Autóra alig emlékeztető tárgyat kapcsoltak le Győrben

2014.09.30. 19:29 -

Meglehetősen kevés autóra emlékeztető elemmel indult neki az útnak az a Volkswagen, amit a győri rendőrök állítottak meg, és közlekedésre alkalmatlannak minősítettek. 

A Győri Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának beosztottjai szeptember 30-án reggel Győr-Ménfőcsanak és környékét ellenőrizték, ekkor találkoztak a a lakott területen kívül kivilágítatlanul haladó autóval. Mikor igazoltatni akarták, a sofőr se a vezetői engedélyét, se a kocsi forgalmi engedélyét nem tudta átadni a rendőröknek – írja a Police.hu.

Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a jármű a közúti forgalomban úgy vett részt, hogy első-hátsó lökhárítója, jobb oldali első-hátsó ajtaja, valamint első hatósági jelzése nem volt felszerelve, ezért hátsó hatósági jelzését átvételi elismervény ellenében átvették, és ellene szabálysértési feljelentést tettek.

A 31 éves győri gépjárművezető az általa elkövetett KRESZ szabálysértéseket elismerte.

Címkék:

Bréking: Kötényt lopott a nő

2014.09.30. 19:28 -

Kötényt lopott egy budapesti szórakozóhelyről egy ismeretlen nő, amiben benne volt az ott dolgozó sértett összes irata is – írja a Police.hu drámai közleményében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, akiről egy képet is közöltek.

kötényt lopott
Fotó: Police.hu / Police.hu

Az ismeretlen nő augusztus 23-án délelőtt egy budapesti, VI. kerületi szórakozóhelyről vitte el a kötényt, amiben személyes iratok és készpénz is volt, a rendőrség az állampolgárok segítségét kéri a tolvaj megtalálásában.

Aki a képen látható nőt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1/461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig:8-16; pénteken: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Tankolókártyával vágta meg volt főnökét, 37 milliós kárt okozott

2014.09.30. 19:28 -

Egy nála maradt tankolókártyával több mint 37 millió forinttal károsította meg volt munkaadóját egy férfi. Miután egy elszámolási vita miatt megszűnt a munkaviszonya, szép kis mellékesre tett szert azzal, hogy két évig árulta olcsóbban a benzint a tankolókártyával egy benzinkutas ismerőse segítségével. 

Az Esztergomi Járási Ügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt 9 elkövetővel szemben, akik közel két éven keresztül, tankolókártya jogosulatlan használatával, illetve elfogadásával 37 millió forintot meghaladó értékben károsítottak meg egy céget.

A kártya egy 43 éves férfié volt, aki az általa vezetett tehergépkocsihoz kapta, mikor az egy fuvarozó társaságnál dolgozott. A férfi és a munkáltatója között elszámolási vita alakult ki, a munkaviszonya megszűnt. Ekkor döntött úgy, hogy bosszúból a tankolókártyával megkárosítja volt főnökét, mivel a kártya nála maradt. A férfi a benzinkúton dolgozó kútkezelő ismerősének átadta a kártyát a PIN kóddal, aki szerzett vevőket az üzemanyagra, melyet nekik a kúton irányadó árnál 100 forinttal olcsóbban adtak el, és a kapott pénzt elosztották. A benzinkutat üzemeltető nő észrevette a csalást, mivel a kártyával autókba, műanyag kannákba és tartályokba is tankoltak, ezért megtiltotta annak elfogadását, és erre a pénztáros figyelmét is felhívta, mivel a szabály szerint a tankolókártyával csak a rajta szereplő rendszámot viselő járműbe lehet üzemanyagot tenni. A kútkezelő ekkor pénzt ajánlott a nőnek, hogy hunyjon szemet a jogosulatlan tankolások felett, a nő pedig beleegyezett, és a kasszásnak is jelezte, hogy visszavonná az előző utasítást. Innentől a kútkezelő minden tankolással érintett napon egy borítékban elhelyezett 10 000 Ft-ot a nő irodájának egyik fiókjában.

