horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Germanwings-pilóta bocsánatkéréséért rajong az internet

tegnap, 15:43 Módosítva: 2015-03-28 16:51:29
31

Már negyedmillió lájknál jár az a poszt Facebookon, amiben egy Germanwingszel utazó nő írta le pozitív élményeit a társaság egyik pilótájáról – írja a Local. A Hamburgból Kölnbe tartó járat pilótája a beszámoló szerint minde utashoz egyenként odament, és biztosította őket arról, hogy biztonságban meg fognak érkezni, hozzátéve, hogy neki és a teljes személyzetnek van családja is. Kedden a Germanwings egyik gépét szándékosan vezette a szikláknak egy másodpilóta, 150 embert ölt meg.

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, amelyet vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült - mondták a férfi németországi vitorlázórepülő egyesületének tagjai szombaton a Le Parisien című francia napilapnak.

000 Par8131963
Fotó: Jeff Pachoud / AFP

A montabauri egyesületi tagok szerint Andreas Lubitz többször is járt a baleset helyszínétől légvonalban néhány percre található Sisteron repülőklubjában.

"Andreas részt vett foglalkozásokon a provence-i Alpokban. Szenvedélyesen szerette, sőt megszállottja volt az Alpoknak. Bizonyos vagyok abban, hogy ismerte a katasztrófa helyszínét, mivel vitorlásrepülővel már átrepülte" - mondta Dieter Wagner. A férfi ugyanakkor nem gondolja, hogy a másodpilóta szándékosan választotta ki ezt a helyszínt a repülőgép megsemmisítésére.

"Honnan tudta volna előre, hogy a kapitány pont ezen a helyen fog kimenni a pilótafülkéből?" - tette hozzá a France2 közszolgálati televíziónak adott interjúban.

Francis Kefer, a sisteroni repülőklub tagja az I-télé francia hírtelevízióban megerősítette, hogy Andreas Lubitz 1996 és 2003 között eleinte a családjával, majd a montabauri egyesület tagjaként rendszeresen járt nyaralni a francia Alpokba.

A baleset helyszínén szombaton is folytatódott a kutatás. Ötödik napja keresik a repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát, amelytől újabb részleteket remélnek a katasztrófa lezajlásáról, valamint folytatják az áldozatok maradványainak összegyűjtését az 1500 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő szakadékos, meredek hegyvidéken, ahova a mintegy hatvan fős alakulatot a Seyne-les-Alpes nevű településen kialakított központból két helikopter szállítja.

A mentés vezetője szerint a repülőgép becsapódása olyan erős volt, hogy eddig egyetlen ép holttestet sem találtak. Patrick Touron egyértelművé tette, hogy emiatt a 150 áldozat azonosítása nagyon bonyolultnak ígérkezik.

A 40-60 fokos meredek sziklafalakon állandó a kőomlás veszélye, ezért a helyszínelőket a magashegyvidéki csendőrség tagjai kötelekkel biztosítják.

"A biztonság kulcskérdés, a kiemelések ezért sajnos egy kicsit sokáig tartank" - mondta a mentésvezető.

A holttestek maradványait helikopterekre erősítve szállítják a Seynes-les-Alpes-ban kialakított laboratóriumba, ahol a rendőrség a mínusz 20 fokos hűtőkamrában őrzött maradványokból megpróbál a lehető legtöbb információt megtudni. Intenzíven keresik a másodpilóta holttestének maradványait, hogy azokból megállapítsák: Lubitz állt-e gyógyszer, kábítószer vagy alkohol hatása alatt a baleset pillanatában.

A laboratóriumban ötven törvényszéki orvos és fogorvos, valamint bűnügyi szakértő dolgozik annak érdekében, hogy az áldozatok holttesteit minél előbb át tudják adni a hatóságok a hozzátartozóknak.

Miután a holttestek jelentősen roncsolódtak, minden apró részlet (ujjlenyomat, ékszerek) segítségül szolgálhat az azonosításhoz.

"Katasztrófák alkalmával az azonosítás 90 százalékban mindig a fogak alapján történik, de ebben a konkrét esetben, elsősorban a DNS-minták alapján" - jelezte a mentésvezető. Elmondta, hogy eddig a 150 áldozat holttestének 400-500 darabját emelték ki és kezdték elemezni a DNS-minták alapján, amelyeket a hozzátartozóktól vett mintákkal fognak összehasonlítani egy Párizs közeli laboratóriumban. Tőlük elsősorban nyálmintákat vettek, amikor csütörtökön ellátogattak a katasztrófa helyszínére.

