Már két család állítja, hogy ittas, vagy legalábbis zavart volt az ügyeletes orvos a Győri Petz Aladár Kórházban június 7-én. Egy hetvenegy éves nyúli férfi is meghalt azon a napon, amikor a kópvári asszony - írja a Kisalföld nyomán a Független Hírügynökség. Az idős férfi hozzátartozói azt mondják: velük is furcsán viselkedett aznap az orvos.

Mint ismert, belső vizsgálat kezdődött a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, miután egy kópvári család azt állította, ittas állapotban vizsgált meg az intézményben egy szívinfarktusos ötvenöt éves asszonyt az ügyeletes orvos, a beteg pedig reggelre meghalt. Az eset nyilvánosságra kerülése után szerdán egy másik család is jelentkezett a kórházban, ők azt mondják, hogy ugyanazon a napon veszítették el hozzátartozójukat, s az ügyeletes orvos velük is furcsán viselkedett. A 71 éves férfi unokája azt mondja, alkoholszagot érzett az orvoson, aki azt sem tudta megmondani, hogyan halt meg a nagyapja.

Dr. Varga Gábor főigazgató megnézte a boncolási jegyzőkönyvet, ebből az derült ki, hogy az idős férfi szívmegállásban halt meg, szíve olyan nagy volt, hogy bármikor bekövetkezhetett volna a halál. Az igazságügyi orvos szakértői boncolás tehát egyik esetben sem állapított meg orvosi mulasztást. Az orvos ittassága miatt nem büntethető, ez etikai kérdés - tette hozzá Kocsis Tünde rendőrségi sajtóreferens.