A járási ügyészség az elkövetőkkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Tizenegy év börtön a Pilisszentiváni hajléktalan megöléséért

2014.09.30. 15:01 -

Súlyosbította az első fokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a a Pilisszentivánon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében. A III. és IV. rendű vádlottakat 2014 februárjában a bíróság első fokon 8 év szabadságvesztésre ítélte, ezt most mindkét esetben 11 évre súlyosbította a büntető tanács. A súlyosabb büntetés kiszabásának oka hogy ők voltak a bűncselekmény kezdeményezői, valamint mindketten 18 év felettiek, ami alapján a bíróság alapvetően súlyosabb ítéletet szabhat ki az esetükben, mint egy fiatalkorúnál. Első fokon az I. és a II. rendű vádlott 6-6 évet kapott, ezt a másodfokú bíróság helyben hagyta.

Ahogy arról már a Velvet is beszámolt, a négy fiatal 2012 augusztusában súlyosan bántalmazta a 61 éves, gyenge fizikumú hajléktalant 15-20 percen keresztül folyamatosan ütötték, rugdosták, és bottal is bántalmazták, olyan erővel, hogy eltört a bot is. A bántalmazott férfit végül magára hagyták a helyszínen, így belehalt sérüléseibe. 74 rendbeli különböző sérülést szenvedett el, többek között sorozat bordatörést és lapockacsont-törést is.A vádlottak valamennyien 180 centiméternél magasabb és 90 kilónál súlyosabb, sportos, izmos fiatalok akik tettük idején alkoholos befolyásoltság állapotában voltak. A sértettet ismerték, tudták, hogy a trafóházban él, ahova italozás után bementek. A. József és a vádlott viszonyát az jellemezte, hogy a fiatalok az összejöveteleiken megmaradt italt többször odaadták A.-nak, amit ő el is fogadott, De a cselekmény előtt 2-3 héttel a vádlottak megdobálták a férfit, aki ezt viszonozta.

A gyilkosság éjjelén a trafóházba a III. és a IV. rendű vádlott ment be, ahol a sértett a matracán feküdt. Amikor a III. rendű vádlott kérdőre vonta a korábbi konfliktusuk miatt, a sértett felült. Ekkor a III. rendű vádlott pofon ütötte a sértettet, majd a vérző férfit lerángatta a matracról, és a IV. rendű vádlott segítségével felállította. A III. és a IV. rendű vádlott folytatta a sértett bántalmazását. A sértett, amikor pulóverét lerángatták, futva kimenekült a trafóház hátsó kijáratán, és az erdőbe szaladt, ahová mind a négy vádlott követte.

Amikor utolérték, előbb a III. és a IV. rendű vádlott kezdte el ütni, verni és rugdosni a sértettet, majd az I. és a II. rendű vádlott is bekapcsolódott a bántalmazásba. A sértett megpróbált védekezni, de az őt több oldalról érő ütések és rúgások miatt nem tudott a földről felkelni. A vádlottak közül legutoljára az I. rendű vádlott faágakkal mért 8-10 ütést a sértettre. A földön fekvő, láthatóan sérült, de még életben lévő sértettet a IV. és a II. rendű vádlott kérdezte az állapotáról, és arról, hogy vissza tud-e menni a trafóházba. A sértett igennel válaszolt, és kérte, hagyják őt békén. Ezt követően a vádlottak magára hagyták a sértettet és hazatértek.

Aznap 11 óra körül a III. és a IV. rendű vádlottak kerékpárral visszamentek a cselekmény helyszínére, hogy tudakozódjanak a sértett állapota felől, de már csak a holttestet találták meg.

A sértett összesen 74 sérülést szenvedett el, halála az erőszakos úton, több testtájékra kiterjedő bántalmazás következtében létrejött csonttörések környezetében kialakult kiterjedt bevérzések, jobb oldali légmell és a jobb tüdő zúzódásai miatt kialakult traumás sokk miatt állt be.

Nem hagyták dohányozni, ezért megverte a tanárát

2014.09.30. 14:44 -

Bejelentés  érkezett az egyik szegedi általános iskolából a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, mert hétfőn délelőtt az egyik diák bántalmazta tanárát - derül ki a Police.hu honlapról. A feljelentésből kiderült, hogy a 6. osztályos tanuló testnevelés óra alatt az udvaron rágyújtott egy cigire. A tanár, aki ezt észrevette el akarta venni a fiútól a cigarettát, a fiúnak viszont esze ágában sem volt odaadni. A mérges diák a füstöt a tanárnő arcába fújta, majd többször ököllel arcon, valamint háton ütötte és megrugdosta.

A Szegedi Rendőrkapitányságon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók a gyermekkorú diákot tanúként hallgatták ki.

