horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Az unokáival erőszakoskodó nagypapát 12 év fegyházra ítélték

56 perce Módosítva: 2016-05-24 17:24:12
2

A Nyíregyházi Törvényszék ítélete nem jogerős. A vádlott és védője felmentésre, illetve másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést jelentett be. A vád szerint szexuális erőszakot követett el 4, 8 és 10 éves unokáin egy nagyapa, aki az anya halálát követően kapta meg a gyerekek gyámságát. Az esetről korábban is írtunk.

A nagypapa nem csak „szexuális cselekményekre” kényszerítette unokáit, hanem rendszeresen bántalmazta is őket. A gyerekeket nem mosdatta és tisztálkodási szerekről sem gondoskodott, ezért tetvesek lettek. Télen is kinőtt, koszos, büdös és hiányos ruházatban jártak iskolába. A két fiú unokáját ráadásul alkohollal itatta és rászoktatta a cigarettára.

Via mti

Ha nem adja fel a gyámhatóság, megmenthették volna az éhen halt gyöngyösi kislányt

1 órája Módosítva: 2016-05-24 16:39:23
4

2016 márciusában a védőnő és a gyerekorvos is jelzett, hogy sehogyan sem tud kapcsolatba lépni az éhen halt gyöngyösi kislány családjával, ráadásul a gyerek a kötelező védőoltásokat sem kapta meg, az illetékes gyámhivatal mégis megszüntette a másfél éves gyerek védelembe vételét - derült ki többek között abból a vizsgálatból, amit a Heves Megyei Kormányhivatal indított, miután május 12-én a mentőket egy csontsovány kislányhoz hívták.

Nem érték el a családot, feladták

A gyermekjóléti szolgálat és a gyámhatóság 2012 óta foglalkozott a családdal a harmadik gyermek gondozási hiányossága miatt, majd a legkisebb gyermek születését követően a vizsgálat az ő gondozására is kiterjedt. A család viszont teljesen megszakította a kapcsolatot a gyermekjóléti szolgálattal és a védőnővel, egyedül az orvossal beszéltek. 2016 márciusától viszont már vele sem volt kapcsolatuk.

A Velvethez eljuttatott vizsgálat eredménye szerint, a gyámhatóság kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt még 2013-ban tett feljelentés a szülők ellen, akiket többször is hiába kerestek személyesen és próbáltak meg elővezettetni. A Gyermekjóléti Központ ráadásul többször is javasolta a gyerekek védelembe vételét, melyek el is indultak, de

mivel a család életvitelére, gyermekgondozási hiányosságaira egyéb bizonyíték a szülők elzárkózása miatt nem állt rendelkezésre, ezért a védelembe vételi eljárásokat a gyámhivatal megszüntette.

A közlemény szerint felelős egyelőre nincs. A kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal vezetőjének és a Gyermekjóléti Központ vezetőjének a feladata lesz tisztázni, hogy ki hibázott.

Távolról sincs vége, olvasson még

2015 novemberében szemetelt, most vádat emelhetnek ellene

2 órája Módosítva: 2016-05-24 17:24:12
2

Eddig nyomoztak a balatonedericsi szemetelő ellen, de az ügy lezárult, minden iktatva lett, a papírokat elküldték a felelős ügyészségnek, így akár vádat is emelhetnek. 

Most szorul a hurok!
balatonederics
Fotó: Police.hu

A 35 éves Cs. Gábor megalapozottan gyanúsítják azzal, hogy Balatonederics mellett egy halom szemetet rakott le. A szombathelyi férfi több mint 90 kilométerre városától dobott ki ezt-azt. Bútorokat, textíliákat és papírokat hagyott az erdő szélén.

Most akár vádat is emelhetnek ellene.

