Bukta: francia rendszám, német autó, szír menekültek, pakisztáni embercsempész

2014.10.20. 12:53 -

A hét személyes Opel Zafirában kilencen ültek, nem véletlen tehát, hogy a magyar-osztrák határon megállították a francia rendszámú gépkocsit. Okkal, nyolc szíriai menekült igyekezett Ausztria felé. Az eset még szombaton történt és most számolt be róla a rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu. Eszerint a mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőjénél szombat reggelé 7 óra 45 perckor idegenrendészeti ellenőrzésen állították meg a francia honosságú Opel Zafira gépkocsit. A járművet egy 54 éves Portugáliában élő pakisztáni férfi vezette, nyolc külföldi utasa a személyazonosságát és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudta.

A szíriai férfiak az intézkedőknek elmondták, Macedóniából Szerbián keresztül gépkocsival szállították őket a határig, onnan hatórás gyaloglás után illegálisan jutottak hazánkba. A pakisztáni sofőr egy erdei úton vette fel őket autójába, hogy Ausztriába utaztassa őket. A szíriai állampolgárokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a rendőrök előállították. A külföldieknek segítséget nyújtó pakisztáni gépkocsivezető ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Kukásautó alatt szakadt be az úttest

2014.10.20. 11:46 -

Hétfő délelőtt a Bérkocsis utca és a Fecske utca kereszteződésében ütközött össze két autó, majd egy kukásautó alatt beszakadt az úttest – értesült a Velvet. A baleset körülményeiről a katasztrófavédelem Facebook oldala azt írja, hogy  a balesetben négyen könnyebben megsérültek. Egy szemétszállító jármű a balesetet észlelve a padkára hajtott, ahol egy közműcég fedlapja beszakadt a kereke alatt.

A fővárosi hivatásos tűzoltók a közműszolgáltató munkatársait kérték a helyszínre. A Fővárosi katasztrófavédelem arra kéri a közlekedőket, hogy lehetőség szerint kerüljék el az érintett útszakaszt.

Életveszélyes sérültek a vonatbalesetben

2014.10.20. 11:24 -

Egy menetrend szerint közlekedő, Oroszlány felől érkező csuklós autóbusz vonattal ütközött Tatabányán, az Erőműi vasúti átjáróban, írja a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg a balesettől. A tatabányai hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol feszítővágóval megkezdték a mentést. Az autóbuszon tizenöten utaztak, közülük hét embert könnyű, míg négy utast súlyos sérüléssekkel ápolnak a mentők.

Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították el. A megyei katasztrófavédelem kéri az arra közlekedőket, kerüljék el az érintett vasúti átjárót, a vonaton utazni szándékozók érdeklődjenek a vasúttársaság információs vonalain a vasúti közlekedési helyzetről! Friss: a balesettel érintett autóbuszon tizenheten sérültek meg, közülük hárman súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A tatabányai tűzoltók a sérülteket átadták a mentőknek.

Dr. Onódi Lívia, a megyeimentőszolgálat vezetője elmondta, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült még sokkos állapotban van, ezért nem szállítható, írja a kemma.hu.

A MÁV-START Zrt.tájékoztatása szerint jelenleg áll a vasúti közlekedés, az ütközés következtében egy felsővezeték-tartó oszlop is kidőlt.A MÁV-START Zrt. a Vértes Volántól megrendelte a buszokat az utasok elszállítására. Az utasokat Tatabánya és Környe között vonatpótló autóbuszok viszik. Az utasoknak 20-30 perces késére kell számítaniuk a délutáni órákig.

