Nyolc ember, köztük egy kétéves kisgyermek és egy 93 éves aggastyán megölésével gyanúsított ámokfutó sorozatgyilkost fogtak el a rendőrök Amerikában kedden.

Nicholas Sheley 28 éves napszámost, volt elítéltet egy kocsma vendégei ismerték fel a televízióban bemutatott fotók alapján az Illinois állambeli Granite Cityben. Az alkohol és drog hatása alatt erőszakra hajlamos férfi ellen hivatalosan egyelőre csak egy áldozat megölése miatt emeltek vádat, de a hatóságok hét másik személy agyonverésével, illetve feldarabolásával is gyanúsítják.

 

A rendőrség szerint a gyilkos ámokfutás a múlt csütörtökön kezdődött, amikor egy 93 éves férfi autó-csomagtartóba gyömöszölt törzsét találták meg a Chicagótól nyugatra fekvő Sterling városkában. Hétfőn négy ember, két férfi, egy nő és egy gyermek holttestére bukkantak egy családi házban Rock Fallsban, velük szombat este vagy vasárnap hajnalban végezhetett a tettes. Négyszáz kilométerrel odébb, egy festusi motel parkolója mögött egy házaspár holttestére leltek, miután véráztatta kutyáik kóborlása keltett feltűnést.
Áldozatait Sheley a helyi sajtó szerint véletlenszerűen választotta ki, és néhányukat fejszével ölte meg.