Így jár az, aki megsérti a hulladékgazdálkodás rendjét.

via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ombudsman is vizsgálatot indított a gyöngyösi kislány halála miatt

3 órája Módosítva: 2016-05-24 16:39:24
7

A rendőrség, a megyei kormányhivatal, a gyermekjóléti központot magába foglaló gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ és Gyöngyös önkormányzata mellett az Alapvető Emberi Jogok Biztosának Hivatala is vizsgálódik annak a másfél éves kislánynak az ügyében, akit a gyanú szerint halálra éheztettek a szülei. A mindössze 3,5 kilós gyerekhez május 12-én hívták a mentőket, de a kislány akkor már órák óta halott lehetett.

Székely László, az alapvető jogok biztosa hivatalból vizsgálatot indít a gyöngyösi tragédia ügyében. Ennek során megkeresi az érintett hatóságokat, más szervezeteket és a tőlük kapott információk alapján alakítja ki álláspontját, ha szükségesnek látja, akkor ajánlásait

 - közölték a Velvet kérdésére az Alapvető Emberi Jogok Biztosának Hivatalánál.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kamion alá szorult egy autó az 5-ös főúton, ketten meghaltak

5 órája Módosítva: 2016-05-24 14:12:42
1

A police.hu híre szerint a kamion és az autó kedden 12 óra körül ütközött össze az 5-ös számú főút 122-es kilométerszelvényénél, Petőfiszállásnál. A baleset következtében a kocsi a kamion alá szorult, két utasa pedig a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a helyszínelés idejére teljesen lezárták az 5-ös számú főutat. A forgalmat a 115-ös kilométerszelvénynél - a kiskunfélegyházi körforgalomnál - Gátér felé, illetve a 125-ös kilométerszelvénynél Pálmonostora irányába terelik. Ha arra akad dolga, vezessen óvatosan.

Távolról sincs vége, olvasson még

Állatkínzással gyanúsítják, mert a forró autóban hagyta kutyáját

8 órája Módosítva: 2016-05-24 11:37:01
0

A police.hu híre szerint a rendőrök hétfőn délután egy állampolgári bejelentésből értesültek róla, hogy egy egri parkolóban valaki egy zárt autóban hagyta kutyáját. A járőrök szakember segítségével nyitották ki az ajtót, hogy kiszabadítsák az ebet a felforrósodott kocsiból, majd átadták az állatvédőknek. 

dscf3328
Fotó: Police.hu

A kocsi tulajdonosát ezután előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A 41 éves férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet gyorsított eljárásban folytatnak le.

dscf3333
Fotó: Police.hu
Távolról sincs vége, olvasson még

Két év után került elő a ferihegyi repülőtérről eltűnt lány

9 órája Módosítva: 2016-05-24 09:01:40
2

A Bors szerint egy osztrák rendőri ellenőrzés során került elő a két éve eltűntként keresett B. Violetta, aki után a rendőrség mellett magánnyomozók és az Interpol is kutatott.

13254762 1329753727052903 4033672607184381624 o
Fotó: Eltűnt emberekért Facebook csoportű

A csecsemőgondozónak tanuló 26 éves fertőrákosi lánynak 2014. május 15-én veszett nyoma. Családja úgy tudta, hogy utolsó vizsgájára Budapestre utazott, majd kijelentkezett a motelből. A portán azt mondta, Londonba utazik munkát vállalni. Később állítólag be is csekkolt a ferihegyi repülőtéren. A család által megbízott magánnyomozó azonban kiderítette, sosem lépett be az Egyesült Királyságba. B. Violetta végül szinte napra pontosan eltűnése után két évvel került elő.

Ausztriában, egy osztrák rendőri ellenőrzés során került elő. Már az

Interpol is kereste, ezután értesítették a soproni kapitányságot a

sógorok. Azt üzente, hogy nem szeretne velünk találkozni, azt sem

tudjuk, az ország mely részén tartózkodhat. Reméljük, jelentkezik majd a

családnál is, de mi most annak is örülünk, hogy egyáltalán él

– mondta el édesapja.

