horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Rendőröknek szólt, hogy bombát tett a Déli pályaudvarra

55 perce

Egy zavartan viselkedő, középkorú férfi odalépett a járőrökhöz,és közölte, bombát helyezett el a Déli pályaudvarra. Azt is hozzátette állítólag, hogy a nála lévő szerkezettel képes azonnal robbantani. A rendőrök nem találtak nála semmilyen szerkezetet, a pályaudvart átvizsálták, és nem találtak robbanóanyagot – írja azIttlakunk 1. kerületi magazinja. 

Devizahitele volt a magát felgyújtó férfinak

3 órája

A Blikk információi szerint az 55 éves férfinak, aki felgyújtotta magát, és berohant a rendőrség Teve utcai épületébe, devizahitele volt. A férfi ismerősei szerint azért mondott fel a rendőrségnél karbantartóként dolgozó férfi, hogy több pénzt keressen, és visszahódítsa a feleségét. November 22-én a házassági évfordulójukon rohant be az épületbe, ahol aznap a szerelme is jelen volt – írja a Zsaru magazin.

A férfit életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba, belehalt a sérüléseibe

Tüntetőket gázolt egy autó Minneapolisban

tegnap, 19:56

Amerikában már második napja tartanak a tüntetések a fekete fiút lelövő fehér rendőr elleni vád ejtése miatt, közel 170 városban, köztük Minneapolisban is.

Ebben a városban pedig az ABC7 csatorna Facebook-oldalára felkerült videó szerint egy autó a tüntető tömegbe hajtott, és konkrétan maga alá gyűrt egy embert.

Két holttestet találtak Százhalombattán

tegnap, 19:04

Két holttestet találtak egy százhalombattai családi házban, november 26-án délután – írja a police.hu.

A rendőrség szerint az áldozat egy 57 éves nő és 65 éves férje. A Pest megyei nyomozók ismeretlen tettes ellen megkezdték nyomozást, de az üggyel kapcsolatban már keresik a 21 éves Szigeti Krisztiánt, aki százhalombattai lakos.

20142611170845

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a fotón látható férfi tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon vagy hívja telefonon a 06-1-236-2883-as számot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Paneltűz pusztított a budaörsi lakótelepen

tegnap, 12:43

Tűz ütött ki Budaörsön egy négyemeletes ház egyik lakásban kedd éjjel, a harmadik emeleti tűzben füsttel telítődött a lépcsőház – írja a Budaörsi Infó. Érdi és fővárosi hivatásos, valamint helyi önkéntes tűzoltók vonultak az Ifjúság utcai tűzhöz. Egy acélbetétes biztonsági ajtót kellett kinyitniuk, miután bejutottak a lakásba, egy sérültet hoztak ki, őt átadták a mentőknek. A tüzet ezután eloltották, a házat átszellőztették.

25 embernek kellett elhagyni az otthonát, őket a közeli rendőrségi épület tanácstermében és egy másik ház másik lépcsőházában helyezték el melegedni. Két lakás vált lakhatatlanná, több másik lakásban pedig nem lehet visszakapcsolni az áramot és a gázt, bár a távhőrendszer miatt itt van fűtés. Csak a két lakhatatlan lakásba nem költözhettek vissza a lakók.

Az Index cikke szerint a tűz a konyhában keletkezett, és az egyik lakót füstmérgezés gyanújával vitték kórházba. Képeket a károkról itt találhat.

Frissítve: megtalálták a szegeden eltűnt fiú holttestét

tegnap, 11:58

A délmagyar.hu információi szerint megtalálták annak a szegedi fiúnak a holttestét, akit november 16-a óta kerestek a hatóságok. 

hann2
Fotó: Police.hu

Hannauer Gábort azóta nem látták, hogy lement a ház elé rágyújtani. Családja és barátai szerint gyógyszereket szedett és zavart állapotban lehetett az eltűnésekor. A rendőrség Újszegeden, a Kállay Liget melletti kiserdőben, az avar alatt találta meg. 

