horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Csecsemőgyilkosság: szemtanúkat keresnek

tegnap, 19:39

Szemtanúkat keres a rendőrség a XVIII. kerületben talált, halott csecsemő ügyében – írja a police.hu. Az már biztos, hogy a gyereket megölték, majd a holttestet a Szövet utcai társasház hulladékgyűjtőjébe helyezték. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az anyja október 24. és október 26. között szülte meg a kislányt, valaki ezután tette a hulladékgyűjtőbe a gyereket.

A helyszín környékén látták az alábbi grafikán lévő nőt, aki 30-35 éves lehet, körülbelül 150 cm magas, arca kere, fekete haja hullámos, vállig ér. A nő világos színű kabátot, alatta fehér, virágos mintázatú tunikát és fekete színű cipőt viselt. Egy vele körülbelül egykorú, 165-170 cm magas férfivel volt, aki vékony testalkatú, haja sötét, arca hosszúkás. Ő fekete, „selyemszerű, fényes, oldalt fehér csíkos melegítő nadrágot és két zsebbel ellátott barna kabátot viselt”.

20143010151837

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a grafikán látható nőt felismeri, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 061/443-52-63-as telefonszámot (h-cs: 8-16, p: 8-13), illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs:8-16, p:8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. 

Lefejezte anyját, majd a vonat elé ugrott

tegnap, 18:42
Még mindig nem világos, az instabil férfi miért vetett véget anyja életének, aki köztiszteletben állt. A szomszédok azt hitték, halloweeni tréfa a lefejezés. A legdurvább élménye a járókelőnek lehetett, aki a nyílt utcán találta meg a fejet.

Lefejezte saját anyját, majd a LIRR nevű helyi vonat elé ugrott egy férfi New Yorkban, a várost megdöbbentette a bűneset – írja a New York Daily News. Derek Ward a 66 éves Patriciával végzett, aki egy főiskolán volt professzor, és a hatóságok szerint semmi olyat nem tett, ami miatt ilyen halált érdemelt volna. A 35 éves elkövető a rendőrök szerint vagy tíz éve pszichiátriai gondokkal küzdött. Úgy tűnik, a lefejezés után még órákig gubbasztott anyja megcsonkolt teste mellett, majd lehurcolta a második emeletről a Secatogue Roadra.

Távolról sincs vége, olvasson még

Repülőgép csapódott egy wichitai épületbe

tegnap, 16:34

A Huffington Post szerint Wichitában repülőbaleset történt: helyi idő szerint kedden délelőtt, egy repülőtérhez közeli épületbe csapódott egy Hawker King Air típusú jármű. A mentőcsapatok már úton vannak a helyszínre, ahonnan ez az oldal élő közvetítést is ad. Ami biztos, hogy nagy a füst, többen tüzet láttak, és egy személy megsérült.

Dubajba vitte a magyar prostikat a bűnbanda

tegnap, 15:18

Svájcba, Németországba, Hollandiába és Belgiumba vittek magyar nőket prostitúció céljából egy bűnszervezet tagjai; a férfiakat október 21-én fogta el a rendőrség - közölte Szabó Csaba ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta, Miskolcon 2012-ben indult nyomozás az ügyben, mert felmerült, hogy bűnözők Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nőket visznek döntően nyugat-európai országokba prostituáltnak. 

A rendőrség a svájci hatóságokkal nemzetközi együttműködésben dolgozott a bűnszervezet felderítésén, ennek során fogták el másfél év nyomozás után október 21-én a hat férfit Miskolcon, őket előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság. A hatból négy férfival szemben már folyt büntetőeljárás személy elleni erőszak miatt. 

A nyomozás adatai szerint a férfiak 2012 júliusától szervezték a nők nyugat-európai országokba szállítását, a nők a bűnszervezet tagjainak ellenőrzése alatt bordélynegyedekben prostitúciós tevékenységet végeztek, embertelen körülmények között, akár napi 20 órát is dolgoztak. A bűnszervezet 2014 januárjában kiterjesztette tevékenységét Dubajba is, oda három lány utazott. 