Az autóbusz sofőrje nem sérült meg, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője az MTI-vel. A szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, és jelenleg még nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről. Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett a balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

tatabánya
tatabánya2
tatabánya3
Távolról sincs vége, olvasson még »

Még csak 16 éves a dorogi rém

2014.10.20. 10:32 -

Lopás vétség és súlyos testi sértés bűntette kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 16 éves dorogi fiú ellen. A police.hu közleménye szerint a fiatalkorút 2014. február 18-án fogták el a dorogi rendőrök, miután a gyanúsított Dorogon az utcán kitépte egy idős asszony kezéből a táskáját és elfutott vele. A fiú ezt követően megvert egy férfit, aki szemtanúja volt a bűncselekménynek és megpróbálta feltartóztatni őt. A fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki a dorogi nyomozók – nem először. Még az elmúlt év novemberében hasonló módszerrel lopta el egy asszony táskáját, ez év február közepén pedig egy dorogi lépcsőház tárolóiba tört be. Ekkor az ott lakók tetten érték a fiút és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A fiatalkorú ellen – előzetes letartóztatása mellett – folytatott büntetőeljárást a rendőrség október 17-én befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Címkék:

Soroksári gyilkosság: sok bejelentés, de nincs áttörés

2014.10.20. 09:19 -

Huszonkét bejelentést kapott a rendőrség azóta, hogy az országos rendőrfőkapitány 5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a soroksári gyilkosság ügyében, írja a Bors print kiadványában. A lapot az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatta, arról azonban hallgatnak, hogy hány új tanút hallgattak ki, találtak-e új DNS mintákat, illetve végeztek-e újabb poligráfos vizsgálatot. A bulvárlap arra a következtetésre jutott, hogy hiába a megemelt vérdíj, hiába a sok bejelentés, és hiába sikerült a tetthelyen két DNS mintát rögzíteni, egyelőre nincs áttörés az ügyben.

Mint ahogyan a gyilkosság egyéves évfordulóján összehívott sajtó háttérbeszélgetést követő nyilvánosság sem hozott semmilyen eredményt, vélik. A nyomozók több verziót állítottak fel arra vonatkozóan, hogy ki ölhette meg az elmúlt év szeptemberében Kardosné Gyurik Krisztinát. A két legellentétesebb verzió: vagy előre készültek a tettesek a gyilkosságra, vagy Kardosné rosszkor volt rossz helyen.

Rivális temetkezési vállalkozó lopta el a halottat

2014.10.20. 09:17 -

Nem hitt a szemének az a ceglédberceli temetkezési alkalmazott, amikor kiderült, hiába keresi Gyuszi bácsi holttestét, a halott eltűnt, egy konkurens cég okmányok nélkül elszállította előlük – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy hivatalos iratokkal, a halottra való lábcédulával, és személyi igazolványával megérkezett az Őszirózsa temetkezési cég két dolgozója, hogy az október 12-én megboldogult férfi holttestét a ceglédi kórházba szállítsa boncolásra. Mielőtt a megadott címre mentek, az orvosi ügyeleten felvették a halotthoz tartozó hatpéldányos dokumentumot, amivel le kellett volna adni a testet a kórházban. Ám a bácsi teste eltűnt, mire kiértek, mondta az egyik dolgozó.

Az Őszirózsa temetkezési cégtől rendelte meg a halál beálltát megállapító doktor a szállítást, amit ilyen esetben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizet, vagyis az elhunyt családjának ingyenes lett volna. A cég vezetője, Mihuczáné Máté Ilona 24 éve dolgozik a szakmában, s most kénytelen volt számlát kiállítani, mert hiába mentek a halottért. Amikor a család közölte, hogy nincs szolgáltatója, akivel a szállítást végeztetné, az ügyeletes orvos a törvény előírása szerint gondoskodott erről, és értesítette őket. Mire odaértek, egy másik cég az okmányok nélkül elvitte előlük a bácsit. A kórház azt sem tudta, kit vesz át. Iratok hiányában a boncolást sem végezhették el.

A lap megkereste a Gyuszi bácsi holttestét szállító temetkezési céget is, akinek a tulajdonosa nem értesült semmiféle problémáról, W. László szerint minden rendben történt, őket az elhunyt rokonai hívták.

