Eldőlhet hétfőn délutánra, hogy mikor és miként utazik haza az a 11 éves kislány, aki a 41 kilogramm heroinnal, Híosz szigetén lebukott magyarokkal volt Görögországban. A magyar nagykövet és a főkonzul hétfőn délután személyesen találkozik a gyermekkel és az alapítvány vezetőivel, akiknél a kislányt ideiglenesen elhelyezték. A három letartóztatott magyar hétfőre kiírt tárgyalása egyelőre úgy tűnik, tolmács hiányában elmarad.

 

A görög hatóságok három magyar állampolgárt tartóztattak le Híosz szigetén, mert kocsijukban 41 kilogramm heroint találtak. A csoporttal egy 11 éves kislány is volt, ő az egyik elfogott férfi unokája.

 

A négy magyar Törökországból érkezett a görög Híosz szigetre, egy lakókocsiban. A jármű alatt majdnem 41 kilogramm kábítószer volt elrejtve. Két férfit és egy nőt tartanak őrizetben. Az egyik őrizetbe vett férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik. Diplomáciai források szerint az eset nem tipikus, és nem biztos, hogy az elfogott magyarok bűnösök, elképzelhető az is, hogy felhasználták őket. A kislányt egyelőre Athénban, egy humanitárius alapítványnál szállásolták el, írja a Független Hírügynökség.