A lányokat futtató férfiak egy nőn havonta 6-7 ezer svájci frankot kerestek, volt olyan nő, aki egyetlen nap alatt 1200 svájci frankot keresett, de a pénz jelentős részét le kellett adnia a kitartóknak. 

Azt, hogy összesen hány nőt vittek külföldre, a rendőrség nem árulta el a nyomozás érdekeire hivatkozva. Mindössze annyit közöltek, több tíz nőről van szó, akik jellemzően aluliskolázott, fiatal felnőttek voltak, de volt közülük egy, aki még fiatalkorúnak számít, mivel 17 éves. A nyomozás adatai szerint a nők többsége tudta, milyen munkára megy. 

A rendőrség több nagy értékű gépkocsit, műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglalt le, és több ingatlant is zár alá vett, összesen 70 millió forint értékben.

Beszívva betörőket hallucinált, hívta a zsarukat

tegnap, 14:08

Betörők vannak a házban! - hívta a rendőrséget a tarnaörsi D. Olivér. A zsaruk a bejelntés után a helyszínre érkeztek: 

"A kapu zárva volt. Éppen azon voltunk, hogy bemászunk, ugyanis az udvaron egy kabát, egy ötezres és egy plüssállat volt elszórva, mintha a tettes potyogtatta volna el menekülés közben. Aztán a bejelentő felhúzta az egyik redőnyt, és közölte: benn vannak a betörők" - mondta el a Zsaru magazinnak Oszlánczi Sándor főtörzszászlós, a Hevesi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője. - "Bementünk, nem találtunk idegeneket. Átvizsgáltuk a házat és a telket is, eredménytelenül. Aztán jöttek a melléképületek."

"Az egyikben fura szagot éreztem, majd megláttam a kendernövényeket. Tizenhét tő volt cserépben, úgy 130-150 centiméteresek" - teszi hozzá Vastag Péter törzsőrmester, tarnabodi körzeti megbízott. - "A bejelentő nem tudott értelmes válaszokat adni, teljesen zavart volt. Miután felfedeztük a növényeket, gondoltuk, hogy kábítószer hatása alatt lehet. A ház verandáján felszerelt kamera felvételeit visszanézve láttuk, ő maga szórta szét az udvaron eldobálva talált holmikat."

A reptéren fogták el a Fővám téri késelőt

tegnap, 11:34

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el a rendőrök azt a külföldi férfit, aki életveszélyesen megsebesített egy férfit szerda este Budapesten az V. kerületi Fővám téren – közölte a rendőrség honlapján csütörtökön délelőtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy ismeretlen férfi 17 óra körül, előzetes szóváltás után késsel többször megszúrt egy 47 éves férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Arkidiit, ám tartózkodási helyét ekkor még nem tudták megállapítani. A 42 éves férfi a bűncselekmény elkövetésétől számított két órán belül megpróbálta elhagyni az országot. D. Arkidiit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasok kiléptetésekor azonosították, majd elfogták. A menekülni próbáló férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A külföldi férfi ellen emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

D. Arkidiivel szemben a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a BRFK életvédelmi osztálya folytatja le, egyben indítványozzák előzetes letartóztatását – olvasható a rendőrségi közleményben.

fővám
Fotó: MTI

69 cégvezető dőlt be a hajléktalanból lett kamubankárnak

tegnap, 10:32

A Tatabányai Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat két férfivel szemben, akik 69 cégvezetőt károsítottak meg nem létező, német pénzintézet által kínált hitelfelvételi lehetőségre hivatkozva – írja a kemma.hu.

A csalás értelmi szerzője 2012 tavaszán rávette hajléktalan társát arra, hogy – névleg –  egy kft. ügyvezetője legyen, mivel a férfi célja az volt, hogy a kft. nevében internetes hirdetés útján, az egyik német bank nevében kedvezményes hitelfelvételi lehetőséget kínáljon és a hirdetésre jelentkezőktől pénzt csaljon ki.

