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette az egyik lábát, és most távozásakor nem vitt magával sem lábprotézist, sem mankót. A rokonok azt kérik, ha bárki látta a férfit, akkor hívják a 06 70 507 6218-as vagy a 06 20 564 3137-es telefonszámok egyikét, vagy értesítsék a kiskunmajsai járőrt a 06 20 539 5729-es telefonszámon – írja a Baon.

Így lángolt az angol műemlék csarnok

2014.07.31. 15:20 -

Hatalmas tűz ütött ki csütörtökön az angliai üdülőváros, Eastbourne mólóján az ITN szerint. A videón is jól látszik, ahogy a viktoriánus korban épült csarnok teljes terjedelmében égett. Hatvan tűzoltó küzdött az árkádos faépület megmentéséért, munkájukat az erős szél nehezítette. A tűzoltók hosszú órák megfeszített munkájával, a partról kiindulva fékezték meg a tüzet. Senki sem sérült meg, de több turistát és strandolót evakuáltak a környékről. A tüzet valószínűleg nem gyújtogatás okozta, a rendőrség legalábbis azt közölte, nem gyanús a fellobbanása.

Külföldön fogták el a Generál Média vezetőjét

2014.07.31. 13:46 -

Elfogták Holman Endrét, a Generál Média egyik tulajdonosát és vezetőjét. Kedden, egy német repülőtéren egy Szingapúrból Németországba tartó gépről „vették le” a helyi hatóságok, magyar elfogató parancs alapján– írja a Nol.hu. A Generál Médiát az Energol Rt. egykori igazgatója, Portik Tamás érdekeltségébe tartozónak vélik.  

Még 2013 májusában költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indult ellene eljárás. A nyomozás kezdetén Holman külföldön tartózkodott, így a hódmezővásárhelyi látványos kommandós akció idején sem volt jelen.

Tavaly májusban három embert vett őrizetbe a rendőrség, egyikük a most elfogott Holman testvére. A rendőrség azóta sem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy ez a Portik Tamás elleni nyomozás része, akit több, 14-16 évvel ezelőtti megoldatlan gyilkossággal összefüggésben tartóztattak le.

Ennél valószínűbb, hogy egy csalási ügyről van szó, ami a Generál Médiának átadott hódmezővásárhelyi iskola felújításával van összefüggésben. A cég internetes hirdetéssel fizetett az épületért, és vállalta annak felújítását is, ám ez végül nem történt meg, viszont hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint jelzáloggal terhelték az épületet.

Vészhelyzet a Lufthansa járatán: Kényszerleszállás volt a Liszt Ferenc repülőtéren

2014.07.31. 13:27 -

Egy főt könnyű füstmérgezéssel, illetve a gép személyzetéből további öt főt, tünetek nélkül, megfigyelésre kórházba szállítottak a Lufthansa előírásainak megfelelően arról a repülőgépről, amely Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után– mondta el az Országos Mentőszolgálat képviselője a Velvetnek. A Lufthansa LH1788 számú, München - Bodrum járata azért hajtott végre kényszerleszállást, mert a személyzet füstjelzést észlelt - írja az AIRportal.hu. A 11:36-kor felszállt repülőgép személyzete beütötte az általános vészhelyzetet jelző, 7700-as squawk-ot a transzponderbe.

Az Airbus A320-211 típusú repülőgép személyzete a szerbiai Novi Sad felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A gép biztonsági okokból a már amúgy nem üzemelő Ferihegyen 1-en szállt le.

A repülőgép 13:09 perckor leszállt Ferihegyen, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság egységei már a futópálya mellett várták a gépet. Az oldal értesüléseit Hardy Mihály, a vállalat kommunikációs igazgatója is megerősítette.

A Velvet értesülései szerint a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem jelentős erőkkel vonult ki a reptérre, csak az oda kivezető gyorsforgalmi úton legalább 10-10 rendőr- és tűzoltóautót láttak.