Az onnan negyven kilométerre található Digne-les-Bains nevű kisváros katedrálisában szombaton többnyelvű gyászmisét tartottak az áldozatok emlékére, amelyen a helyieken kívül a hozzátartozók egy része is részt vett.

A Germanwings pilóta beszélt arról, hogy tenni fog valamit

tegnap, 10:49 Módosítva: 2015-03-28 11:07:45
16

A BBC legfrissebb híre szerint a halálos tragédiát okozó Andreas Lubitz egy évvel ezelőtt beszélt arról, hogy valamit tenni akar. „Egy nap tenni fogok valamit, ami megváltoztatja az egész rendszert, és mindenki meg fogja ismerni a nevemet, emlékezni fognak" –idézi a pilóta exbarátnőjét a Bildnek adott interjúból a BBC.

Távolról sincs vége, olvasson még

Heccből vezetett jogsi nélkül a Deák téri gázoló

tegnap, 09:46 Módosítva: 2015-03-28 20:32:00
4

A Blikk információi szerint a 23 éves Deák téri gázoló ki akarta próbálni, milyen a vezetés, ezért kötötte el ismerőse Volvóját, amivel többször is balesetezett. A jogosítvány nélküli nő a Nádor utca felé indult, aztán bepánikolt, valószínűleg vissza akart fordulni, és ekkor hajtott fel a járdára, ahol elgázolt négy embert. A baleset áldozatai közül egy lány súlyosan megsérült,  őt is és a sofőrt is mentő szállította kórházba. A lap úgy tudja, sokkos állapotban van a gázoló, nem tudták kihallgatni.

Egy nő magára gyújtotta a lakást Nógrádban

március 27., 19:17 Módosítva: 2015-03-27 19:17:04
2

A police.hu azt írja, egy Nógrád községben található házban egy nő felgyújtotta a berendezést, majd megpróbálta az anyját az épületben tartani.

Úgy tudni, hogy a 43 éves nő és idős anyja között péntek délelőtt a nógrádi családi házukban hangos szóváltás alakult ki, majd a nő az egyik szoba berendezését meggyújtotta, feltehetően azzal a szándékkal, hogy saját maga és édesanyja halálát okozza. Megpróbálta megakadályozni, hogy anyja kijusson az égő lakásból, de végül az idős nő kijutott, és segítséget hívott. Lányát a tűzoltók kimentették, majd kórházba szállították.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves nógrádi nő ellen.  

Ha leköptem volna, legalább kiadom a dühömet

március 27., 16:19 Módosítva: 2015-03-28 20:17:07
81

Bűnösnek mondta ki a bíróság, és első fokon 18 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2013 áprilisában a Duna-partra csalt, majd brutális kegyetlenséggel megölt egy 16 éves, hallássérült, szigetszentmiklósi lányt. Mint megírtuk, D. Dominika volt barátját szerette volna visszaszerezni, és ehhez kért segítséget a vádlott T. Zoltántól. Ám a 31 éves férfinek megtetszett a lány, és csak hitegette azzal, hogy segíti kibékülni volt barátjával. Amikor a lány nemet mondott neki, először fojtogatni kezdte, majd a felismerhetetlenségig agyonverte. 

A brutális gyilkosság részleteit Maga a gyilkos mesélte el

T. Zoltán eleinte azt vallotta, hogy nem  emlékszik a gyilkosságra, a tárgyalások során azonban végül részletes beismerő vallomást tett.

A férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség. A bíróság bűnösnek mondta ki, ám az aljas indok a törvényszék szerint nem állta meg a  helyét.

„Az enyhítő körülménynek számít, hogy ő félig vak, de egy 16 éves törékeny, siket kislány brutális agyonverése, előtte meg undorító szexuális üzenetek küldözgetése nem súlyosbítja az ítéletet? Mi ez, ha nem aljas indok?” – nyilatkozta egy felháborodott rokon. 

Az ítélet indoklása szerint hiába állította a férfi korábban, hogy „bekattant”, és nem emlékszik pontosan a gyilkosságra, később mégis részletes vallomást tett. Így a bíróság álláspontja szerint végig tudatánál volt tettének: például amikor a fojtogatás közben észrevette, hogy idegenek közelednek, félrehúzta a lányt, hogy ne vegyék észre. Logikus cselekedete pedig azt feltételezi, hogy nagyon is tudta, mit tesz, sőt, amikor a fojtogatás után a kislány még mozgott, ököllel, majd téglával ütni kezdte. 

