Rokkanthelyen parkolt, elütötte a közterest

2014.04.18. 16:26 -

Az alábbi képeken látható kocsit, illetve annak sofőrjét keresi a rendőrség – derül ki a police.hu-ról. A BMW sofőrje ugyanis április 14-én, a 18. kerületi Jegenyefasor és Lakatos út kereszteződésénél található parkolóban a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre parkolt, amikor pedig a közterület-felügyelő intézkedni kezdett, és lefotózta, úgy hajtott el, hogy nekiment az ellenőrnek. 

bmw kitakart kep
Fotó: Police.hu

A kocsi fekete, rendszáma külföldi. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy az elkövető által használt gépkocsival, illetve a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-292-92-12 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16 p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

bmw kitakart kep 2
Fotó: Police.hu

Ügyvédet és pénzügyőrt vettek őrizetbe

2014.04.18. 14:42 -

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt a tegnapi napon gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal állományába tartozó pénzügyőrt, valamint egy budapesti ügyvédet. – tájékoztatta a Velvetet a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya. 

A megalapozott gyanú szerint, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal állományába tartozó pénzügyőr a budapesti ügyvéd kérésére, 2013 és 2014 évben - a jelenlegi adatok alapján - nyolc különböző, Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál indult bűnügyben kért le jogosulatlanul és törvényes ok nélkül - gyanúsítottakkal vagy tanúkkal kapcsolatos, elsősorban tervezett nyomozási cselekményekre vonatkozó - adatokat a hatósági információs rendszerből és azokat az ügyvéd részére kiadta.

A budapesti nyomozó ügyészek a közlemény szerint tegnap - házkutatásokkal is egybekötött - akciót hajtottak végre a pénzügyőr és bűntársa elfogása érdekében.

A házkutatások során az eljáró ügyészek számos okiratot, illetve számítástechnikai eszközt foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

A gyanúsítotti kihallgatásokat követően, az ügyészség elrendelte a két gyanúsított őrizetbe vételét, és indítványozza az előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Elcsúszott a szabadon bocsátás határidejével, megrovást kapott a dandártábornok

2014.04.18. 13:35 - , MTI/velvet

Első fokon, nem jogerősen bűnösnek mondta ki a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön jogellenes fogvatartás bűntettében és szigorúan titkos adatokkal való visszaélés vétségében a korábbi titkosszolgálati vezetők ügyében nyomozási bíróként eljáró Varga Béla nyugalmazott dandártábornokot. A férfit megrovásban részítették az eset miatt, ami még 2011-ben történt, közölte honlapján a Szegedi Törvényszék.

Az ítélet szerint az ügyészség kémkedés és más bűncselekmények miatt többek között Püski László előzetes letartóztatását kezdeményezte 2011. július 4-én. A katonai ügyész személyesen hívta fel a nyomozási bíróként eljáró Varga figyelmét arra, hogy a gyanúsított őrizetbe véltelének 72 órás időkorlátja délután fél négykor lejár, ezért az előzetesről döntő ülést délután kettőre tűzték ki. Az iratanyag olyan jelentős mennyiségű volt, hogy az ülés fél órát csúszott, ám itt a bíró kiosztotta a gyanúsítottaknak és védőiknek a vádhatóság szigorúan titkos indítványát, és lehetőséget adott annak áttanulmányozására. Csakhogy a szünetben Püski elhagyta a tárgyalót, ahová magával vitte a titkos adatokat. Amit, ugye, nem lehetett volna. Még kellemetlenebb, hogy az indítványról a fotóriporterek képeket is készíttetek, ezeken jól látható a szigorúan titkos vízjel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teherautó karambolozott az M5-ösön, torlódás várható

2014.04.18. 12:27 -

Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél, Lajosmizse közelébe pénteken délelőtt, a balesetben egy személy megsérült, közölte a hírt honlapján a rendőrség. A baleseti helyszínelés folyamatban van, annak idejére a rendőrség lezárta a külső sávot az érintett szakaszon. Számítson torlódásra!