A lapnak a megyei rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a lány valóban előkerült, de azt mondta, kérésére a hollétéről, valamint a körülményekről nem tud felvilágosítást adni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Alpintechnikával mentettek ki egy pincébe zuhant embert Budapesten

10 órája Módosítva: 2016-05-24 15:42:00
1

Mintegy kétemeletnyi magasságból hat-hét métert zuhant építkezés közben egy munkás hétfő délután Budapest VIII. kerületében, az Üllői út egyik társasházában – közölte Facebook oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A középkorú férfi a földszintről zuhant le a pincébe, és súlyos sérüléseket szenvedett. A munkást a főváros hivatásos tűzoltói a mentők irányításával egy speciális hordágyra fektették, majd alpintechnikai módszerrel, több mentőkötél segítségével húzták fel a felszínre. A férfit ezután átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Távolról sincs vége, olvasson még

Maga elé dobhatta lányát a halálba ugró anya

10 órája Módosítva: 2016-05-24 09:04:38
2

Az első hírek még arról szóltak, hogy a 35 éves asszony szombaton másfél éves gyermekével a karjában vetette ki magát a Budapest XV. kerületében lévő Nyírpalota utcai toronyház 16. emeletéről, de a Blikk most egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a kislány nagyjából két másodperccel előbb zuhant ki a lakás ablakából.

Láttam, ahogy először a baba zuhan ki az ablakon, aztán nagyjából két másodperccel ezután az édesanyja. Borzasztó volt végignézni ezt, teljesen sokkot kaptam. A környéken lévők egyből odafutottak, a toronyházban található szolá­rium dolgozói hívták ki a mentőket, akikkel együtt a gyermekmentő szolgálat is a helyszínre érkezett

– idézte fel a szemben lévő élelmiszerbolt egyik eladója, aki szerint a 18 hónapos kislányt a gyermekmentők próbálták újraéleszteni, de sajnos sikertelenül.

Egy szomszéd szerint a fiatal nő azért vetett véget az életnek, mert volt élettársa állítólag azzal fenyegette, hogy elveteti tőle gyermekét.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Távolról sincs vége, olvasson még

Terhességet, majd vetélést hazudott, ezért megölt egy csivavát

tegnap, 18:39 Módosítva: 2016-05-24 10:46:25
8

Egy 43 éves alabamai nő azért ölte meg csivaváját, hogy ezzel azt a látszatot keltse, hogy elvetélt. Anita Parker ugyanis azt hazudta férjének, hogy terhes, és hogy ne derüljön ki, hogy nem mondott igaza, inkább vetélést imitált, kutyája vérével.

Az állatot szabályosan kivégezte, gyomrát felvágta, a kutya vérét pedig magára és az ágyra kente. Ezután hívta a mentőket, akik kórházba szállították.A kórházban gyorsan kiderült, hogy a nőn található vér nem a sajátja, és hogy nem hogy nem vetélt el, de nem is volt soha terhes.

A nőt letartóztatták, miután a kutya tetemét a nő férje megtalálta a szemetesben. Parker egyébként simán elhitette férjével, hogy már héthónapos terhes, sőt, állítólag azt mondta neki, hogy a vécén ülve vetélt el, és hogy az újszülöttet lehúzta.

(forrás: kfor.com)

Távolról sincs vége, olvasson még

Felfüggesztettet kapott balesete miatt a Népszabadság volt főszerkesztője

tegnap, 15:54 Módosítva: 2016-05-24 09:04:39
79

Murányi Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője 2015. március 30-án Budapesten, a VII. kerületi Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében sodort el egy kerékpárost, majd továbbhajtott. A baleset miatt az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolta meg. Ügyében hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság hozott ítéletet. 

Murányi Marcellt a bíróság egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte halálos közúti baleset gondatlan okozásában, két évre felfüggesztve. 

Emellett szintén két évre eltiltották a járművezetéstől, amelybe beleszámít a 2015. május 26. óta eltelt idő, tehát amikor is hivatalosan bevonták a jogosítványát. A segítségnyújtás elmulasztásának vétségében azonban a bíróság nem találta bűnösnek.