Fojtogatta, rúgta, ököllel és téglával ütötte 

A férfi 10 percig fojtogatta, majd ököllel, minden erejével többször arcon ütötte, és végül egy téglával végzett D. Dominikával – derült ki a vallomásából. A borzalmas részleteket a hozzátartozók zokogva hallgatták. T. Zoltán  elmondta, hogy azt hazudta a lánynak, hogy volt barátja, B. József békülni akar vele, és találkozzanak hármasban. A lány már alig várta, szigorú szüleinek azt mondta, hogy tovább kell benn maradnia az iskolában, és majdnem pontosan két éve, a végzetes napon találkozott T. Zoltánnal, aki az utolsó pillanatig nem árulta el neki, hogy volt barátja nemcsak nem  lesz ott, de nem is tud a találkozóról.

A férfi előtte a Facebookon is azt üzente a lánynak, hogy volt barátja ki akar vele békülni, de szexuális feltételei vannak, mégpedig az, hogy bevegyék T. Zoltánt is harmadiknak a szexbe. Ezt a férfi részletezte is, ám a lány elutasította. Amikor a gyilkosság napján a férfi bevallotta D. Dominikának, hogy Balogh József nem lesz ott, viszont ő többet szeretne tőle, ismét a szexet hozta fel. Ekkor a lány ellenállt, megfenyegette a férfit, hogy elárulja az édesapjának, és el akart futni. A vádlott viszont visszafogta, és 10 percen keresztül fojtogatni kezdte, majd – mivel kutyasétáltatókat vett észre a távolban – arréb vonszolta a tinit, és ott három ökölcsapást mért az arcára. A lánynak kiesett a hallókészüléke, leestek az ékszerei, kiszakadt a fülbevalója, és a foga is kitört. A férfi ekkor egy téglát kapott a kezébe, és először D. Dominika arcát ütötte vele, majd mivel zavarta a lány tekintete, megfordította, és a halántékát ütötte. A tinédzser kálváriája 20 percig tartott, T. Zoltán ezek után gumikkal takarta be a felismerhetetlenségig összevert holttestet, és visszament a városba, hazafelé még biofüvet vásárolt. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a férfi több mint 180 nőt ölhetett meg Los Angelesben

március 27., 15:18 Módosítva: 2015-03-28 16:22:05
4

Lonnie Franklin Jr, a 62 éves, Los Angeles-i férfi júniusban áll a bíróság elé, tíz ember megölésével gyanúsítják. De ennél sokkal több áldozata lehet. Úgy 180 embert gyilkolhatott meg az elmúlt 25 évben.

Hogy miért nem tűnt fel senkinek ennyi ember halála Amerika egyik leggazdagabb környékén?
Távolról sincs vége, olvasson még

Azonnal leszedette kínos reklámplakátjait a Germanwings

március 27., 14:41 Módosítva: 2015-03-28 09:28:49
12

„Álljon készen a meglepetésre!" hirdették a német fapados légitársaság plakátjai a londoni metróban, ami önmagában egyáltalán nem probléma, ám a szlogen a keddi légikatasztrófa után igen kínos és szomorú áthallásos mondattá vált.

A légitársasák órák leforgása alatt leszedette mind a 65 digitális reklámot, nyilatkozta a Transport For London képviselője az Independentnek.

További 17 óriásplakát még kint van, ám ezeknek az eltávolítása kicsit időigényesebb, tette hozzá a szóvivő.

A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata kedden csapódott az Alpok hegyei közé, miután a másodpilóta, Andreas Lubitz kizárta a pilótafülkéből a gép kapitányát, és szándékosan ereszkedni kezdett a géppel. 

Fegyverrel ment iskolába egy ötödikes Kémesen

március 27., 14:06 Módosítva: 2015-03-27 15:11:10
7

Fegyverrel ment szerdán egy ötödikes a kémesi általános iskolába, magasabb osztályba járó barátja pedig éles lőszert vitt hozzá, írja értesüléseire hivatkozva a bama.hu.

A fegyvert és a lőszereket is apjuktól lopták a fiúk. Mint később kiderült, a fegyver egy gázpisztoly volt, ám a töltények élesek voltak. A lapnak egy szülő azt mesélte, hogy ugyanebből az iskolából néhány hete azután vitte el a mentő egy diákot, hogy az kábítószert fogyasztott, és rosszul lett.

