Titokban vitték el angliai terhesség-megszakításra a 11 esztendős, megerőszakolt román kislányt. Florina szülei senkit nem értesítettek az utazásról, mindössze hétfőn derült ki, hogy szombat este már Londonba érkeztek.

A kislányt a nagybátyja erőszakolta meg, és tőle maradt várandós a lány, aki már a terhesség 21 hetében járt. Mivel Romániában a 14 hetet meghaladó terhesség esetében tilos az abortusz, így az orvosok megtagadták a beavatkozás elvégzését.

Az egészségügyi miniszter által összehívott bizottság pénteken úgy vélte: tekintettel a kislány korára valamint arra, hogy a nem kívánt terhesség veszélyt jelent Florina mentális fejlődésére, végrehajtható az abortusz. Azonban a kamara képviselői később arra hívták fel a figyelmet, hogy a bizottság döntése nem írja felül a román jogszabályokat, és a műtétet vállaló orvost nem védheti meg az esetleges bűnvádi eljárás ellen az érdekképviseleti testület.

A bizottsági döntés születésekor már minden szükséges dokumentum megvolt az angliai úthoz és a londoni abortuszhoz, ezt azonban a szülők titokban tartották. A brit királyságban az abortusz a magzat 24 hetes koráig végre lehet hajtani. Az útiköltséget és a 1700 fontba (505 ezer forint) kerülő műtétet egy Londonban élő jómódú román nő finanszírozza.