Videó: Ezért okozhatta Rezešová a balesetet

2014.09.30. 14:41 -

Eva Varholíková-Rezešová kilenc év börtönt kapott másodfokon szeptember 11-én azért, mert 2012 augusztusában négy ember halálát okozta az M3-as autópályán. Novák Péter ügyvéd első- és másodfokon is arra építette a védekezést, hogy az áldozatok Fiat Puntója hirtelen vágott ki egy kamion mögül, ezért Rezeđovának sansza sem volt elkerülni az ütközést. Műszaki szakértők csatája lett a perből, de végül minden, befolyásoltsággal nem vádolt szakértő egyetértett abban, hogy fizikai képtelenség lehetett egy ilyen rapid sávváltás egy ilyen idős sofőrtől. A Hvg.hu megszerezte azokat a felvételeket, amik ezt bizonyítják.

A Rezešova-párti műszaki szakértők 2,2 másodpercben adták meg azt az időt, ahogy a Fiat sofőrje sávot váltott. A szimulációk során azonban kihullott a csontváz a szekrényből: kiderült, hogy a tesztet végző autóversenyző nyugodt körülmények között sem volt képes ilyen gyorsan biztonságosan sávolt váltani. Így nem valószínű, hogy a négy embert és szüreti felszerelést szállító Fiat ilyen manővert tett volna.

Deli Kálmán és Pintér Zoltán szakértők úgy tudták, 3 másodperc alatt nem lehet kényelmesen sávolt váltani, az alatt már nagyon hirtelen manővernek kell történnie. Mivel eldurvult a szakértők csatája, önköltségen beszálltak az egészbe, és titokban teszteltek a kiskunhalasi reptéren. „Vásároltunk egy, a balesetben érintett 1.1-es Fiat Puntóval teljes mértékben megegyező autót, és felkészítettük a mérésre. Maga a mérés április 24-én délelőtt volt a kiskunlacházi repülőtéren. Ez azért is fontos, mert valószínűleg csak a nagyon érdes beton futópálya miatt úszhatta meg a sofőr a borulást, miközben megpróbált ilyen hirtelen mozdulattal betérni” – mondta Pintér. A Fiatot szintén megpakolták, majd a bukósisakos 26 éves versenyzőt nekieresztették a kijelölt pályának, a kocsi minden paraméterét aprólékosan mérve közben.

Rendőri akció a Flórián térnél

2014.09.30. 13:24 -

Két férfit lerohantak, majd bilincsbe vertek a rendőrök kedd dél körül Budapesten a Flórián térnél – tudta meg a Velvet. Olvasónk szemtanúja volt az esetnek:

„A 9-es buszon ültem, amikor arra lettem figyelmes, hogy egy Renault-t több rendőr körülvett, kirángattak egy férfit, a földre teperték, és bilincsbe verték. Majd láttam, hogy még egy férfi van bilincsben" – mondta el olvasónk. 

Kerestük a Fővárosi Rendőr-főkapitányságot, ahol későbbre ígértek tájékoztatást. 

El akarta lopni, ezért halálra verte a disznót

2014.09.30. 12:53 -

Egy fiatal férfi el akart lopni egy csüngő hasú vietnami sertést, ezért az ellenálló állatot addig verte, amíg az el nem pusztult. A Lenti Járási Ügyészség állatkínzás és lopás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróság előtt.

A férfi idén májusban egy zalai településen letaposta a drótkerítést, így jutott be annak a családi háznak az udvarára, ahol berúgta a melléképület ajtaját, majd az ólban lévő 40-50 kg súlyú, 20 000 Ft értékű vietnami csüngő hasú sertést fejbe vágta egy téglával, amitől az állat megszédült. Ez után orrba csapta egy deszkával is, de a kábult állatnak még így is sikerült kirohannia az ólból. Ekkor a férfi kirúgta egy asztal lábát, az asztalt erősítő fémpántot az asztal lábával együtt felkapta, és ezzel az állatot fejbe vágta. A malac még ekkor is kitartott, így a férfi végül az asztal másik lábával a fémpántot beleütötte a támolygó állat fejébe, amitől az elpusztult.

A megkínzott és így elpusztított állatot kerékpárral vitte el el a helyszínről a faital férfi, aki ellen állatkínzás és lopás vétsége miatt emeltek vádat.

