43 embert telepítettek ki a II. kerületben

2014.10.24. 19:17 -

II. világháborús robbanógránátokat találtak a budapesti Cseppkő utca és Szépvölgyi út környékén – értesült a Velvet.

A környéken 25 ház 43 lakóját telepítették ki, őket a Móricz Zsigmond Gimnáziumban szállásolták el, míg a gránátokat vizsgálták. Három mozgáskorlátozott lakost a mentők szállítottak el. A repeszgránát állapotára való tekintettel a tűzszerészek végül úgy döntöttek, inkább elszállítják a helyszínről, így a lakók már vissza is költözhettek lakásaikba.

Kigyulladt egy busz az M7-esen

2014.10.24. 11:36 -

Az M7-es autópályán Zamárdi és Siófok között kigyulladt egy autóbusz a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A busz 49 utassal Budapestről tartott Szlovéniába. Amikor a tüzet észlelték a sofőr félreállt, mindenki időben le tudott szállni a járműről, senki sem sérült meg. (MTI)

Címkék:

Éveken át volt felesége szexrabszolgája a férj

2014.10.24. 11:06 -

Egy 56 éves férfi október elején feljelentette a feleségét a X. Kerületi Rendőrkapitányságon, mert elege lett belőle, hogy évek óta a 44 éves felesége szexrabszolgája, és mindent el kell tűrnie a nőnek – írja a Police.hu. „A férfi elmondta, felesége hetente többször arra kényszerítette, hogy szexuálisan kielégítse. Állítása szerint a nőnek van egy szeretője, de az nem mindig teljesített megfelelően, ilyenkor rá hárult a feladat. Október 7-én őrizetbe vettük a budapesti T. Lászlónét, aki mindent tagadott, ezért meghallgattuk a házaspár nagyobbik lányát is, aki az apa vallomását erősítette meg. Sőt, a szomszédok is fültanúi voltak, hogy az asszony éjszakánként gyakran addig ordibált, pörölt, amíg férje a kedvére nem tett” – mondta az ügyet átvevő BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának alezredese, Révai Mónika. A férj és a feleség természetesen ellenkező vallomásokat tett, de a pár gyerekeinek vallomása a férj állításait támasztották alá, ahogy a szomszédokéi is. A családhoz 2011 elején odaköltözött a feleség nővére az élettársával, a 29 éves J. Annával, ekkor kezdtek súlyosbodni a dolgot a férj szerint. Egy alkalommal, amikor a három nő nagyon hangosan bulizott, a férj megkérte őket, hogy hagyják abba, aminek az lett az eredménye, hogy a 29 éves J. Anna egy konyhakéssel hátba szúrta a férfit. A férj azt mondta, azért várt eddig a feljelentéssel, mert azt várta, hogy a kisebbik lányuk betöltse a 12-t. „Utánanéztem, ha korábban elváltam volna, a bíróság valószínűleg a feleségemnek ítéli. Ezt semmiképp nem akartam. De 12 éves korától már a gyermeket is megkérdezik, melyik szülőjével szeretne élni” – mondta a férj. A felesége egéybként rendszeresen azzal fenyegette, hogy ha nem fekszik le vele, akkor álmában leszúrja, illetve, ha beadja a válókeresetet, akkor felgyújtja a lakást.

Újra poligráffal vizsgálják a Tápiószelén agyonvert kislány nevelőapját

2014.10.24. 10:29 -

Egyre zavarosabb az év elején, Tápiószelén súlyos bántalmazás következtében elhunyt kétéves kislány, Kira ügye. Korábban a gyilkossággal gyanúsított nevelőapa vallomást tett, állítólag beismerte a gyilkosságot, most viszont a Blikk információi szerint poligráffal fogják megvizsgálni, a nyomozás során nem először, mert B. Béla egészen új körülményekkel állt elő. Azt mondja, a gyilkosság előtti éjjelen be akartak törni a házukba, és hogy a betörők talán visszatértek másnap, amikor sikerrel jártak. Szerinte ők ölhették meg a kislányt. Ezt a szálat vizsgálja most a rendőrség, többek között azzal, hogy a férfit hazugságvizsgálatnak vetik alá. Az ügy nagyon lassan halad a megoldása felé, mert elég zavarosak a viszonyok az ügy szereplői között, a gyanúsított nevelőapa, az elhunyt kislány anyja és a kislány vérszerinti apja például, valamint a családjaik két ügyben is pereskednek egymással. Az egyik peres ügy már le is zárult, ennek az lett a vége, hogy az elhunyt kislány anyjától a vérszerinti apa megszerezte a másik közös lányuk felügyeleti jogát.