A hitelkártyaigényléséhez az ügyfeleknek 600 eurónak megfelelő, mintegy 170 000 forint összegű hitelbírálati díjat kellett a kft. bankszámlájára átutalni, azonban a díjat befizetők sem hitelkártyát, sem hitelkeretet nem kaptak. A két férfi ezzel a módszerrel 69 gazdasági társaság képviselőjét verte át, mivel az átutalt pénzt a bankszámláról felvették és elköltötték, illetve a kft. nevében azt a tájékoztatást adták, hamarosan folyósítják a hitelt, végül elérhetetlenné váltak.

Súlyos baleset: katonákat szállító teherautó borult fel

tegnap, 10:19

Teljes szélességében lezárták a négyes főutat, miután két jármű, egy furgon és egy katonákat szállító teherautó összeütköztek – írja a szoljon.hu

Helyszíni beszámoló szerint az egyik jármű egy tizenhat főt szállító katonai teherautó volt, amelyen ketten megsérültek, a másik pedig egy Ford Transit furgon. Ennek utasa súlyos sérüléseket szenvedett az ütközés során. Mindkét gépkocsi az oldalára borult. Hogy az ütközést elkerülje, egy betonelemeket szállító kamion vezetője félrerántotta a volánt, így a járműszerelvény lesodródott az útról, és megbillent.

Itt talál képeket a balesetről.

Megkéseltek egy férfit a budapesti Fővám téren

október 29., 19:42

Megkéseltek egy férfit szerda délután Budapesten, az V. kerületi Fővám téren - közölte honlapján a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy ismeretlen férfi 17 óra körül, előzetes szóváltás után késsel többször megszúrt egy 47 éves férfit. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett életveszélyes sérülést szenvedett. A helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a tanúk felkutatása, kihallgatása jelenleg is tart. A BRFK életvédelmi osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást - olvasható a rendőrségi közleményben.

Aknagránát miatt kiürítenek egy sporttelepet Soroksáron

október 29., 17:44

Aknavetőgránát került elő Budapesten, a XXIII. kerületi Szamosi Mihály sporttelepnél. A tűzszerészi vizsgálat idejére az egész sporttelepet lezárják és kiürítik - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel. Bátyi Edina elmondta: a soroksári Haraszti úton építési munkálatok közben került elő a robbanótest, amelyet 120 milliméteres aknavetőgránátként azonosítottak. A tűzszerészek még vizsgálják a helyszínt - tette hozzá.

Friss: A helyszín több órás átvizsgálása során összesen tizennyolc 120 milliméteres aknavetőgránát került elő. Este 9 óra után fejezték be a munkát a honvédség tűzszerészei. A területzárást feloldották - mondta a kommunikációs altiszt.

Elütöttek egy 5 éves kislányt Zalaegerszegen

október 29., 16:37

Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett az az 5 éves zalaegerszegi kislány, akit október 29-én délután  a megyeszékhelyen a Kosztolányi és a Berzsenyi út kereszteződésében eddig még tisztázatlan körülmények között elütött egy autó - írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyermek az édesanyjával kézenfogva ment át a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor egy Volkswagen Golf típusú autó elütötte a gyermeket. A gépjárművet egy 28 éves zalaegerszegi nő vezette. A kislányt a mentők a zalaegerszegi kórházba vitték. A helyszínelés idején az érintett kereszteződésben a forgalmat rendőr irányítja. A baleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ózdi dílert fogtak a rendőrök

október 29., 15:35

Beismerő vallomást tett az a 24 éves férfi, aki a nyomozás adatai szerint Ózdon, az Iparvasút környékén az elmúlt hónapokban kábítószert árult helyi fiataloknak – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Dobi Tamás kifejtette, kedden azonosították, és fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost.

Hozzátette, az ózdi rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A beismerő vallomást tett gyanúsítottat a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, valamint javasolta előzetes letartóztatását.

