Őrizetbe vette azt a piricsei párt a rendőrség, akiknek a gyanú szerint azért halt meg tavaly egy éves kisfiuk, mert nem etették rendesen. Az ügyben decemberben emberölés bűntettének megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást a szabolcsi főkapitányság bűnügyi osztálya, és eljárásba bevont szakértők mostanra állapították meg egyértelműen, hogy a csecsemő a több hónapon át tartó éhezés következtében vesztette életét, írja a Népszabadság.

A védőnő többször járt a családnál, de csak felöltöztetve látta a babát, súlyát nem mérte le. A kicsit nem vitték tanácsadásra - a munkanélküli szülők elmondása alapján mindig közbejött valami. A 32 éves nő és 40 éves élettársának hét további kiskorú gyermekét még tavaly állami gondozásba vették. A rendőrség kezdeményezi a büntetett előéletű pár előzetes letartóztatását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanújával vette őrizetbe a párt, írja a police.hu.