Félmilliót kért a kamu infóért egy rendőr

2014.10.23. 19:49 -

Még 2012 májusában lopták el egy budapesti férfi 25-30 millió forintot érő autóját, amit a tulajdonos lánya 5 milliós megtalálói jutalomért próbált visszaszerezni – írja a Sonline. A nő egyik ismerőse azt mondta, ismer valakit a siófoki rendőrkapitányságon, aki talán tudna segíteni. 

A lopott autót kereső család közölte  ezt az információt a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival is, akik kérésükre felvették a kapcsolatot a siófoki rendőrrel. 

Ő néhány nappal később jogtalan előnyszerzési céllal, hivatalos ok nélkül, jogosulatlanul kérdeztette le és nyomtatta ki egy férfi adatait a rendőrség Robotzsaru nevű információs rendszeréből és nyilvántartásából, mert azt gondolta, hogy köze lehet a lopáshoz. A rendőr személyes találkozók, valamint telefonbeszélgetéseik és sms-ek útján 500 ezer forintot kért az információkért cserébe, végül a sértett lánya ezt lealkudta 120 ezer forintra. Egy siófoki kávéházban találkoztak, ahol a pénzt átnyújtották, de igazából semmi sem derült ki arról, hol lehet az autó.

A siófoki rendőrt a Kaposvári Törvényszéken hivatali vesztegetésért három év hat hónap börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés 2/3-ad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A fellebbezések után az ítélőtábla hivatali visszaélésért hozott ítéletet, enyhítette a korábbi büntetést két év börtönre, aminek a végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette.

Címkék:

Életveszélyből mentettek munkásokat a tűzoltók

2014.10.23. 13:51 -

Csütörtök délelőtt a XVIII. kerületben, a Tövisház utcában dolgozott két munkás egy emelőkosaras járművel. A férfiak éppen egy fa koronáját gallyazták, amikor eddig tisztázatlan okok miatt megroggyant a munkagép, és az emelő kosara tizenkét méter magasságból zuhanni kezdett.

A munkások szerencséjére a daru a ház tetőszerkezetének dőlt, ami felfogta a zuhanást. A kiérkező fővárosi tűzoltók először mentőkötelekkel biztosították az emelőkosarat, majd egy magasból mentő szerrel leemelték a fennakadt kosárból az életveszélyben lévő embereket, olvasható a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. A balesetben senki sem sérült meg.

A mentésről videó is készült:

Rohant a TEK, de minek?

2014.10.23. 13:12 -

Komoly akcióra készült a TEK, aztán egy darab 22-es fegyver és némi lőszer lett a zsákmány, derül ki a rendőrség közleményéből. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság együttműködésével a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogott egy karancsaljai férfit, írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint információ merült fel arra, hogy egy karancsaljai férfi lakásán engedély nélkül tart magánál lőszert, lőfegyvert. A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével J. I. 34 éves karancsaljai lakos gyanúsítható megalapozottan.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2014. október 22-én a férfit elfogta, a lakásán tartott házkutatás során a nyomozók egy 22-es kaliberű lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket, valamint egy lőfegyver fődarabot foglaltak le.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a további eljárást.

Címkék:

Több autó rohant egymásba a Mogyoródi úton

2014.10.23. 09:15 -

Szerda este Budapesten a XIV. kerületben a Mogyoródi út és a Miskolci utca kereszteződésében több autó ütközött egymásnak. A helyszínre érkező tűzoltók és mentők három sérültet találtak az összetört autókban.

A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit

Második emeletről zuhant le az erkéllyel együtt

2014.10.23. 09:09 -

Csütörtök hajnalban súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nő a VIII. kerületben, amikor az utcára zuhant, értesült a Velvet.

Információink szerint a hölgy hajnal fél 4-kor kiállt a Baross utca 8. szám alatti 2. emeleti lakásának a kőerkélyére, nekitámaszkodhatott a korlátnak, ami kiszakadt a helyéről és vele együtt a földre zuhant.