A lap megkereste a rendőrséget is az üggyel kapcsolatban, de még nem kaptak választ a kérdéseikre.

Kaja miatt ölte meg hatéves öccsét egy tini

március 27., 13:57 Módosítva: 2015-03-27 18:05:00
4

A 13 éves floridai fiú szerdán lőtte agyon 6 éves öccsét, miután vacsora közben összemarakodtak az ételen, írja a CNN. A fiúkkal volt még 16 éves bátyjuk, aki szintén megsebesült a lövöldözésben.

A fiúk egy hudsoni lakóautó-parkban éltek édesanyjukkal, ám a nő, és a legidősebb, 18 éves testvér nem tartózkodott otthon a végzetes estén. 

A Pasco Megyei Rendőrség közleménye szerint a három fiú együtt vacsorázott, majd összevesztek az ételen. Pontosan nem tudni mi történt a veszekedés során, ám utána a 13 éves fiú fogott egy fegyvert, és lelőtte mindkét testvérét, majd ugyanazzal a fegyverrel öngyilkos lett. 16 éves bátyja csak kisebb sérülést szenvedett, ő értesítette a rendőrséget, azóta kórházban kezelik.

A rendőrség egyelőre nem közölte az áldozatok nevét, és azt sem lehet tudni, kinek a fegyverével lövöldözött a tini.

Szikláról lökhette le a nem kívánt terhességből született lányát egy apa

március 27., 13:35 Módosítva: 2015-03-28 11:07:46
13

A négyéves Lauren Serene Key 2000. november 8-án lezuhant a kaliforniai Rancho Palos Verdes közelében található egyik szikláról, és meghalt. Elsőre sima balesetnek tűnik a dolog, de a kislánnyal együtt kiránduló, 53 éves apját Cameron John Brownt őrizetbe vették, és azóta is előzetesben ül. A hatóságok 15 éve próbálják bizonyítani, hogy Brown lőkte le a lányát a szikláról, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie a volt barátnőjének.

Brown a napokban állt harmadszor bíróság elé az ügyben, továbbra sem lehet tudni, hogy valaha lehet-e valamit bizonyítani – írja az LAist. Amennyiben kiderül, hogy Brown lökte le a lányát, méghozzá azért, hogy megússza a gyerektartást, akkor a férfit tényleges életfogytiglanra ítélhetik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Orvosi papírral tiltották el az Airbus pilótát

március 27., 12:56 Módosítva: 2015-03-28 09:28:49
1

A düsseldorfi ügyészség kulcsfontosságú információt hozott nyilvánosságra pénteken: Andreas Lubitzot, a kedden lezuhant Germanwings-gép másodpilótáját eltiltották a repüléstől. A düsseldorfi lakás átkutatásakor bukkantak a nyomozók az összetépett orvosi papírra, ami nem tartotta őt alkalmasnak a repülésre. Az orvosi papírok már a repülés napjára is vonatkoztak – olvasható a Bild percről percre cikkében. A Germanwings később közölte, ők erről nem tudtak, Lubitz nem adott át orvosi papírt nekik.

Később a Tagesspiegel azt is kiderítette, hogy Lubitz a düsseldorfi egyetemi klinikán is kezelték súlyos depressziója miatt, több gyógyszert is kellett szednie.

Mint csütörtökön kiderült, a depresszióval is kezelt Lubitz tűnik a katasztrófa fő felelősének, kizárta a pilótafülkéből a másik pilótát, majd szándékosan csökkentette a gép magasságát, míg az az Alpok hegyei közé nem csapódott, 150 embert megölve. Pénteken közölték, eddig 400-600 közötti emberi testrészt gyűjtöttek össze a becsapódás helyszínén, ahol egy holttest sem maradt egyben.

Elkészült az első Germanwings-emlékmű

március 27., 11:53 Módosítva: 2015-03-27 12:24:44
1

A balesethez közeli Le Vernet faluja mellett felavatták csütörtökön a keddi Germanwings-katasztrófa első emlékművét. A német fapados gép lezuhanásakor 150 ember, zömmel németek és spanyolok vesztették életüket. Az egyszerű gravírozott gránittömbön franciául, németül, spanyolul és angolul olvasható az alábbi szöveg:

A 2015. március 24-i légikatasztrófa áldozatainak emlékére.

Első fokon 18 év fegyházat kapott a szigetszentmiklósi lány gyilkosa

március 27., 11:30 Módosítva: 2015-03-28 10:14:48
16

A szigetszentmiklósi T. Zoltán még 2013-ban különös kegyetlenséggel megölt egy 16 éves lányt, a bíróság első fokon pénteken ítélte el a férfit, összesen 18 év fegyházbüntetést kapott, valamint 10 évre eltiltották a közügyektől, és természetesen a nagyjából másfél millió forintos perköltséget is neki kell állnia. A férfi ellen a nyomozás végén aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. T. Zoltán fojtogatta, majd egy téglával verte agyon áldozatát.

T. Zoltán elfogását a családja is segítette, a helyiek szerint a férfi mindenkivel, még a rokonaival is kifejezetten rossz viszonyt ápolt.

Másfél órája volt Budapesten a Deák téren elütött lány

március 27., 11:26 Módosítva: 2015-03-28 10:35:57
16

Alig érkezett vissza Budapestre az a lány, aki azok között volt, akiket elgázolt egy jogosítvány nélkül a járdára felhajtó nő a Deák Ferenc téren – tudta meg a Velvet.

A Magyarországon egy hostelben dolgozó ausztrál lány egy éve él itt, és egy esküvőre utazott csak el korábban. Alig másfél órája ért vissza a fővárosba, amikor a baleset történ. Az eset nagyon megrázta, de a vizsgálatok alapján a nagyon ronda fejsérülésen és hegeken kívül nem szenvedett maradandó károsodást.

Depressziós volt a Germanwings-gép másodpilótája

március 27., 10:06 Módosítva: 2015-03-27 20:28:08
1

Súlyos depresszióval is küzdött élete során Andreas Lubitz, a kedden lezuhant Germanwings-repülő német másodpilótája, aki a gyanú szerint szándékosan vezette a hegynek a gépet – írja a Reuters a Bildre hivatkozva. A német bulvárlap bennfentes lufthansás információkra hivatkozik (a Lufthansa a Germanwings tulaja), miszerint Lubitz másfél évet tölött pszichiátriai kezeléssel.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jogosítványa sem volt a belvárosi gázolónak

március 27., 09:11 Módosítva: 2015-03-28 07:07:23
8

Tegnap délután négy embert is elgázolt az Erzsébet térnél egy fiatal nő  egy Volvóval, miután hirtelen felhajtott a járdára, és több száz méteren mindent letarolt.

A Blikk megszólaltatta a gázoló autó tulajdonosát, akitől megtudták, a fiatal nő gyakorlatilag ellopta az autót, miközben jogosítványa sem volt.

„Csak pár perccel korábban hagytuk magára a kocsiban" - emlékezett vissza a neve elhallgatását kérő autótulaj, aki elmesélte, hogy egy ismerőséhez szaladt fel, utasát pedig az autóban hagyta, hogy várja meg. A nő ekkor átmászott a vezetőülésbe, sebességbe tett az autót és elhajtott, a dugóban először áttért a kerékpársávba, majd felhajtott a járdára.

Az autó fékezés nélkül, végül egy villanyoszlopnak ütközve állt meg, a lány először el is akart menekülni, de a rendőrök elfogták.

Halott nőt találtak a tűzoltók egy VII. kerületi lakásban

március 27., 06:59 Módosítva: 2015-03-27 09:44:41
2

Péntek kora hajnalban tűz ütött ki a fővárosi VII. kerületi Dózsa György úti idősek otthonában, egy nő meghalt , írja az MTI. 

Egy garzonlakás gyulladt ki az épületben, és a tűzoltók az oltás közben találták meg az idős nő holttestét,mondta a szóvivő.közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté. A tűzben keletkező füst miatt hat embernek kellett elhagyni lakását az oltási munkálatok befejeztéig.

A tűz okát egyelőre vizsgálják.

Újra elérhető a Germanwings-pilóta Facebookja

március 26., 19:56 Módosítva: 2015-03-27 11:32:02
23

Az URL alapján a Facebook újra elérhetővé tette a kedden 150 emberrel valószínűleg szándékosan lezuhant másodpilóta Andreas Lubitz Facebook oldalát, de már a halott emberek számára létrehozott szekcióban. Sokkal több adat nem derült ki róla annál, mint amit korábban is lehetett tudni, szerette Paul Kalkbrennert és David Guettát, tagja volt szülővárosa Facebook csoportjának is. A Facebook nem kívánt hivatalosan is válaszolni arra a kérdésre, hogy ez igazi-e, kommentelni természetesen nem lehet rajta. Az Air Canada időközben bejelentette, hogy az eset miatt azonnal megváltoztatják a pilótafülke bezárhatóságára hozott szabályokat, mivel a zuhanás többek közt azért történt, mert a 28 éves Lubitz ki tudta zárni kollégáját a kabinból.