Mint arról beszámoltunk, az 59 éves biciklis a balesetben olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy április 26-án a kórházban elhunyt. Murányi Marcell a sajtóból tudta meg a hírt, és május 13-án lemondott a Népszabadság főszerkesztői posztjáról.

Távolról sincs vége, olvasson még

Előzetes letartóztatásba került a budaörsi áruházak felrobbantásával fenyegető férfi

tegnap, 15:17 Módosítva: 2016-05-23 18:40:20
0

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint

a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 22 éves budapesti férfit, aki a megalapozott gyanú szerint tizenegy különböző alkalommal tett olyan valótlan bejelentést, hogy bevásárlóközpontokban bomba fog robbanni.

A férfi 2016 februárja óta tizenegyszer telefonált nyilvános telefonfülkékből budaörsi bevásárlóközpontokba, azokat azzal fenyegetve, hogy bomba fog robbanni. 

A bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani. A végzés nem jogerős.

A férfi elfogásakor épp egy újabb fenyegető hívást intézett egy hegyvidéki telefonfülkéből, ahonnan elfutott.

A Velvet informácói szerint ez az Alkotás utca és Nagyenyed utca kereszteződésénél található telefonfülke lehetett, május 20-án, péntek délután ugyanis több rendőrautó is körülállta a telefonfülkét, amiről fotókat készítettek.

Az elfogott férfi kihallgatáskor azt is bevallotta, hogy több budaörsi nyaralót is felgyújtott.

Távolról sincs vége, olvasson még

A nap bűnözője: a cselekmény közben bebólintó férfi

tegnap, 12:45 Módosítva: 2016-05-23 16:53:37
1

B. Zoltán 37 éves pannonhalmi lakos 2016. május 21-én az éjjeli órákban látott meg egy elektromos kerékpárt egy győrújbaráti ház fészerében, és ez az élmény úgynevezett lopáskényszert idézett elő a szervezetében.

Behatolt az ingatlan udvarára, majd pár dolgot ki is pakolt a fészerből, ám eközben sürgős aludnivalója akadt. Így talált rá reggel a tulajdonos, aki rögtön látta, hogy tettenérés esete áll fenn, és értesítette a rendőrséget.

A police.hu tájékoztatása szerint a győri rendőrök a férfit a helyszínen letartóztatták, ellene lopás vétség kísérlete miatt indult eljárás.

Távolról sincs vége, olvasson még

13 kisgyerek sérült meg a csillebérci kalandparkban

május 22., 19:38 Módosítva: 2016-05-23 10:52:00
11

Egy 12. kerületi játszóparkhoz hívták ki a mentőket vasárnap délután, mert több gyerek is megsérült, amint egy fák közé kifeszített kötélháló elszakadt.

Győrfi Pál elmondta, hogy hat mentőt riasztottak a helyszínre, köztük egy speciális gyermekmentő kocsit is. Az eset következtében megsérült 13 gyereket még a helyszínen megvizsgáltak. A 10 év körüli gyermeknél 12-nél igazán súlyos sérüléseket nem találtak, csak zúzódásokat.

Az egyik kisfiúnál viszont gerincsérülésre gyanakodtak a mentősök, így őt ennek megfelelően látták el. 

A gyerekeket a Szent János Kórház gyereksebészeti valamint a Péterfy Sándor utcai kórház traumatológiai osztályára szállították. Ha a 12 gyereknél nem találnak csonttörést a röntgenfelvételeken, akkor haza is mehetnek. A mentősök által gerincsérülés gyanújával bevitt kisfiúnál az is kiderülhet, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, amikor 1-2 méter magasból leesett.

