Egy ember meghalt és ketten megsérültek, miután egy olyan ház udvarára akartak bemenni, ahol a tulajdonos áramot vezetett a kerítésbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyéten községben. Mindez még kedden hajnalban történt. A ház tulajdonosát őrizetbe vették, több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt indítottak ellene eljárást.

A három férfi azért akart bemászni a kertbe, hogy uborkát lopjanak, és eközben érte őket áramütés. A kertet már több alkalommal megdézsmálták tolvajok, ezért a tulajdonos, egy idős férfi, áramot vezetett ingatlana köré, írja az MTI.

A rendőrség tájékoztatása szerint a környékbeliek tudták, hogy a ház tulajdonosa este 10 és reggel 6 óra között bekapcsolja az áramot. Az egyik férfi a kihallgatáson elismerte, hogy tisztában voltak azzal, hogy áram van a kerítésben, ennek ellenére átugrottak a kerítésen. A ház 68 éves férfi tulajdonosa azonnal kikapcsolta az áramot, amikor meglátta a földön fekvő tolvajokat, de egyikük életét így sem lehetet megmenteni.

Az elhunyt férfi rokonai rövid időn belül a helyszínre érkeztek, 40 rendőrt küldtek ki a helyszínre, hogy megelőzzék a bajt. A két, még életben maradt férfit a borsod megyei kórházban ápolják, a súlyosabb sérült állapota most is kritikus.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság soron kívüli eljárást indított lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a három kesznyéteni férfi ellen.