Frissítve: Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta a Velvetnek, hogy egy férfi holttestét találták meg, a rendőrség kizárta az idegenkezűséget és közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. Arra nem tudott választ adni, valóban Hannauer testét találták-e meg.

A Velvet értesülései szerint viszont tényleg Hannauer Gábor holtteste került elő.

Fordítva felhúzott pulcsival raboltak, de elfogták őket

tegnap, 10:50

Két ácsi férfi úgy próbálta meg kirabolni a helyi dohányboltot, hogy fordítva húzták magukra a ruhadarabjaikat – írja a police.hu. De az álca elég nyomira sikeredett és három órán belül elfogták őket a hatóságok. 

B. Zoltán és J. István fordítva húzta fel a sapkát és a mellényt és úgy érezték ennyi elég, hogy inkognitóban emeljenek el pár doboz cigit és sört. Az eladó először kinevette a két rablót, de egyikük kezébe meglátta a kést és megijedt. Mivel nem szolgálták ki őket azonnal, B. Zoltán felkapott három doboz cigit és egy karton sört, majd távozott J. Istvánnal. 

De hamar lebuktak. Az dohánybolt felvételei alapján három óra alatt elfogták az elkövetőket. A fordított pulcsi nem vált be. 

Száz kilós bombát találtak a várnál

november 25., 15:30

Tűzszerészek és rendőrök a budai Vár területén, a Dísz téren 2014. november 25-én, ahol építési munkálatok közben világháborús lövedékek mellett emberi maradványok is előkerültek. A háborús kegyeleti főosztály munkatársai a tűzszerészi munkálatok befejeztével megkezdik az azonosítást. Előbb nyolc Mauser gépkarabély lőszert, majd egy feltételezett tüzérségi lövedéket találtak. A teret lezárták, 17 lakóépületet kiürítettek. 

 A honvédség tűzszerészei egy 100 kilogrammos orosz romboló bombát azonosítottak éles gyújtószerkezettel. Azt kiszerelték, a bombát központi gyűjtőhelyre szállítják. Az azonosítás idejére a teret lezárták, 17 lakóépületet kiürítettek. Az intézkedés hatvan embert érintett. 

A korlátozásokat mostanra feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

Meghalt a magát felgyújtó férfi

november 25., 15:00

Meghalt az a férfi, aki felgyújtotta önmagát, és bement a rendőrségre – írja a Hír24. A férfit életveszélyes égési sérüléssel szállították kórházba, miután berohant a Teve utcai rendőrségre, áttörve az üvegajtót. Az 55 éves férfi karbantartóként dolgozott az épületben májusig, a táskájában búcsúlevelet találtak. Azt kiabálta: szeretlek, Eta!

Szexvideóval zsarolta a makói nőt

november 25., 11:47

Szexuális tartalmú videókat készített éveken keresztül ismerőséről egy makói férfi. Amikor a nő ki akart szállni, azzal zsarolta, hogy nyilvánosságra hozza a felvételeket, írja a police.hu.

A gyanúsított, F. Zoltán 2010-ben rávette ismerősét, hogy meztelenül álljon neki modellt, illetve szexuális tartalmú videókban szerepeljen vele. Fizetséget ígért egy fiktív megbízó részéről, ám azt végül nem adta át. A későbbi pénz reményében a nő hónapokon keresztül vállalt újabb és újabb megbízásokat, ám végül megunta, és közölte a férfival, hogy be akarja fejezni. Ekkor F. Zoltán azzal fenyegette meg, hogy ha kiszáll, az addig elkészült képeit és videóit nyilvánosságra hozza. 

Amikor a nő már végleg nem bírta tovább, F. Zoltán 150 ezer forintot kért tőle bánatpénzként.  Egy fiktív Facebook profilt is létrehozott, amire a nő egyik portréját töltötte fel. A sértett ezután fordult a rendőrséghez.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a pénz átadása után, 2014. január 9-én fogták el F. Zoltánt a nő lakásában. A rendőrség szexuális kényszerítés és zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 43 férfi ellen. A gyanúsított a nyomozás során beismerő vallomást tett.