A Passauer Neue Presse online változata szerint Andreas Lubitz "megszállott, mindenképpen pilóta akart lenni, de lelkileg labilis, és ezért a kiképzését is megszakította több hónapra” – mondta a Passauer Neue Presse forrása, aki a másodpilóta jó ismerősének nevezi magát. Lubitznak már az általános iskolában az volt a vágya, hogy pilóta legyen. „Az egész szobáját repülőgép-poszterekkel tapétázta ki, mindenütt Lufthansa-logók voltak” – mondta a lap forrása.

A BBC azt írja, hogy Lubitz szülei is aközött a 100 rokon közt vannak, akiket elvittek a tragédia helyszínére, őket a sajtótájékoztató után elkülönítették.

Frissítés: péntek reggel már újra elérhetetlen volt Lubitz Facebook-oldala.

Négy embert ütöttek el a Deák Ferenc téren

március 26., 18:01 Módosítva: 2015-03-27 13:08:51
63

Információink szerint ma délután egy fiatal nő felhajtott autójával a járdára a Deák Ferenc téren Budapesten, és négy járókelőt és elütött. Az autó majdnem a Bajcsy–József Attila–Andrássy kereszteződésnél állt meg. A helyszínelés és kihallgatás jelenleg is folyik, a BRFK tájékoztatása szerint a négy sérültet a mentők kórházba szállították. A balesetben öt fiatal nő sérült meg, egyikük súlyosan. írta az MTI. A gázoló egy 23 éves budapesti nő volt, aki szintén megsérült. A balesetet pedig az okozhatta, hogy a sofőr hirtelen helyzettől megrémülve a fék helyett a gázra taposott. A Cink szerint egy autó a Nádor utcánál hajtott fel a járdára, vagy száz méteren át letarolt mindent, oszlopokat is kidöntött.

Az autót egy villanyoszlop állította meg. A Index szemtanúi szerint az autó sofőrje egy huszonéves lány volt, aki a baleset után kipattant az autóból, és el akart menekülni. A gázolót a rendőrök fogták el a téren.

Az autós először két, a zebránál várakozó lányt ütött el. Olyan sebességgel érkezett, hogy a lányok messzire repültek az ütközéstől.

Csapódott már repülő ennek az alpesi hegynek

március 26., 16:53 Módosítva: 2015-03-27 13:29:52
13

1953. szeptember 1-én az Air France 178-as járata, egy Lockheed L-749 Constellation lezuhant a Francia-Alpokban, Barcelonnette mellett. Nem véletlenül ismerős a helységnév, itt zuhant le kedden a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járata is. Az 1953-as balesetben 42-en vesztették életüket, köztük 33 utas. A hegedűművésu Jacques Thibault is az áldozatok között volt. A gép a Mont Le Cimet lábainál zuhant le, relatíve közel a mostani katasztrófához. Az akkori baleset valóban baleset volt, a rossz időjárási viszonyok miatt repült olyan alacsonyan a gép, hogy a hegynek csapódhatott.

Lockheed L749A F-BAZE Algerie ORY 31.05.57 edited-3
Ez nem konkrétan az a gép, de egy hasonló.
Fotó: Wikimedia Commons

Rendőrök vannak a Germanwings-pilóta házánál

március 26., 14:25 Módosítva: 2015-03-27 10:19:11
63

Alig ejtette ki a marseille-i ügyész a száján Andreas Lubitz másodpilóta nevét, a globális média máris rengeteg dolgot kiderített a Germanwings-katasztrófáért valószínűleg felelős férfiről. A Heavy azt írja, a 28 éves férfi német állampolgár, a Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli Montabaurban élt (félúton Frankfurt és Köln között). Brice Robin ügyész szerint büntetlen előéletű és semmilyen terrorlistán nem volt fenn a neve. Az ügy csütörtökre elérte amúgy azt a szintet, hogy az amerikai nyomozóhatóságot, az FBI-t is megkérték, segítsen a vizsgálatban.