Lefejezett egy nőt, majd a vonat alá ugrott

október 29., 15:24

Kedden este New Yorkban egy harminc év körüli férfi lefejezett egy idős nőt, majd a vonat alá ugrott - írja a news.com.au. A nyomozók szerint az áldozat a férfi anyja lehetett. Az idős nő holttestét egy lakáskomplexum előtt találták meg a fejjel együtt, és a környéket azonnal le is zárta a rendőrség. A férfira pedig 800 méterre az eredeti helyszíntől, a vasúti sínek mellett bukkantak rá. A helyszínelés idejére a vasúti forgalmat leállították, az utasokat másik vonalon, majd busszal juttatták el a következő állomásig. 

Tíz év fegyházat kapott a nevelt lányát molesztáló férfi

október 29., 13:59

Hét és félről tíz évre súlyosbította a Győri Ítélőtábla szerdán annak a tatabányai férfinak a fegyházbüntetését, aki a vád szerint éveken keresztül molesztálta kiskorú nevelt lányait.

Széplaki László tanácsvezető bíró arról beszélt: helyesen mondta ki a férfit bűnösnek a Tatabányai Törvényszék, de a büntetési tételek módosulása és a középmérték bevezetése mellett a tettek súlya is indokolja, hogy az első fokon kiszabottnál súlyosabb büntetéssel sújtották a végül folyamatosan elkövetett szexuális erőszak mellett erőszakos közösülésben és megrontásban is elmarasztalt férfit. 

Majoros Gábor ügyész a Tatabányai Törvényszék által kiszabott elsőfokú ítélet súlyosbítását kérte. A tárgyaláson arról beszélt: a vádlott éveken keresztül zaklatta a lányokat, akik közül az egyik az első alkalommal még a 12. életévét sem töltötte be. Folyamatosan pszichikai nyomást gyakorolt rájuk, azzal vette rá őket a hallgatásra, hogy kidobja őket az erkélyről, és úgysem hinne nekik senki - mondta.

A vádlott az utolsó szó jogán - védőjéhez hasonlóan, aki bűncselekmény hiányában ügyfele felmentését kérte - arról beszélt: nem történtek meg a terhére rótt cselekmények, azt csupán a lányok találták ki, majd az általuk elmondottakat a nyomozás során csak tovább erősítették a rendőrök. Az általa elmondottakat alátámasztó elemeket nem vették figyelembe - állította -, az őt mentő tanúk pedig nem jelentek meg a bíróság előtt.

Két autót is letarolt a terepjáró

október 29., 13:10

Súlyos közlekedési baleset történt Zalaegerszegen - írja a police.hu. Egy Nissan Navara terepjárót vezető sofőr eddig tisztázatlan körülmények között egyenesen nekihajtott két másik járműnek is. Szerencsére az utasok csak könnyű sérüléseket szenvedtek, de az anyagi kár jelentős. A baleset körülményeit még vizsgálják, a Nissan sofőrje azt állította rosszul lett, ezért vesztette el az uralmat az autó fölött. 

Vacsora a családnak: 200 halott madarat akart a repülőre csempészni

október 29., 12:28

Érdekes történetről számolt be a Focus.de: a német lap szerint egy férfi csomagjában átvizsgáláskor 200 darab halott madártetemet találtak a müncheni repülőtéren. 

A vámosok a pacsírtákat műanyag zacskókba csomagolva találták meg. Kiderült, hogy a 65 éves olasz férfi hobbivadász és Romániában lőtte az énekesmadarakat. Kihallgatásán elmondta, hogy haza akarta vinni őket a családjának, hogy együtt elfogyasszák őket. Mivel Az európai Unióban védett állatnak minősülnek a madarakat lefoglalták és 1000 eurós büntetést szabtak ki a férfinek. 

Meztelenül maszturbált a kirakatban

október 29., 11:01

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt vádat emelt egy 30 éves harkakötönyi férfi ellen, aki 2014. augusztus 31-én és szeptember 1-én Kiskunmajsán, egy üzlet kirakatában ittas állapotban meztelenül mutogatta magát és az arra sétálók előtt nyilvánosan önkielégítést végzett.

Mint korábban megírtuk, amikor valaki elment az üzlet előtt, akkor a férfi kikopogott az ablakon, majd amikor a járókelő odafordult, elővette a nemi szervét. 

A vádirat szerint a vádlott 2014. augusztus 31-én, délután 5 óra körüli időben Kiskunmajsán, egy használaton kívüli üzletben meztelenül kiállt a kirakatba és a járdán elhaladó hölgynek elkezdte a nemi szervét mutogatni, majd nyilvánosan önkielégítést végzett.A vádlott másnap ugyanitt folytatta szeméremsértő tettét: szeptember 1-én, a délutáni órákban az ittas férfi a kirakatból meztelenül leste a járókelőket, majd két arra elhaladó hölgynek ismét a nemi szervét mutogatta. A rendőrök a cselekményt észlelő járókelők bejelentése alapján beazonosították az elkövetőt, majd 2014. szeptember 5-én Budapesten fogták el a magát mutogató férfit.

Gázolt a HÉV Rákosfalvánál

MTI/velvet
október 28., 20:45

Halálra gázolt egy embert a HÉV kedd este Budapesten. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese azt mondta: a baleset Rákosfalvánál történt. A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt írta: a baleset miatt a H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Cinkota között csak egy vágányon közlekedik. Emiatt a szerelvények mellett autóbuszok is járnak – tették hozzá.

hev
Fotó: Velvet

Négy autó ütközött a Ferihegyi reptéri úton

MTI/velvet
október 28., 20:42

Baleset miatt csak egy sávon halad a forgalom a Ferihegyi gyorsforgalmi úton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedd este a Facebook-oldalán. Négy személyautó ütközött össze a XIX. kerületben, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, a Kőbánya-Kispest metróállomás utáni szakaszon. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon csak egy sávon halad a forgalom – írták.

Rácsos ágyban tartották autista gyereküket

október 28., 17:54

Egy rácsos ágyba bezárva találtak rá a hatóságok egy autista kamaszra Michiganben – írja a Huffington Post. A rendőrök egy 66 éves férfit és egy 65 éves nőt le is tartóztattak az eset miatt Paris Townshipben. Kelly J. Hanson helyi seriff elmondta, egy családi vitához hívták ki őket, ekkor találtak az embertelen fekhelyre, ahol a szerencsétlen 19 éves fiatal élt. A hatóságok összesen három felnőttet és két fiatalkorút költöztettek ki a házból. A hatóságok vizsgálják az esetet, a letartóztatottakat pedig nem helyezték szabadlábra.

Képet itt talál a rácsos ágyról.

Zebrán gázolt a kamion Debrecenben

MTI/velvet
október 28., 17:28

Kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt halálra egy kanyarodó kamion egy idős asszonyt Debrecenben kedd délután – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Demeter Erika elmondta: a kamion a Füredi útról jobbra kanyarodott a Böszörményi útra, amikor a kijelölt gyalogátkelőhelyen – egyelőre tisztázatlan körülmények között – elütötte az idős nőt. Az asszony a helyszínen meghalt. A helyszíni szemle idejére a rendőrök a Böszörményi út érintett szakaszán a belváros felé vezető mindkét forgalmi sávot lezárták.

Budiban mobilozott nőket a lábperverz

október 28., 14:52

Szegény Danny Martinez csak a vágyait akarta kielégíteni, és rossz eszközt választott ehhez: budiban kukkolta és filmezte a dolgukat végző nőket. A New York Daily News cikke szerint a 21 éves eladó Brooklyn egyik Foot Locker üzletében kolbászolt be a vécébe, és egy nő észre is vette a mobilt a mellékhelyiség ajtajában. Martinezt el is vitték a rendőrök. Az áldozatot, a 23 éves Jackie Ricót sokkolták a történtek, nem értette, valakinek miért jó őt filmezni a vécén ülve. A csavar az ügyben, hogy Rico is a boltban dolgozott, ő vette fel anno a fiatal férfit, és annyira megbízott benne, hogy még a családnak is bemutatta.

shutterstock 114911896
Illusztráció
Megbecstelenítettnek érzem magam, mert barátként bíztam benne.

– mondta a szomorú Rico, aki egy díszfigura mögött vette észre a csillogó és elrejtett készüléket, ami vette őt. Ezt követően ment a boltvezetőhöz bepanaszolni Martinezt, mondván látta, ahogy előtte épp kijött a budiból, és a mobil is az övé. A rendőrök felfedezték később, hogy két videófelvétel is van két különböző nőről a készüléken. Őrizetbe vétele után 1000 dollár (243 ezer forint) óvadékot kellett kifizetnie, hogy kiengedjék, de így is kaphat akár négy évet is jogosulatlan megfigyelésért. Beismerte, hogy mennyire rossz dolgot tett, és már elnézést kért a nőktől, és kezdetben egyszerű poénnak hitte az egészet.

Megölték a szemetesben talált csecsemőt

október 28., 14:07

Gyilkosság áldozata lett az a kisbaba, akinek holttestére hétfőn találtak rá Budapest XVIII. kerületében, egy társasház előtti kukában - ezt állapította meg a helyszíni- és halottszemle vizsgálat. A rendőrség emberölés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen -  olvasható a police.hu-n

A csecsemőre nem sokkal reggel 8 óra előtt bukkantak rá a Szüvet utcában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság keddi közlése szerint a gyermek kislány volt és október 24. és 26. között született. A babát még azelőtt megölték, hogy a szemetesbe tették volna holttestét.

csecsemő4

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 061/443-52-63-as telefonszámot (h-cs:8-16, p:8-13), illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs:8-16, p:8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  

Szétverte a rendőrautót, míg barátnőjét üldözték

október 28., 11:37

Téglával és egy kerékpár csomagtartóval vert szét egy 19 éves orgoványi férfi egy rendőrautót Orgoványon. A férfi azért lett dühös, mert a rendőrök megtalálták az eltűnés miatt keresett barátnőjét – számol be a furcsa történetről a baon.hu.

A rendőrautó június 20-án, este 8 körül fékezett le a tanyánál, a rendőrök azért mentek oda, hogy a lánnyal szemben intézkedjenek – derült ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményéből. A lány a rendőröket látva futásnak eredt, és amíg az egyenruhások utána futottak, a 19 éves férfi is kihasználta az időt: téglát és egy vasból készült kerékpár csomagtartót vett magához és nekiesett az őrizetlenül hagyott rendőrautónak

Diszkóban rehabilitálódnak a családírtók

október 28., 10:59

A gyógykezelésen túl speciális foglalkozásokkal igyekszik felkészíteni az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézet (IMEI) az ott kezelteket a szabad világba való visszatérésre. A betegek egyik kedvenc programja a diszkó – írja a Bors

A lap úgy tudja, az IMEI-ben kezelt, gyakran igen súlyos bűncselekményeket elkövető betegek részére az intézmény igyekszik változatos szabadidős programokkal elősegíteni a gyógyulást – és ezáltal a szabad világba való visszatérést.

„A sikeres rehabilitáció érdekében az IMEI pszichopedagógusai sajátos nevelési feladatokat látnak el – közölte a Borssal Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóiroda- vezetője. „Az elsődleges cél, hogy a kényszergyógykezelés bíróság általi megszüntetése után a betegek visszailleszkedjenek a társadalomba, és lehetőségeikhez képest egészséges társadalmi életet éljenek. Az intézmény rendszeres egyéni, kis- és nagycsoportos foglalkozásokat szervez, ahol elősegíti az egymás közötti társas kapcsolatok kiépítését, fenntartását, erősítését. A speciális programok része például istentisztelet, filmvetítés, ki mit tud, kertészszakkör vagy diszkó. Itt azonban nem lemezlovasok lépnek fel, csupán az intézet ebédlőjében egy CD-lejátszóból szól a zene, miközben a betegek felügyelet mellett akár táncolhatnak is. Az IMEI-ben a nagyobb ünnepek, húsvét, farsang, vagy karácsony alkalmából is rendeznek csoportos programokat. Az intézet színjátszó köre például tavaly, az I. Börtönszínházi Találkozón elnyerte a legjobb rendezésért járó díjat" – tette hozzá a szóvivő.

Kigyulladt egy családi ház, ketten meghaltak

MTI/velvet
október 28., 08:04

Kigyulladt egy kétszintes családi ház Budapest IV. kerületében a Mikszáth Kálmán utcában, a tűzoltók a lángok közül egy középkorú férfit hoztak ki, de az életét már nem tudták megmenteni - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd hajnalban az MTI-vel, később közölték, a tűzoltók a házban két holttestet találtak.

Kisdi Máté elmondta: a 100 négyzetméteres épület tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzoltókat több méter magas lángok fogadták, a födém leszakadt. 

A tüzet négy vízsugárral kezdték meg körülhatárolni, az oltás jelenleg is folyamatban van, de a többi házat nem veszélyeztetik a lángok. A tűz okát vizsgálják - tette hozzá.

Utasok teperték le az agresszív homofóbot

október 27., 18:55

Teljesen begőzölt egy homofób férfi agya egy rózsaszín pólós úriember látványától az amerikai Dallas-Fort Worth repülőterén – írja a News.co.au. Az esetről videó is készült.

Látható, ahogy egy másik férfi nyugtatni próbálja a magát hergelő hangoskodót, aki olyanokat kiabál, hogy

A queerekből van elegem! Ebből a buziból itt!

Ekkor el is szabadult a pokol, egy jól irányzott rúgással alhason találta a békésen áldogáló pink pólós egyént, aki védekezni próbált, majd pillanatokon belül utasok sokasága teperte le a láthatóan ittasnak tűnő támadót. Hamar megjelentek a biztonságiak, lefogták és megbilincselték az őrjöngőt, későb le is tartóztatták.

Halott csecsemőt találtak egy kukában

október 27., 12:25

Egy csecsemő holttestére bukkantak hétfőn Budapesten, a 18. kerületben a Szövet utcában egy kukában – értesült a Velvet. A baba életét már nem tudták megmenteni. "Állampolgári bejelentés érkezett 2014. október 27-én 7 óra 54 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy Budapest XVIII., Szövet utcai társasház hulladékgyűjtőjében egy csecsemő holttestet találtak. A haláleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van" – tájékoztatta a Velvetet a rendőrség.

Hattyú totyogott az M1-esen

október 27., 12:14

"A Győri Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának beosztottjai 2014. október 26-án 15 óra 15 perckor, a 85-ös számú főút M1-es autópálya lehajtójánál észleltek egy hattyút az úttesten." - írja a police.hu. A „totyogó” állat több autót is fékezésre, lassításra kényszerített, de szerencsére nem történt tragédia. A járőrök ugyanis "az állatot leterelték az útról, majd az út melletti növényzetbe helyezték biztonságba."

Az egyenruhások értesítették a Szigetközi Tájvédelmi Körzet munkatársait, akik megvizsgálták és biztonságba helyezték a riadt madarat.

Mérgében szétlőtte 13 éves szomszédját egy kirabolt férfi

október 27., 12:05

A 13 éves Kobe Jones bűne annyi volt, hogy kinevette szomszédját, akinek házába betörtek, írja a Daily Mail. Az indianai Gary városában élő férfi - akinek nevét egyelőre nem fedte fel a hatóság - annyira felhúzta magát ezen, hogy kilencszer belelőtt a fiúba. Jones a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

lelőtt tini
A 13 éves áldozat

Thomas Pawlak rendőrhadnagy elmondása szerint a lövöldöző férfi házát nagyjából péntek délután fél egykor rabolták ki, amit öt órával később fedezett fel, amikor hazatért a barátnőjével. Ekkor kezdett őrjöngeni.

A pár a fiú lelövése után elmenekült a helyszínről, de két órával később visszatértek, ekkor tartóztatta le a őket a rendőrség. Jelenleg őrizetben vannak, vádemelés még nem történt az ügyben.