mti

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálra gázoltak egy biciklist a 44-es főúton

május 22., 15:43 Módosítva: 2016-05-22 19:14:35
3

Egyelőre nem lehet sokat tudni, csak annyit, hogy Nyárlőrincen egy autós elütött egy bicikliző férfit, aki a helyszínen életét vesztette. Az eset vasárnap 14:32-kor történt; még ismeretlenek a baleset körülményei. Félpályás lezárás mellett helyszínel a rendőrség. Fokozottan figyeljen, ha a 44-es főút 20-as kilóméterszelvényénél jár.

via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Három embert lelőttek az osztrák motorostalálkozón

május 22., 10:58 Módosítva: 2016-05-23 12:47:43
4

Három ember meghalt, miután egy fegyveres tüzet nyitott az osztrák Nenzing városnál tartott motorosfesztiválon. A fegyveres végül önmagát is megölte –írja az osztrák Local. A lap szerint tizenegy ember megsérült a sokkoló incidensben, ami vasárnap hajnali 3 óra tájékán történt. Úgy tudni, a The Lords nevű motorosklub szervezte a találkozót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Dabason vonat ütközött személyautóval

május 22., 07:07 Módosítva: 2016-05-23 09:03:07
8

Dabason egy személyvonat ütközött össze személyautóval, a vonat az átjárótól száz méterre tolta el maga előtt az autót. A helyszínre érkező tűzoltók feszítővágóval emelték ki az autó sofőrjét a roncsokból, aki a mentők megállapítása szerint életét vesztette. Teljes útlezárásra kell számítani.

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos motorbaleset Zalacsánynál

május 21., 21:23 Módosítva: 2016-05-22 11:57:01
0

Több órán át tartott a helyszínelés a 760-as számű főúton, ahol 16:50-kor durba motorbaleset történt. Teljes útlezárás mellett vizsgálták az esetet, hogy milyen körülmények között csúszott meg egymástól függetlenül a két motoros a kanyarban, amely során egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett, másikuk a helyszínen életét vesztette. 

via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Másfél éves gyermekével ugrott ki az anyuka egy budapesti panel ablakából

május 21., 18:01 Módosítva: 2016-05-22 19:46:49
34

A Blikk értesülései szerint egy 15. kerületi panel 16. emeleti lakásból vetette ki magát másfél éves gyermekével a karjában egy nő. Mind a ketten azonnal szörnyethaltak.  

A rendőrség arról kapott értesítést, hogy két holttest van a Nyírpalota utcában. A helyszínre kiérkezve állapították meg, hogy az anyuka a gyermekével a karjában ugrott ki a 16. emeletről. A BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntette miatt, szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálra gázoltak egy biciklist Komáromban

május 21., 17:28 Módosítva: 2016-05-22 09:55:36
25

Egy cseh tehergépkocsi Komárom belvárosa fele tartott az Igmándi úton, amikor a zebránál elütött egy bicikliző férfit, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A sofőr nem tudta megállítani az autót, amikor az áldozat kellő körültekéntés és leszállás nélkül próbált átjutni az út túlsó oldalára. A Komáromi rendőrkapitányság vizsgálja az ügyet.

police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Elfogták a budaörsi gyújtogatót

május 21., 15:33 Módosítva: 2016-05-21 17:04:20
8

A BRFK áprilisban alakult 100 fős nyomozócsoportja egy hónap alatt elfogta azt a 22 éves Sz. Domonkost, aki februártól kezdve 11 bevásárlóközpontot fenyegetett meg azzal, hogy ott fog bombát robbantani. A kihallgatáskor bevallotta, hogy több budaörsi nyaralót is felgyújtott.

Mielőtt elfogták volna, épp egy újabb fenyegető hívást intézett egy hegyvidéki telefonfülkéből, majd elfutott a helyszínről. A fővárosi rendőrök a fülkétől nem messze megtalálták a fiút és őrizetbe vették.