Brutális ütközés a Mogyoródi úton

2014.10.20. 08:27 -

Vasárnap éjjel súlyos baleset történt a Mogyoródi út és Róna utca kereszteződésében, két autó ütközött össze, egy hölgyet életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, értesült a Velvet. Helyszíni információink szerint egy régi, vas földkábeleket szállító Mercedes kisteherautó a megengedett sebességgel haladt a Mogyoródi úton kifelé a városból. A Róna utcai kereszteződésnél már sárgán villogtak a lámpák, és egy személygépkocsi, ami a Róna utcán haladt, feltehetően nem adta meg az elsőbbséget a súlyos terhet szállító Mercedesnek és összeütköztek. Noha a személyautó sem lépte túl a sebességhatárt az ütközés a nagy súlytól olyan erejű volt, hogy a Mercedes miután oldalra csapta a másik autót csak 40 méterre tudott megállni. A személygépkocsi pedig átrepült a füves területen, kis fákat és oszlopokat tarolt le, majd 25 méterre arrébb landolt.

A helyszínre érkező tűzoltók a gépkocsi vezetőjét kivágták a roncsok közül, a mentők pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a Mercedes vezetője nem sérült meg. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Gyógyszeres kezelés alatt álló nőt keres a rendőrség

2014.10.19. 17:10 -

A rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves Szécsényi Mercédesz 2014. október 18-án 12 óra 30 perc körüli időben tatabányai otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Szécsényi Mercédesz körülbelül 155 centiméter magas, váll alá érő, hullámos, sötétbarna színű hajú, kissé zömök testalkatú. Szeme barna, bal térdén műtéti heg található. Eltűnésekor fekete színű, pamut szabadidőnadrágot, virágmintás, narancssárga-zöld színű hosszú ujjú pamut felsőt, zöld-sárga színű kockás kapucnis dzsekit és fehér színű sportcipőt viselt. A fiatal nő egészségi állapota miatt rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll. A jelenlegi információk szerint Szécsényi Mercédesz 2014. október 18-án Komáromba indult egy ismerősével.

A Tatabányai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Szécsényi Mercédesz tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén, vagy a 34/517-777-es telefonszámon.

És megtörtént: A Nagymező utca szerepel a rendőrség közleményében

2014.10.19. 13:44 -

Csak idő kérdése volt, mikor lesz a Nagymező utca a rendőrség közleményében, várható volt, hogy ami ott van hétvégén éjszakánként, előbb-utóbb nem marad büntetlen. Szombat éjjel 4 órakor két társaság között alakult ki konfliktus,  a külföldi csoport mobiltelefont kért számon egy magyar csoporttól, a hangos szóváltás tettlegességig fajult. A rendőrség a szokásos esti járőrözés alatt vették észre a balhét, a járőrök az útvonaluk során épp a Nagymező utcában haladtak, amikor észlelték a verekedést, így azonnal közbeléptek és megakadályozták azt. A 18 és 22 év közötti fiatalok csak a járőrök jelenlétének és határozott fellépésének köszönhetően fejezték be a dulakodást. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást öt budapesti és négy külföldi férfi ellen – áll a rendőrség közleményében.

Dobogókőnél is megmentettek egy embert

2014.10.19. 13:36 -

Nincs jó napjuk ma a kirándulóknak, Tatabánya után Dobogókön is tűzoltóknak kellett egy bajbajutott túrista segítségére sietni, tudta meg a Velvet. Délelőtt szakadékba zuhant egy nő a Tatabánya feletti turul szobortól, írta az Index. A nő fotózkodni akart, eközben zuhant a mélybe. Tűzoltók érkeztek a kimentésére, és hosszas körözés után egy mentőhelikpoter is leszállt. A lap értesülését később az MTI is megerősítette (a mentésről képeket itt talál). A kemma.hu értesülései szerint a tatabányai Szent Borbála kórházban gerincsérülést állapítottak meg, ezért a nőt mentőhelikopterrel az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Nem sokkal 12 óra előtt pedig Dobokókőn a Thirring sziklánál járt szerencsétlenül egy nő. A Velvet úgy tudja komolyabb sérüléseket, köztük lábtörést is szenvedett és olyan területen érte a baleset, hogy a mentők csak a tűzoltók segítségével tudták lehozni egy gerincágyban. Mentése ezekben a percekben is tart. "Bokasérülést szenvedett egy középkorú nő a dobogókői kilátó közelében, az egyik kijelölt turistaúton. A helyszín nehéz megközelíthetősége miatt a pomázi önkormányzati tűzoltók és a mentők közös erővel, hordágy segítségével hozzák le a sérültet addig a pontig, ahonnan már járművel el tudják szállítani. A mentési munkálatokban a pomázi önkéntes tűzoltók is részt vesznek" – írja az esetről honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az osztrák lapok szerint megverték a börtönben a hummeres gázolót

