horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

45 ezer forintot fizetett orális szexért a 13 éves fiúnak

2 órája Módosítva: 2016-09-27 10:55:52
1

Egy 37 éves Győr környékén élő férfi az interneten, álnéven keresett szexuális kapcsolatot 13-15 éves fiúkkal. Így ismerkedett meg egy keszthelyi 13 évessel, akivel meztelen képeket is küldtek egymásnak, majd megbeszéltek egy személyes találkozót. 

A férfi szeptember 15-én, késő este Keszthelyre autózott, ahol egy eldugott parkolóban a fiú orálisan kielégítette. Ezért 45 ezer forintot fizetett neki. 

Néhány nappal később megemelte a tarifát és már 60 ezret ígért a fiúnak, ha újra belemegy az intim találkozóba. 

Amikor fel akarta venni kocsijába, megjelentek a gyerek hozzátartozói, akik némi vitatkozás után értesítették a rendőrséget.

A férfi ellen szexuális visszaélés miatt indult büntetőeljárás a 14. évét be nem töltött fiatalkorúval folytatott kapcsolata miatt – erősítette meg lapunknak a Zala Megyei Főügyészség.

A Győr környékén élő férfi ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Itt a fotó a Teréz körúti robbantóról

tegnap, 15:35 Módosítva: 2016-09-26 21:52:51
13

A rendőrség közzétette az első felvételeket arról a 20-25 év körüli férfiról, aki szeptember 24-én, szombaton éjszaka robbantott a Teréz körúton. A detonációban a BRFK két gyalogos járőre – egy 23 éves nő és egy 26 éves férfi – életveszélyesen megsérült. Mindkettőjük állapota stabil, de a rendőrnőt még mindig altatásban tartják.

A Népszabadság információja szerint, a férfi megvárta, hogy a rendőrnő a hátizsák fölé hajoljon, aztán behúzódott a szomszédos ablakfélfa mellé, a két ablakot elválasztó oszlop mögé és távirányítóval működésbe hozta a pokolgépét. A hvg.hu arról ír, hogy a robbantást követően az addig a beugróban álló alak látszólag rémisztő nyugalommal és megfontoltsággal, lassan indult el, a rendőröket figyelte és úgy lépett át rajtuk, mintha mi sem történt volna.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha van felvétel, miért nincs még kép a Teréz körúti robbantóról?

tegnap, 14:46 Módosítva: 2016-09-27 08:16:29
3

Frissítés: cikkünk megjelenése után a rendőrség közzétett néhány képet a feltételezett elkövetőről, ezeket ebben a cikkünkben tekinthetik meg. A robbantásról nyilvánosságra hozott felvételt annak a szoláriumnak a külső kamerája készítette, ahol reggel jártunk.

A szombati Teréz körúti robbantás után, a vasárnap esti sajtótájékoztatóig összesen 145 kamera felvételét foglalta le a rendőrség. Többek között azét az éjjel-nappali szoláriumét, amelyik a legközelebbi képet adhatta a robbantóról.

Az üzlet tulajdonosa a Velvetnek azt mondta, hogy a felvételeket nem sokkal a detonáció után a nyomozók lementették, és

bár a képsorok a férfi telefonján is megvannak – a rendőrség kifejezett kérésére –, azokat egyelőre senkinek nem játszhatja le, de arról sem beszélhet, mi látszik a felvételen.

Azt viszont megmutatta, hogy a külső kamera látószögébe még pont beleesik az a terület, ahol a robbanás történt, vagyis a szolárium kamerája – akármelyik irányból is érkezett, és akármelyik irányba távozott –, nagy valószínűséggel rögzítette az elkövetőt.

A másik sarkon, de viszonylag messze van egy térfigyelő kamera. Nincs kizárva, hogy a mi kameránkra azt hitte, nem lát el odáig.

Nagyjából negyven méterre a robbanás gócpontjáról, az Erzsébet körút és a Király utca sarkánál, egy élelmiszerbolt felett valóban van egy térfigyelő kamera, ami az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságához (ERI) van bekötve. Kérdés, hogy mekkora sugarú kört vesz, hány órát rögzít, és ad-e például színes képet? Kérdéseinkkel megkerestük a VII. kerületi önkormányzatot is, de azt válaszolták, hogy 

az Erzsébet krt. 58. szám alatt található térfigyelő kameráról nem áll módunkban bővebb felvilágosítást adni, mivel az érintett helyszínen történt bűncselekmény miatt jelenleg is nyomozás zajlik.