Íme, az ominózus fülke:

20162105124552
Fotó: Police.hu
20162105124621
Fotó: Picasa / Police.hu

via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Csak a szabadsága érdekelte az éhen halt gyöngyösi kislány anyját

május 21., 11:03 Módosítva: 2016-05-23 09:21:26
950

Az Egri Járásbíróság május 21-én, délelőtt elrendelte annak a gyöngyösi házaspárnak a harminc napos előzetes letartóztatását, akiknek éhen halt gyerekét május 12-én találták meg otthonukban. Az ügyvédek fellebbeztek a döntés ellen.

Helyszíni tudósítónk szerint a gyöngyösi meghallgatásra a szülőket két külön rendőrautóval vitték. A férfi napszemüvegben tűrte a sajtó érdeklődését, a nő végig az ügyvédjével egyeztetett, az érdekelte, hogy mindenképpen szabadlábon maradhasson. Védője, Molnár Richárd viszont  arról tájékoztatta, hogy a korábbi ügyek - két gyermekét már elvették tőle, apjukkal élnek - miatt rosszabb helyzetből indult. Azt is elmondta, bűnösség kérdésében nem nyilatkoztak, védence nem tett vallomást, ahogy az apa sem. A Velvet kérdésére közölte, nem tud arról, hogy az anya korábban pszichiátriai kezelés alatt állt volna.

A szülőket egyszerre hallgatták meg. 

Az anya ellen korábban kiskorú veszélyeztetése miatt már indult eljárás, akkor pénzbüntetést és felfüggesztette szabadságvesztést kapott, tudtuk meg a Heves Megyei Főügyészség szóvivőjétől, Konkoly-Thege Lászlótól.

A gyereket 6 hónapos korában látta utoljára a gyerekorvos, ezután folyamatosan próbálta elérni a családot, de hiába. Az anya utoljára karácsonykor küldött a doktornak egy SMS-t, hogy minden rendben van a gyerekkel, mondta a szóvivő.

 Ugyanaz a bíró, aki most az előzetes letartóztatásról döntött az Egri Járásbíróságon, korábban az anyát már kétszer elítélte kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. Az egyik esetben kísértetiesen hasonló dolog történt, mint most - mondta Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék szóvivője.

Négyből négy gyereket éheztetett

A 36 éves nőnek ügyészségi forrásunk szerint négy gyereke volt. Két korábbi kapcsolatából egy fia és egy lánya született, de a gyerekeket még évekkel ezelőtt a vér szerinti apjuknál helyezte el a bíróság, mert

hiányos ellátásuk miatt fizikailag és szellemileg is folyamatosan épültek le.

A nő időközben megint terhes lett, és a harmadik gyerekeként született (most három és fél éves) kislány miatt 2013-ban újra a hivatalok látókörébe került, miután a gyerek vészesen lefogyott. Az Indexnek nyilatkozó illetékes gyermekjóléti szolgálat egykori dolgozója arról beszélt, hogy a kislányt hiába próbálták kimenteni a családból. Csak az volt a szerencséje, hogy mivel óvodás lett, és már nem csak otthon kapott enni, a súlya is normalizálódott.

Másfél éves testvérénél a szülők elutasították a védőnői ellátást, amiről a Heves Megyei Kormányhivatal szerint érkezett is jelzés a gyöngyösi gyermekjóléti szolgálathoz, a csontig fogyott kislányt viszont már nem tudták megmenteni. A Velvet információja szerint

kiszáradás és súlyos alultápláltság miatti heveny keringési, valamint légzési elégtelenség okozta a halálát,

magyarul éhen halt. Úgy tudjuk annak ellenére, hogy a család lakásában több tucat üvegnyi gyerektápot találtak, a kislány bőre alatt már zsírszövet sem volt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Hétéves kislány halt meg a püspökladányi balesetben

MTI/velvet
MTI/velvet
május 21., 10:38 Módosítva: 2016-05-22 09:55:35
0

Két halálos áldozata van a 4-es úton, Püspökladány közelében péntek este történt balesetnek, a kórházban meghalt egy 33 éves nő is. Egy 7 éves kislány a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A balesetben kisteherautó ütközött össze egy személygépkocsival, amiben egy család utazott. A személyautó sofőrje és négy utasa megsérült, közülük a 7 éves kislány a helyszínen meghalt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatása szerint a kisteherautó a szállítólevél alapján egyebek mellett ecetsavat és metanolt szállított.