Majomürülékben és mocsokban raboskodott az argentin lány

2014.04.18. 11:46 -

Undorító körülmények között, ürülékben és csótányok mellett volt kénytelen élni 9 éven át az az argentin lány, akinek a szabadulásáról csütörtökön számoltak be a lapok. Az argentin média szerint sokáig titokban tartották a történteket a hatóságok, így például a Clarín című lap munkatársai is csak most jutottak el a rabság helyszínére. A lányt Buenos Aires Villa Lugano nevű városrészéből, a Pola nevű utcából mentették ki – még decemberben. A legrosszabb éveket azonban pár sarokra innen, a Basualdo nevű utcában töltötte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Orvosi mulasztások miatt halt meg egy féléves gyerek

2014.04.18. 10:00 -

Hiába kértek segítséget két különböző orvostól is egy féléves gyerek megbetegedésekor a családtagok, a 41 fokos láz ellenére az orvosok egyike sem észlelte a gyerek bakteriális fertőzését, és kórházba sem utalta a gyermeket. A kislány végül sorozatos orvosi mulasztások miatt elhunyt, írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség. A januári haláleset miatt az Egri Járási Ügyészség két orvos ellen is vádat emelt. 

A főügyészség közlése szerint a kislány január 5-én, a késő esti órákban belázasodott tarnabodi otthonában. 41 fokos lázát a rá felügyelő nagymamája lázkúppal és borogatással próbálta csillapítani. Mivel ez nem járt eredménnyel, kevéssel éjfél után felhívatta a Hevesi Orvosi Ügyeletet, ahol többször is beszélt az egyik orvossal (I. rendű vádlott), aki további házilagos lázcsillapítást javasolt. A csecsemő állapota azonban nem javult, ezért az időközben hazaérkező szülei hajnali 3 óra körül saját autójukkal az Egri Markhot Ferenc Kórházba szállították. A gyermekosztályra azonban már nem jutottak be, egy nővér ugyanis orvosi beutalóhiányában elküldte őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalagkorlátot szakított át egy autó az M3-ason

2014.04.18. 07:10 - MTI/velvet

Átszakította a szalagkorlátot, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi az M3-as autópályán Gelejnél, a 143-as kilométerszelvénynél péntek reggel. közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán. A baleset a Miskolc felé tartó irányban történt, a mentők két könnyű sérült ellátását megkezdték. A forgalom egy sávon halad.

Halálra vertek egy férfit Székesfehérváron

2014.04.17. 16:26 - MTI/velvet

Bántalmaztak egy 57 éves férfit csütörtök délben Székesfehérváron, az áldozat röviddel utána meg is halt. Az 50 éves támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.

Közleményük szerint 12 óra után néhány perccel érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi többször megütött egy másikat a Horváth István lakótelep egyik házának alagsori helyiségében. Az áldozat a helyszínen, rövid időn belül életét veszítette.

A járőrök a ház közelében elfogtak egy zámolyi férfit, és halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Házfalnak csapódott egy autó Kőbányán

2014.04.17. 16:01 -

A Velvet információi szerint csütörtök délután három óra előtt Budapest 10. kerületében, a Gyömrői út és Vasgyár utca kereszteződésében egy autó eddig ismeretlen okok miatt egy ház falának csapódott. A helyszínre érkező tűzoltók két sérültet találtak az autóban, a mentő mindkettőjüket kórházba szállította.

Megvan, ki lőtte nyakon a tatai kacsát

2014.04.17. 15:34 -

A Police.hu azt írja, végre megvan, ki lőtt nyakon február végén, egy az Öreg-tónál pihenő kacsát. Kiderült, hogy az elkövető egy kilencéves kisfiú volt, aki a tóparton játszott a nevelőapjával, és ki akartak próbálni egy nyílpisztolyt. A gyerek a tó felé irányította, és véletlenül eltalálta az egyik kacsát.

A madár egyébként nem pusztult el, hetekig úszkált a tóban, nyakában a nyílvesszővel, a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya pedig orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók hetekig keresték a tettest, akit végül április 16-án azonosítottak.

réce
Fotó: Facebook
Címkék:

20 kilósan mentették ki a fogvatartott lányt

2014.04.17. 14:34 -

Az első hírek szerint kilenc évig egy garázsban tartották fogva azt a 15 éves lányt, akit az argentin fővárosban, Buenos Airesben találtak – írja a BBC. Úgy tudni, a lány hosszú fogsága alatt csak kenyeret és vizet kapott. Egyedüli társai egy kutya és egy majom voltak, ő maga a kilenc év alatt kétszer mehetett ki a garázsból. Minden egyes alkalommal szíjjal verték, ha megpróbált enni az állatok maradék ételéből. A Buenos Aires Herald szerint az állatok normálisan kaptak ételt, jó kondícióban voltak az alultáplált lányhoz képest.