2014.10.19. 10:56 -

Az Öster­reich Heute a magyar újságírókra hivatkozva azt a hírt közölte, hogy a hummeres gázolót a halála előtt kihallgatásra vitték, ahol megverték. Az újságírók állítólag rendőrségi forgalmazásokat hallgattak le, ez alapján következtethettek a rendőrt gázoló férfi halálának okáról – írja a Bors. A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztályát, de nem adtak tájékooztatást ezzel a hírrel kapcsolatban.

Az osztrák Thomas Robert Bindberger Kenéz Imre rendőrt gázolta halálra intézkedés közben, a férfi a börtönben halt meg, halálát gyógyszer okozhatta, öngyilkos lett. A hírek szerint a naplójában azt írta, hogy nem akar tovább élni.

Életveszélyben a Suzuki vezetője

2014.10.18. 17:45 -

Mentőhelikopter szállította el annak a Suzukinak a vezetőjét, aki szombat délután szenvedett balesetet Pomázon, értesült a Velvet. Információink szerint eddig ismeretlen ok miatt a gépkocsi a Bem József utcában nekihajtott egy villanyoszlopnak, az ütközés erejétől a vezető életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Hetekig élt halott anyjával egy szegedi férfi

2014.10.18. 09:56 -

Hetekig élt elhunyt édesanyjával, társasházi lakásukban, egy 40 éves, szegedi férfi – írja a Délmagyar. A lakók tartottak a férfitől, akit rendkívül agresszívnek ismernek, ezért nem mertek rákérdezni a lépcsőházban terjengő, elviselhetetlen bűz okára. Végül rendőri segítséget kértek.

A rendőrség szerdán vonult ki a Bécsi körút 8–16. szám alatti házba, a férfi lakásában pedig a megtalálták a 80 éves asszony holttestét. A fia a halála óta eltelt hét-három hétben senkinek sem jelentette be édesanyja elhunytát, ott élt vele.  (A Délmagyar szerint a férfinél skizofréniát állapítottak meg, és pszichiátriára szállították.) A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet, eszerint tehát az asszony természetes halállal halt meg.

„Hosszú ideje éreztük már a rossz szagokat, de a néni fekvőbeteg volt, tudtuk róluk, hogy nem mosdanak és nem takarítanak, így kezdetben ennek tudtuk be a szagokat” – mondta a lapnak egy szomszéd, aki szerint a férfinek van két féltestvére is, akik Budapesten laknak.

Meghalt egy motoros Dabasnál

2014.10.17. 20:48 - MTI/velvet

Motorkerékpár ütközött össze egy teherautóval az 5-ös főúton Dabas térségében péntek este, a balesetben a motor vezetője meghalt, az utat lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a főút 34-es kilométerénél történt baleset körülményeit még vizsgálják. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kerülni a felsőbabádi körforgalomnál Ócsa felé, illetve az inárcsi kereszteződésnél lehet.

Címkék:

Villamossal ütközött egy Opel az Üllőin

2014.10.17. 13:47 -

Péntek délelőtt Budapesten az Üllői út 510-es számú ház előtt összeütközött egy 50-es villamos és egy Opel, értesült a Velvet. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a személygépkocsi hajtott óvatlanul a villamos elé, vagy a villamos nem vette észre időben az Opelt. A balesetben az autó alaposan összetört, leállt a villamosközlekedés, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

villamos

A rendőrség lezárta Püspökszilágyot: tűz volt a polgármesteri hivatalban

2014.10.17. 12:56 -

Pénteken nem sokkal dél után a rendőrség lezárta Püspökszilágyot – értesülta Velvet.  Péntek hajnalban a Pest megyei település polgármesteri hivatalában tűz ütött ki. A Velvet információi szerint a tűz a hivatal adórészlegéből indult ki, azután terjedt át a tetőre, amelynek jelentős része leégett. Információink szerint felmerült a gyújtogatás gyanúja.

A rendőrség hivatalosan csupán a terület lezárását erősítette meg lapunknak, ám szerintük ez nem terjed ki a falu határaira. Ugyanakkor a helyszínen tartózkodó kollegáktól úgy tudjuk, nem engedték be őket a településre. 

„A bűncselekmény helyszínének környékét a kiérkező kollégák nyomozati adatgyűjtés céljából lezárták a helyszíni szemle miatt. A kollégák jelen pillanatban nyomozati anyagot gyűjtenek, szakértői véleményre várnak, míg a tűzoltók biztosítják a helyszínt" – mondta el lapunknak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese, aki felhívta figyelmünket arra, hogy mivel a település egy zsákfalu, a lezárás megegyezhet a falu határaival ugyan, de ez nem jelenti a település lezárást. Ám a helyszínen tartozkodó kollégákat továbbra sem engedték be.

"Az eset során személyi sérülés nem történt azonban jelentős anyagi kár keletkezett. Az elsődleges vizsgálatok alapján felmerült az idegenkezűség gyanúja.Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. " - írta péntek délután a police.hu.

Az Index korábban azt írta, mintegy nyolcvanan oltották a tüzet a reggeli órákig. Személyi sérülés nem történt, a tűz oka egyelőre ismeretlen.  A történet azért is érdekes, mert a 745 lakosú, Vác környéki települést eddig a független Tordai Sándor vezette, a vasárnapi önkormányzati választáson azonban hét szavazatnyi különbséggel legyőzte a szintén függetlenként induló Dr. Erdős Zoltán. A dokumentumoknak pedig a polgármesterváltásnál lettt volna jelentőségük. 

Posztunkat folyamatosan frissítjük!

Ellopta a fiatal az autót, de hatalmasat borult vele

2014.10.17. 11:48 -

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. október 11-én 20 óra 10 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Salgótarján, Baglyasalja városrészben egy személygépkocsi felborult. Ezt követően egy hölgy tett bejelentést, miszerint Salgótarján belvárosában az utcán parkoló gépjárművét ismeretlen személy eltulajdonította. A rendőrök hamar összefűzték a két ügyet.

autot
Fotó: Police.hu

Apolice.hu szerint  a bűncselekmény elkövetésével egy 16 éves nógrádszakáli fiút ganyúsítanak, aki ellopta a sértett kocsiját, majd Salgótarjánban autókázott, de balesetet szenvedett, majd a felborult járművet hátrahagyva a helyszínről távozott. A fiút nem sokkal később elkapták. 

Címkék:

Ne vegye fel, ha +220-as számról hívják!

2014.10.17. 11:42 -

Gambiai emberek zaklatják a magyar telefontulajdonosokat -- tudta meg a Velvet. Olvasónkat, Jónás Endrét csütörtökön kora délután érték el sms-ben, sürgős, azonnali visszahívást kérve. Miután ezt nem teljesítette, felhívták: egy idegen nő egy idegen nyelven beszélt (az országban használt nyelvek közül mandinka, fula, volof, szerer és dzsola is lehetett), és hallható volt, hogy egy férfi instruálja, hogy mit mondjon. Jónás rájuk tette a telefont, mire kapott két sms-t, majd még egyet, ami már kétségbeesetten követelte, hogy hívja vissza a számot.

Jónás a Vodafone előfizetője, fel is hívta a társaságot, ahol közölték vele, tudnak a problémáról, ami más hálózat használóit is sújtja, de se magyarázatot, se megoldást nem találtak eddig rá. Azt tanácsolták, az ember ne reagáljon a hívásokra, ne vegye fel és ne hívja vissza őket. A telefonszámokat eddig nem sikerült blokkolni. Annyit Jónás is kiderített, hogy a tengerparti Serekundából érkeztek a hívások.

Megtudtuk, hogy a Police.hu, a rendőrség honlapja is figyelmeztetett a kéretlen hívásokra. Többek között azt írják, „a bejelentések alapján megállapítható, hogy a segélykérő üzenetek nem valósak. A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az ismeretlen külföldi számok visszahívása esetén minden esetben körültekintően járjanak el a nem kívánt hívásforgalmi költségek keletkezésének megelőzése érdekében."

Két kisteherautó rohant egymásba az M5-ösön

2014.10.17. 10:57 - MTI/velvet

Két kisteherautó karambolozott az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az örkényi pihenő közelében pénteken kora reggel, a balesetben egy ember súlyosan megsérült - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy az egyik teherautó vélhetően defektet kapott, emiatt felborult, ekkor rohant bele egy másik tehergépkocsi.

m5
Fotó: MTI

A második jármű sofőrjét a dabasi tűzoltók speciális eszközzel vágták ki a roncsból, a férfit az első jelentések szerint életveszélyes állapotban vitték kórházba.Mivel mindkét kisteherautó az árokba borult, a forgalmat nem akadályozzák, de a műszaki mentés ideje alatt időszakosan egy sávot lezárnak a rendőrök - tájékoztatott honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bíróra támadt a kapus a focimeccsen

2014.10.17. 10:49 - MTI/velvet

Vádemelést javasolnak a zalai rendőrök egy 21 éves futballkapus ellen, aki egy mérkőzésen megütötte és megrúgta a játékvezetőt - közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Májusban rendezték a futballmérkőzést Becsvölgyén a hazai csapat és Baktüttős focicsapata között. A meccs 36. percében a játékvezető büntetőrúgást ítélt a hazaiak javára, de elvégeztetni már nem tudta, mivel a vendégek kapusa megtámadta, mert szerinte igazságtalan ítéletet hozott. A 21 éves kapus hangos szidalmazás közepette a mellkasánál megütötte, majd bokán rúgta a 49 éves játékvezetőt, aki ettől a földre esett. A bántalmazásra valamennyi játékos körülvette a bírót, ketten még csatlakoztak a támadóhoz, egyikük szidalmazta és leköpte, a másik pedig meglökte. 

A verekedésnek a rendezők vetettek véget, mindenkit lekísérték a pályáról, és a meccsnek vége szakadt.A megyei rendőr-főkapitányság a 21 éves futballista ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozati iratokat a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Címkék:

Megtalálták az eltűnt 13 éves fiút

2014.10.17. 10:36 -

A rózseszentmártoni fiú csütörtökön iskolába indult, ám oda nem érkezett meg. Pénteken Apcon egy arra járó a vízelvezető árokban talált rá - írja a heol.hu.

Mint megírtuk, egy rózsaszentmártoni nő tett bejelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint 13 éves fia  október 16-án reggel iskolába indult otthonukból, azonban oda nem érkezett meg, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik gyermeket Apcon a Zagyva-híd alatti vízelvezető árokban találta meg egy arra járó ember, aki értesítette a rendőröket.

A gyermeket Apcon a Zagyva-híd alatti vízelvezető árokban találta meg egy arra járó emberpénteken, aki értesítette a rendőröket, a fiú jól van. 

Eltűnt egy 13 éves fiú Rózsaszentmártonról

2014.10.16. 20:38 -

Egy rózsaszentmártoni nő tett bejelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint 13 éves fia  október 16-án reggel iskolába indult otthonukból, azonban oda nem érkezett meg, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik - írja a police.hu. Az eltűnt F. Szabolcs 170 cm magas, barna szemű és hajú, eltűnésekor fekete kabátot és szürke melegítőnadrágot valamint szürke cipőt viselt, továbbá magával vitte Kappa márkájú iskolatáskáját.

A Hatvani Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az eltűnt fiú tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-36/522-111-es számot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8-16, P.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Rendőrautó karambolozott, két járőr megsérült

2014.10.16. 18:08 -

Két rendőr is megsérült abban a balesetben, ami csütörtök délután történt a XX. kerületben, értesült a Velvet. Helyszíni információink szerint vélhetően a rendőrautó nem adott elsőbbséget a Török Flóris és Pöltenberg utca kereszteződésében a Suzukinak. Az ütközés erejétől a rendőrautó eleje alaposan összetört, de kitört a Suzuki egyik kereke is. A helyszínre érkező mentők a rendőrautóban ülő két járőrt és a Suzuki vezetőjét kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Rabszolgasorban tartottak két nőt Borsodban

2014.10.16. 17:32 -

Kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ózdi rendőrkapitányság négy csernelyi lakossal szemben, akik két helyi nőt, azok kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rabszolgasorban tartottak és kényszermunkára kényszerítettek – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint megalázó körülmények között tartották a nőket és minden jövedelmüktől megfosztották. A gyanúsítottak családi házuk pincéjében tartották a két megfélemlített asszonyt, akiket havonta egy-egy kilónyi cukorral és liszttel „láttak el”, továbbá ételhulladékokat adtak nekik élelem gyanánt – ismertette a részleteket a szóvivő. Hozzátette: volt olyan téli időszak, amikor a fűtetlen pincében kellett élniük; később bár kaptak egy kályhát, tűzifát csak korlátozottan használhattak. A két nő a gyanúsítottak kertjében dolgozott, emellett járandóságukat is elvették, csak néha juttattak vissza nekik pár ezer forintot – közölte Dobi Tamás. Mint mondta, a sértettek az állandó verések és fenyegetések miatt nem mertek a fogva tartóiktól elmenekülni.

A rendőrök október 16-án fogták el a gyanúsítottakat, akiket őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásukat javasolták. Az ózdi rendőrkapitányság a helyi szociális intézmény munkatársaival együttműködve gondoskodott a két nőt megfelelő elhelyezéséről – jegyezte meg a szóvivő.

Éjjel törtek rá csuklyás fiatalok az idős nénire

2014.10.16. 15:50 -

Beazonosították, elfogták és őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök azt a 17 éves táborfalvai férfit, aki társával együtt egy 80 éves asszonyt rabolt ki.

A Police.hu szerint 2014. márciusában arcukat csuklyával eltakaró ismeretlen elkövetők, egy lajosmizsei ingatlan ablakát - a rajta lévő rács befeszítését követően - benyomták. A házba bejutva az ágyban fekvő, 80 éves asszonyt lefogták, megfenyegették, bántalmazták, majd a füléből kivették az arany fülbevalóját és lehúzták az ujjáról aranygyűrűjét. Ezt követően a két férfi a sértettet a spájzba belökte, az ajtót rácsukta, majd kutatást végeztek és néni mobiltelefonjával a benne lévő SIM kártyával együtt ismeretlen helyre távoztak. Az idős asszony a tettlegesség következtében az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett keletkeztek.

idősneni
Fotó: Police.hu

A beszerzett információk alapján a rendőrség látókörébe került egy 17 éves férfi, aki - ezidáig ismeretlen társával - a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A táborfalvai fiatalt 2014. október 15-én 13 órakor, otthona közelében, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai elfogták.

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartoztatásának indítványozását.

Címkék:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 564

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Utasbiztosítás online
    Utasbiztosítás online Utazása előtt ne feledkezzen el biztosításáról! Kösse meg online 5 perc alatt!
  • Utazzon Szép-kártyával!
    Utazzon Szép-kártyával! Belföldi kiruccanás - egy kis lazítás Önnek is jár! Foglaljon 4500 Ft / fő / éjtől.
  • Hajóutak
    Hajóutak Luxus, kényelem, élmények, gasztronómia. 46190 Ft / fő / 5 éjtől

Hirdetés