EgyptAir: Megtalálták a roncsokat

május 21., 08:15 Módosítva: 2016-05-22 12:50:20
0

Az egyiptomi haditengerészet és az egyiptomi légierő megtalálta a csütörtökön lezuhant MS804 gép roncsait Alexandria várostól 290 kilométerre –mentőmellényeket, és az utasok holmijait is megtalálták, a gép fekete dobozát még keresik. A kutatásról, és annak eredményéről az egyiptomi haditengerészet és az egyiptomi légierő videót posztolt, a helyi fegyveres erők katonai szóvivője pedig a Facebookon tett közzé fotókat a megtalált roncsokról.

Távolról sincs vége, olvasson még

A szakítás után felgyújtotta volt barátnőjének ágyát

május 20., 18:47 Módosítva: 2016-05-21 14:04:06
0

A nagybánhegyesi férfi még 2014 augusztusában gyújtotta fel az alvó nő takaróját. A szoba lángra kapott, a sértett életét a kutyája mentette meg, aki felébresztette. A vádlottat a Gyulai Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, 8 év fegyházra ítélték, írja a Beol

A pár 2008 és 2013 októbere között élt együtt, sokat veszekedtek, majd a férfi elköltözött a nőtől. A szakítás után is gyakran visszajárt, néha békülni akart, máskor agresszívan viselkedett. 2014-ben egyre féltékenyebben viselkedett. Olyan is előfordult, hogy bement a házba, és levágta a nő hajának egy részét. 2014. augusztus 23-án a vádlott éjjel negyed háromkor tört be, látta, hogy volt barátnője éppen alszik, majd elszívott egy cigarettát. Ezután gyújtotta meg az öngyújtójával a takarót. A sértett pár perc múlva ébredt fel, mikor a kutyája figyelmeztette a füstszagra. 

A férfi először beismerő vallomást tett, majd letagadta a történteket. A korábbi vallomás és a bizonyítékok alapján bűnösnek találták a vádlottat. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ezzel a férfivel nagyon szeretne elbeszélgetni a rendőrség

május 20., 12:29 Módosítva: 2016-05-20 22:01:53
9

Leginkább azért, mert május 10-én a VII. kerületi Bethlen Gábor utca egyik fedett teraszán két Fülöp-szigeteki férfit próbált meg kirabolni. S bár a police.hu szerint a rablás nem sikerült, az egyik férfit viszont életveszélyesen megsebesítette, majd elmenekült.

Hála  térfigyelő kameráknak viszont 25-30 év körüli rablóról tökéletes fotó és mozgó kép készült, ami alapján remélhetőleg felismeri.

Ha felismerte a férfit, tudja hol lehet vagy látta a rablást,  tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, vagy hívja a 107-es, a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Sikoltozva vonult börtönbe a diákjával szexelő tanárnő

május 20., 12:27 Módosítva: 2016-05-21 12:55:26
0

A 27 éves Lauren Cox ellen 2015 szeptemberében indult eljárás, amikor kiderült, már 2015 január óta szexuális viszonyt folytat egyik 16 éves tanítványával. A bíróság 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az egyébként házasságban élő földrajztanárt, aki a szemtanúk szerint sikoltozott, miközben a bíróságról elszállították, írja a Telegraph.

Cox már évek óta ismerte a fiút, akivel tavaly év eleje óta rendszeresen találkozott iskola után, és az iskolai szünetekben is, illetve rendszeresen küldött neki szexuális tartalmú fotókat és videókat.

Az esetre akkor derült fény, amikor a szülők - akik régóta gyanakodtak arra, hogy valami nem stimmel - kifaggatták fiukat, aki végül bevallotta a nyolc hónapja tartókapcsolatot. A szülők ekkor a hatósághoz fordultak, ám Cox még ekkor sem állt le az üzenetekkel.