A Szent László Kórházba vihetik az ebolásokat

2014.07.31. 11:14 -

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház az az intézmény, ahol biztosítható egy ebolás vagy más vérzéses lázban szenvedő beteg ellátása – közölte a Velvettel az ÁNTSZ. A tisztiorvosi szolgálat válaszaiból kiderült, magyar állampolgárságú ebolás beteg még sosem volt a történelemben, így az idei járványban sem történt fertőzés.

Az ÁNTSZ minden aggódót megnyugtatott: „Nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy Európában Ebola-járvány alakuljon ki. Európában az egészségügyi ellátás és a járványügyi felügyelet nagyságrendekkel magasabb szinten áll, mint Afrikában. Az Ebola vírussal fertőzött beteg elkülönítése és ápolása, továbbá a szükséges járványügyi intézkedések hatékonyabban végrehajthatók" – írták válaszukban. Ami még megnyugtató, hogy a járvány kitörése esetén elvileg elkerülhető lenne a káosz, kidolgozott protokollok vannak ilyen esetre, törvény szabályozza a hasonló pandémiás helyzeteket, illetve hogy melyik állami szervnek mi a feladata ilyenkor. 

Az ebola tombolása továbbra is tart Nyugat-Afrikában. Miután Libéria magára zárta az egész országot, a szomszédos Sierra Leonében is egészségügyi vészhelyzetet hirdetett Ernest Bai Koroma államfő – írja a BBC. A vírus már 670 halottat hagyott maga után, ezért szigorították a kis afrikai ország életét: a reptereken csak kézmosás és lázmérés után lehet becsekkolni és a hadsereg ellenőrzi a karanténszabályok betartását. Európa változatlanul fél, de még igazolt esetet nem fedeztek fel.

A vírusra vonatkozó tájékoztatókat az Országos Epidemiológiai Központ honlapján talál.

Vádat emeltek a hírhedt budapesti verőember ellen

2014.07.31. 08:33 -

Önbíráskodás kísérletéért és más bűncselekményekért vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Tanyi György ellen – írja a NOL. A fővárosi éjszakai élet hírhedt verekedőjének egy februári közlekedési baleset után kirobbant ökölharc miatt kell majd felelnie a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A férfi február 20-án késő este került közlekedési konfliktusba, aminek során gyomorszájon vágott egy férfit, aki nekikoccant az autójának egy piroslámpánál. Mindennek szemtanúja volt két férfi, akik éppen arra jártak. Azonnal a mozgássérült ember segítségére siettek. Tanyi őket is többször megütötte, ám ennek ellenére közös erővel sikerült földre vinniük és ott tartaniuk a rendőrök megérkezéséig. Fővárosi Főügyészség a fentiek miatt „bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés” bűntette, és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat Tanyi György ellen. Egyidejűleg vádat emeltek ellene a 2012. márciusi 3-ai ámokfutása miatt is, amikor a hajnali órákban gáz- és riasztópisztollyal lövöldözött egy budapesti szórakozóhelyen.

Tanyi jelenleg egyébként háziőrizetben van a Romkert nevű szórakozóhely hét évvel ez előtti felgyújtásáért.

Csókkal köszönt elítélt férjének a bevarrt szájú nő

2014.07.31. 08:05 -

Bár a bíróság már kimondta, hogy R. Tibor verte félholtra és varrta két öltéssel a száját a 46 éves H. Ildikónak, a nő ragaszkodik hozzá, hogy nem férje követte el a súlyos testi sértést. Ennek a tárgyalóteremben is jelét adta, ahol csókkal köszönt a férfinak. "Várni fogok rá! Ha kiszabadul, ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Mi ketten tudjuk, ki tette, de ezt ne márulhatom el" – mondta a Blikknek a nő. A nő valósághoz való viszonyát nagyban árnyalta, hogy skizofréniában szenved, és nem szedte a piruláit. R. Tibor korábban azt vallotta, a nő fenyegette azzal, hogy ha nem szúrja át a fülét tűvel vagy varrja be a száját, más férfinál keresi a boldogságot, az ügyész szerint viszont így is egyértelműen a férfi hibája, hogy belement az aberrált szexjátékokba. A férfi most úgy néz ki, négy évet tölt a börtönben, de mivel az ügyész súlyosbításért, a férj pedig enyhítésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős. R. Tibor előzetes letartóztatásban marad a másodfokú tárgyalásig.