Távolról sincs vége, olvasson még

A másodpilóta idézhette elő a Germanwings-katasztrófát

március 26., 12:50 Módosítva: 2015-03-27 13:11:31
42

A másodpilóta idézhette elő a keddi repülőgép-katasztrófát – közölte Brice Robin marseille-i ügyész csütörtökön, miután kiszivárgott, hogy a Germanwings 4U 9525-ös járatának tragikus balesete idején a pilóta nem tartózkodott a pilótafülkében. A terrortámadást ennek ellenére kizárta.

Csak a 28 éves Andreas Lubitz, a másodpilóta nevét közölték, a Telegraph Patrick S.-ként azonosítja a másik pilótát. Lubitz nem volt kezdő a szakmában, az amerikai Federal Aviation Administration (FAA) légügyi hatóság bizonyítványát is megkapta. Ehhez perszer magas elvárásoknak, többek között pszichológiai alkalmasságnak kell megfelelniük.

Távolról sincs vége, olvasson még

A 11. emeletről mentettek ki egy mozgáskorlátozott embert a tűzoltók

március 26., 11:48 Módosítva: 2015-03-26 11:48:25
1

Tűz keletkezett csütörtök délelőtt egy tizenegyedik emeleti lakásban, Budapest XI. kerületében a Csikihegyek utcában – írja a katasztrófavédelem.hu.

A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat, egy mozgáskorlátozott lakót pedig mentő jármű segítségével hoztak le a magasból. A lakásban egy másik ember is tartózkodott, ő a saját lábán hagyta el az épületet. Jelenleg utómunkálatok zajlanak a helyszínen.

Megtalálták a Siófokon eltűnt nő holttestét

március 26., 11:47 Módosítva: 2015-03-26 18:43:48
1

A Sonline információ szerint megtalálták annak a 63 éves nőnek a holttestét, aki még december közepén tűnt el Siófokról

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Csordás Jánosnét utoljára december 18-án látták a siófoki Béke téren. A holtestét a Balatonszabadinál, a Sió-csatorna közelében találták meg. 

A Germanwings egyik pilótája nem tudott visszajutni a pilótafülkébe

március 26., 08:46 Módosítva: 2015-03-26 12:53:19
1

A The New York Times hozzájutott az Alpokban lezuhant gép fekete dobozának egyes adataihoz, amiből kiderült, hogy a repülő egyik pilótája a tragédia előtt nem tudott visszajutni a pilótafülkébe. Egy hangfelvétel anyagáról tájékoztatta őket a vizsgálatot végző egyik katona, de a Lufthansa egyelőre nem erősítette meg az információk hitelességét. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Két baleset történt az M7-esen

március 26., 08:06 Módosítva: 2015-03-26 08:06:39
1

A police.hu közleménye szerint csütörtök hajnalban, eddig tisztázatlan körülmények között egy autó és két tehergépkocsi ütközött össze az M7-esen, a székesfehérvári lehajtónál, a Balaton irányába. Személyi sérülés történt.

Ezen kívül még egy baleset történt a helyszínen, a 63-as kilométerkőnél két kamion ütközött össze, az elsődleges információk szerint csak anyagi kár keletkezett. 

A műszaki mentés idejére a teljes útszakaszt lezárták, és a forgalmat a 7-es út irányába terelték. Viszont a rendőrök befejezték baleset helyszínelését, a kamionok műszaki mentése azonban még tart, így a forgalom félpályán halad. 

Prosti-per: szépségkirálynő és címlaplányok is dubajoztak

március 25., 16:53 Módosítva: 2015-03-26 16:11:56
164

Nemcsak az Egyesült Arab Emírségbe, Dubajba, Abu-Dzabiba vagy Ibizára, de Orlandóba, Párizsba, Saint-Tropez-ba, Monacóba is közvetített csinos magyar lányokat a kerítéssel vádolt K. Zoltán és két társa, P. Szilvia és Sz. Vivien.

Sőt, a hamarosan tanúként idézett nők között van tévés arc, szépségkirálynő és címlaplány is – derült ki a „Dubaj-per” első tárgyalásán kedden, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A nagy vihart kavaró, korábban az évszázad prostipereként emlegetett ügyről hónapokig hallgattak, most azonban még maga Répás Lajos is tiszteletét tette, mint azt a Velvetnek elmondta, csak „tájékozódott" (mindenesetre együtt érkezett az elsőrendű vádlottal, és a tárgyalás végén még vicceskedve annyit szólt neki, hogy „ez ugyanaz lesz, mint nálam” – a szerk.)