Szétverte a rendőrautó hűtőrácsát egy részeg német férfi

2014.09.30. 11:53 -

Kiabált a feleségével, majd ököllel ütötte egy rendőrautó elejét egy férfi Békéscsabán – írja a Beol.hu. A német állampolgár ellen a rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

Bejelentés érkezett a Békéscsabai Rendőrkapitányságra szeptember 6-án este, amiben egy nő elmondta, a szomszédjából fél órája veszekedés zaját hallja. A segélyhívásra kiérkező rendőrök a ház előtt egy síró nőt és egy férfit találtak. A nő elmondása szerint valóban veszekedtek, de a férje nem bántalmazta őt.

A német állampolgárságú férfi a járőrök érkezését követően sem hagyta abba a kiabálást, és mikor igazoltatni akarták, letérdelt a szolgálati kocsi elé és ököllel megütötte a hűtőrácsát, ami ettől összetört. Az intézkedő rendőrök előállították és a Békéscsabai Rendőrkapitányságra vitték, és garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a 42 éves B. Christian ellen. A férfi kihallgatásán ittasságával magyarázta a történteket és elismerte felelősségét, az eljárás során megtérítette a rendőrautóban okozott kárt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást szeptember 24-én lezárta és az eljárás iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Nem fértek be az autóba a lopott tévétől a menekülő betörők

2014.09.30. 11:36 -

Nem jött össze a betöréses lopás, mivel a gyanúsítottaknak nem sikerült elmenekülniük a rendőrök elől, mert nem fértek be a kocsiba az ellopott LCD TV mellé.

A rendőrség segélyhívószámára érkezett bejelentés szeptember 29-én késő délután, miszerint többen bementek a Szentes, Zrínyi utca egyik ingatlanába. A helyszínre érkező járőrök két nőt és egy férfit találtak a helyszínen, akik az egyenruhásokat meglátva egy autó hátsó ülésére akartak beülni, de az ott lévő LCD tévé miatt nem fértek el. A rendőrök öt embert fogtak el, ketten már a járműben ülve vártak társaikra – írja a rendőrség honlapja, a Police.hu.

Az ellopott tárgyakat még az előtt lefoglalták a rendőrök, hogy tulajdonosuk értesült volna az eltűnésükről.

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopásgyanúja miatt indított büntetőeljárást a két férfi és a három nő ellen. Egyiküket, a 27 éves szentesi lakos L. Istvánt kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Címkék:

Életfogytiglanra ítélték a sátánista gyilkost

2014.09.30. 11:25 -

Életfogytiglanra ítélte az esküdtszék három ember meggyilkolásáért azt a férfit, akinek szarvakra hasonlító dudorok vannak a fején, emellett pedig több egészen furcsa piercinggel és 666 tetoválással is rendelkezik – írja a Huffington Post.

o-666-facebook

A furcsa kinézetű, sátánista gyilkost egyébként még féltette is ügyvédje, hogy az esküdtek talán előítéletesek lesznek vele szemben. Talán arra nem is gondolt, hogy sátánista külsején kívül esetleg az is befolyásolta őket, hogy a férfi 1999-ben egy 16 éves lányt sebesített meg, és szívta a vérét, később sztrippereket rabolt el, most pedig egy háromszoros gyilkossággal vádolták.

Caius Veiovis az utolsó pillanatig tagadott, de úgy fest, tényleg nem hatotta meg az esküdteket. 

Címkék:

Mackósajtot falatozott lopás közben az óvodai betörő

2014.09.30. 10:44 -

Elfogták a rétsági rendőrök azt a konyári férfit, aki a gyanú szerint két óvodába is betört, ételt, készpénzt, és egy digitális fényképezőgépet zsákmányolt.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két rendbeli lopás gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. A. 43 éves konyári lakos ellen – írja a Police.hu.

Szeptember 23-a délután és 24-e reggel között a 43 éves férfi Nógrád községben benyomta az óvoda ablakát, és bemászott rajta. Átkutatta a helyiséget, közben elfogyasztott egy doboz kockasajtot, majd további élelmiszert és készpénzt markolt fel, és tovább állt. Kiderült, hogy pár nappal ezelőtt a gyanúsított Ipolyszög község óvodájába is betört, és az ottani irodából elvitt egy digitális fényképezőgépet és némi készpénzt is.

A férfit a rendőrök szeptember 26-án elfogták, és a rendőrkapitányságra történő előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék:

Súlyosbítani akarják a hummeres gázoló ítéletét

2014.09.30. 09:25 - MTI/velvet

Súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést az ügyész az elsőfokú ítélettel szemben annak az osztrák férfinak az ügyében, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

 A Szegedi Törvényszék első fokon tizenöt év fegyházbüntetést szabott ki a korábban 15 alkalommal büntetett, 36 esztendős, autószerelő végzettségű Thomas Robert Bindbergerre.

A bíróság hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit tíz évre eltiltott a közúti járművezetéstől és tíz évre kitiltott Magyarország területéről.

Az ítélet szerint a férfi Hummer terepjárójával három másik járművel konvojban a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó irányába tartott. A vádlott megpróbált leszorítani az útról egy trafipaxos rendőrautót, amelyből a konvoj egyik tagját bemérték. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, akik igyekeztek megállítani a Hummert. A vádlott az egyik megkülönböztető jelzést használó motorost is megkísérelte leszorítani, neki is ütközött terepjárójával a rendőr járművének.

A rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén – hogy megállásra bírja a férfit – motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással elindult, és elütötte a járőrt.

A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben elhunyt.

A vádlottat az áldozat járőrtársa próbálta megfékezni, a férfi azonban késsel támadt rá, majd igyekezett megszerezni a sérült rendőr fegyverét is. A vádlottat végül – csaknem negyedóra alatt – egy civil közreműködésével sikerült legyűrni, a rendőr többször is használta fegyverét, ennek következtében a férfi súlyosan megsérült.

A vádlott és védője már korábban a felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. 

Kamionbalesetek bénítják az M1-est

2014.09.29. 17:22 - MTI/velvet

A katasztrófavédelem szerint teljes szélességben lezárták az M1-es autópálya főváros  felé haladó oldalát Győrnél, ahol öt kamion ütközött össze. A megyeszékhelytől délre történt balesetben öt kamion ütközött össze, két sofőr megsérült, egyiküket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk járművéből -–közölte az OKF.

Korábban két kamion ütközött össze az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán Zsámbék közelében is, a baleset miatt torlódás alakult ki – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője és az Útinform hétfő délután. Csámpai Attila szerint az élelmiszert szállító egyik kamion felborult, sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A másik, üres kamion vezetője nem sérült meg.

DKRCS20140929018
Fotó: Krizsán Csaba / MTI Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A törökbálinti tűzoltók áramtalanították a járműveket, és felitatták a kifolyt üzemanyagot, a felborult kamion műszaki mentését a jármű tulajdonosa végzi majd el. Az M1-es érintett szakaszán egy sávon halad a forgalom – tette hozzá a szóvivő. A sztráda 23-as kilométerszelvényénél történt karambol miatt körülbelül 3 kilométeres kocsisor torlódott fel, érdemes kerülni – közölte az Útinform.

Frissítés: Délután 6 órakor a rendőrség szerint egy sávon újraindult a forgalom az M1-es főváros felé vezető oldalán Győrnél. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy ember könnyebben megsérült a balesetben a 116-os kilométernél. 

Frissítés 2.: Negyed 9 óta ismét zavartalan a forgalom az M1-es autópályán Győrnél. Az egyik nyerges vontatón szállított, mérgező anyagot tartalmazó tartályok egyike megsérült, a kiömlött folyadékot a tűzoltók itatták fel.

Sör áraasztotta el az utat

2014.09.29. 17:00 -

Hétfőn délelőtt Nagycenk felől Sopron irányába közlekedő sörszállító kamion okozott balesetet Kópháza belterületén - írja a police.hu. A helyszínelés adatai szerint a járműszerelvény félpótkocsiján elhelyezett 23 tonna rekeszes sör a rakomány nem megfelelő rögzítése miatt a körforgalomban megdőlt és a ponyvát átszakítva az úttestre borult. A balesetben senki nem sérült meg, a teherjármű az útpadkán állt meg.  A járműszerelvény 57 éves vezetője elismerte felelősségét a baleset okozásáért.  

Címkék:

Felborult az autó a Karolina úti balesetben

2014.09.29. 16:03 - MTI/velvet

Két autó ütközött Budapest XI. kerületében dél körül, az egyik felborult, a benne utazó férfi megsérült – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője. Kisdi Máté elmondta: az ütközés a Nagyszőlős utca és a Karolina út kereszteződésében történt, a roncsok elfoglalják a Nagyszőlős utca mind a négy sávját, torlódások alakultak ki. A felborult autót vezető 30 év körüli férfit a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből, kórházba kellett vinni. Hozzátette, a másik autóban hárman ültek, őket az FKI doktorszolgálata látja el a helyszínen.