Miután letartóztatták, tagadta, hogy bármilyen köze lenne a 16 éves tanítványához, ám a múlt hónapban kezdődött bírósági eljárás során - a bizonyítékok súlya alatt - megtört, és bűnösnek vallotta magát kiskorú megrontásának vádjában.

Távolról sincs vége, olvasson még

Már zsírszövet sem volt az éhen halt gyöngyösi kislány bőre alatt

május 20., 11:39 Módosítva: 2016-05-21 10:19:25
39

Kiszáradás, súlyos alultápláltság miatti heveny keringési és légzési elégtelenség okozta a boncolási jegyzőkönyv szerint annak a másfél éves gyöngyösi kislánynak a halálát, akihez május 12-én hívták a mentőket, értesült a Velvet. Vagyis, a mindössze 3-3,5 kilós gyerek az orvosszakértő szerint is éhen halt. A jegyzőkönyvből az is kiderült, hogy a gyerek bőre alatt már zsírszövet sem volt.

A Velvet ügyészségi forrása szerint a nőnek összesen négy gyereke volt. Két előző kapcsolatából egy fia és lánya született, de a gyerekeket még évekkel ezelőtt elvették az anyától és a vér szerinti apjuknál helyezték el, mert a bírósági jegyzőkönyv szerint

„hiányos ellátásuk miatt fizikailag és szellemileg is folyamatosan épültek le.″
 

A nő harmadik lányát azután emelték ki a családból, miután a mentők múlt hét csütörtökön megtalálták a csontig fogyott másfél éves gyereket. Információnk szerint szülők 3,5 éves lánya az anyai nagyszülőkhöz került.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem az eltűnt egyiptomi gép roncsait találták meg

május 20., 09:53 Módosítva: 2016-05-21 11:07:14
11

290 kilométerre az egyiptomi partoktól megtalálták a csütörtökön lezuhant, Párizsból Kairóba tartó EgyptAir járat roncsait, és az utasok személyes tárgyait, írja a BBC. A hírt a légitársaság Twitter oldalán meg is erősítette.

A keresés a csütörtökön eltűnt EgyptAir járat roncsai után azután folytatódott, hogy hírek, miszerint a Párizsból Kairóba tartó gép darabjait találták meg, tévesnek bizonyultak, írja a CNN.

A légitársaság szóvivője is megerősítette, hogy a kutatás jelenleg is folyamatban van.

Azt már szinte tényként kezelik, hogy a repülőgép - több váratlan manőver és fordulat után - a vízbe csapódott, a baleset kiváltó oka viszont még mindig ismeretlen, igaz, a szakértők az a legvalószínűbb, hogy bomba robbant a fedélzeten.

Távolról sincs vége, olvasson még

A rendőrség szerint szülei miatt halt éhen a másfél éves gyöngyösi kislány

május 19., 13:24 Módosítva: 2016-05-20 07:47:42
32

Őrizetbe vette a rendőrség annak a másfél éves gyöngyösi kislánynak a szüleit, akihez múlt hét csütörtökön hívták a mentőket, de már ők sem tudták megmenteni a mindössze 3,5 kilós gyerek életét. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást akkor még ismeretlen tettes ellen.

A police.hu-n azt írják, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége és emberölés bűntette miatt vették őrizetbe az 52 éves apát és a 36 éves anyát.

Úgy tudjuk mást egyelőre nem gyanúsítanak. Pedig a Velvetnek a Heves Megyei Kormányhivatal sajtóosztályán szerdán megerősítették, hogy

tudtak arról, hogy a másfél éves gyerek szülei lemondtak a védőnői ellátásról. A védőnő pedig jelzett is az illetékes gyermekjóléti szolgálatnak, a másfél éves kislány valahogy mégis éhen halt.
Távolról sincs vége, olvasson még