A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője korábban nem zárta ki, hogy Répás ügye összefüggésben áll a Dubaj-történettel, de továbbiakat nem árultak el, és hivatalosan egyelőre nem függ össze a kettő. 

Az első tárgyalási nap rövidre sikerült, a vádlottak – meglehetősen magabiztosan fellépve – nem kívántak vallomást tenni, így a bíró a korábbi hosszabb-rövidebb vallomásukat olvasta fel, melyek összességükben azt a benyomást keltették, mintha mindhárman teljesen hétköznapi, dolgozó kisemberként puszta jószándékból segítettek volna csinos lányoknak, hogy kijussanak bulizni Dubajba, és még pénzt is keressenek.

Sőt, igazából még jót is tettek, mert több nő azóta férjhez is ment, és kint él „hercegével". 

A vádiratból szerencsére azért ennél kicsit több derült ki. 

A botrány 2011 tavaszán pattant ki. A vádirat szerint a kerítők fiatal magyar hölgyeket közvetítettek ki 2009-től hoszteszmunka helyett szexuális szolgáltatásokra, több külföldi országba. K. Zoltán és társai a magyar luxus hostesseket Dubajba, gazdag hercegekhez, vagy más, egzotikus országokba fontos üzletembereknek közvetítették ki. 

A vád szerint „egymással együttműködve, szexuális szolgáltatás nyújtására szerveztek magyar prostituált nőket belföldön és külföldön tartózkodó férfi megrendelők részére". K. Zoltánt 21 rendbeli-, P. Szilviát 2 rendbeli-, Sz. Vivient pedig 36 rendbeli, társtettesként, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével vádolják. 

Távolról sincs vége, olvasson még

3 hete nem tudják azonosítani az érdi patakban talált holttestet

március 25., 16:46 Módosítva: 2015-03-25 17:00:15
2

A halálra vert fiatal férfi holttestére még március 3-án találtak rá járókelők az érdi sulák patakban.

A rendőrség azóta is eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, de nem csak a tettes ismeretlen, hanem a holttest személyazonossága is, ezért a police.hu felhívást tett közzé, és kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, az jelezze azt bármelyik rendőrkapitányságon.

A patakban talált férfi 30-40 év közötti, 173 centiméter magas, megtalálásakor 41-es cipő volt rajta. Több foga hiányzik, jobb oldali kulcscsontja törött,  és 9 csavarral rögzített orvosi fémlap fogja össze. Ruházatában néhányszáz forintot találtak a rendőrök, de iratok nem voltak nála.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a képeken látható ruházatot felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-28-83-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8-16 p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Nézze meg a Germanwings-gép fekete dobozát!

március 25., 14:01 Módosítva: 2015-03-26 10:21:41
1

Még kedd este megtalálták az aznap 150 utassal lezuhant és atomjaira tört német Airbus fekete dobozát, aminek a fotóját most nyilvánosságra is hozták. A kutató-kereső műveletek, amik célja többek közt a holttestek lehozatala a magashegyi szurdokból és a másik fekete doboz megtalálása még mindig tartanak. Korábbi cikkünkben az áldozatokról is olvashat.

Az amerikai gyilkos megúszhatja, az olaszt lecsukhatják

március 25., 13:32 Módosítva: 2015-03-25 16:16:52
5

Szerdán döntés születhet az Olaszországot évek óta foglalkoztató gyilkossági ügyben, aminek lényege, hogy a vádak szerint az amerikai Amanda Knox, az olasz Raffaele Sollecito és az elefántcsontparti Rudy Guede 2007-ben megölték a brit Meredith Kerchert – írja a CNN. Az ügyben jogerősen csak Guedét ítélték el 16 év börtönre, Sollecito és Knox ügye számos bíróságot megjárt, több fellebbezés és újratárgyalás után most tart ott, hogy a perugiai szexgyilkosság ügyében legfelsőbb bírósági ítélet születhet.

Knox esete egyedi, ő jelenleg az Egyesült Államokban él, így ha elítélnék, akkor is évek kérdése lenne, mire kiadnák (ha kiadnák egyáltalán) Olaszországnak. Sollecito viszont nem tud hova elrejtőzni, ki is jelentette a sajtónak, ha nem menne el a bíróságra, az olyan lenne, mintha egy sarokba rejtőzne a cunami elől. Az ügy mindezek miatt diplomáciaivá is válhat: az olaszok igazságtalannak tartanák, ha az olasz bűnös börtönbe menne, az amerikai pedig vígan élne tovább Seattle-ben.