Andrássy palota: 30 milliós albérletet fizet az önkormányzat

2014.07.30. 19:38 -

A kiégett Andrássy úti palota harminc lakója egy apartmanházban már megtalálta ideiglenes otthonát. Rajtuk kívül van, akinek a VI. kerületi Önkormányzat és az OTP ad lakást, aki pedig magának keres albérletet, annak díját 30 millió forintig az önkormányzat állja.

Kedden megírtuk, hogy az Andrássy út 83-85. szám alatt álló palota sorsa és a lakók jövője bizonytalan, hosszú hónapokra van szükség a helyzet jogi tisztázásához. A két munkáson kívül nincs gyanúsítottja az ügynek, egyébként a nyomozás sem halad hétmérföldes lépésekkel előre, hiszen szakértői véleményekre kell várni. A Velvetnek az önkormányzat jogi képviselője elmondta, az is legalább két hónapot vesz igénybe, hogy megkezdődhessen a kárfelmérés, mert az életveszélyt ennyi idő alatt lehet elhárítani.

Most úgy tűnik a vészelhárítás első szakasza lezárult, legalábbis ez derül ki a VI. kerületi Önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményéből. Azt közölték, hogy az előzetes számítások szerint mintegy 200 millió forintba kerülő munkák finanszírozását a múlt heti képviselő-testületi döntés alapján az önkormányzat előzetesen magára vállalta, miközben az épületben mindössze alig több mint tízszázalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. 

Az önkormányzat közölte, hogy a kivitelező eltávolította az elszenesedett szarufákat, feltakarította az utcára hullott bádoglemezdarabokat, üszkös tetőelemeket, palákat, elkészítette a sarkon álló oromdíszek rögzítéséhez szükséges acélszerkezetet.

Az Andrássy úton már a múlt héten teljes szélességben megindulhatott a forgalom, járhatóvá válik az átmenő forgalom számára a Felső erdősor és a Szív utca, de munkaterületként és védőzónaként az épület körüli járda, a Felső erdősor és a Szív utca egy-egy forgalmi sávja továbbra is zárva marad. Szerdától ismét megáll a Kodály köröndön a kisföldalatti, a 105-ös és 979-es busz.

Kitértek arra is, hogy az elmúlt napokban a lakók közül harmincan költözhettek be teljesen felszerelt apartmanokba, több családnak ideiglenes otthonként az önkormányzat és az OTP saját tulajdonában lévő lakást kínált fel, a lakók egy része pedig önállóan keres megfelelő albérletet, amelyet szintén fizet a kerület. Terézváros önkormányzata erre a célra harmincmillió forintot különített el.

Halálos baleset történt Gyömrőn

2014.07.30. 18:44 -

beleset1
Fotó: Velvet

Személyautó és kisteherautó ütközött össze július 30-án, a balesetben mindkét jármű teljesen összeroncsolódott – írja az MTI. Az Üllői úton történt balesetben érintett kocsi sofőrjét sikertelenül próbálták többször is újraéleszteni.

belset3
Fotó: Velvet

A kisteherautó sofőrjét a monori hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd a férfit mentőhelikopter szállította kórházba.

baleset2
Fotó: Velvet

Így fektették meg az az adácsi emberkereskedőt a kommandósok

2014.07.30. 16:03 -

Emberkereskedelemmel gyanúsított férfiakat fogtak el a Heves megyei nyomozók – írja a Police.hu.

Egy 38 éves nő tett feljelentést a Zürichi Városi Rendőrségen, miszerint őt volt élettársa – R. József – 2013. januárjában egy adácsi házban eladta K. Bélának, akivel Svájcba kellett utaznia. Ott a férfi prostitúcióra kényszerítette és bántalmazta.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberkereskedelem gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. József 37 éves adácsi és K. Béla 42 éves gyöngyösi lakos ellen.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2014. július 24-én, lakóhelyeiken elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két személyt, akiket gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek.