A mostohaszüleit, akik valószínűleg az egészért felelősek, letartóztatták és rabszolgatartással és bántalmazással vádolják. A Herald a 43 éves Daniel Gómezként és az 56 éves Adriana Barrosként azonosította őket. Az egyelőre rejtély, hogy a lány miként szabadult ki, annyit tudni, hogy van egy testvére, aki nem itt élt, ő kutatta fel a húgát. A lány azután került a nevelőszülőkhöz, hogy 2001-ben az igazi szüleit – egy hétgyerekes párt – a bíróság alkalmatlannak talált a nevelésére anyagi okokból. A mostohaszülők és a biológiai szülők 2005-ig tartották a kapcsolatot, de ekkor elvágták a dolgot, nem tudni, miért szakadt meg a kontakt. A lányt mindenesetre most kórházban ápolják.

Ilyen súlyos eset ugyan nem, de zaklatásos esetek azért a magyar nevelőszülői rendszerben is előfordultak már. A rendszer alapvetően jól működik, de a hibák a gyerekek jövőjét veszélyeztetik. Cikkünket a témában itt olvashatja.

Milliókat zsaroltak ki egy szexért a nagykanizsai férfitól

2014.04.17. 13:39 -

Vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség két férfi ellen, akik több millió forintnak megfelelő készpénzt, áruhitelt, műszaki cikket, jelzáloghitelt zsaroltak ki néhány hét alatt egy férfitól – tájékoztatta a Velvetet a Zala Megyei Főügyészség. 

A férfi 2012 áprilisában az interneten keresztül lépett kapcsolatba egy szexuális szolgáltatást hirdető nővel, egy nagykanizsai lakásban 10 ezer forintért két fiatal nővel akart szexuális kapcsolatot létesíteni.

Az együttlét alatt a lakásban megjelent egy férfi és egy nő, kiabálni kezdtek, hogy ők „Pest rémei", a lakás az ő tulajdonuk, annak használatáért fizetni kell, különben elbánnak a férfival. A sértett ijedtében 45 ezer forintot adott át.

Pár nap múlva egy 47 és egy 28 éves férfi jelent meg a sértett lakásánál, rátámadtak, és közölték vele, hogy a szexpartnere még nem múlt el 18 éves, ezért ha nem fizet 300 ezer forintot, feljelentik erőszakos közösülés miatt. A férfi ekkor 20 ezer forintot fizetett – írta közleményében az ügyészség. 

A zsarolók a sértett helyzetét és lelkiállapotát kihasználva folyamatosan pénzt követeltek, áldozatukat az utcán megveréssel, lakása és autója szétverésével fenyegették meg, ha nem fizet. A férfi közölte, hogy nincs pénze, mire néhány napra elvették autója iratait és kulcsait is, illetve egy biankó adás-vételi szerződést írattak alá vele.

A már lelkileg tejesen összeomlott, folyamatos félelemben élő sértett a lakásán 165 ezer forintos gyorskölcsönt vett fel egy pénzintézettől, majd 450 ezer, 176 ezer, illetve 207 ezer forintos áruvásárlási hitelt igényelt, egy 192 ezer forint értékű laptopot vett, továbbá csaknem 200 ezer forintért négy telefonkészüléket is vásárolt hitelre. Mindezeken felül a lakására terhelt jelzáloggal hárommillió forint kölcsönt is felvett egy banktól, s minden pénzt és műszaki cikket odaadott a zsarolóinak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a két, jelenleg szabadlábon védekező férfi ellen zsarolás miatt emelt vádat és börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott ellenük.

Címkék:

Mélyaltatásban van az ablakból kizuhant kislány

2014.04.17. 12:17 -

Orvosok küzdenek Johanna életéréért, aki egy hónapja a tatabányai Levendula Gyógyszertár fölötti második emeleti lakás ablakából édesanyjával együtt kizuhant. Mindeközben az apa tévét nézett a másik szobában. Egyelőre rejtély, hogyan történhetett a tragédia. 

Johannát az egyik fővárosi kórházba szállították, ahol plasztikai sebészek közreműködésével kétszer műtötték meg a koponyáját. Jelenleg is mélyaltatásban tartják, állapota javul. – írja a kemma

Az anya már kikerült a tatabányai kórház intenzív osztályáról, de orvosai még nem engedték haza. Bal karja változatlanul gipszben van, s medencecsontjának törései miatt alig tud mozogni. Férje minden látogatása alkalmával megkérdezte tőle, hogy mi történt, de az édesanya mindig csak annyit mondott, hogy „Nagyon gyorsan volt minden, nem emlékszem.”

A rendőrség nyomoz az ügyben.  

Az apa a balesetet követően a lapnak elmondta, hogy hatéves lányuk nagyon szerette az állatokat, szülői felügyelet mellett etethette a madarakat és a kóbor négylábúakat az ablakból úgy, hogy felállhatott a fotelre.


Nagyobb térképre váltás

Itt a legtrükkösebb trafikrabló

2014.04.17. 10:39 -

A dohányboltot üzemeltető cég könyvelőjének adta át magát az a videón is látható férfi, aki kirabolta 2013. decemberében az egyik esztergomi trafikot – írja a police.hu. A férfi azt állította, a tulajdonos tudtával vinne el pénzt, amire ügyéntézés miatt van szüksége. Mivel az eladónak nem lett gyanús a helyzet, átadta a pénzt, hogy aztán három nappal később a tulajdonos érkezésekor derüljön ki, hogy átverés volt az egész. A pontos összeget nem közölték, de a nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a videón szereplő férfi további, Esztergomban található trafikokban is előadta a történetét.

Címkék:

Csak kitalálta, hogy elrabolták

2014.04.17. 10:30 -

Sokkos állapotban van és nem akar hazamenni az a 10 éves kislány, akit eltűnésekor az egész ország keresett. Amikor előkerült azt állította, hogy elrabolták, információink sezrint azonban azóta kiderült, nem mondott igazat, sőt, nem is szeretne hazamenni, mert fél a szüleitől. 

Rendőrségi forrsából úgy tudjuk, hogy a kislányt sokáig nem tudták kihallgatni, mert sokkos állapotban volt, azonban azóta már beszélt vele egy pszichológus. Értesüléseink szerint nemcsak nem akar hazamenni, de már eltűnése előtt is rossz lelkiállpotban volt, elrablásának története azonban csak kitaláció. 

andrea copy
Fotó: Police.hu

Kiskorú veszélyeztetése ügyében eljárást indított, egyben ideiglenesen elvette a családjától a XIII. kerületi rendőrkapitányság a múlt pénteken eltűnt tízéves kislányt. A lapnak a szülők értetlenül nyiltkoztak, felháborítja őket az eljárás – írja a Bors

„Kaptunk egy végzést, amit dr. Paál Péter alezredes, a XIII. kerületi kapitányság vezetője jegyez. A határozat kiskorú ideiglenes elhelyezéséről szól" – mondta a lapnak Krisztina.

„Az indoklás szerint a lányom nem akar velünk élni, mert állítólag én gyakran megpofoztam. Az iskolára hivatkozva azt írták még, hogy Andika étkezését többször nem fizettük be, és hogy bár tiszta ruhában, de büdösen járt iskolába."

Egy halott a nyíregyházi gázrobbanásban

2014.04.17. 08:21 - MTI/velvet

 Feltehetően gázrobbanás történt Nyíregyházán a Kert utca egyik társasházában csütörtök hajnalban - közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd reggel.

 A robbanás a társasház földszinti lakásában történt, ahol a tűzoltók egy embert holtan találtak. A lépcsőházból a mentési munkálatok idejére hat embert menekítettek ki, közülük egy gyermeket füstmérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők - olvasható a www.szabolcs.katasztrofavedelem.hu oldalon.

A robbanás a négyemeletes lakóépület földszinti lakásának összes ablakát kitörte.

A tájékoztatás szerint a helyi gázszolgáltató szakemberei lekapcsolták az épületről a szolgáltatást, emiatt ideiglenesen huszonnégy embernek kellett elhagynia otthonát, őket a rokonaiknál helyeztek el. A tűzoltók a mentési munkálatok közben egy statikust is a helyszínre riasztottak, aki végül lakhatónak ítélte az épületet.

A rendőrség a robbanás miatt teljes szélességében lezárta a 4-es számú főút belvárosi, Váci Mihály út és Kállói út közti szakaszát.

Ámokfutó támadt mentősökre Zuglóban

2014.04.16. 18:00 -

Szerdán délután négy óra környékén az Egressy út és a Róna utca kereszteződésénél a piros lámpánál várakozott egy Seat gépkocsi, amibe hátulról belehajtott egy Renault – értesült a Velvet. Éppen akkor érkezett a helyszínre egy mentőautó, a mentősök kiszálltak, hogy segítsenek. Erre a renault-s elhajtott a helyszínről, a mentő utána ment, és közben hívták a rendőröket. Az összeütközés helyszínétől 300 méterre, az Egressy út és Nagy Lajos király út kereszteződésében a Renault belehajtott a mentőautóba is, a gépkocsi vezetője kiszállt egy husánggal a kezében, és fenyegette a mentősöket, majd leköpte a mentőautót. Aztán beszállt, és újra elhajtott, a mentő újra követte és a fedélzeti kamerával végig rögzítették az eseményeket. Negyedóra autózás után a renault-s visszatért az eredeti tetthelyre, és ott szemből is nekihajtott a Seatnak. Addigra a rendőrök is a helyszínre értek és elfogták. A Renault-ból egy sérült nőt emeltek ki, aki az ámokfutó felesége volt, és a helyszínen tartózkodók szerint feltehetőleg valaki alaposan elverte. A nőt a mentők kórházba szállították.

Kigyulladt egy fürdőszoba a XIX. kerületben

2014.04.16. 17:47 -

A XIX. kerületi Corvin körút egyik házában, nem messze a Ferihegyi gyorsforgalmi úttól, az egyik 8. emeleti lakásban kigyulladt a fürdőszoba – értesült a Velvet. Egy ember súlyos, életveszélyes légúti sérüléseket szenvedett. A tüzet a kivonuló tűzoltók eloltották. A sérültet a mentők lélegeztető gépre kapcsolták és a Honvéd Kórházba szállították.

Garázdaság és testi sértés lett a féltékenységből

2014.04.16. 15:33 -

A férfi és az akkori nőismerőse között 2006-2007 években szerelmi viszony volt, kapcsolatuk másfél évig tartott, de a barátnője a sorozatos bántalmazás, és alázás miatt szakított vele. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ezért a nőt hetente, napi rendszerességgel kereste, folyamatosan fenyegette, hogy az utcán elkapja, megöli, tönkreteszi, találkozásaik során egyszer csavarhúzóval csaknem megszúrta, két alkalommal bántalmazta, a házának az ablakát kővel dobálta, számtalanszor hívta telefonon is, és mindannyiszor durván szidalmazta – írja a Zala Megyei Főügyészség közleményében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négyen kábították el a bácsit, hogy ki tudják rabolni

2014.04.16. 15:17 -

Csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két tatabányai férfi és két tatabányai asszony ellen – írja a Police.hu. Az elkövetők idén márciusban a lakásukon fogadtak egy idős férfit, aki albérletet keresett a környéken. Számítottak rá, hogy a férfinél nagyobb összegű készpénz lehet, amit el akartak tőle rabolni, de bántani nem akarták, ezért elkezdték itatni. Az ital sajnos nem hatott túlságosan a bácsin, ezért begyógyszerezték a piáját, ami már megtette a hatását, a bácsi kiütötte magát. Az idős férfi másnap arra ébredt, hogy a pénztárcája teljesen üres, és fogalma sincs, hova tűnt belőle a pénz. Feljelentést tett, a rendőrök pedig hétfőn letartóztatták a négy gyanúsítottat.

Mumifikálódott holttestet találtak egy győri ház padlásán

2014.04.16. 12:41 -

Tetőfelújítás közben találták meg egy férfi mumifikálódott holttestét a munkákalatokat végzők a Bajcsy-Zsilinszky út 33. számú ház padlásán – írja a Kemma. A lap úgy tudja, a holttest több mint egy éve - de akár négy éve is - ott lehet.

 A házban lakók a Velvetnek elmondták, hogy az esetre tegnap (kedden) derült fény, amikor a munkások egy beázás miatt mentek a padlásra. „Úgy tudjuk talán férfi lehetett a holttest. Valószínűleg hajléktalan volt." - mondta el lapunknak egy neve elhallgatását kérő lakos. 

A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit, elrendelték a hatósági boncolást. 


Nagyobb térképre váltás

Címkék:

Vavyan Fable nem retteg, és nem zárkózott el

2014.04.16. 12:00 -

Az írónő a zaklatásáról kipattant hírre a Facebook oldalán reagált először, leírta, hogy azért tartotta szükségesnek a rendőrség beavatkozását, mert egy asztrológus barátnője szerint közelgett az a nap, amikor a zaklató akcióba lendült volna. „A történet a 90-es évek elején kezdődött, egy rajongói látogatással szentendrei hajlékomban, majd postai levelezéssel folytatódott. Akkoriban még papírra írtunk, sok VF-olvasóval voltam levélváltásban. A fiatalember egy ideig teljesen rendben volt, ám hirtelen elkezdett furcsákat írni. Aztán hosszú csend következett, majd az ismeretség e-mailezéssel folytatódott, jobbára egyoldalúan. Végül, kb. 8-9 éve, egy goromba fenyegetés nyomán letiltottam a tőle érkező üzeneteket. Itt, a hivatalos oldal privi üzenőfalán tavaly ősszel kiújult az egyoldalú írogatás. Az asztrológiai köntösbe bújtatott újabb életellenes fenyegetést egy asztrológus barátnő fejtette meg, a valóra váltás időpontjával együtt, és az erősen közelgett. Kedvenc kommandós ismerősöm tanácsára nem haboztam a zsarukhoz fordulni. A fenyegetőt a bejelzett elkövetés napján őrizetbe vették, aztán átkerült az IMEI-be. Onnan januárban kiengedték. Az ügyet az ügyészség ejtette, beszámíthatatlanság okán. A téveszmézés nem csak engem érint, George Lucastól George Clooney-ig sokan érintettek a szövevényes sztoriban, ám a helyzet folytán ők nem tudnak róla. Ennyi a történet. Mindez az ügyészség sajtóközleményéből pattant ki, a bulvársajtósok élénk érdeklődését kiváltva. Ezúton köszönöm mindegyiküknek az értem való aggódást. Erről a témáról többet beszélni, nyilatkozni nem óhajtok" – posztolta Vavyan Fable

A negyvenes éveiben járó férfi éveken át zaklatta az írónőt, személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt gyanúsítottként ki is hallgatták. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi elmezavarral küzd, Fable könyvei hatással voltak rá, és próbált az írónőhöz közelebb kerülni. Kerestük az írónőt, aki köszöni, jól van, de nem szeretne a sajtónak nyilatkozni. Mint a Velvetnek írta, ez az ügy a rendőrségre tartozik.

Munkásokra szakadt a föld Nagykátán

2014.04.16. 09:07 -

Csatornázási munkálatok közben hatalams földtömeg zúdult két munkásra Nagykátán a Dózsa György úton szerda reggel fél kilenc körül. A Velvet információi szerint a két munkás súlyosan sérült. 

„A nagykátai hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, ám addigra az egyik munkást a mentőszolgálat munkatársainak sikerült kiszabadítani a föld alól. A másik dolgozót a katasztrófavédők emelték ki. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállította kórházba a mentőszolgálat." – tájékoztatta a Velvetet Csámpi Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 


Nagyobb térképre váltás

Áramszünet van a Liszt Ferenc Reptéren

2014.04.16. 07:23 - MTI/velvet

Áramszünet van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, ezért a teljes kapacitást át kellett tenni a 2A-ra – tájékoztatta Kurucz László, a Budapest Airport (BA) szóvivő-helyettese az MTI-t. A szóvivő elmondta, a terminál áramelosztó rendszerében keletkezett a hiba hajnali fél öt körül. Az utasbiztonsági ellenőrzést is a 2A terminálon bonyolítják. Kurucz László hozzátette: emiatt sorok alakultak ki, de reggel fél hétre megszűnt a sorban állás, az ellenőrzés folyamatos. Az áramszünet miatt a hajnali járatok 30-40 perces késéssel indultak el. A hiba kijavításán dolgoznak.

Tökölő szakértők miatt csúszik a kulcsi per

2014.04.15. 15:46 -

Ugyan korábban a Velvettel is közölték a Székesfehérvári Törvényszéken, és a Bors is megerősítette, hogy szerdán ítélet várható az utóbbi évek legbrutálisabb magyarországi emberölési ügyében, a kulcsi mészárlásban. A törvényszék weboldalára hétfőn feltett közlemény szerint azonban a tárgyalás elmarad. Ennek oka, hogy a Győri Igazságügyi Orvosszakértői Intézet még nem terjesztette be a szakvéleményét. Ennek is van oka, méghozzá az, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet még nem küldte meg nekik a szükséges iratokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 499

Ez megy a velvetenEz megy a velveten

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

  • Kréta
    Kréta Nyaraljon a káprázatos görög szigeten! 54 900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Pünkösdi hétvége
    Pünkösdi hétvége Induljon a nyár lazítással! Szállások 7 750 Ft / fő / éjtől
  • Dalmácia - apartmanok
    Dalmácia - apartmanok Horvátország - Dalmácia - Vodice - Posseidon apartmanok 16 200 Ft / apartman / éjtől

Hirdetés