A helyszínre érkező mentőknek csak sok idő elteltével sikerült olyan állapotba hozni, hogy elindulhattak vele a kórházba.

Címkék:

Harmincszor szexelt diákjával a 24 éves edzőnő

http://velvet.hu/besztof/

2014.10.22. 21:23 -

A 24 éves Megan Mahoney korábban egy katolikus gimnáziumban tanított testnevelést Staten Islanden, viszont többé aligha fog. A New York Post értesülései szerint az augusztusban lebukott Mahoney most tett vallomásában beismerte, hogy szexelt egyik 16 éves tanítványával. (Mostanában több hasonló esetről is beszámoltunk: volt olyan diák, aki hármasszexbe bonyolódott két tanárnővel, egy utah-i tanárnő pedig több diákjával szexelt, volt, hogy a templom tövében.)

A nőt összesen több mint harminc rendbeli nemi erőszakkal vádolják, amelyeket 2013. október 31-e és idén január 9-e között követett el. A pontos szám ismeretlen, elmondása szerint hetente legalább kétszer közösültek tanítványával, de ezen felül is követett el bűncselekményt: a jelzett időben havonta legalább kétszer bonyolódtak kölcsönösen orális szexbe. A tanár-edző és a fiú az iskolában, illetve a nő kocsijában szexeltek. Pizzázás közben buktak le: ekkor meglátta őket a fiú exbarátnője, és hívta a rendőrséget.

A botrány miatt az iskola igazgatója lemondott. A megrontott fiú pedig az újságíróktól értesült a nő letartóztatásáról. Annyit mondott: „nem is tudom, mit érzek most ezzel kapcsolatban”. (Mahoney mindenesetre óvadékfizetés után szabadlábon védekezhet, ő még ennyit sem mond.) A fiú korábban azt közölte: a nő kezdett ki vele. Az öltözőben ment oda hozzá, és felajánlotta neki, hogy szívesen edzi, mert tehetséges sportolónak tartja. 

Ezt a posztot Facebook-oldalunkon kommentelheti.

Kövessen minket a Facebookon is!
 

Orbánhegyi dűlő: százöt házat ürítettek ki

2014.10.22. 17:57 -

Tüzérségi lövedékeket találtak Budapesten, a XXIII. kerületben, az Orbánhegyi dűlőnél szerda (október 22.) délután – írja az MTI. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Várkonyi Melinda elmondta: csatornázási munkák közben találták meg a négy lövedéket, amely miatt az Orbánhegyi dűlő, a Házikert utca és az Elvira utca határolta területet lezárják. Összesen 105 lakóépületet kellett kiüríteni.

Megadugó van a Moszkva térnél, vigyázzanak!

2014.10.22. 17:22 -

Kolléganőnk jelentette a Moszkva/Széll Kálmán térről, hogy midnenfelé embertelen dugókat tapasztal, és nem működnek a közlekedési lámpák. Ha arra járnak, hát csak óvatosan.

Kisteherautó ütközött kamionba az M0-son

2014.10.22. 16:00 - MTI/velvet

Baleset miatt nem lehet lehajtani az M0-sról a 4-es főútra Üllő térségében – írja az MTI. Úgy tudjuk, egy kisteherautó rohant kamionba a Maglód felé vezető oldalon, a balesetben egy megsérült személyt a fővárosi és a monori tűzoltók szabadították ki.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a sérült állapota az első jelentések szerint súlyos. A helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig a lehajtót nem használhatják az autósok.

Címkék:

Árokba borult egy autó a Nagykovácsi út és a Hűvösvölgyi útnál

2014.10.22. 14:04 -

A Nagykovácsi út és a Hűvösvölgyi út kereszteződésénél egy autó árokba borult, a feje tetejére állt, a sofőrt a tűzoltók szabadították ki feszítővágóval. A sofőr nem volt beszorulva, a sérülései miatt feszítették fel az autó ajtaját a tűzoltók, a sofőrt merevítőágyon szállították kórházba – tudta meg a Velvet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság budapesti szóvivőjétől, Kisdi Mátétól.