Vas megyei rendőrök: A fiatal lányok kacérkodása gyakran válthat ki erőszakot

november 25., 10:43
Nem árt az óvatosság.

Ezzel a leaddel, azaz kiemelt bevezetővel jelent meg a Vas megyei rendőrség legújabb közleménye, ami alapján úgy tűnik, a magyar rendőrségnél általánosan elfogadott elv lett, hogy az áldozat felelős a nemi erőszakért. A közlemény minden sora – szomorú értelemben vett – kincs, így sokat fogunk idézni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Életveszélyes sérülést okozott egyetlen ütéssel

november 25., 09:24

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a 35 éves kiskunhalasi férfival szemben, aki egy szórakozóhelyen ököllel bántalmazta a sértettet, írja a  police.hu.

A nyomozás adatai szerint 2014. június 1-jén  egy kunfehértói szórakozóhelyen két társaság összeverekedett, melynek következtében két férfi könnyű, egy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eddigi alapján a 35 éves gyanúsított olyan erővel ütötte meg ököllel a 24 éves sértettet, hogy eszméletlenül esett a diszkó betonos talajára.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Tibor 35 éves kiskunhalasi lakos ellen,a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Kalapáccsal verték az őrt az orosz órarablók

november 25., 07:25

Először kalapáccsal csépelték a luxusórabolt 39 éves biztonsági őrének a fejét, aztán a magatehetetlenül heverő férfi fejbőrét rugdosás közben szinte teljesen lenyúzták annak a bandának a tagjai, akik szombaton rontottak be egy Andrássy úti luxusóraüzletébe, írja a Blikk.

Miután ártalmatlanná tették az őrt, a két eladóval együtt a radiátorhoz bilincselték. Ezután kalapáccsal bezúzták a vitrineket, amiket kipakoltak, aztán a több 100 milliót érő órákkal elhagyták a helyszínt.

Mivel a négy támadó maszkot nem húzott, a rendőrség már fotók alapján keresi őket, egyiküket egy, a kukába dobott kabátjában talált fénykép alapján keresik, míg a banda másik tagját, Andrej Olegovics Visnyakovot már azonosították is.

A rablók annyira összeverték az üzlet biztonsági őrét, hogy szombaton az Országos Baleseti Intézetben azonnal megműtötték. A Blikk információiszerint többek között azért is volt sürgős a műtét, mert az ütések miatt az agyhártyája és koponyája közötti rész bevérzett.

Álmában fejbe lőtte a felesége, de észre sem vette

november 24., 20:03

A bizarr és szinte ámulatba ejtően amerikai történet egyik főszereplője a New York-i rendőrség egyik pszichológusa, Emily Dearden, aki 2013. november 14-én éjszaka úgy döntött, agyonlövi a férjét. Tette mindezt úgy, hogy a férfi mellette aludt, írja a Gawker.

A művelet - bár halált nem okozott - annyira cselesen sikerült, hogy még maga az érintett férj, Kenneth Dearden

sem jött rá, hogy lelőtték

mindössze arra ébredt hajnali négykor, hogy tiszta vér a párnája, és égő fájdalmat érez az állkapcsában. Lebotorkált a lépcsőn, és a nappaliban találta feleségét, aki csukott szemmel feküdt a padlón, később pedig azt állította, valaki leütötte.

kenneth-dearden
Fotó: Facebook

A kiérkező rendőröknek már ezt a verziót mesélték, vagyis, hogy valaki betört hozzájuk, ám a történetet kissé kétségessé tette, hogy behatolásnak nem volt nyoma, ráadásul sem az elektromos, sem a házi riasztó (kutya) nem jelzett.

A 46 éves pszichológus nem volt hajlandó elkísérni férjét a kórházba – akiről egyébként csak az orvosi vizsgálatok alatt derült ki, hogy golyót kapott a fejébe - és amikor a nyomozók visszatértek a lakásba, épp az éjszaka során viselt ruháit mosta.