Magát buktatta le a tolvaj

2014.09.29. 15:31 -

Egy férfi családjával együtt a Várpalota külterületén lévő hétvégi telkén dolgozott. Éppen ebédet kívántak maguknak készíteni, amikor döbbenten tapasztalták, hogy az alig egy héttel korábban még a helyén lévő sütőtárcsa eltűnt. Megnézte a présház melletti melléképületben is, ahol ugyan a tárcsát nem találta, de betörés nyomát fedezte fel. A melléképület tetejét megbontva mászott az ismeretlen elkövető az épületbe - írja a police.hu.

A sértett körülnézett, hogy mi hiányozhat még az épületből, és akkor látta, hogy egy ismeretlen pénztárca fekszik a földön, közvetlenül a megbontott tető alatt.

Mivel a pénztárcában személyes iratok is voltak, így az 56 éves lakcím nélküli A. Károly a nyomozás során nem is tagadta tettét.

Minden ok nélkül lelőtte a kutyát

2014.09.29. 15:04 -

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki meglőtt egy kutyát Nyékládháza külterületén – írja a police.hu

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság az 56 éves H. Györggyel szemben.  A nyomozás adatai szerint a férfiNyékládházán, az Igrici dűlőben indokolatlanul meglőtt egy kutyát. A tiszaújvárosi sértett háziállata csak a gyors orvosi ellátásnak köszönhetően nem pusztult el.

Szex közben buktatták le a rendőrök

2014.09.29. 14:23 -

A történet nagyon egyszerű: a rendőrök megálltak egy elhagyott úton parkoló autó mellett, amiben az örömlány épp a munkáját végezte, így lebukott, és bevitték az örsre. 

„A siófoki rendőrök Balatonvilágos külterületén a 64-es számú út melletti földes úton ellenőriztek egy parkoló személygépjárművet és az abban tartózkodó férfit és nőt. Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a hölgy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott a férfinak. A 27 éves nőt elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően szabadon távozhatott. Ellene tiltott prostitúció szabálysértése miatt, míg a szolgáltatást igénybe vevő férfivel szemben szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalmának megszegése miatt szabálysértési eljárást indítottak" – írja a police.hu

Címkék:

Gyermekholmikkal verte át áldozatait a csaló nő

2014.09.29. 13:39 -

A 38 éves Sz. Zsuzsanna 2013 novemberében, az egyik internetes weboldalon meghirdetett egy gyermek tanulószéket. A termék elkelt, a vevő ki is fizette a vételárat, azonban a megvásárolt áru nem érkezett meg, és a vevő pénzét sem látta viszont.

A gyanúsított még ebben a hónapban ismét értékesíteni akarta a széket, ezért ugyanúgy járt el, mint az előző vevővel szemben. Decemberben egy játékot és egy ugráló zebrát is kínált az internet segítségével eladásra. A két sértett ki is fizette előre az árat, azonban ugyancsak nem kaptak semmit. Idén januárban, egy tanulóasztaltól akart látszólag megválni, majd egy bölcső és egy hinta eladásával károsított meg jóhiszemű vásárlókat. A megalapozott gyanú szerint a legnagyobb tétel 2014. január 29-re esett. Az internetes weboldalon ekkor egy babakocsit hirdetett meg, melyért a sértett az előleget kifizette a megadott számlára, végül mégsem jutott hozzá.

 A Szombathelyi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte – írja a police.hu

Templomból lopott

2014.09.29. 13:25 -

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2014. augusztus 17-én 10 óra 15 perc és 10 óra 30 perc közötti időben a Budapest X., Szent László téri templomból elloptak két mobiltelefont és egy táskát, a benne található személyes iratokkal együtt. A lopás elkövetésével gyanúsítható elkövetők egyikéről a templomban elhelyezett biztonsági kamera felvételt készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnügyi számon eljárást folytat lopás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen – íra a police.hu.

Hátracsavarták a lány karját az utcán, és elvették a pénzét

2014.09.29. 12:22 -

Egy 18 éves férfi és 12 éves társa volt az elkövető. Táskáját a helyszínen hagyták – írja a teol.hu.

Egy paksi nő tett bejelentést a rendőrségre, mivel szeptember 27-én 11 óra és 11 óra 30 perc közötti időben Pakson ismeretlen tettesek a lánya kezéből kivették a táskáját, melyet a helyszínen hagytak, valamint hátracsavarták a karját és pénzt vettek el a zsebéből.

A helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőket, K. Á. 18 éves paksi lakost, valamint 12 éves, szintén helybeli társát. A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.  

Címkék:

Fegyveres rablás és lövöldözés volt a Pesti úton

2014.09.29. 10:28 -

Nyolc lövés találta el azt a fekete Volvót, ami hétfő reggel csapódott egy fának a rákoskeresztúri Pesti úton az Újlak utcánál – tudta meg a Velvet. Információink a lövések egy reggeli rablás után dördültek el. Ellentmodnásos információkról beszélnek a helyiek, de valószínűleg a kirabolt férfiak eredtek a tolvajok nyomába, akik menekülés közben eltalálták üldözőik kocsiját, így azok fának csapódtak. Úgy tudjuk, hogy rablókat nem tudták elkapni, információink szerint zsákmányuk 25-30 miliió forint. A meneküléskor használt fehér furgont viszont tegnap délután megtalálták a rendőrök. 

A környéket lezárták, hatalmas a dugó, a rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos információt. A BKK Facebook-on kiadott közleménye szerint hatósági zárás miatt több járatot töröltek:

A Velvet rendőrségi információi szerint hétfőn reggel fél 7 környékén történt egy fegyveres rablás, amely autós üldözése csapott át. 

A környéken lakók is a közösségi oldalon próbálnak tájékozódni, többen azt írták, hogy rálőttek a kocsira, ami a sportpálya mellett – a Népkertnél – fának csapódott. Más álkommandósokat is látni vélt: 

„Az Újlakban fél 7 körül történt egy rablás. A parkolóban álkommandósok felfegyverkezve kiraboltak néhány kínait. Ezért lezárták ezt a tömböt. Egy szürke autóval menekültek el."

A rendőrség a lövések tényét elismert, azt azonban egyértelműen tagadta, amit a videóban szereplő szemtanú állít, ugyanis a hivatalos közlemény szerint nem történt személyes sérülés.

"A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. szeptember 29-én 6 óra 30 perc körüli időben ismeretlen tettesek megtámadtak két férfit a Budapest XVII., Újlak utcában. A csuklyát viselő támadók gázspray-vel lefújták, megkötözték a sértetteket, elvették a náluk lévő készpénzt, majd egy fehér színű kisbusszal elmenekültek a helyszínről.

Miután a sértettek kiszabadultak, Volvo típusú személygépkocsijukkal támadóik után indultak. A menekülő támadók ezt észlelve több lövést adtak le az őket követő gépkocsi irányába, amelynek következtében az egy fának ütközött a Budapest XVII., Pesti úton. A lövések, illetve a baleset következtében személyi sérülés nem történt. A keletkezett anyagi kár megállapítása folyamatban van." - tájékoztatott a rendőrség. 

Fenyegetés miatt zárták le az M3 metró teljes vonalát

2014.09.29. 07:38 -

Hétfő reggel az első járat indulásától az M3-as metró teljes vonalán, Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest állomások között pótlóbuszok szállították az utasokat "hatósági zárás" miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfő hajnalban az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfő hajnalban egy telefonon érkezett bejelentés nyomán, "közveszéllyel fenyegetés miatt" a rendőrök megkezdték az M3-as metró teljes szakaszának átvizsgálását. A forgalom csak ezt követően indulhatott újra.

Soroksári gyilkosság: speciális csomóval kötözték meg az áldozatot

2014.09.29. 07:32 -

A Blikk információi szerint speciális csomóval ellátott fehér zsineggel kötözték össze a soroksári kocogó nőt, Kardosné Gyurik Krisztinát a gyilkosai. A lap rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a zsineget a támadók hozták magukkal: fehér, műanyag, sodort zsineg, amelyet háztartásokban, de hajózáshoz is használnak.

Bár a Blikk szerint a rendőrség korábban a horgászok között is kereste a gyilkosokat, és sokáig jachtok tulajdonosai után is kutakodtak, nem jutottak eredményre. A speciális kötözési mód miatt azonban nem zárható ki, hogy a tettesek korábban gyakran horgásztak vagy hajóztak, így pillanatok alatt meg tudnak kötni egy bonyolult csomót.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 556

Shopline

OnGo beszámolók

Hirdetés