Az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósághoz bekötött térfigyelőkamerákról általánosságban sem akartak információt adni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Súlyosbították a 12 éves diákját megrontó edző büntetését

tegnap, 13:23 Módosítva: 2016-09-27 11:31:15
0

Jogerősen 3 év 2 hónap börtönbüntetést kapott az a balmazújvárosi tornatanár, aki intim kapcsolatba került 12 éves tanítványával. A katonás fegyelemről ismert pedagógus hónapokig zaklatta, meztelen képeivel bombázta a kamaszlányt. Egy randira is elhívta, oda a lány nem ment el. Elmondta a szüleinek a dolgot, ők jelentették fel.  

A szertárban puszilgatta és simogatta

K. Attila 2014. szeptembere óta dolgozott a balzmazújvárosi iskolában, emellett ő lett a kézilabdacsapat edzője is. Itt szemelte ki a 12 éves lányt. Kezdetben a Facebookon keresztül bókolt, udvarolt neki. Naponta találkoztak, a kislány is elkezdett kötődni hozzá. 

Egy idő után azonban ez már nem volt elég a férfinek, szexuális kapcsolatot akart. Behívta a 12 éves lányt az iskolai szertárba, ahol csókolgatta, intim helyeken fogdosta. Többször meztelen képet küldözgetett magáról. Végül a nyári szünetben hívta randira, de a lány nem ment el. 

A kislány anyja elfogadta a bocsánatkérést

A tárgyaláson elhangzott, hogy a tanár szakmaiságára sosem volt panasz, inkább túl katonásnak, fegyelmezettnek tartották a munkamódszereit. K. Attila nyilvánosan bocsánatot kért tettéért, a kislány anyja pedig ezt elfogadta. 

2 év 6 hónapról a másodfokú tanács jogerősen 3 év 2 hónapra súlyosbította az ítéletet. Kemecseiné Hársfalvi Klára tanácselnök indoklásában elmondta, a szexuális bűncselekmények esetében visszatartó ereje lehet a hosszabb időtartamú szabadságvesztésnek.

Az ítélet jogerős. 

Egy gazdátlan bőrönd miatt zárták le a Vas utcát

tegnap, 13:20 Módosítva: 2016-09-27 11:31:15
4

A 24.hu értesülései szerint hétfőn kora délután egy gazdátlan bőrönd miatt lezárták a rendőrök a VIII. kerületi Vas utca egy részét.

Egyelőre a tűzszerészek érkezésére várnak, addig senki nem mehet a helyszínhez közel. 

Kerestük a rendőrséget az ügyben, de későbbre ígértek tájékoztatást. 

Frissítés: Az ORFK szóvivője a Velvettel azt közölte, hogy a gazdátlan bőrönd senkire nem jelentett veszélyt.

Távolról sincs vége, olvasson még

13 év fegyházat kapott a lányát megkéselő férfi

tegnap, 12:38 Módosítva: 2016-09-27 11:31:14
1

Emberölés kísérlete miatt a Kecskeméti Törvényszék 13 év fegyházra ítélte a 31 éves lajosmizsei apát, aki konyhakéssel többször megszúrta egyéves kislányát.

T. József nem tudta feldolgozni, hogy élettársa 2015. májusában elhagyta. Rendszeresen drogozni kezdett. 

A tragédiát megelőzően négy napon keresztül egy kristályt nevű kábítószert szívott fel, amitől hallucinált, ideges volt, úgy gondolta, hogy a családtagjai megakarják ölni. 

- áll a vádiratban. 

2015. szeptember 10-én reggel egy 21 centiméter pengehosszúságú konyhakést vett magához a fiókból. 

Bal karjával magához ölelte egyéves kislányát és legalább négyszer mellkason szúrta. Ezután magát is többször megsebezte, de az öngyilkossága nem sikerült.

T.-re családtagjai találtak rá, kicsavarták a kezéből a kést, hívták a mentőket, először észre sem vették, hogy a kislánynak is baja esett. A nagymamának tűnt fel, amikor pelenkát cserélt. 