Ennek ellenére nem vizsgálták tovább az ügyet, mindössze nemrég, a férj feljelentése nyomán kezdtek gyanakodni a nőre. Kenneth Dearden a feljelentésében arról is beszámolt, hogy feleségének szeretője van, egy texasi férfi, akivel az esetet követő napon találkozott is.

Pénteken Emily Deardent gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták, ám 150 ezer dolláros (37 millió forint) óvadékért cserébe szabadlábon védekezhet. Természetesen felfüggesztették rendőrségi munkája alól, és távolságtartási végzést kapott, így nem mehet férje és gyermekei közelébe.

Fegyvereket ástak el a jánoshalmi gyilkosság gyanúsítottjai

november 24., 17:24

A napokban Jánoshalma közelében, egy tanya elhagyott kútjában találták meg egy két hete eltűnt 44 éves román állampolgár holttestét. A rendőrök vasárnap fogták el a gyilkossággal gyanúsított 36 éves N. Tamást és 22 éves társát. Az idősebb férfit emberölés bűntette, F. Krisztiánt bűnpártolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A két férfi a román férfi eltűnése után két lőfegyvert vagy annak utánzatát és 1661 lőszert rejtett el Zsana külterületén egy erdőben. A nyomozás adatai szerint N. Tamás engedély nélkül tartott fegyvereit azért ásták el, mert tartottak attól, hogy megtalálják őket a román állampolgár eltűnése miatti rendőri intézkedés során. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított. (MTI)

Azonosították az egyik órarablót

november 24., 16:48

A hétvégi, Andrássy úti órabolti rablás feltételezett elkövetői közül egyet már azonosítani is tudott a rendőrség – írja a Police.hu.  „[A] 48 éves orosz állampolgárságú Andrej Olegovics Visnyakovot a nyomozók azonosították, vele szemben - országos körözésének elrendelése mellett - előterjesztést tesznek az illetékes ügyészség felé a nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására. Andrej Olegovics Visnyakov átlagos testalkatú, 165-175 centiméter magas, szögletes fejformájú, ősz hajú, ráncos arcbőrű, rövid, ősz bajuszt viselő férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű, bőr baseballsapkát és barna keretű, feltehetően dioptriás szemüveget, szögletes orrú, fekete bőr cipőt, fekete nadrágot, fekete, zakószabású bőrdzsekit és magas nyakú, szürke színű, kötött garbót viselt. A támadáskor egy vállon átvethető, kék színű sporttáska volt nála” – írja a rendőrség honlapja a most azonsított feltételezett elkövetőről. A többi elkövetőről erre talál személyleírást, valamint fényképet.

Játékpisztollyal játszó 12 évest öltek meg a clevelandi rendőrök

november 24., 16:34

Szombaton hívást kapott a clevelandi 911, hogy az egyik játszótéren egy terepmintás, kapucnis felsőt viselő, feltehetően kiskorú személy, felthetően egy játékpisztollyal ijesztgeti az embereket az egyik játszótéren, mindenkire ráfogja az élethű fegyvert – írja a Washington Post. A helyszínre kiküldött rendőrökhöz két alapvető információ nem jutott el, az egyik, hogy feltehetően egy kiskorúról van szó a játszótéren, és az, hogy feltehetően játékpisztollyal hadonászik. A kiérkező rendőrök, akik közül az egyik egy kezdő rendőr volt gyorsan megtalálták a 12 éves fiút. Látták, hogy egy fegyver van a nadrágja derekába dugva. Felszólították, hogy emelje fel a kezét. A fiú viszont a pólóját húzta fel, majd az egyik kezével a pisztoly után nyúlt. Az Egyesült Államokban a játékfegyvereket el kell látni egy megkülönböztető, narancssárga jelöléssel, hogy látszódjon rajtuk, hogy csak játékfegyverek, különösen azoknál a fegyvereknél fontos ez, amik megszólalásig hasonlítanak egy igazira. A fiú fegyveréről hiányzott ez a narancssárga jelzés, a fiatal rendőr bepánikolt, amikor a fiú a pólóját felhúzva a pisztoly után nyúlt. Kétszer lőtt. A fiút kórházba szállították, ahol másnap belehalt a sérüléseibe.

Távolról sincs vége, olvasson még

Fának ütközött egy autó a 11-esen, a sofőr meghalt

MTI/velvet
MTI/velvet
november 24., 11:54

Halálos baleset történt a 11-es főút budakalászi szakaszán hétfő délelőtt, az utat lezárták, nagy a torlódás - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta: egy személyautó ismeretlen körülmények között fának csapódott a főút 15-ös kilométerénél, a jármű sofőrje, egy középkorú férfi a helyszínen életét vesztette. A roncsba beszorult holttestet a szentendrei tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítják ki. Az autóban más nem utazott - tette hozzá a szóvivő.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n egyebek mellett azt írta, hogy az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 1108-as számú úton – mindkét irányból - Budakalász felé terelik.

Az MTI információi szerint a környéken torlódásra kell számítani.

Takaró alá bújt a rendőrök elől a csaló

november 24., 11:17

Az 51 éves férfi a rendőrségi közlemény szerint a fővárosban és a környékén igazán újító módszerrel lopta meg a gyanútlan járókelőket. 

A tolvaj minden esetben útbaigazítást kért külföldiként, hogy hol válthatná fel valutáját és egyébként megkérte áldozatait, hogy mutassanak már neki magyar pénzt, mert ő olyat biz' isten nem látott még. Amikor elővették a bankókat, a férfi kikapta a kezükből a táskát/pénztárcát és elfutott. 

A jövedelmező vállalkozásának azonban hamar vége lett, ugyanis a rendőrség rátalált és otthonában csaptak le rá. Ekkor - mivel elfutni nem tudott - az 51 éves férfi egy hároméves bújócskázási technikáját meghazudtoló technikával fogta magát és bemenekült a gyerekszobába, ahol elbújt a takaró alá. 

A rajtaütés végkifejletét a rendőrség így foglalta össze:

Takaró alá bújt, megtalálták. 

Elhagyta a felesége, ezért gyújtotta fel magát a férfi a rendőrpalotánál

november 24., 10:04

Felesége elhagyta, a Blikk szerint ez volt az utolsó csepp, ami miatt vasárnap ­felgyújtotta magát a Teve utcai zsarupalota volt karbantartója. Az 55 éves férfi május közepén elvesztette munkáját, ezért anyagi problémái is voltak, magánélete romokban hevert.

Mint megírtuk, a férfi a rendőrség Teve utcai székháza előtt, majd berohant az épületbe, ahol az aulában körbeszaladt, mielőtt el tudták volna oltani.

A volt karbantartó még az utcán a magával hozott benzinespalackból leöntötte magát, meggyújtotta a ruháját, berohant az előtérbe, közben összetörte az üveg forgóajtót. Azt kiabálta: „Szeretlek, Eta!", majd összeesett. Az őrség oltotta el a tüzet. A férfi sporttáskájában megtalálták a búcsúlevelét.

Értetlenül áll a történtek előtt az, aki ismeri a karbantartót és feleségét. Az elmondások alapján mindketten nagyon szerény emberek, akik nem tudnák a másikat megbántani. H.-t a Szent István kórház égési osztályán ápolják, testfelületének 60-80 százaléka égett meg. Állapota még mindig életveszélyes.

Hajléktalan férfi holttestét húzták ki a patakból Dorogon

november 24., 07:54

Holttestre bukkantak vasárnap a Kenyérmezői-patak dorogi szakaszán. A szerencsétlenül járt férfi néhány helybéli elmondása szerint hajléktalan volt, aki egy rossz mozdulat következtében eshetett a vízbe – írja a kemma.hu. 

A patak sodrása miatt a baleset feltételezett helyétől jó néhány méterrel távolabb emelték ki a férfi holttestét, és akkor is csak úgy sikerült, hogy faágakkal állták az útját. Noha több, egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot, egy a közelben lakó nő beszámolója szerint két fiatal látta, ahogy a férfi vízbe zuhan, és bár a segítségére siettek, nem tudták megmenteni az életét.

Ők rabolták ki az Andrássy úti óraboltot

november 23., 17:59

Fotókat adott ki a rendőrség, hogy megtalálják azokat a személyeket, akik kiraboltak egy luxusóra-boltot az Andrássy úton – olvassuk a police.hu-n.

Távolról sincs vége, olvasson még

Forráskúti gyilkosság: kegyetlenül ölték meg a fiatal nőt

MTI/velvet
MTI/velvet
november 23., 14:43

A rendőrorvos több nagy kiterjedésű sérülést talált a Forráskúton meggyilkolt áldozat testén - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap. Az MTI információi szerint a tettes különös kegyetlenséggel végzett a 22 éves nővel.

Szenti Szabolcs kérdésre válaszolva közölte, vannak arra utaló jelek, hogy a fiatalt nőt megerőszakolták, ennek megítéléséhez azonban szakértői vizsgálatra lesz szükség.

A nő eltűnését pénteken este jelentették be a rendőrségen. A szegedi nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, átvizsgáltak egy forráskúti ingatlant is, amelynek melléképületében elrejtve találták meg szombat délelőtt a nő holttestét.

A rendőrök kihallgatták az ingatlanban lakó B. Lászlót, aki ellentmondásokba keveredett, végül elismerte a bűncselekmény elkövetését. A 21 éves gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett - emberölés bűntette miatt indult eljárás, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Földszinti lakás lángolt egy VIII. kerületi társasházban

november 23., 10:52

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányítására érkezett a jelzés vasárnap a reggeli órákban, miszerint a VIII. kerület Kőris utcában egy földszinti lakás teljes terjedelmében ég. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Egy negyven négyzetméteres lakás utcafronti két szobája teljes terjedelmében égett, a lángok az ablakokon is kicsaptak.

A rajok percek alatt két vízsugárral a tűzet eloltották, ezt követően megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A lakásban hat személy tartózkodott, ők kimenekültek az épületből. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt, így a katasztrófavédelmi megbízott és a kerületi közbiztonsági referens is a helyszínre érkezett - írja honlapján a katasztrófavédelem. A tűz okát még vizsgálják. 

Elfogták a forráskúti gyilkost

november 23., 09:15

Mint ahogyan a Velvet is megírta, gyilkosság áldozata lett egy 22 esztendős forráskúti nő, holttestét szombaton találták meg. A csongrád megyei fiatal nő eltűnését pénteken este jelentették be a Szegedi Rendőrkapitányságon. Az emberölés kapcsán szombaton őrizetbe vett férfi beismerte a gyilkosság elkövetését, áll a rendőrség közleményében. Ebből kiderül, hogy a bejelentést követően a szegedi nyomozók adatgyűjtést végeztek, és átvizsgálták a nő gyermekkori ismerősének forráskúti ingatlanját, ahol másnap reggel megtalálták a nő mobiltelefonját és kerékpárját, majd az ingatlan melléképületében elrejtve felfedezték az eltűnt nő holttestét. A helyszíni szemle megállapította, hogy a nőt megölték.

Elszámoltatása során az ingatlanban lakó B. László ellentmondásokba keveredett, ezért a rendőrök előállították. A további adatgyűjtés és a helyszíni szemle eredményeként a 21 éves férfit emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Végül beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Gázolt a vonat Hajdúszoboszlónál

MTI/velvet
MTI/velvet
november 23., 08:19

Elgázolt egy embert Hajdúszoboszló állomáson a Záhonyból Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Kraszna-Latorca InterCity vonat vasárnap reggel - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Az IC vonatnak a rendőrségi helyszínelés ideje alatt és a hatósági intézkedésekig kényszerűen várakoznia kell Hajdúszoboszlónál. Más vonatnak az esemény miatt nem kell várakoznia.

A Mávinform tájékoztatása szerint az ismeretlen áldozat feltehetően öngyilkossági szándékkal tartózkodott a síneken.

Égő ember rohant a BRFK székházába

november 22., 16:20

Felgyújtotta magát egy férfi a rendőrség Teve utcai székháza előtt, majd berohant az épületbe, ahol az aulában körbeszaladt, mielőtt el tudták volna oltani – tudta meg az ATV.  A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a hírt, viszont az Index más forrásokból úgy értesült, hogy valóban egy égő ember rohant a székházba, akit a mentők elszállítottak. Azt nem tudni, hogy a férfi életben van-e.

Frissítés: A Police.hu közleményéből kiderült, hogy a rendőrség egy volt alkalmazottja gyújtotta fel magát az épület előtt, majd rohant a rendőrpalotába. Az 55 éves férfi öngyilkos akart lenni. „A rendőrségtől 2014. május 15-én közös megegyezéssel távozó, erőműkezelő karbantartóként dolgozó férfit súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba, hátrahagyott táskájában búcsúlevelet találtak. A rendőrség megkezdte az eset körülményeinek vizsgálatát" – írja a rendőrség a közleményében.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Öngyilkossága előtt vízbe fojtotta három gyermekét az anya

november 22., 16:18

A terhes Fiona Anderson 2013 áprilisában ugrott le egy emeletes parkolóház tetejéről, ám nem csak ő és magzata haltak meg a zuhanás következtében, de másik három gyermekét is holtan találták a rendőrök a lakásán.

November 20-án újabb bírósági vizsgálat indult az ügyben, melynek során eddig nem hallott részletek is nyilvánosságra kerültek a családi tragédiáról.

A 23 éves nő pár nappal azelőtt, hogy öngyilkos lett, késsel rátámadt a gyermekek apjára, Craig McClellandra, amiért az egy másik nővel kezdett kapcsolatot. A férfi akkor hazudott a rendőröknek, és az vallotta, hogy egy idegen szúrta meg az utcán, mert nem akarta, hogy korábbi élettársától elvegyék a gyerekeket.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megöltek egy nőt Forráskúton

november 22., 15:08

Gyilkosság áldozata lett egy 22 esztendős forráskúti nő, holttestét szombaton találták meg. A csongrád megyei fiatal nő eltűnését pénteken este jelentették be a rendőrségen. A szegedi nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, és átvizsgáltak egy forráskúti ingatlant, amelynek melléképületében elrejtve találták meg szombaton délelőtt a nő holttestét. A helyszíni szemle megállapította, hogy a nőt megölték. A rendőrség emberölés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A rendőrök egy férfit előállítottak. (MTI)

Melóért indult a CBA-ba, azóta senki sem látta

november 22., 13:31

Hétfőn indult Szőregre állást keresni 20 éves, tiszaszigeti fiatalember, azóta nem látta senki – írja a Délmagyar.

Gál Attila Róbert édesanyja azt mondta a lapnak, hogy fiára nem jellemző, hogy szó nélkül eltűnik. "Azt mondta a fiam hétfőn, hogy elmegy Szőregre, jelentkezik az újonnan nyílt CBA-ba, azóta nem láttuk. "

"Az eltűnését bejelentettük a rendőrségen" – mondta a fiatalember édesanyja. Tóth Erzsébet úgy emlékszik, fia  jókedvűen indult munkát keresni, semmi sem utalt arra, hogy ne akarna hazamenni.

A rendőrség a Délmagyarnak megerősítette, Gál Attila Róbertet eltűnés miatt keresik. A rövid, szőkésbarna hajú, kék szemű, 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfi eltűnésekor zöld-fehér csíkos kapucnis pulóvert és sötétkék farmert viselt, zöld női biciklivel ment el otthonról. Az édesanya azt kéri, aki látta, hívja a 112-t.