Milliós kölcsönöket kért azzal, hogy Pintér Sándor embere

2014.10.22. 10:41 -

Egy biztonsági őr Pintér Sándor belügyminiszter emberének adta ki magát és négy éven át milliókat csalt ki így áldozataitól, írja a rendőrség hivatalos honlapja a police.hu. Amikor kitalálta, jó ötletnek tűnt, aztán mégis lebukott. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya 29022-76/2014. bűnügyi számon eljárást folytat csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Szabolcs ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a bűncselekmények elkövetésekor biztonsági őrként dolgozó 33 éves Sz. Szabolcs 2010-től kezdődően magát a belügyminiszter alkalmazottjának kiadva több személytől kért kölcsön. A kölcsönkapott, összesen több millió forint visszafizetését különböző indokokkal halogatta, végül a tartozásokat nem adta meg. A gyanúsítottat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2014. március 5-én elfogták, szabadlábon hagyása mellett folyik ellene az eljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya további sértettek jelentkezését várja, akiket a gyanúsított ezzel a módszerrel megkárosított, vagy akiktől megkísérelt pénzt kicsalni. Bejelentéseiket megtehetik a Korrupciós Bűnözés Elleni Osztály 06-1-428-9281/ 17300 telefonszámán, illetve névtelenségük megőrzése mellett az ingyenesen hívható „Telefontanú” 06-80-555-111 zöld számán (h-cs: 8-16 óráig, p: 8-13 óráig), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ólmos bottal ütötte a barátnőjét

2014.10.22. 10:23 -

Viperával verte meg barátnőjét – és nem először – egy 59 éves egri férfi, most vádat emeltek ellen, derül ki a Heves Megyei Főügyészség közleményéből.

Még az elmúlt évben, november 12-én késő este Egerben, a társasházi lakásán kereste fel a vádlottat barátnője azért, hogy korábbi, jellemzően féltékenységből elkövetett bántalmazásai miatt szakítson vele. A férfi ezt nem volt hajlandó elfogadni, ingerülten azt kiabálta az asszonynak, hogy nem hagyhatja el, majd ő megmutatja ki az úr a házban, miközben szavainak azzal próbált nyomatékot adni, hogy a konyhában magához vett egy „viperát”, amit fenyegetően kicsapott a nő előtt.

A sértett megkísérelt elmenekülni, azonban a vádlott a bejárati ajtónál utolérte, és egy alkalommal ráütött az ólmosbottal a jobb alkarjára. A megtámadott nő ennek ellenére ki tudott futni a lakásból, segítséget kérve zörgetett a szomszédoknál, de a férfi utánament, a hajánál fogva elhúzta az ajtótól, majd megragadta a bal karját, amit nagy erővel, többször megcsavart, pedig az asszony sírva könyörgött, hogy engedje el.

A vádlott végül a súlyosan sérült áldozatát kórházba vitte, de előzőleg még megfenyegette, hogy az igazságot nem mondhatja el senkinek, különben „nem ússza meg ennyivel”. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló – műtéti beavatkozást igénylő - jelentős elmozdulással járó felkarcsont-törést és repesztett bőrsérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség a férfit - akit a nyomozási bíró ügyészi indítványra korábban előzetes letartóztatásba helyezett - különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Az Egri Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától határozott időre történő eltiltását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság az elkövetéshez eszközül használt ólmosbotot kobozza el, írja a heol.hu.

Három kamion ütközött össze Diósdnál

2014.10.22. 10:14 - MTI/velvet

Az M0 autóút diósdi kihajtójának közelében, az M6 autópálya irányában 2014. október 21-én három sóderszállító kamion ütközött össze. A balesetben egy személy súlyosan megsérült, a tűzoltók emelték ki a roncsból, majd a mentők kórházba vitték – írja az MTI.

Címkék:

Eljegyzésről beszél a molesztáló alezredes ügyvédje

2014.10.22. 09:20 -

Különös módon védekezik az a rendőr alezredes, akinek pere zárt ajtók mögött zajlik a Kaposvári Törvényszéken. Mint azt a Velvet is megírta, a vád szerint a volt rendőr alezredes nyári táboroztatások alkalmával szexuálisan molesztált tinilányokat. Most ügyvédje azt állítja, védence elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített az egyik tanítványával, ám később eljegyezte a 18 éves lányt.

A Borsnak nyilatkozott K. József ügyvédje. Dr. Kocsis Tamás elmondta: védence tagadja a vádban szereplő cselekmények elkövetését. "A védencem és a lányok között tanár–diák kapcsolat volt, igaz, bensőséges viszony alakult ki közöttük. Úgy tekintettek rá, mint a nevelőapjukra. Ügyfelem elismeri, hogy egyikükkel sze­xuális kapcsolat alakult ki, ám csak azután, hogy a lány betöltötte a 18. életévét. Ráadásul ez nem pusztán szexuális kapcsolat volt, védencem ugyanis eljegyezte a lányt"- mondta az ügyvéd.

Amikor a jogászt arról kérdezte a lap, hogy ez a lány kitart-e még az alezredes mellett, terveznek-e esetleg esküvőt is, dr. Kocsis Tamás kitérő választ adott. "Nem feladatom, hogy védencem magánéletének minden mozzanatát ismerjem, ám bizonyos részletei hűen tükrözik, hogy milyen ember valójában. Ő egy családcentrikus apa, szereti a gyermekeit, akik kiállnak mellette. A válásakor a bíróság védencemnek ítélte a gyerekeket, nyilván ez sem lehet véletlen. A vád javarészt olyan szakértői véleményeken alapul, amelyeket nem tudunk elfogadni" – tette hozzá az ügyvéd.

Zokogva rohant ki a rokon a babakocsi-gázolás perén

2014.10.22. 09:19 -

Közúti baleset gondatlan okozása miatt két év hat hónap fogházra ítélték az érdi babakocsi-gázolót szerdán, ebből egy év három hónapot le kell töltenie, a többit három évre felfüggesztette a bíróság – döntött a Budaörsi Járásbíróság a 2012 nyarán egy ikerbabakocsit elgázoló, és ezzel a benne utazó csecsemőket megölő H.-né T. Cecília ügyében. Mindemellett a vádlottat négy évre eltiltották a járművezetéstől és a több mint egymillió forintos perköltséget is neki kell megfizetnie –mondta Liziczay Sándor bíró. Az ítélethirdetés után valószínűleg az egyik rokon zokogva rohant ki a teremből, az elhunyt csecsemők édesanyja is zsebkendővel törölgette a szemét.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a védelem fellebbezést jelentett be, iratellenességre és helytelen ténybeli következtetések miatt, valamint felmentést kért, a vádlott is csatlakozott ehhez. Az ügy másodfokon a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Holtan találták meg a 67 éves túrázót

2014.10.22. 08:38 -

Vasárnap tűnt el és két napig hiába keresték Ny. Lászlót (67), mire megtalálták, már késő volt: a férfi holtan került elő. A férfi vasárnap délután szokásos túrájára indult Pilisborosjenőnél, a megszokott helyen leparkolta autóját, és nekivágott az erdőnek. "Először a családja próbálta keresni a férfit, mert a családfő még este sem jelentkezett. Hétfőn már rendőrök, polgárőrök és a kutató-mentők kutyákkal, valamint a barlangi mentők próbálták megtalálni" – mondta el a Blikknek Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke.

A férfi holttestére végül kedden délután a barlangi mentők bukkantak rá. Ny. Lászlónak egyébként nem volt ismeretlen a terep, családjával és egyedül is rendszeresen kirándult a környéken, így nem is tudják elképzelni, mi történhetett vele.

Levélben kér bocsánatot a buszsofőr

2014.10.22. 08:00 -

Zokogásban tört ki a két napja Tatabányán vonattal ütköző Volán-busz vezetője, amikor megtudta, hogy hétfő este a kórházban meghalt az egyik, a balesetben megsérült utasa, olvashatjuk a Blikkben. A sofőrt pszichiátrián kezelik erős gyógyszerekkel, de a nyugtatók sem segítenek. Most úgy döntött, levélben kér bocsánatot az áldozatoktól. A vonat hétfőn tarolta le a csuklós busz hátulját a vasúti átjáróban. Hogy miért hajtott a sínekre, amikor jött a vonat, egyelőre nem tudni.

Annyi biztos, hogy a busz régi darab volt, a vállalat idén akarta leselejtezni. De még mindig fut a társaságnál 30, illetve 34 éves jármű is, az átlagéletkor 15-17 év. Becslések szerint 1200 járművet kellene még idén leselejtezni a vidéki társaságoknál, Budapesten 500 öreg buszt lehetne azonnal kidobni. "Nem is ez a legfőbb baj, hanem hogy túldolgoztatják a járművezetőket. Tudok olyanról, hogy 10 napon át szabadnap nélkül 10-11 órát nyomnak le járművezetők. A BKV és a BKK pedig most akarja rákényszeríteni a dolgozókat, hogy még több túlórát vállaljanak" – mondta a lapnak Nemes Gábor szakszervezeti vezető. Az érdekvédők emiatt pert indítanak.Úgy tudni, hogy a Tatabányán karambolozó busz sofőrje az előző két napot pihenéssel töltötte. Baranyai Zoltán, az egyik volános szakszervezet vezetője szerint vidéken sem unatkoznak a sofőrök: előfordul olyan, amikor hajnali 5-kor kezdődik és este 8-kor ér véget a műszak."A 15 óra jelenlétből 13 óra lehet a munkavégzés, a vezetés pedig 9-10 óra" – mondta az érdekvédő.

Vonatbaleset történt Sárváron

2014.10.22. 07:35 -

Kisiklott egy vasúti szerelvény több kocsija kedd éjjel a Sárvár-Celldömölk közötti vasútszakaszon, értesült a Velvet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye megerősítette értesüléseinket. E szerint Ostffyasszonyfa állomás közelében történt a baleset. A vonaton utazó hatvan ember közül az első információk szerint egy utas sérült meg, ő is könnyebben. A szerelvényen utazókat a vasúti váróteremben helyezték el. A műszaki mentést a sárvári hivatásos tűzoltók végzik – segítenek a jármű áramtalanításában és a vasúti kocsik átvizsgálásában, valamint a helyszín biztosításában. Az érintett vasúti szakaszon – amely a Budapest-Szombathely vasúti fővonal része – várhatóan csak holnap áll helyre a vasúti közlekedés, addig az utasokat a Celldömölk-Sárvár szakaszon pótlóbuszokkal szállítják. A pontos utazási feltételekről a MÁV telefonos és internetes fórumain kaphatnak tájékoztatást.

Baleset miatt teljes útzár a 83-ason

2014.10.21. 21:23 -

 Baleset miatt teljes szélességében lezárták a 83-as főutat Gyarmat és Takácsi között - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd este az MTI-vel. Kocsis Tünde elmondta, hogy egy kamion hajtott árokba ezen a szakaszon, pótkocsija keresztbe állt az úton. A balesetben senki nem sérült meg.

Címkék:

Rendőrnek adta ki magát, lebukott

2014.10.21. 17:32 -

Vasárnap egy bejelentést tett egy fiatal nő, mert Debrecen, Külsővásártéren található autóbuszállomáson egy férfi, akinél szerinte hamis rendőrigazolvány volt, arra próbálta rávenni, hogy segítsen neki - írja a police.hu. A férfi a bejelentőhöz és a társaságában lévő fiatal nőhöz csatlakozó fiatalembernek lett gyanús, és amikor megkérték, hogy azt kérték tőle, hogy mutassa meg igazolványát, inkább elment. Ezt követően a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói visszatérően ellenőrizték a buszállomást és annak környékét. A beszerzett információk alapján a férfit azonosította a nyomozóhatóság, és a 44 éves nyírmártonfalvai gyanúsított még aznap önként megjelent a Vámospércsi Rendőrőrsön, mert tudomására jutott, hogy a rendőrség keresi. A férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság jogosulatlan címhasználat szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást. A férfit a debreceni rendőrök meghallgatták, majd a lakcímén megtalált rendőri jelleget erősítő tárgyakat – bilincs, igazolványtok, POLICE feliratú jelvény, gázspray tokkal, tonfa – lefoglalták.

Óriási dugó várható Szolnoknál a 4-esen

2014.10.21. 16:20 -

Valószínűsíthetően a késő esti órákig zárva lesz a 4-es főút Szolnoknál, ahol a déli órákban ütközött össze egymással egy tartályos teherautó és egy személyautó – utóbbi jármű vezetője meghalt a balesetben. A tartály felborult, a benne szállított kétkomponensű anyagot pedig majd csak az érintett cég romániai telephelyéről érkező mentesítő kamionba tudják átfejteni. A jármű érkezése a kora eseti órákra várható a mostani becslések szerint, addig az út zárva marad, a hatóságok pedig elterelik a forgalmat, közölte honlapján a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Kölcsönt kért a bérgyilkossághoz

2014.10.21. 16:10 -

Édesanyja üzlettársát akarta megöletni egy budapesti férfi. A bérgyilkossághoz pénzt kért kölcsön – írja honlapján a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés előkészület bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást F. Viktor 26 éves budapesti lakos ellen. A férfi a gyanú szerint 2014 októberében egy több mint százmillió forintos üzleti elszámolási vita miatt el akarta raboltatni, majd felbérelt emberek segítségével meg akarta öletni édesanyja üzlettársát. A gyanúsított részletesen kidolgozta tervét és mindent megtett annak érdekében, hogy az megvalósuljon. A szükséges előkészületek finanszírozására nagyobb összegben valutát kért kölcsön.

A 26 éves férfi szándéka a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály munkatársainak tudomására jutott, akik 2014. október 18-án a Budapest V., Vécsey utcában elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható F. Viktort. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2014. október 20-án elrendelt.

Soha többé nem taníthat a pedofil tanár

2014.10.21. 15:39 -

Másodfokon is ítélet született a dunakeszi tanár, T. G. ügyében: a Budapest Környéki Törvényszék az első fokon eljáró Dunakeszi Járásbíróság ítéletét megváltoztatta, de érdemi részében helybenhagyta – közölte a Törvényszék. A férfit felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények miatt korábban 8 év fegyházbüntetésre ítélték. A Törvényszék szerint azonban a vádlott három rendbeli szemérem elleni erőszakban bűnös, amiből két rendbeli közvetett tettesként elkövetett, így nem enyhítettek a 8 évnyi fegyházon, sőt 8 évre a közügyektől is eltiltották, a pedagógusi foglalkozástól pedig mindörökre.

dunakeszi
Maradt a Dunakeszi Járásbíróság által első fokon kirótt 8 év fegyház. Fotó: Vanik Zoltán / Velvet

T. G. egy dunakeszi iskola tanára volt, osztályfőnökként kirándulásokat is szervezett a diákoknak. Többször olyan játékokat játszatott a rábízott tanulókkal, amik során le kellett venniük a ruháikat és arcon vagy szájon kellett puszilniuk egymást. Olyan is előfordult, hogy egymás (fél)meztelen testét kellett megérinteniük. Azt megtiltotta a kiskorú résztvevőknek, hogy másnak elmondják, mi történt.

Munkácsyt is hamisított

2014.10.21. 13:00 -

Eszméletlen jó képeket csináltatott a Feri, precíz ember, ügyelt a minőségre, ezt mondta a kaposvári műkincskereskedő ügyének koronatanúja kedden a Kaposvári Járásbíróságon. Ő jelentette fel, és most tanúként is beszámolt arról, hogy tudomása szerint hogyan zajlottak a hamisítások - számol be a tárgyalásról a sonline.hu. Az ügyészség azzal vádolja a 48 éves kaposvári műkereskedőt, hogy interneten és galériájában hamis műalkotásokat árult. A rendőrségi házkutatáson 15 ilyen képet foglaltak le tőle: kilenc Rippl-Rónai, továbbá Mednyánszky-, Munkácsy-, Benczúr- és Gulácsy-képek másolatait. Ezeket megrendelésre készítették neki, ő pedig eredetiként adta el, hat sértettnek mintegy 80 millió forintos kárt okozott.

A tanúként kihallgatott férfi elmondta, hogy taxisként évek óta naponta szállította a vádlottat vidéki útjaira, bizalmi viszony alakult ki közöttük. A mozaikokat összerakta, ezért állítja, hogy biztosan képhamisítások ügyében jártak. Egyszer látta, hogy a vádlott egy fonyódi fazekas műhelyből átlátszó csomagolópapírral borított Kovács Margit-szobrot hozott el egy szatyorban. Azt állította, hogy azért másoltatta le, mert az eredeti eltörött. Utána még két ugyanilyen szobrot vitt el innen, az egyik aztán 8 hónapig állt a galériájában. Ha eladom, ki foglak fizetni, ígérte a taxisnak, mert tartozásokat halmozott fel az útjain.

A tanú arról is beszélt, hogy máskor Leányfalun jártak Aba-Novák Vilmos örökösénél, hogy egy festményt ismerjen el eredetinek, de ő nem volt erre hajlandó. A vádlott ekkor erőszakosan kérte, hogy igazolja az eredetiségét, mert Bécsből hozták, emlékezett. Azt is felidézte, hogyan kerestek fel egy debreceni festőt, akinél feltételezése szerint megrendelték a Cirkuszi műlovarnő című festmény másolatát, még ólomfehér festéket is vittek, mert az eredeti alkotó azzal dolgozott. A Fekete kalapos nő című Rippl-Rónai alkotásról, amelyet a kereskedő később 22 millió forintért szenzációként hirdetett meg, annyit tudott, hogy a Szépművészeti Múzeumban a vádlott lefotózott egy valódi képet, majd a pendrive-ot és egy művészeti albumot átadott egy festőnek, feltehetően akkor rendelte meg a másolatot. Egyes művészettörténészek 80 ezer forintért igazolták egy hamis kép eredetiség, állította.

A vádlott ügyvédje viszont arra utalt, hogy megromlott a viszony a tanú és a vádlott között, miután a taxis azzal vádolta védencét, hogy a félmillió forintot érő arany nyakláncát elsikkasztotta. Ezután a rendőrségen, az ügyészségen és a NAV-nál is feljelentette, de egyik helyen sem adtak neki igazat. A hamis képekről azt bizonygatta az ügyvéd, hogy örökségként került a vádlotthoz, sok közülük nem is az ő, hanem a rokonok tulajdona.

  Ezután a műkereskedő emelkedett szólásra, és azt állította, hogy bár jó kapcsolat volt a taxis és közte, mégsem látott az életébe, nem tájékoztatta az üzleti ügyeiről és a magánéletéről. A vádakat igyekezett cáfolni. Ítélet később várható.

Öt év börtönre ítélték Oscar Pistoriust

2014.10.21. 10:39 -

Az emberöléssel – barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásával  – vádolt dél-afrikai Oscar Pistoriust 5 éve letöltendő börtönre ítélte az illetékes Észak-gautengi Legfelsőbb Bíróság Pretoriában kedden – írja a BBC. Mindemellett három év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte őt Thokozile Masipa bíró fegyver illegális birtoklásáért. A BBC tudósítói szerint a Steenkamp-család halkan, némi sustorgással fogadta a büntetés kihirdetését, nem is fellebbeztek. June Steenkamp, a megölt nő anyja szerint igazságot szolgáltatott a bíróság. Hozzátette, nem számít, hány év börtönt kapott a gyilkos, a lényeg, hogy megfizet a tettéért. 

Pistoriusnak legalább büntetése egyhatodát, azaz 10 hónapot börtönben kell ülnie, csak ezután folyamodhat a feltételes szabadlábra bocsátásért. A férfit az ítélet után a Pretoriai Központi Börtönbe szállítják majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ötven gyereket mentett ki a füstölgő uszodából a szabadnapos tűzoltó

2014.10.21. 10:37 -

Gyermekeit kísérte úszóedzésre egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei hivatásos tűzoltó, amikor tűz keletkezett a mezőtúri uszodában. A villanyóra kapcsolószekrényében volt zárlat, az uszoda úszóterében délután hat órakor mintegy ötven gyerek tartózkodott. A főhadnagy arra lett figyelmes, hogy az úszótérben, ahová a kísérők nem léphetnek be, többen is szaladni kezdtek. Ekkor bement, hátha segíteni kell valakin. Akkorra az úszómester egy porral oltóval már oltani kezdte a kapcsolószekrényt, a másik készüléket a főhadnagy vette magához. Mindeközben az edző, aki a vízben tartózkodott a gyerekekkel, villámgyorsan kiterelte a kicsiket a medencéből, hiszen akkorra a csarnokban már sűrű füst gomolygott.

Egy rátermett anyuka – a főhadnagy felesége – működött közre a gyerekek kikísérésében, ő és az edző nyugtatta a kicsiket és a szülőket. Így nem esett baja senkinek, a csarnokot kiszellőztették, viszont az áramszolgáltatásban részleges kimaradást okozott a zárlat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a kiérkező mezőtúri tűzoltókra már csak az utómunkálatok maradtak.

A dolog érdekessége, hogy a tűzoltó a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányításán dolgozik főügyeletesként, azaz a hasonló bejelentések éppen erre az osztályra futnak be, úgyhogy most saját közvetlen kollégáinak jelzett tüzet, és írta le az eset körülményeit, majd gyorsan fel is számolta a bajt, írja facebook oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 565

Ez megy a velvetenEz megy a velveten

Shopline

OnGo beszámolók

Hirdetés