T. József ezzel a késsel támadt rá többször egyéves kislányára
T. József ezzel a késsel támadt rá többször egyéves kislányára
Fotó: Police.hu

A kislányt először a körzeti orvoshoz vitték, ahol azt állították, hogy üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel, hogy a sérülések késszúrástól származnak, ezért azokat csupán letapasztotta. Miután a gyermek vért hányt, mentőt hívtak hozzá és utána került a Szegedi Klinikára. 

A kislány állapota azóta stabilizálódott, további elhelyezéséről egyelőre nincs információ.

T. József és védője az ítélet kihirdetése után elsődlegesen felmentésért, majd enyhítésért fellebbezett. 

Terv nélkül bontott díszletet a Szárnyas fejvadász forgatásán meghalt magyar munkás

tegnap, 07:40 Módosítva: 2016-09-27 11:31:12
1

Semmilyen „műveleti tervet″ nem kaptak arról, hogyan kéne lebontaniuk a díszletet, ráadásul olyan sok elemet építettek be a stúdióba, hogy nem is volt elég hely a bontáshoz. A Velvet birtokába került baleseti jegyzőkönyv szerint többek között emiatt omlott augusztus 25-én egy 28 éves díszletépítőre a Szárnyas fejvadász 2 egyik díszfala az Origo Filmstúdióban.

egyed gábor
Fotó: Facebook

Aznap reggel öten kezdték bontani az egyes stúdióban a díszletet, a munkát ebéd után már csak négyen folytattak. A terv az volt, hogy elfektetik a három méter magas emelvényt, hogy azt aztán könnyebben szét tudják szerelni.

Miközben ketten bentről motoros láncfűrésszel vágták szét a merevítőket, ketten kintről figyelték a több tonnás díszlet mozgását.
Távolról sincs vége, olvasson még

A Facebookon is gyűjtenek vért a robbantásban megsérült rendőrnőnek

tegnap, 07:27 Módosítva: 2016-09-26 16:55:56
9

Kollégái is segíteni próbálnak annak a 23 éves rendőrnőnek, aki a 2016. szeptember 24-ei, Teréz körúti robbanáskor életveszélyes sebesüléseket, nyílt koponya- és lábszártörést szenvedett, és jelenleg is a Honvéd Kórház intenzív osztályán ápolják.

Társa, egy 26 éves rendőr is súlyosan megsérült a detonációban. Jelenleg mindkettejük állapota stabil, de az orvosok mellett kollégáik is szeretnének segíteni a súlyosabb állapotban lévő, fiatal nőn.

Megkérdeztük a Honvéd Kórházat is, hogy valóban szükségük van-e vérre, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük. 

Frissítés: A rendőrség cáfolja, hogy bárkinek is vérre lenne szüksége a Teréz körúti robbanás sérültjei közül, ennek ellenére a kollégák és ismerősök folyamatosan osztják meg az álhírt. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Robbantás: 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki

szeptember 25., 18:48 Módosítva: 2016-09-26 12:49:28
3
A rendőrség sajtótájékoztatót tartott vasárnap este, az előző esti Teréz körúton történt robbanás kapcsán.

Eddig ezeket tudtuk:

Szombat este 22 óra 36 perckor robbanás történt a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél. A robbanásban két rendőr megsérült, egyikük az edigi információk alapján életveszélyes állapotban lehet. A környéken a robbanás után szögeket találtak, ez alapján szögbombára gyanakodnak. Nem kizárt, hogy a megsérült rendőrök egy gazdátlan csomagot vizsgáltak meg, de az sem, hogy ők voltak a robbanás célpontjai. A térfigyelő kamerák állítólag egy alakot rögzítettek, aki egy táskát helyezett el a helyszínen a robbanás előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Így néz ki a Teréz körúti üzlet feletti lakás a robbanás után

szeptember 25., 18:19 Módosítva: 2016-09-27 11:31:11
22

Az összes ablaka betört, a szilánkok faltól falig repültek, de azt egyelőre nem tudni, hogy a speciális gépek mennyire rongálódtak meg abban az első emeleti Gerinc Műhelyben, ami alatt (és előtt) szombaton késő este valami felrobbant. Szedlacsek Enikőt, a Teréz körúti lakás bérlőjét a rendőrök vasárnap öt percre engedték be az épületbe, legközelebb hétfőn mehet vissza.

A kárfelmérés csak holnap kezdődik. A szomszéd lakóval beszéltem, aki itthon volt tegnap este. Azt mondta, hogy még a szék is megemelkedett vele, akkora erejű volt a robbanás.

A detonációban a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre – egy férfi és egy nő – is megsérült. A Velvet információja szerint a fiatal rendőrnő nyílt koponya- és lábszártörést szenvedett és az intenzív osztályon ápolják, állapota életveszélyes.

A rendőrség legfrissebb közleménye szerint mindkét rendőr állapota stabilizádott.

Távolról sincs vége, olvasson még

Mindkét, robbanásban megsérült rendőr állapota stabilizálódott

szeptember 25., 18:15 Módosítva: 2016-09-26 16:55:58
6

A police.hu tájékoztatása szerint mindkét, a szombat esti, Teréz körúti robbanásban megsérült rendőr állapota stabilizálódott.

A robbanásban egy 23 éves rendőrnő és egy 26 éves rendőr sérült meg. Előbbi életveszélyesen, utóbbi súlyosan. Mindkét rendőrt megműtötték a Honvéd kórházban, és most intenzív osztályon ápolják őket. 

A robbanás kapcsán a rendőrség este fél 7-kor tart sajtótájékoztatót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megkéselték a délegyházi polgármestert

szeptember 25., 09:46 Módosítva: 2016-09-25 16:08:57
2

A Velvet meg nem erősített információja szerint, szeptember 24-én, szombaton este a helyi körtefesztiválon összeszurkálták a polgármestert. Riebl Antal 2010 októberétől a Pest megyei település polgármestere, korábban egy budapesti ügyvédi irodát vezetett.

r. antal délegyháza.png
Fotó: Délegyháza Polgármesteri Hivatal
Távolról sincs vége, olvasson még

Robbantás a Teréz körúton: ezt tudjuk eddig

szeptember 25., 09:42 Módosítva: 2016-09-25 18:23:19
18

Ebben a folyamatosan frissülő posztban közöljük a Teréz körúti robbantással kapcsolatos információkat. Ha ön is ott volt, vagy pont most jár arra, és információja van a történtekről, írjon nekünk a velvet@mail.velvet.hu-ra! Köszönjük. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ketten meghaltak az M5-ösön történt balesetben

szeptember 25., 07:16 Módosítva: 2016-09-25 14:53:17
11

Szeptember 24-én, este kilenckor három személyautó összeütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 47-es kilométerszelvényben - írja a police.hu. Egyelőre nem tudni, miért, és hogyan történt a baleset. Az elsődleges adatok szerint ketten életüket vesztették, három személy sérülést szenvedett. 

Két rendőr életveszélyesen megsérült a Teréz körúti robbanásban

szeptember 24., 23:10 Módosítva: 2016-09-25 09:55:20
22

A Velvet meg nem erősített információja szerint robbanást történt szombaton este a Teréz körúton. Úgy tudjuk, a detonációban két rendőr is életveszélyesen megsérült.

A Velvetnek több olvasó is azt mondta, hogy a Teréz körút és Király utca kereszteződésénél egy épület

földszintjén történt robbanás, aminek következtében az ablakok betörtek. Rengeteg rendőr, mentő és tűzoltó van az épület előtt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az épületet el kell-e hagyni a lakóknak. A helyszínen már dolgoznak a tűzoltók.

Kérdéseinkkel kerestük a rendőrséget és mentőket is, amint válaszolnak posztunkat frissítjük.

Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy ismerőse épp a 4-6-os villamospótlóra várt a Király utcánál, amikor a hatalmas robbanást hallották, azt mondták, beleremegtek az épületek is, olyan hangos volt.

Ha a helyszínen van, vagy volt, írjon nekünk a velvet@mail.index.hu e-mailcímre!

Távolról sincs vége, olvasson még

Zsuzsa szerelmet ígért, de Zsuzsa hazudott

szeptember 24., 11:19 Módosítva: 2016-09-24 19:20:37
3

Internetes társkeresőn talált rá egy tassi férfi élete reménybeli új párjára. Csakhogy a Zsuzsa néven bemutatkozó nő nem volt jó vendég: a férfi hazavitte magához, és amíg a fürdőszobában tartózkodott, a nő a férfi mobiltelefonjával, bankkártyájával, arany ékszereivel, és több mint 50 ezer forint készpénzével távozott.

Zsuzsát - aki egyébként egy 60 év körüli asszony, vállig érő, hullámos, szőke hajjal, barna szemmel, 175 centis testmagassággal - azóta is keresik a rendőrök. Az alábbi két képen megtekintheti, hátha látta, vagy ismeri.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki felismeri a képeken látható nőt, a személyével vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-300-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

via Police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Lekapcsoltak egy budapesti bordélyházat

szeptember 24., 08:18 Módosítva: 2016-09-25 09:04:40
11

Egy 35 évesnő, és 37 éves  férje a XIX. kerületben bordélyházat üzemeltetett - írja a police.hu. A kupleráj tavaly október óta működött, ázsiai férfiaknak nyújtottak szexuális szolgáltatásokat, de már nem fognak, mert szeptember 20-án, éjjel elfogták a két kínai üzemeltetőt. Ellenük prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak, mindkettejüket kihallgatták, őrizetben vannak, és előzetesbe kerülnek.

Az alábbi videókat a rendőrség tette közzé az akcióról.

A rendelkezésre álló adatok szerint a prostitu áltak repülővel érkeztek Kínából, utaztatásukat és szállításukat a gyanúsítottak szervezték, és ők fogadták az ügyfelek bejelentkezését is. A kuncsaftokat újsághirdetéssel gyűjtötték, a bevétel nagy részét elvették az alkalmazottaiktól, ebből éltek.

A házkutatáskor a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt - valutát és forintot -, illetve a szervezéshez használt telefont találtak és foglaltak le.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kitagadta apja a kőbányai gyilkost

szeptember 23., 12:02 Módosítva: 2016-09-24 13:22:45
0

K. László egy ausztriai börtönben várja , hogy kiadják Magyarországnak. A 44 éves balatonfűzfői férfi ellen a napokban hajtóvadászatot indított a rendőrség, mert azzal gyanúsítják hogy halálra vert egy nőt Kőbányán. Európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene, végül csütörtökön délután feladta magát Ausztriában. Azóta kiadatási őrizetben van.

Egyre több részlet derül ki a bűntettet előéletű férfi múltjáról. Az Omega hírek azt írja: K. László 20 évvel ezelőtt szintén rátámadt egy napozó nőre, majd élve elásta. A rendőrség viszont egyelőre nem erősítette meg ezt az információt. 

A Tényeknek pedig arról beszélt a férfi apja, hogy a korábbi tettéért már kitagadták a családból. Utoljára 10 évvel ezelőtt kapott tőle egy levelet, amiben azt írta neki, hogy jó útra tért. 

Továbbra sem tudni, hogy milyen kapcsolatban állt áldozatával, B. Irmával. Az biztos, hogy ismerték egymást. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Fia árulta el a leghírhedtebb drogbáró családi titkait

szeptember 22., 21:04 Módosítva: 2016-09-23 21:48:44
1094

A Pablo Escobar, a legendás hírű kolumbiai drogbáró életét feldolgozó Narcos című sorozat már a második évadnál jár. Az 1993-ban agyonlőtt kokainkirály fia, Sebastian Marroquin ennek kapcsán a Mirrornak adott interjút, amiben elmondta, hogy a Netflix szerinte túlzottan valósághűen dolgozta fel a témát, egyúttal pedig felidézte, milyen fényűző körülmények között nőtt fel, és apja miként avatta be sötét ügyleteibe. 

A drogbáró fiától megkérdezték, ha mondania kéne valamit, hogy hol lehet most apja, mi lenne az a hely?

„Egy csomó ember azt felelné, hogy a pokolban.. ha tényleg ott van, légkondija is van.”

– válaszolta Sebastian Marroquin. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A borsodi rendőrök oklevelét volt osztályfőnöke is megirigyelné

szeptember 22., 20:16 Módosítva: 2016-09-23 09:35:50
22

Rossz hír, hogy ezt az oklevelet nem a Kazinczy szépolvasási versenyeken osztogatják, hanem a közutakon. De csak akkor, ha tényleg minden szabályt betart: nem eszik, nem telefonál és legfőképpen nem vezetés közben oszt meg életigazságokat a Facebookon, de jó, ha be van kapcsolva a biztonsági öve, és a gyerek sem fejjel lefelé utazik a hátsó ülésen.

Szóval, ha Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jár és a rendőrök önnél is mindent rendben találnak, ilyen szuper oklevelet kaphat:

baz megye mintacsalád
Fotó: police.hu

Ennél viszont sokkal-sokkal fontosabb, hogy ha tényleg minden szabályt betart, azzal hozzájárul

a közlekedés biztonságának javításához.

A megyében eddig 500 sofőr kapott oklevelet és így részt vehetnek egy sorsoláson is, amelyen börtön-wellness helyett értékes jutalmakat kaphatnak a rendőrségtől.

Elfogták a rendőrök a kőbányai nő gyilkosát

szeptember 22., 18:42 Módosítva: 2016-09-23 21:01:00
14

A Velvet úgy tudja, őrizetbe vették a rendőrök azt a balatonfűzfői férfit, aki a gyanú szerint megölt egy 32 éves nőt Kőbányán szeptember 18-20. között. Erre utal az is, hogy a police.hu adatbázisából eltűnt a korábban kiadott körözés. Az ügyben kerestük a rendőrséget, de későbbre ígértek tájékoztatást. Amint megkapjuk válaszukat, frissítjük posztunkat.

Update:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a bíróság által kiadott európai elfogatóparancs alapján körözött K. László 44 éves balatonfűzfői lakos az osztrák hatóságoknál a mai napon feladta magát, akik a szükséges intézkedéseket megtették

– közölte kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

B. Irma a hét eleje óta nem adott életjelet magáról, családja és munkatársai végül kedden kora délután találták meg holtan a saját lakásában. A nő hétfőn reggel még egy SMS-t küldött kolléganőinek, amiben azt írta, hogy fáj a torka, nem érzi jól magát, ezért nem megy be dolgozni. 

A Velvetnek az egyik szomszéd korábban arról beszélt, hogy a nő holtteste mellett több gyógyszeres dobozt is találtak, ezért a rokonok először azt hitték öngyilkos lett. A rendőrség viszont emberölés miatt körözést adott ki egy 44 éves balatonfűzfői férfi ellen.

Ebben a lakásban halt meg a 32 éves kőbányai bankárnő
Ebben a lakásban halt meg a 32 éves kőbányai bankárnő
Fotó: A szerző felvétele

A Velvet információja szerint, K. Lászó már volt büntetve, erőszakos bűncselekmények miatt többször is ült.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megfelelő engedélyük volt a Gödöllőnél lezuhant pilótáknak

szeptember 22., 17:09 Módosítva: 2016-09-22 20:43:07
2

Mint arról beszámoltunk, a két kisrepülőgép szeptember 18-án, vasárnap Gödöllőnél ütközött össze a levegőben, majd mindkettő lezuhant. A balesetben összesen négy ember vesztette életét, köztük egy gyermek. A Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője az eset kapcsán elmondta, a pilótáknak megfelelő engedélyük volt.

Mindkét pilóta úgynevezett PPL vizsgával rendelkezett, csak magánrepülésekre voltak képesítésük, kereskedelmi pilótatevékenységet nem végezhettek. A Piperrel azonban, amelyben két utas is volt, az eddigi információk szerint nem kereskedelmi repülést végeztek

– közölte a főosztályvezető.

Az ügyben átfogó vizsgálat indult, amelynek keretében a szabályrendszereket is vizsgálják, hogy kiderítsék, hasonló balesetek a jövőben is bekövetkezhetnek-e. A szakember ismét hangsúlyozta, hogy további részleteket csak a vizsgálatok után hoznak nyilvánosságra.

Élete végéig börtönben marad a férfi aki halálra késelte élettársát

szeptember 21., 20:32 Módosítva: 2016-09-22 08:23:59
0

Életfogytiglani fegyházra ítélte M. Endre Sándort a Debreceni Ítélőtábla. Bűnös, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. De a bűnlajstroma itt még nem ér véget: felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése, testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, és élettárs sérelmére elkövetett zaklatás miatt ugyancsak bűnösnek találták.

Mindezt egy nap leforgása alatt tette meg a pocsaji férfi, aki a vádirat szerint képtelen volt beletörődni abba, hogy élettársa elhagyta és a gyerekekkel visszaköltözött az anyjához. Rendszeresen zaklatta, győzködte, követte és próbálta rábeszélni, hogy térjen vissza hozzá. 

2015. március 11-én reggel ismét megjelent V. Nikolettánál, de újra nemleges választ kapott tőle. Délben a férfinek a kiskorú fia szólt, hogy volt élettársát, és annak 12 éves húgát látta a derecskei vonatra felszállni. M. ekkor magához vett egy konyhakést, és elbújt a vasútállomás mögött. Fiát is magával vitte. Amikor a nő és a lány visszafelé tartott, előugrott, és megfenyegette őket a késsel. A nő kérlelte, hogy beszéljenek meg mindent és visszaköltözik. M. Endre annyit mondott: már késő.

M. Endre többször megszúrta volt élettársát, aki belehalt a sérüléseibe.
M. Endre többször megszúrta volt élettársát, aki belehalt a sérüléseibe.
Fotó: Police.hu
Távolról sincs vége, olvasson még

Bombát találtak a MOM parknál

szeptember 21., 20:29 Módosítva: 2016-09-22 16:19:58
2

Második világháborús gránátot találtak Budapesten, az Alkotás utca és a Csörsz utca közelében, ezért az érintett területet kiürítették. A területet csak 20 óra után zárták le, 40 lakást és a közeli MOM parkot is ki kellett üríteni. A közeli hotelből nem kellett minden vendéget kikísérni, csupán néhány szobát kellett elhagyni a hatástalanítás idejére, míg a kongresszusi központban senki sem tartózkodott, így kiüríteni sem kellett. Az Alkotás utcát viszont lezárták a Csörsz utca és a BAH csomópont között.

Update: Szerda éjjelre hatástalanították a tűzszerészek a 203 milliméteres gránátot, tette ki honlapjára a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága nem sokkal éjfél után.

(forrás: Katasztrófavédelem)

Távolról sincs vége, olvasson még

Hétfő óta nem ment dolgozni a Kőbányán megölt nő

szeptember 21., 17:40 Módosítva: 2016-09-22 18:54:22
177

Vasárnap este óta nem adott életjelet magáról B. Irma, a 32 éves kőbányai nő, akinek holttestét kedden délután találták meg. (Szülei és munkatársai is hiába próbálták elérni, ezért döntöttek úgy, hogy együtt elmennek a lakásához.)

A Harmat utcai háztömbben Irmát a biciklis lányként ismerték a lakók. Egyedül, zárkózottan élt. Az egyik bankban dolgozott, vezető beosztásban. Kollégái egyben a barátnői is voltak, akik a családjához hasonlóan aggódtak érte. Hétfőn reggel egy sms-t küldött nekik, hogy fáj a torka, nem érzi jól magát, ezért nem megy be dolgozni. Ez volt utolsó hírük róla.

Kedden délután jöttek együtt a szülei és három kolléganője. Az apjának volt kulcsa a lakáshoz, így jutottak be. Akkor már sejtették, hogy valami baj történhetett. Sok gyógyszer volt mellette, ezért először azt hitték, hogy öngyilkos lett. 

- mondta lapunknak az egyik szomszédja, akivel jól ismerték egymást. 

A háztömbben élőket megrázta a nő halála
A háztömbben élőket megrázta a nő halála
Fotó: A szerző felvétele
Távolról sincs vége, olvasson még

Véletlenül közvetítette, ahogy kirabolják az utcán

szeptember 21., 10:17 Módosítva: 2016-09-22 08:33:19
3

Egy New York-i blogger, a 43 éves Rickey Yaneza szeptember 19-én, hétfőn éjszaka a Central Parkban játszott a Pokémon Go-val, amit a Twitch weboldalon keresztül közvetített az interneten. A nézők így élőben láthatták, hogy egy rabló szegődik a nyomába, hátulról leüti, majd elveszi tőle az adáshoz használt három mobilját.

A játékos akkorát kapott, hogy azonnal összeesett. A YouTube-ra kikerült videón az is látható, ahogy támadója kifosztja, aztán meg futásnak ered. A rabló ezután gyári állapotba állította vissza a mobilokat, hogy kitörölje azokról az adatokat. 

„A jobb állkapcsom bedagadt, van egy dudor a fejemen és egy karcolás a könyökömön”

– mondta el az interneten Rickeybot becenéven futó Rickey Yaneza a Kotaku kérdésére.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy nő holttestét találták meg egy kőbányai lakásban

szeptember 21., 07:19 Módosítva: 2016-09-21 18:28:39
4

A rendőrség szerint szeptember 18. és szeptember 20. között ölhették meg azt a 32 éves nőt, akinek holttestét egy kőbányai lakásban találták meg. A rendőrség már beazonosította a feltételezett elkövetőt, egy balatonfűzfői férfit keresnek, akit Kaszás Lászlónak hívnak.

K. László.png
Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-5170 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Távolról sincs vége, olvasson még

Tudta, mit csinál, amikor áramot vezetett a kerítésébe

szeptember 20., 18:54 Módosítva: 2016-09-21 16:00:58
5

„Teljesen beszámítható a kerítésébe áramot vezető magyarszerdahelyi férfi, tudatában volt annak, hogy mit tesz” - ezt állapították meg a szakértők a 74 éves B. Endre Zalaegerszegi Törvényszéken zajló tárgyalásán. A férfi 2015. októberében áramot vezetett a szomszédokkal közös drótkerítésbe. A családfő egyik reggel észrevette, hogy szikrázik a kerítés, és hívta a rendőröket. 

A nyugdíjas a járőröket látva megpróbálta eltüntetni a magasfeszültségű kábelt, de nem sikerült neki. Végül senki nem sérült meg az önbíráskodó akcióban. B. Endrét mégis emberölés kísérletével vádolják.

A kerítés áram alá helyezett szakaszának megérintése akár halálos is lehetett volna, a kerítésbe vezetett 220 V feszültségű áram az emberi élet kioltására alkalmas. Arról, hogy a közös kerítés áram alatt van, a vádlott nem tájékoztatta sem a szomszédban lakó családot - ahol él egy 10 éves gyermek is - sem saját hozzátartozóit

- áll a vádiratban.

B. Endre áramot vezetett a kerítésébe, így érezte magát otthon biztonságban.
B. Endre áramot vezetett a kerítésébe, így érezte magát otthon biztonságban.
Fotó: Police.hu
Távolról sincs vége, olvasson még

Megy a maszatolás a gödöllői pilótaengedélyek körül

szeptember 20., 16:16 Módosítva: 2016-09-21 13:29:04
95

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala kedden a Bors cikkére reagálva közölte, hogy érvényes engedélyekkel rendelkeztek a Gödöllőnél lezuhant pilóták,

azt azonban nem, hogy milyenekkel.

Pedig nem mindegy.

Távolról sincs vége, olvasson még

Imádják a nők a kannibál zsarut

szeptember 20., 14:58 Módosítva: 2016-09-21 16:00:58
10

A 32 éves Gilberto Valle azzal érdemelte ki a kannibál zsaru becenevet, hogy meg akart enni több mint 100 nőt, köztük saját exfeleségét. A férfi soha nem jutott el a cselekvésig, csak internetes fórumokban fejtette ki a nemi erőszakról, emberek megfőzéséről és elfogyasztásáról kapcsolatos elképzeléseit. Például ilyeneket:

"Azon gondolkoztam, hogy odakötözöm a nő testét valamilyen eszközhöz... megfőzőm lassú lángon és életben tartom, amíg csak lehetséges."

A bíróság végül felmentette, de az eljárás során 21 hónapot töltött börtönben.

Ha azt hiszi, hogy ezek után nem talál magának partnert, nagyot téved: saját bevallása szerint legalább 50 nő ajánlkozott fel neki némi szex reményében.

Gilberto Valle New Yorkban dolgozott rendőrként
Gilberto Valle New Yorkban dolgozott rendőrként
Fotó: Facebook
Távolról sincs vége, olvasson még