A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését, melyet a bíróság az elmúlt hétvégén el is rendelt.

Tolvaj esett a sínre, nem jár a metró a Deák és az Örs között

2014.07.30. 15:40 -

Pótlóbuszok szállítják az utasokat az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között baleset és rendőrségi intézkedés miatt – olvasható a BKK honlapján. A leállás oka, hogy a Blaha Lujza téri állomáson valaki a sínekre esett. A kiesett járatokat több mint 50 busszal pótolják.

Az elsődleges helyszíni információk szerint a peronon valaki el akarta lopni egy utas táskáját, de a biztonsági őrök elől menekülve a vágányokra esett. A metró nem gázolta el, de megsérült. A rendőrség helyszínel.

Címkék:

15 éves szerbiai lányt keres a rendőrség

2014.07.30. 14:14 -

A szerb rendőrség július 28-án  kereste meg hivatalosan a Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányságot, a 15 éves szabadkai Juric Tijana eltűnésének ügyében, írja a Baon.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a lány július 26-án a hajnali órákban tűnt el a szerbiai Bajmok település sportpályájáról egy közösségi rendezvény után. Tartózkodási helye azóta nem ismert, a szerb rendőrség szerint elképzelhető, hogy Magyarországon tartózkodik.

Személyleírása:  170 centiméter magas, sovány testalkatú, barna hosszú hajú, szürkéskék szemű, anyajegy található a szája jobb felső részén. Eltűnésekor fehér rövid ujjú pólót, térdig érő világoskék farmernadrágot, és CONVERSE márkájú fehér bokacipőt viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki az eltűnt Juric Tijanáról, annak tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve a Bajai Rendőrkapitányság 79/540-100-as ügyeleti telefonszámán.

Címkék:

Halála előtt küldött kétségbeesett üzenetet a tini

2014.07.30. 11:20 -

A 14 éves April Millsap múlt csütörtökön kutyáját sétáltatta Detroit egyik külvárosi negyedében, amikor eltűnt. Az utolsó életjel, amit adott magáról, egy felkavaró üzenet volt a barátja telefonjára:

„Istenem...azt hiszem épp most rabolnak el."

A Gawker beszámolója szerint a lányt meggyilkolták, ám a rendőrség egyelőre nem árulta el, mi történt pontosan, mindössze annyit közöltek, hogy nem lövés vagy késszúrás végzett vele. Testét egy házaspár találta meg, az ő vallomások szerint a lány kutyája, Penny őrizte halott gazdáját.

A rendőrség már több száz bejelentést kapott az üggyel kapcsolatban, egyelőre egy motoros, vörösbarna férfit keresnek. A családtagokat már a nyomozás elején kizárták a gyanúsítottak közül.

Több tucat szempillaspirált lopott egy férfi

2014.07.30. 10:22 -

Egy 30 éves budapesti férfi 38 különböző típusú szempillaspirált lopott el egy kaposvári drogériából július 1-jén. A szempillaspirálokat miután levette a polcról beletette a kosarába, majd ruházatába rejtette és fizetés nélkül távozott – írja a Police.hu. Néhány hetet kivárt, majd július 24-én délután négy óra előtt néhány perccel visszalátogatott a drogériába, és ezúttal is a kosárba pakol t– több mint százezer forint értékben - különböző kozmetikai termékeket, azonban amikor észrevette, hogy az üzlet biztonsági kamerája figyeli, a kosarát a benne lévő termékekkel együtt hátrahagyva távozott, így a második lopás meghiúsult.

A 30 éves Sz. Krisztián budapesti lakost a rendőrök 2014. július 29-én elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Megrémültek a britek az ebolától

2014.07.30. 10:16 -

Komoly fenyegetésnek nevezte Philip Hammond brit külügyminiszter a nyugat-afrikai ebola járvány átterjedését Európára – írja a BBC. Ez azért fordulat, mert a legtöbb mértékadó európai lap eddig lefitymálta a lehetőségét, hogy komoly baj lehet Európában a vírusból, de mostmár egy vezető politikus fejezte ki rémületét. Az angol közegészségügyi hivatal nemzeti riadót rendelt el a brit orvosok körében, főleg azután, hogy Nigéria jó légi kapcsolatokkal rendelkező metropoliszában, Lagosban is megjelent az ebola.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új fordulat a soroksári gyilkosság ügyében

2014.07.30. 08:08 -

Új tanút hallgatott meg a rendőrség Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolásának ügyében, akit 2013. szeptember 25-én este futás közben ­támadtak meg, kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották. A bicikliúttól pár méterre találták meg a holttestét.

A férfi, aki maga jelentkezett az áldozat családjánál, állítja, a nőt nem ott ölték meg, ahol megtalálták, írja a Bors.

„Két nappal azután, hogy nyilvánosságra került: 200 ezer forintot ajánlottam fel a gyilkosság nyomravezetőjének, egy férfi keresett a házunknál" – nyilatkozta a lapnak Kardos Lajos, a megölt asszony férje. „Azt mondta, bizonyítékai vannak arra, hogy Krisztit nem a bicikliútnál ölték meg, hanem az Ócsai úti kertészettől nem messze, a vágányoknál. Azért jutott erre a következtetésre, mert közvetlenül a gyilkosság után olyan kötözőanyagot talált ott, amilyennel Krisztit kötözhették meg a gyilkosai. Ő biztosra vette, hogy nem véletlenül lehetett épp akkor, épp ott az a sok levágott kötél."

Kardos Lajos ezután a férfi telefonszámát megadta a rendőröknek, akik – úgy tudja – már másnap kihallgatták a tanút.

Újabb eltűnt tinilányt keresnek

2014.07.30. 07:23 -

A Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított a fiatalkorú Takács Evelin eltűnése ügyében, írja a police.hu

A 17 éves lány 2014. április 25-én ismeretlen helyre távozott soproni otthonából. Eltűnésekor pink nadrágot, világos színű felsőt viselt. Személyleírása: 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fehér bőrű, fekete festett vállig érő hajú, barna szemű, kerek arcú. Jobb és bal csuklóján „anya” és „Jenci” feliratú tetoválások találhatók.

A Soproni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fiatal lány feltalálási helyéről bármilyen információval rendelkezik tegyen bejelentést a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére a 96/520-000/16-10-es számán, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Pestet támadta a keddi vihar

2014.07.29. 19:09 - MTI/velvet

Tömegesen kapnak bejelentéseket az illetékesek a kedden a főváros egy részét érintő vihar miatt – közölte a katasztrófavédelem kedd este. A közlemény szerint eddig 78 bejelentés érkezett, főként a IV. és a XV. kerületből, közülük hetven esetben még dolgoznak a szakemberek. Az eddig megoldott vészhelyzetek zöme vízbetörés volt a hirtelen jött csapadék miatt, de több helyen a kidőlt fák, a leszakadó ágak és megrongálódott oszlopok, vezetékek okoztak problémát. A kárelhárításban csaknem hatvan tűzoltó dolgozik, és az önkéntes egyesületeket is bevonták az elhárításba – tették hozzá.

Több autó is elakadt a IV. és a XV. kerület határán található Árpád úti felüljáró környékén a hirtelen felgyűlt csapadékvízben – írta a katasztrófavédelem. Az első információk szerint az utasoknak sikerült elhagyniuk a járműveket – tették hozzá. A katasztrófavédelem közleménye szerint villám csapott egy társasház kéményébe a XVI. kerületi Baross utcában. A kémény ledőlt és megrongálta a tetőt, de senki nem sérült meg a balesetben – írták.

Címkék:

Kisbabát szállító autó borult fel

2014.07.29. 18:17 - MTI/velvet

Felborult egy autó kedden Budapest XIX. kerületében, a járműben egy csecsemő is utazott – közölte a katasztrófavédelem. A közlemény szerint a kocsi egy parkoló autónak ütközött a Hunyadi János utcában, majd felborult. Egy nőt és egy csecsemőt, akik a felborult autóban utaztak – vizsgálatra – kórházba vittek, a baleset helyszínét teljesen lezárták a műszaki mentés idejére – tették hozzá.

Kirabolták a Polgár Galériát

2014.07.29. 16:36 -

A rendőrség megszállta a fővárosi Polgár Galériát, mert a hétvégén kirabolták őket – tudta meg a Velvet. A késői intézkedés oka, hogy a betörést csak most vették észre. Kedd délután 15:42-kor két rendőrségi mikrobusz tűnt fel a budapesti Petőfi Sándor utcában. A Polgár Galéria és Aukciósháznál álltak meg a Velvet információi szerint, majd kiszállt 10 egyenruhás rendőr. 15:54-kor az egyik mikrobusz szirénázva eltávozott, a bejáratra kifüggesztettek egy táblát és az ajtóban egy rendőr áll. 

polgar1
Fotó: polgar-galeria.hu Fotó: polgar-galeria.hu

„Könnyen és gyorsan mozdítható értékeket vittek el az ismeretlen tettesek, mire a riasztó megszólalt, elmenekültek" – mondta az MTI-nek Polgár Árpád, a galéria tulajdonosa, aki megerősítette a rablás tényét. Polgár Árpád elmondása szerint a tettesek a szomszéd házon keresztül, a fal bontásával jutottak be a helyiségbe. A lyukat egy festmény takarta el. Az, hogy pontosan milyen értekben vittek el ékszereket és órákat, a helyszíni rendőrségi vizsgálatot követően, a leltár után derül ki, de Polgár Árpád becslése szerint 60 és 70 millió forint körül lehet az okozott kár értéke.

Az eltulajdonított értékek között vannak olyan karórák, amelyek ára 500 ezer forinttól 8 millió forintig terjed – mondott példát a galéria tulajdonosa. Polgár Árpád közölte, hogy a betörést ő fedezte fel. Az, hogy az ékszereken kívül mást is elloptak-e a galériából, szintén a pontos leltár után derül ki. „Szemre nem hiányzik a galériából és a raktárból egyetlen festmény sem, csak az ékszerek és a karórák, amelyeket láthatóan lesöpörtek a polcról" – tette hozzá. 

Kerestük az ügyben a rendőrséget, akik a következőket válaszolták: 2014. július 29-én 10 óra körüli időben érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy Budapest V., Petőfi Sándor utcai galéria raktárába ismeretlen tettes bement és onnan különböző tárgyakat tulajdonított el. A kárérték megállapítása, valamint a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Betörési Osztálya indított eljárást ismeretlen tettes ellen lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Ömlik a gáz Medgyesbodzáson

2014.07.29. 15:25 -

Munkagép vágott át egy lakossági földgáz gerincvezetéket Medgyesbodzáson, a 4229-es út településen átvezető szakaszán. A Békés megyei településen a Széchenyi utcában az út érintett részét lezárták, elterelik a forgalmat a településen belül – írja a Beol.hu.

A helyszínre várják a katasztrófavédelmi mobil labor egységet, valamint a gázszolgáltató szakembereit is. A mezőkovácsházai tűzoltók, akik a műszaki mentést végzik, biztosítják a helyszínt, a gázömlés körül ötven méteres sugarú körben lezárták a területet, a környező házakból kikísérik az otthon tartózkodókat.

Villamos ütközött autóval a XI. kerületben

2014.07.29. 15:14 -

„A 18-as, a 41-es és a 47-es villamos helyett pótlóbuszok közlekednek az Etele út/Fehérvári út és Újbuda-központ M megálló között, baleset miatt" – volt olvasható a BKK Facebook-oldalán. A rendőrség ügyeletese elmondta a Velvetnek, hogy a baleset a Fehérvári és a Hamzsabégi utak kereszteződésében történt, egy autó és egy villamos ütköztek. Sérültekről egyelőre nem tudni, a helyszínelés félórán át tartott, a villamosok azóta újra járnak.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 534

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés