Téves volt az ebolagyanúról szóló hír

2014.09.23. 22:14 -

Az ebolafertőzés gyanújával beszállított tanulót a Szent László kórház trópusi betegségek osztályán van és megfigyelés alatt tartják – írja az origo.hu. A korábban maláriával kezelt lány azóta hazaengedték a kórházból – közölte a hírtv tudósítója nem sokkal este 11 óra után, kedden.

Az ügyeletes orvos a lapnak azt mondta, hogy a diák Nigériából származik és a fertőző betegség tüneteivel szállították a korházba az IBS Nemzetközi Üzleti Fősikola III. kerületi kollégiumából. Hozzátette, hogy többet nem árulhat el, de az intézmény holnap reggel bővebb tájékoztatást ad. 

A Hír TV Szent László kórháznál tartózkodó tudósítója kedd este elsőként arról számolt be, hogy az esti órákban a kollégiumból szállítottak kórházba egy rosszul lett fiatalt, akit a trópusi betegségek osztályán kezelnek. A kollégiumi intézkedés védőfelszerelésben történt, amint ezt a Hír TV-nek a kerületi önkormányzat illetékese meg is megerősítette – a védőfelszerelés fertőző betegségre utalt.

Meghalt egy nő, amikor kigyulladt egy családi ház Dányon

2014.09.23. 19:25 -

Egy idős nő életét vesztette a Pest megyeiDányon, ahol egy családi ház teteje kigyulladt, majd beszakadt - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője kedden az MTI-t. Csámpai Attila elmondta: a Széchenyi utcai fatetős épületen a teljes födém égett, majd beszakadt.
A szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak egy a házban lakó idős nőt, de már nem tudtak rajta segíteni. A tűzoltók nem találtak mást az épületben, a házban lakó másik ember, az idős nő férje később érkezett haza.

dány
Fotó: MTI
Címkék:

Kézigránátot találtak a II. kerületi Hűvösvölgyi úton

2014.09.23. 18:57 -

Kézigránát került elő Budapesten, a II. kerületben, a Hűvösvölgyi úton kedd délután. A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket lezárják, több embernek átmenetileg el kell hagynia az otthonát - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Várkonyi Melinda elmondta: a Hűvösvölgyi út 28. előtt egy jelzőlámpaoszlop ásása közben került elő a robbanótest. A tűzszerészi munkálatok idejére százméteres szakaszon lezárják a Hűvösvölgyi utat, négy társasház utcafront felőli részét kiürítik, s átmenetileg az 56-os villamos forgalmát is korlátozni fogják - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Négy személyautó ütközött Kecskemét határában

2014.09.23. 17:34 -

 Négy személyautó ütközött össze kedd délután az 52-es úton, Kecskemét határában, a balesetben egy ember megsérült - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. Hürkecz Zoltán közlése szerint a helyszínelés idején félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Eltűnt magyar nőt keresnek Angliában

2014.09.23. 17:02 -

Öt napja eltűnt egy magyar nő boltoni, azon belül is Daubhill városrészben lévő otthonából - írja a Bolton Newsra hivatkozva a HVG. A nő a Peveril Streeten lakik, Sztojka Erikának hívják (a lap Sztojikának írja, de ennek a névváltozatnak annyira nincs nyoma, hogy vélhetően elírásról van szó), 32 éves, és szeptember 19. óta nem látták. Az eltűnt magyar nő karcsú, kb. 150 cm magas, barna szemű, fekete, hullámos hajú, angoltudása csekély, és fekete leggingsben, virágos felsőben, fekete vászon papucscipőben, és kék kardigánban látták utoljára.

Megölt egy látogatót a delhi állatkert fehér tigrise

2014.09.23. 16:44 -

Kedden délután egy delhi állatkert fehér tigrise megtámadott és megölt egy fiatalembert - írja a BBC. "Fél egykor kiáltásokat hallottunk és odarohantunk a tigris kifutójához. Az állat a nyakánál kapta el a fiút, akinek szemmel láthatóan iszonyatos fájdalmai voltak. A gyerekek kövekkel és botokkal dobálták a tigrist. 10-15 percig tartott a fiú haláltusája és senki nem segített neki" - állítja egy szemtanú. Hozzátette, a rendőrség hamar kiérkezett, de már semmit nem tudtak tenni az áldozat érdekében.  A gondozóknak később sikerült egy kisebb ketrecbe terelni a tigrist, de a 20 éves áldozat teste még két órán át a kifutóban maradt. Hozzátette, a rendőrség hamar kiérkezett, de már semmit nem tudtak tenni az áldozat érdekében. "A tigris elkapta és megölte. Nem tudni, hogy a fiú beugrott-e vagy véletlenül esett be a tigrisek közé. Még mindig az események hatása alatt vagyunk" - nyilatkozta az állatkert igazgatója, Amitabh Agnihotri. Az ügyet a rendőrség vizsgálja. A Guardian szerint a fiatalembert többször is figyelmeztették, hogy ne menjen közel az állatokhoz, de ő mégis átmászott a kerítésen és a sövényen, majd leugrott a kifutót körülvevő árokba. 

Címkék:

Jól vannak a román busz balesetének Szegeden maradt sérültjei

2014.09.23. 15:53 - MTI/velvet

Jól van az az öt ember, akik egy román busz hétfői balesetében sérültek meg az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Traumatológai Klinikájának tanszékvezető főorvosa kedden az MTI-t.

Süveges Gábor elmondta: az öt sérült közül kettőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak, de mindannyiuk állapota stabil. Négyen szerdán hazatérhetnek, egy beteg pár napra még Szegeden marad megfigyelésre.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett és folytatták útjukat Romániába.

A román busz hétfőn reggel sodródott le az útról az M43-as autópálya makói elkerülőjének körforgalmában, a földeáki lehajtónál. A kétszintes – a járművön olvasható feliratok szerint Olaszország és Románia között közlekedő - busz ablakait a tűzoltók több helyen is kitörték, azokon keresztül menekítették ki az utasokat.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn elmondta, a helyszínről tizenhárom embert vittek kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan.

A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást – tudatta a százados.

A helyszínre érkező makói tűzoltók egy vízszállító járműhöz kötve stabilizálták a buszt, mert félő volt, hogy teljesen felborul. A busz sértetlen utasait, tizenkilenc embert a makói rendőrkapitányság épületébe szállították, és ott enni és inni kaptak.

Címkék:

Gyorshír: Felgyújtotta magát egy férfi Zákányszéken

2014.09.23. 15:22 -

Meghalt az az ember, aki kedden kora délután felgyújtotta magát Zákányszék egyik családi házában – írja a delmagyar.hu. A rendőrség és a tűzoltóság szakemberei vizsgálódnak jelenleg Zákányszék egyik kertes házának udvarán, ahol a tragédia történt. Egyelőre nem tudni, hogy ki az áldozat. Az áldozat megégett holttestét egy takaróval fedték le. A helyi lap úgy értesült, hamarosan megérkezik a helyszínre a szemlebizottság. A delmagyar.hu úgy tudja, hogy a házban négyen élnek: egy idős házaspár, az egyikük kerekesszékes édesanyja és egy 82 éves férfi. A tűzben elhunyt férfi több súlyos betegségben is szenvedett, valószínűleg ezért dönthetett az öngyilkosság mellett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111  telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Nagy ügy lett a városban garázdálkodó kis vaddisznóból

2014.09.23. 14:12 -

El tudja képzelni a jelenetet, amint egy 40 centiméter magas, 1 méter hosszú fiatal vad malacot disznót egy szirénázó és villogó rendőrautó üldöz elszántan Kaposvár utcáin? Pedig megtörtént. Két napig üldözték a rendőrök, és egy ideig sikeresen menekült, de végül sajnos elkapták az állatot. 

A Sonline.hu úgy tudja, hétfőn hajnalban a kaposvári Szegfű utcában egy férfi a lakása ajtajában szinte belebotlott a vaddisznóba. A kiérkező rendőrök villogó, szirénázó rendőrautói miatt a vad megijedt, és a gyalogos lépcsőben végződő zsákutcán megindult lefelé. A járőrök üldözőbe vették, megpróbáltak elévágni, de csak megpillantani tudták a vaddisznót, ami időközben megfordult, és el tudott menekülni előlük.

A hajsza este hét óra után folytatódott, amikor újra beszóltak a rendőrségre a környékbeliek: a vaddisznó a cseri városrész felé vette az irányt, és bemenekült a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára, ahol nekirontott a biztonsági őrnek (legalábbis a lábának, ameddig szegény felért). A férfi azonban egy lapáttal leterítette, így a veszélyes vad nem tartja tovább rettegésben Kaposvár lakosságát. A csapástól kimúlt vadat később a gyepmester szállította el, és jelenleg a Nébih diagnosztikai laborjában vizsgálják.  A lap szerint ha a rendőrök bekerítették volna a vaddisznót, hivatásos vadászt kellett volna hívniuk, aki kilövi a veszélyt jelentő állatot.

Sokan hajtanak a soroksári vérdíjra

2014.09.23. 12:11 -

Már tízen jelentkeztek az ötmillió forintért, melyet a meggyilkolt futónő ügyében ajánlott fel a rendőrség – írja a Blikk.

Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a bejelentők közül valaki megosztott-e olyan információt a nyomozókkal, ami előreviheti az ügyet. A lap úgy tudja, a most a beérkezett információkat ellenőrzik a zsaruk.

A nőt tavaly szeptember 25-én gyilkolták meg. A kegyetlen bűntény évfordulóján több szervezet is megemlékezéssel készül. Kardos Lajos, Krisztina férje még nem tudja, elmegy-e valamelyikre. – Valószínű, hogy csendben, szűk családi körben emlékezünk Krisztára. Egy koszorúval és a fiammal együtt kimegyünk arra a helyre, ahol meg­gyilkolták a feleségemet, majd az erzsébeti temetőbe, ahol a sírja van – mondta Kardos Lajos, aki a nyomravezetői díjtól reméli az áttörést.

Elszabadult ló szaladgált az autópályán

2014.09.23. 12:03 -

A rendőrségre vasárnap éjjel érkezett a bejelentés, mely szerint az M6-os autópálya jobb pályatestén, a 122-es kilométerszelvény környékén sétál egy ló – írja a Teol.hu. Mire a paksi autópálya alosztály munkatársai kiértek, a ló  már mindhárom forgalmi sávban cikázva szaladt a tengelici csomópont felé. A lovat sikerült a a bejelentő és egy másik férfi segítségével épségben befogni, ám ennek idejére a balesetveszély miatt a jobb pályatestet teljes szélességében le kellett zárni.

A rendőrök megtalálták az állat gazdáját, aki a ló eltűnését néhány órával korábban már bejelentette, és mire a lovat az autópályáról levezették, meg is érkezett a helyszínre. A rendőröknek elmondta, hogy az állat elszakította az udvarban a villanypásztort, így szökött meg.

Az eset során sem a lóban, sem az autópályában, sem a közlekedőkben nem esett kár.

A tengelici férfi az eset kapcsán köszönőlevelet írt a rendőrségnek, amelyben kifejezte háláját, amiért segítettek befogni elkóborolt lovát az M6-os autópályán - tájékoztatta a Teol szerkesztőségét Molnár Ágnes r. őrmester, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Próbaidő alatt gázolt az osztrák hummeres

2014.09.23. 10:29 -

Iratismertetéssel, a vád- és védőbeszéddel folytatódik ma Thomas Robert B., az osztrák hummeros gázoló ügye. Magyarországon büntetlen a vádlott, az európai bűnügyi nyilvántartás szerint 1993 és 2010 között Ausztria és Németország 15 alkalommal volt büntetve, személy elleni erőszak, vagyon elleni bűncselekmény és hivatalos személy elleni bűncselekmény miatt – hangzott el a tárgyaláson a Délmagyar beszámolója szerint.

Joó Attila bíró ismertette, Thomas Robert B. börtönt, felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést is kapott. Hozzátette, legutóbb könnyű testi sértésért kapott felfüggesztetett, a vádlott próbaidejét töltötte Kenéz Imre elgázolásának időpontjában.

Az osztrák férfi 2012. október 11-én Apátfalván terepjárójával, a vád szerint szándékosan halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Durva baleset történt Kerepesen

2014.09.23. 10:15 -

Frontális ütközés miatt lezárták a 3-as főutat Kerepesnél. Többen megsérültek, amikor egy kisteherautó frontálisan ütközött egy személyautóval kedd reggel a 3-as főúton Kerepesnél. Az utat lezárták – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a kisteherautóban utazó négy ember közül kettő súlyos, egy könnyű sérüléseket szenvedett.

A személyautóban ketten ültek, egyikük sérült meg könnyebben. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták – tette hozzá.

A térségben közlekedők a mogyoródi, illetve a szilasligeti leágazóknál kerülhetik ki a baleseti helyszínt – írta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék:

Csúcsforgalomban bandukolt egy kisfiú a főúton

2014.09.23. 09:19 -

A kilenc éves Máténak nem volt kedve megvárni a következő buszt, ezért gyalog indult hazafelé – a délutáni csúcsforgalomban, a 11-es főúton – írja a kemma.hu.

Hétfőn egy kilenc éves kisfiút adtak át édesapjának az esztergomi egyenruhások. A délutáni csúcsforgalomban a forgalommal megegyező irányban, láthatósági mellény nélkül, egyedül sétált a 11. számú főúton.

A kisfiút végül járőrök állították meg és ültették be szolgálati gépjárművükbe. Elmondta a rendőröknek, hogy a tanítás után hazaindult, de lekéste a buszt. Szüleinek nem szólt, bár volt nála telefon. Úgy gondolta, hogy a hazáig vezető mintegy öt kilométeres utat gyalog is gyorsan megjárja. Az egyenruhások hazavitték Mátét. 

Az édesapa elmondta, hogy többször próbálta hívni a fiát, de ő nem vette fel a telefont. A következő menterend szerinti buszjáratot várta. Ha azon sem lett volna a kisfiú, maga kérte volna a rendőrök segítségét.

Elfogták a férfit, aki combon lőtt egy nőt Pesterzsébeten

2014.09.23. 08:43 -

A tetthelytől nem messze elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint lábon lőtt egy nőt Budapest XX. kerületében hétfő este – közölte a rendőrség  honlapján

D  MI20140922002
Fotó: Mihádák Zoltán

A Pacsirta utcában egy korábbi vita miatt két ott lakó társaság szóváltásba keveredett, melynek során egy gépjárművet megrongáltak, továbbá eddig tisztázatlan körülmények között egy lövést adtak le. A lövés a combján megsebesített egy 51 éves nőt, akit kórházba szállítottak. A rendőrök a helyszínről egy férfit állítottak elő a XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságra.

D  MI20140922003
Fotó: Mihádák Zoltán

L. Róbertet a Budapest XIX., Nagysándor József utcában fogták el, ellene garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság.

Címkék:

Magyarul barátkozik rabtársaival Rezesová

2014.09.23. 08:13 -

Szerény, visszahúzódó és megnyerő – így beszélnek a börtönben a négy ember haláláért felelős Eva Rezesováról. A Blikknek egy nemrégen szabadult asszony beszélt a szlovák milliomos nőről, aki együtt raboskodott vele: a nő csalás miatt ült fél évet a Gyorskocsi utcai börtönben, ahol szinte összejártak Eva Rezesovával.

„Naponta találkoztam Rezesovával, nagyon kedvesen viselkedik mindenkivel. Egyáltalán nem hordja fenn az orrát. Mi bent nem nagyon beszélgetünk arról, hogy ki miért került ide, egyszerűen csak túl akarjuk élni a rabságot. Róla azonban mindenki tudta, hogy kicsoda" – magyarázta a milliomos nő volt rabtársa, aki szerint, bár Rezesová igyekezett tartani magát, mégis sokszor látták szomorúnak.

Eva Rezesovát jogerősen 9 év börtönre ítélte a bíróság a négy ember halálát okozó baleset miatt 

„Főként az édesanyja látogatja, a gyerekei nem annyira. Ez megviseli, hiányoznak neki a kicsik. Rezesová nagyon jól tud már magyarul, mindenkivel így beszélget. Szerintem már előtte is beszélte a nyelvet, most csak csiszolta a tudását a rácsok mögött" – tette hozzá a nemrég szabadult nő.

17 éves lányt akart megerőszakolni

2014.09.22. 18:15 -

Szeptember 21-én, vasárnap késő este érkezett bejelentés a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy valaki meg akart erőszakolni egy nőt – írja a police.hu.

Egy 17 éves lányt akart megerőszakolni egy férfi a Szeged-Szőreg és Újszentiván közötti vasúti átjárónál. A férfi árokba lökte a lányt, nadrágját és bugyijét lehúzva pedig meg akarta erőszakolni. A lány ellenkezése miatt a támadó végül otthagyta őt, de előtte elvette a lány mobilját.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozóinak már hétfő délután, Újszentivánon sikerült elfognia az erőszakkal gyanúsítható férfit, akinek lakásában a lány telefonját is megtalálták.

A 28 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Fel akartak robbantani egy boltot a XVII. kerületben

2014.09.22. 16:28 -

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszély okozásának kísérle, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt folytat eljárást L. Péter 39 éves férfi ellen – írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. április 7-én a délelőtti órákban egy XVII. kerületi áruház parkolójában leparkolt autójával, aminek utasterébe különféle kannákban és palackokban benzint helyezett el gyújtószerkezettel együtt, és ezt mobiltelefonos távirányítással akarta felrobbantani.

Az autó belső kárpitozása és ülései kiégtek, de a kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották.

A nyomozók a férfinál tartott házkutatás során mobiltelefonokat, adattárolókat, éles lőfegyvert, lőszert, valamint különböző - pirotechnikai vagy robbanószer, illetve robbantó szerkezet elkészítésére alkalmas anyagokat foglaltak le.

A kirendelt igazságügyi tűzszerész elmondta, ha a tűzoltók a tüzet nem oltják el, az nagy valószínűséggel átterjedt volna a szomszédos épületre, és a robbanás az autó 15-20 méteres környezetében tartózkodó személyekben sérüléseket okozott volna.

Falon át lopott ékszereket egy trükkös tolvaj Szegeden

2014.09.22. 15:46 -

Filmbe illő ékszerlopás történt Szegeden, amikor is a tolvaj a szomszédos kiadó helyiségből a falat megbontva a boltba való belépés nélkül emelt el két szekrénnyi aranyékszert, anélkül, hogy ebből bárki bármit észlelt volna.

A Délmagyar.hu információi szerint valamikor vasárnap este és hétfő reggel között fúrta meg a szegedi Napfény Park Bevásárlóközpontban működő ékszerbolt vitrinjeit egy ismeretlen a szomszédos helyiség falán keresztül. A kár az üzletvezetők szerint jelentős 

Az üzlet a főbejárattal szemben található, a mellette lévő két helyiség éppen kiadó, rácsaikon műanyag leplek vannak, amiken keresztül nem lehet látni, mi történik éppen a helyiségben. Az ékszerbolt üzletvezetője már jelezte, hogy ezt nem tartják épp a legjobb ötletnek, ám hiába.

Az ékszerbolt jobb oldalán lévő helyiséget a bevásárlóközpontban működő presszó raktárnak használja. Ide jutott be a tolvaj, ezután megbontotta a falat, átkúszott a nyíláson, így a másik kiadó helyiségbe is átjutott, ahonnan már hozzáfért az ékszerboltban lévő szekrények hátuljához. Azt is megbontotta, és a két szekrény tartalmával, jelentős mennyiségű arany ékszerrel távozott.

Jelenleg az üzlet vezetői még nem tudják pontosan, mekkora káruk keletkezett a lopás miatt. Az ügyben további furcsaság, hogy a bevásárlóközpontban és kívül is több kamera működik, a rácsok kinyitásához pedig speciális eszközzel kellett rendelkezni a tolvajnak, valamint a falak megbontásával valószínűleg zajt is okozhatott. A plázában lévő Tesco éjjel-nappal működik, és biztonsági őre is van. Mindezek ellenére sem észlelt senki semmit a lopásból. A Délmagyarnak az ékszerbolt egyik üzletvezetője elmondta, bár nem értik, hogy nem szúrt szemet az eset, azért remélik, legalább a biztonsági kamerákon lesz valami érdemleges nyom. Az üzletnek vannak mozgásérzékelői, de mivel a tettes nem is ment be a boltba, ez sem ért semmit.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen lopás gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Nem először történt különös ékszerrablás Szegeden

Érdekesség, hogy Szegeden nem ez volt az első alkalom, hogy nem mindennapi trükkel loptak ékszereket vélhetően profi tolvajok. 2010. december 31-én a Szeged Plazában működő Karát ékszerboltból valaki az éj leple alatt nagyobb mennyiségben ékszereket és karórákat vitt el. Kiderült, hogy a tettes a pláza tetejét megbontva jutott be az épületbe. Aztán 2012 októberében három férfi a szegedi Kígyó utcai Smaragd ékszerbolt alatti pincéből fúrta meg az üzlet Wertheim-záras páncélszekrényét, ahonnan 105 millió forint értékben vittek magukkal ékszereket és készpénzt. Az utóbbi lopás tetteseit a rendőrség elfogta.

Késsel, villával, ollóval ölte meg élettársát - életfogytiglanra ítélték

2014.09.22. 13:45 -

Erőszakos többszörös visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki 2011 februárjában, egy debreceni belvárosi lakásban minden keze ügyébe eső konyhai eszközzel olyannyira bántalmazta élettársát, hogy a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe.

L. Kálmán különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt leghamarabb 35 év után szabadulhat. A bíróság a vádlottat 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, és kötelezte a hétmillió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott az ügy rendőrségi szakában beismerő vallomást tett, ezt azonban a bíróság előtt visszavonta. A férfi azt mondta, miközben ő kirohant az utcára segítséget kérni, valaki bement a házba és az az idegen okozta a nő halálos sérüléseit. A bíróság két éven át folytatta le bizonyítási eljárását, a gyilkos fegyvereken minden kétséget kizáróan a vádlott DNS nyomai találhatók, az eredményeket több szakértő megerősítette.  

A vádlott és a sértett gyermekkoruk óta ismerték egymást, többször éltek együtt, L. Kálmánt a nőhöz szoros érzelmi szálak fűzték.

Egy közösen elkövetett bűncselekmény miatt mindketten börtönbe kerültek, aztán szabadulása után az asszony összeköltözött egy másik férfival. L. Kálmánt 2010 őszén engedték ki, ekkor a nő elhagyta friss élettársát a vádlott miatt,  egy hónap után azonban újra otthagyta L. Kálmánt és visszatért  a másik férfihoz.

A vádlott nem akart belenyugodni a szakításba, 2011. február 9-én ittas állapotban elment hozzájuk, megütötte riválisát, majd közölte vele, hogy R. az ő nője, felejtse el, a „felesége” tabu. Pár perccel később a vádlott és a nő átment a férfi közelben lakó unokatestvéréhez.

A vádlott az út közben végig ütötte, rúgta, a haját tépte az asszonynak. A nő a bántalmazás miatt többször elesett az utcán. A rokon házában aztán tovább folytatódott a szóváltás, az unokatestvér inkább eltávozott hazulról. Később a pár mindkét tagja elment kicsit kisszellőztetni a fejét, de ez alatt sem sikerült lehiggadniuk, mikor újra visszatértek a lakásba, az udvaron, majd a lakásban is folytatódott az vita, aztán a konyhában a férfi egyre fokozódó intenzitással bántalmazta a nőt. L. Kálmán az ágyra került sértettet minden keze ügyébe került eszközzel ütötte-szúrta: késekkel, villával, ollóval, vízforralóval, kitört létrafokkal, cigányfúróval, festőhengerrel. Az asszony elveszítette az eszméletét, ekkor a férfi lelocsolta egy vödör hideg vízzel, de mikor a nő nem tért magához az utcára, kifutva egy járókelőt kért meg arra, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget. A mentősök a nőn már nem tudtak segíteni. Az asszonyon több mint 90 sérülést találtak az orvos szakértők, emellett combcsont, orrcsont és bordatörést, valamint lép, vese és tüdősérülései is voltak.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész tényleges életfogytiglant kér, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Az előzetes fenntartásáról hozott végzést azonban minden érintett tudomásul vette.

A rendőrök előtt akarta megverni a nőt

2014.09.22. 13:05 -

A Szegedi Rendőrkapitányság belvárosban gyalogos szolgálatot ellátó járőrei észlelték szombat korareggel a Somogyi és a Zrínyi utca kereszteződésénél, hogy egy férfi minden előzmény nélkül rátámadt egy nőre. A férfi először meglökte a sértettet, majd meg akarta ütni. Mivel nem találta el, a földre rántotta és megpróbálta fejbe rúgni. A rendőrök ekkor értek oda, és felszólították a férfit, hogy fejezze be.

A támadó ekkor ismét rúgni akart a földön fekvő nő felé, amit az egyenruhások testi kényszer alkalmazásával akadályoztak meg. A nő a rendőrök fellépésének köszönhetően nem sérült meg – írta a police.hu.

Címkék:

A csokikirály legyőzte az ausztrálokat

2014.09.22. 10:40 -

Hétéves pereskedés után siker koronázta Felföldi József küzdelmét. A magyar bíróság jogerősen kimondta, hogy az őt beperelő, ausztrál háttértulajdonú offshore cég nem mondott igazat, amikor azt állította: az édesipari vállalkozó lenyúlta az egyik termékét – írja a Bors. 

Mint megírtuk, Felföldi József debreceni édességgyártó ellen 2007-ben egy ausztrál cég, az Unistraw több pert is indított ellene szerte a világon, mondván Felföldi nemzetközi hírű, ízesített szívószála valójában az övék.

Oldalára borult egy busz, huszonketten megsérültek

2014.09.22. 09:43 - MTI/velvet

Oldalára borult egy busz hétfő délelőtt az M43-as autópályán, a földeáki lehajtónál, több ember megsérült – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság szóvivője az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta, hogy a mentés folyamatban van. A baleset részleteiről a százados későbbre ígért tájékoztatást.

A Délmagyar információi szerint a Rómából érkező busz balesete miatt az M43-as felhajtójánál és annak környékén megbénult a forgalom, több kilométeres a kocsisor minden irányba. Állítólag 10 méteres árokba csúszott a román busz, 22-en sérültek meg a makói elkerülőn.

A helyszínre érkezett mentőhelikopter is, de sérültet nem szállított.  A 2 szinten buszban 2 súlyos és 20 könnyebb sérültet mentettek ki. A tűzoltók több ablakot kivágtak, hogy kimentsék az utasokat. A tűzoltók egy vízszállítóhoz kötötték a buszt, hogy ne dőljön tovább oldalra.

A helyszíni nyomok szerint a buszfevezető a körforgalom bejáratánál vette észre, hogy körforgalom jön. Vészfékezett, erre utalnak a több mint tíz méter hosszú guminyomok. Átvágtatott a körforglaom közepén lévő földes részen, majd az oldalára billenve az árokba csúszott. A busz sebességét jól mutatja, hogy az aszfaltot felszántotta a jármű.

A mentősök 9 autóval érkeztek, 13 sérültet láttak el, köztük 2 súlyos és 11 könnyebbet. A sérültek között van medence-, felkar, bordasérült, a könnyebb sérültek között sok a karcolás, zúzódás.

Címkék:

Férje és fia végigjárta a kocogó nő halálútját

2014.09.22. 08:42 -

Csütörtökön lesz egy éve, hogy futás közben brutálisan meggyilkolták a soroksári Kardosné Gyurik Krisztinát. Férje és kisfia a hét végén, szinte pontban akkor, mint tavaly az asszony, végigmentek Krisztina utolsó útján - írja a Bors.

Kiderült, hogy a kisfiú néha elmegy arra biciklivel, az apa állítása szerint pedig azért niylatkozik a sajtóban, hogy így harcoljon a gyilkos ellen. 

Vizelettel hígítják a gyilkos drogot

2014.09.22. 08:36 -

Fillérekért terítik a halált a dílerek, azaz azokat az új drogokat, amiktől mára szinte minden nap kivetkőzik magából valaki a szó szoros értelmében – írja a Blikk.

Van, aki a szertől a testén masírozó rovarhadakat hallucinál, mások a gondolkodásukat pillanatok alatt eltorzító portól azt képzelik, felgyulladt a testük. A ruhából kihámozva magukat, meztelenül tombolnak, hol magukra, hol mindenki másra veszélyt jelentve. A „Zene" nevű drogot nem kell sokáig kutatni a VIII. kerületben. A Blikk munkatársa alig fél óra alatt talált  egy „idegenvezetőt", aki bizalmába fogadta – a férfi korábban maga is rabja volt a drognak.

"A silány minőséget már 500 forintért meg lehet szerezni, a jobb fajta 1000 forint. Egy adag körülbelül 0,6 gramm, ez négy óráig hat. Egy átlagos fogyasztó azonban napi 4-5 alkalommal is belövi magát. Könnyű kiszámolni, ez napi 4-5000 forintba kerül – magyarázta a férfi, aki maga is használója volt a szernek. Elmondta, hogy a készítőket cseppet sem érdekli, hogy az új drogtól 'hullanak' a fogyasztók, így nem csoda, hogy olykor permetszer is kerül a 'koktélba' főzés közben, de előfordult már az is, hogy a terítők belevizeltek, majd úgy adták el. A port vagy orrba szívják fel, vagy injekciós tűvel lövik be. A szerrel teli zacskóba egy kevés vizet engednek, felrázzák, és a folyadék már készen is áll, hogy a véráramba kerüljön. 

Címkék:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 554

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés